Hårvård Skönhet & Hälsa

Bästa värmeborste [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

En värmeborste är ett smidigt verktyg för styling, som beroende på vilken borste du väljer kan styla, torka, locka eller platta till håret. Den kombinerade fönen och värmeborsten kan användas direkt efter att du handdukstorkat håret med ett badlakan.

Vilken värmeborste är bäst?

Valet av värmeborste beror framför allt på vilket resultat du vill uppnå med din styling. Dessa produkter är valda för att få ett brett urval av funktion, kvalitet och prisklass.

 • Välj borste framför allt beroende på resultat du vill uppnå
 • Dyrast är inte alltid bäst. Jämför priser på de produkter som har de egenskaper du eftersöker

1. Bästa värmeborsten Remington Keratin Protect Värmeborste

Värmeborste av hög kvalitet, med keramisk beläggning innehållande keratin och mandelolja ger glansigt hår med mycket volym. Passar de flesta hårtyper. 38 mm i diameter, 5 olika temperaturer och roterande sladd ger många stylingmöjligheter på ett smidigt sätt.

Populär värmeborste då den kombinerar funktion och kvalitet, samtidigt som den ändå tillhör budgetklassen. Enkel och smidig funktion med extra lång roterande sladd, digital temperaturdisplay och endast 30 sekunders uppvärmningstid gör den enkel och rolig att använda.

Fördelar

 • Fördelaktigt pris
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Rund borste kräver bra teknik så håret ej trasslar sig

38 mm tjock borste, perfekt för att bygga upp volym eller få snygga lockar på ett enkelt och smidigt sätt. Passar de flesta hårtyper. Keramisk beläggning med keratin och mandelolja ger lent och glansigt hår. 5 temperaturinställningar upp till 180 grader med digital temperaturdisplay, gör att du kan anpassa temperaturen till att passa just ditt hår. Endast 30 sekunders uppvärmningstid.

2. Bästa premium, OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush

Bästa värmeborste i premiumklassen. Keramisk beläggning med turmalin och joniseringssystem gör håret glansigt och minimerar statisk elektricitet. Kombinerat stylingverktyg och klassisk rundborste i ett. Extra lång 2,8 meter lång, roterande sladd.

Stor favorit i många värmeborste test. Hög kvalitet och funktionalitet kombinerat med det unika integrerade värmesystemet och den keramiska turmalinbeläggningen gör att du enkelt kan göra en professionell styling hemma. Joniseringsfunktionen ger maximal glans och minimerar statisk elektricitet vid varje borstdrag.

Fördelar

 • Minimerar statiskt hår
 • Extra lång roterande sladd underlättar

Nackdelar

 • Något dyr, håret kan fastna och trassla sig

Framtagen i samarbete med Björn Axén, en 38 mm tjock borste som passar de flesta hårtyper. Keramisk beläggning med turmalin samt joniseringsfunktion som minimerar statisk elektricitet gör denna värmeborste perfekt vid problem med statiskt och flygigt hår, samt gör stylingen extra skonsam. Gör håret mjukt och tillför glans. Den 2,8 meter extra långa roterande sladden gör användningen extra enkel och smidig.

3. GHD Glide Professional Hot Brush

Professionell värmeborste som gör styling av torrt hår snabb och enkel. Keramisk teknologi med joner eliminerar frissighet med några få tag genom håret. Långa och korta borst kombinerade gör att stora sektioner av håret kan stylas samtidigt.

En mycket lättanvänd värmeborste som får högt betyg i många test. Snabb 30 sekunders uppvärmning, och den platta borsten med både korta och långa borst gör stylingen mycket enkel. Automatiskt viloläge efter 60 minuter gör användningen extra trygg.

Fördelar

 • Lättanvänd och snabb
 • Eliminerar frissigt hår

Nackdelar

 • Dyr

Professionell värmeborste, keramisk teknologi med joner värmer borsten till den optimala stylingtemperaturen på 185 grader och motverkar frissigt hår. 30 sekunders uppvärmning samt platt borste med korta och långa borst gör att stora sektioner kan stylas snabbt och enkelt. 2,7 meter lång kabel gör användning extra flexibel. För extra trygghet vid användning har den automatisk säkerhetsavstängning, och går in i viloläge efter 60 minuter.

