Bästa Stolsryggsäcken [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Hunden brukar omnämnas som människans bästa vän. Tillsammans med geväret får den nog ses som likställd för oss jägare. Men i skog och mark finns det plats för många vänner, som till exempel en rejäl och stabil stolsryggsäck. Förutom att vara rejäl och stabil bör den bästa stolsryggsäcken även vara bekväm och behändig att bära med sig. Vi har tittat närmare på de tre bästa stolsryggsäckarna och varför just de är bäst.

Kort om de tre vinnande stolsryggsäckarna

Fauna Älgen EVO

-"Den bästa stolsryggsäcken vi kan rekommendera"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Fauna Björnen EVO

-"Gjord i ett slitstarkt material som tål väta mycket bra"
Läs hela recensionen >

Härkila Bearhunter

-"En kraftig byggd stolryggsäck för jakt"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

På första plats i vårt stolsryggsäck test kommer ryggsäcken Älgen Evo från Fauna. Denna ryggsäck påminner väldigt mycket om Björnen EVO. Den saknar dock ryggstödet som kommer till Björnen och är även betydligt billigare och det är en av anledningarna till varför denna ryggsäck tog första platsen i vårt test. Ett par skillnader gentemot Björnen är att Älgen Evo endast klarar 35 liter packning mot Björnens 40 liter, men du får en väldigt lätt ryggsäck som endast väger 2 000 gram.

Om du är ute efter en stolsryggsäck jakt är Älgen Evo ett utmärkt väl, speciellt om du känner att du klarar dig utan ett ryggstöd eftersom Älgen och Björnen mer eller mindre är exakt likadana och tillverkade i samma tåliga material. Den kommer med samma bärkonstruktion i aluminium med ett avtagbart höftbälte för bättre stabilitet. Sitthöjden är något lägre än på Björnen Evo och mäter 47 centimeter över marken jämfört med Björnen Evo där du sitter lite högre på 51 centimeter.

Om du tycker att vikten på ryggsäcken är viktig tillsammans med bra kvalitet där ryggstöd inte spelar så stor roll är Älgen Evo ett perfekt val för just dig. Det finns en mängd fickor både på utsidan och insidan vilket ger väldigt goda förvaringsmöjligheter för allt du kan tänka dig. Vi ger Älgen Evo flera tummar upp och det är den bästa stolsryggsäcken vi kan rekommendera till alla våra läsare.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Fauna Älgen EVO

Last updated: 2021-08-03 09:03:25

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt stolryggsäck test, men i princip lika bra som vinnaren, har vi Fauna Björnen EVO. Det absolut bästa med denna ryggsäck är ryggstödet som medföljer stolen. Det gör det mer bekvämt att sitta på passen eller när du är ute och fiskar och kan avlasta ryggen efter en lång vandring med tung utrustning. Med sitt förbättrade bärsystem och höftbälte sitter den här ryggsäcken perfekt på de flesta ryggar. Eftersom bärkonstruktionen är gjord i aluminium är vikten endast 3 200 gram.

Fauna Björnen Evo har gott om plats och rymmer hela 40 liter vilket gör det till en av de större ryggsäckarna på marknaden. Den är även gjord i ett slitstarkt material som tål väta mycket bra. Ryggstödet fungerar även som en förlängd mes där du kan bära med dig liggunderlag eller sovsäck. Sitthöjden är 51 centimeter vilket gör att du sitter i en bekväm höjd. Många stolryggsäckar för jakt är betydligt lägre och inte alls lika bekväma. Dynan på stolen är gjort i ett värmereflekterande material vilket gör det här till den bästa stolsryggsäcken för att hålla dig varm.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Fauna Björnen EVO

Last updated: 2021-08-03 09:03:26

Fördelar

Nackdelar

På tredje plats i vårt stolryggsäck test kommer ryggsäcken Bearhunter från Härkila. Härkila är ett välkänt och populärt märke och är troligtvis de märket som används flitigast av jägare. Bearhunter är en kraftig byggd stolryggsäck för jakt med en stålkonstruktion. Den är tillverkad i oxfordväv som är mycket tåligt och slitstarkt. Ryggsäcken är även vattentät och tyget i ryggsäcken är gjord i ett tyst material för att du ska prassla så lite som möjligt i skogen. Inget skrämmer bort djur som en massa ljud från en ryggsäck.

Med kvalitet kommer även vikt och ryggsäcken från Härkila väger hela 3 200 gram och är en av de tyngre ryggsäckarna. Det är både stålkonstruktionen och den tjocka oxfordväven som höjer vikten på ryggsäcken. Stolen som kommer till ryggsäcken går att ta av från ryggsäcken om du bara vill ha ryggsäcken bära runt på. Den klarar även av en maxvikt på 150 kilo. Med sitt billiga pris kan vi starkt rekommendera denna som bästa stolryggsäcken till våra läsare med låg budget.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Härkila Bearhunter

Last updated: 2021-08-03 09:03:27

Hitta den bästa stolsryggsäcken

När du tillbringar mycket tid utomhus som till exempel vid jakt är det av största vikt att du hittar en stolryggsäck för jakt där du sitter bra men som även hjälper till att stödja din rygg på bästa sätt för att slippa ryggont. Materialet den är tillverkad av är också väldigt viktigt så att den klarar av hårda väder och väta. Det finns inget värre än att sakerna i ryggsäcken blir våta.

Först och främst bör du fundera på dina behov. Kommer du att gå långa sträckor, brukar du bära med dig mycket prylar, ska det vara lätt att komma åt saker och vill du kunna sitta ner bekvämt? Om du hittar en ryggsäck som klarar av alla saker du behöver den till och den sitter bra på ryggen kan de vara värt att köpa just den ryggsäcken.

Med eller utan ryggstöd?

En del stolryggsäckar kommer med ett inbyggt ryggstöd för absolut bästa komfort. När du är ute på pass i skogen kan det vara extra behagligt att ha ett ryggstöd när du sitter ned under långa stunder. Inte nog med att du kan avlasta ryggen, stödet hjälper även till att göra dig stadigare vid skjutögonblicket. Det fungerar också som en förlängd arm av ryggsäcken vilket är uppskattat.

Det enda som är negativt med dessa ryggsäckar är att de oftast väger mer än en stolryggsäck utan ryggstöd. Om inte vikten är så viktig för dig och du hellre sitter mer bekvämt på dina pass kan vi starkt rekommendera en ryggsäck med ryggstöd. Skulle du vilja ta bort ryggstödet någon gång när de inte behövs går det att göra på de allra flesta modeller som finns.

Rymlighet och packmöjligheter

Här skiljer sig ryggsäckarna en hel del ifrån varandra. De billigaste ryggsäckarna som finns hos lågpriskedjor har ett väldigt bra pris men oftast är de tillverkade av sämre material och de har oftast inte alla nödvändigt fickor som du behöver när du är ute och jagar. Först och främst måste du kolla upp vilka saker du behöver ha med dig när du ska ut på ett pass.

Har ryggsäcken många bra fack för alla prylar du behöver ha med dig? De lite dyrare ryggsäckarna har oftast alla nödvändiga fack du kan tänkas behöva med flera nät på utsidan tillsammans med fickor för termos. I locket brukar det även finnas ett stort förvaringsutrymme. Bär du med dig mycket saker kan de vara värt att köpa en stor ryggsäck med extra förvarning med hög komfort.

Passform

När du är ute och vandrar i skogen på väg till ditt pass vill du givetvis ha en bekväm ryggsäck att bära på som sitter bra. Att ryggsäcken du köper är ergonomisk och passar din kroppsform är väldigt viktigt för att undvika att få ont i ryggen. Väskan kommer att väga en hel del när den är fullpackad och därför är det viktigt att först testa en stolryggsäck innan du köper den.

De dyrare varianterna av stolryggsäck kommer med en rörkonstruktion vid ryggdelen för att göra ryggsäcken stabil och mer komfortabel att bära på i vildmarken. Du bör alltid testa en stolryggsäck för jakt i en affär för att se om den passar bra innan du väljer vilken du ska köpa. Du vill inte lägga ut flera tusentals kronor på en ryggsäck som sedan inte alls är bekväm och ger dig ryggproblem.

Hållbarhet

Det är alltid bättre att köpa något med bra kvalitet som håller länge, det sparar du pengar på i längden och du hjälper miljön genom att inte konsumera slit och släng prylar. Köper du en ryggsäck hos en av lågpriskedjorna får du en ryggsäck som liknar en stolryggsäck men oftast är de inte tillverkade av ett bra och vattentåligt material, vilket kan vara otroligt frustrerande om du är ute en regnig dag.

De lite dyrare ryggsäckarna är gjorda i slitstarkt material och klarar en hel del väta. De har även en vattentät botten för att motverka markfukt. I vårt stolryggsäcks test har vi listat tre av de bästa stolryggsäckarna som finns att tillgå på marknaden och vi kan verkligen rekommendera att du väljer en av dessa tre nästa gång det är dags att köpa en ny stolryggsäck. Då kommer du inte att bli besviken.

Bästa stolsryggsäcken - Vanliga frågor och svar

Svaret är både ja och nej. Själva ryggsäcken är inte vattentät men botten på säcken är det. De klarar av en del väderlek men regnar det mycket är det lika bra att söka skydd för att slippa en blöt ryggsäck.

Det är precis som det låter, en ryggsäck med en inbyggd stol. Stolen går på en del modeller att ta av medan den i en del modeller är integrerad i ryggsäcken och inte går att ta av.

Om du ska satsa på en bra stolryggsäck kostar den mellan 1 000 och 3 000 kronor. Dessa ryggsäckar klarar det mesta och är av god kvalitet. Väljer du en ryggsäck som kostar mindre är inte kvaliteten den samma.

Det beror givetvis på storleken men de brukar väga mellan två och 3,5 kilo. Om du prioriterar plats och bekvämlighet före vikt är de större ryggsäckarna att rekommendera, de har mycket plats och de flesta stolar går att koppla loss.

Bästa stolsryggsäcken – Sammanfattning

Det finns en mängd med ryggsäckar att välja mellan från en rad olika tillverkare. Se till att ryggsäcken du köper sitter bra och har de förvaringsutrymmen du behöver. Den bör även vara gjord i ett slitstarkt material som klarar av olika väder och väta. Om du har några frågor eller funderingar ber vi dig skriva en kommentar i fältet nedan, vi kommer att svara så fort vi kan.

Lämna en kommentar