4. Bästa budget, BaByliss Shape & Smooth AS82E

Prisvärd värmeborste med flera funktioner. Kommer med två stycken borsthuvuden, en keramisk 38 mm för att torka och forma håret, den andra 20 mm mjuk borste för volym. Två värmeinställningar och kalluftsläge. 2 meter lång sladd med roterande fäste.

En värmeborste som ofta får goda omdömen, tack vare sin mångsidiga funktionalitet till ett mycket rimligt pris. Kraftig 800 W effekt ger snabb och effektiv styling. Utbytbara borsthuvuden och olika värmeinställningar ger ytterligare möjligheter till variation.

Fördelar

 • Prisvärt budgetalternativ
 • Kraftfull

Nackdelar

 • Rund borste kan vara svår att använda

En mycket prisvärd, kraftfull 800 W värmeborste som ger dig snabb och effektiv styling. Två olika utbytbara borsthuvuden, keramiskt 38 mm för att torka och forma, 20 mm mjuk borste för lyft och volym vid hårbotten. Två olika värmeinställningar plus kalluftsläge ger ytterligare möjligheter att anpassa stylingen efter dina behov. 2 meter lång sladd med roterande fäste gör användningen extra smidig.

5. Amika Hair Blow Dryer Brush

Detta är en värmeborste som kombinerar rundborste och fön i ett. Tre justerbara värme- och hastighetslägen gör att den passar alla hårtyper. Har turmalinbeläggning som slätar ut och minimerar frissighet. 3 meter lång roterande sladd.

En avancerad värmeborste som fått högt betyg i tester, bland annat på grund av möjligheten att justera värme och hastighet. Turmalinbelagt borsthuvud minimerar statisk elektricitet och frissighet. 3 meter lång sladd gör den lätt att manövrera.

Fördelar

 • Justerbar värme
 • Motverkar statisk elektricitet

Nackdelar

 • Kort och något klumpigt borsthuvud

Kombinerad rundborste och fön, varmluftsborste med 3 olika inställningar för värme och hastighet som gör att den passar för alla hårtyper. Turmalinbelagt borsthuvud som genererar joner och infraröd värme för att motverkar friss och statisk elektricitet i håret. Borsthuvudet är 10 cm långt. Kombination av långa och korta borststrån reder och slätar ut håret samt gör det glansigt. 3 meter lång roterande sladd.

Köpguide – Välj rätt värmeborste

Välj värmeborste efter vad du vill uppnå med din styling! Olika borstar har olika funktioner, som att skapa lockar och volym eller släta till och räta ut.

Det är viktigt att välja en värmeborste som passar dina önskemål. Det kan vara ett bra val att välja en kombinerad borste för att kunna skapa olika frisyrer.

Lättanvänd

Poängen med en värmeborste är att underlätta styling och daglig hårskötsel, så det känns ju ganska självklart att en lättanvänd produkt är mycket viktig för att uppnå detta.

Att både kunna forma och torka håret på samma gång på ett enkelt och lättförståeligt vis utan krångliga moment är en exempel på en viktig funktion.

Varierande funktioner

Att produkten har olika funktioner och inställningsmöjligheter är viktigt för att du ska kunna anpassa den efter just dina behov vid styling.

Till exempel kanske du vill torka, forma och skapa volym, eller kanske räta ut, släta till och ge glans åt håret.

När behöver man använda en värmeborste?

En värmeborste är ett fantastiskt verktyg som kan användas varje dag för att styla ditt hår på det sätt du önskar. Välj efter dina personliga behov, inte nödvändigtvis efter vad som är bäst i test, även om det kan ge en fingervisning.

Värmeborstar har ofta funktioner både för att torka, styla samt skapa volym och glans, eller kanske räta ut och släta till, allt efter dina personliga behov.