Barn & Familj

Bästa tofflor för barn [Topp 5 2021]

Det är viktigt att hålla de små fötterna varma och bekväma, särskilt på vintern. Speciellt för barn så är det mysigt att ha på ett par mjuka, sköna tofflor. Tofflor för barn finns i många olika skepnader med olika fördelar och nackdelar.

När det gäller tofflor för barn så är komforten extra viktig. Dessutom bör du tänka på säkerheten så barnet med trygghet kan använda tofflorna på glatta underlag som parkett. Som förälder vill du även att det inte finns småbitar på tofflorna som barnet kan pilla av.

De 5 bästa i tofflor för barn på marknaden just nu

1. Bästa barntofflorna Shepherd Kids Viared Slipper Oiled

Shepherd Kids Viareds tofflor för barn är perfekta för ditt barn att använda året om. Tillverkade av naturmaterial i form av ull och fårskinn så har de förmågan att hålla både värme och svalka. Således är de varma i kallt väder men känns svala i varmare väder. Dessutom är ull ett naturligt antibakteriellt material vilket förenklar rengöring.

Tofflorna är enkla för barnet att ta av och på eftersom de är designade med sprund i sidorna. Dessutom finns en hälla baktill som barnet kan använda för att göra det lättare att ta på tofflorna. När det gäller tofflor för barn så är dessa ofta en favorit i tester.

Fördelar

 • Passar i alla väder
 • Enkla att hantera

Nackdelar

 • Bör ej tvättas
 • Endast ett färgval

2. Bästa budgetval En Fant Tofflor Mocka

En Fants tofflor är tillverkade i mjuk mocka med en elastisk öppning som gör det lätt för barnet att ta på och av tofflorna. Tofflorna erbjuds i två jordnära färger. Det låga priset samt komforten gör att vi utser En Fants till bästa tofflor för barn i budgetklassen.

En Fant dyker upp som bäst i många tofflor för barn test. Materialet är mocka helt igenom vilket gör tofflorna halksäkra och bekväma. Tofflorna är även dekorerade med en gullig stjärna och finns i två färger som matchar de flesta barnkläder. Det finns även en variation i läder från En Fants.

Fördelar

 • Mjuka och sköna
 • Mycket prisvärda tofflor

Nackdelar

 • Få färger tillgängliga

3. Bästa för baby Mini Dreams babytossor

Mini Dreams babytossor är inte tofflor för barn utan speciellt designade för nyfödda men storleken kan räcka ända upp till sex månader. Tossorna är fleecefodrade och broderade med kaninöron och ett sött litet kaninansikte. De finns endast i en storlek men du kan välja bland flera söta färger.

Dessa babytossor från Mini Dreams är ofta bäst i test på grund av komforten och den gulliga designen. De är även ett bra val på grund av priset. Att storleken är så pass flexibel är också ett stort plus. I vårt tofflor för barn test är dessa bäst för baby.

Fördelar

 • Ljuvligt söta tossor
 • Fina jordnära färger

Nackdelar

 • Endast en storlek
Last updated: 2021-11-29 22:46:14

4. Bästa halksäkra Hatley Moose Tofflor

Dessa supersöta tofflor för barn från Hatley är gjorda av ett mjukt fleecematerial med älgmotiv och en vadderad innersula. Skaftet är högt vilket gör tofflorna perfekta att bära under den kalla årstiden. Sulan är halksäker så du som förälder kan känna dig trygg när barnen springer genom huset. Finns i flera olika storlekar

Hatleys tofflor för barn finns i flera variationer och är ett populärt val bland många föräldrar. Mjukt och skönt material med ett riktigt gulligt motiv av en grön älg på röd botten gör tofflorna väldigt passande på vintern. Den halksäkra sulan i hög kvalitet gör dessa till bäst i test för halksäkerhet.

Fördelar

 • Varma och bekväma
 • Halksäker sula

Nackdelar

 • Brist på färgvariationer
Last updated: 2021-11-29 22:46:15

5. Bästa roliga Vincent Babblarna Innetofflor Doddo

Dessa tofflor för barn från Vincent är utformade i en rolig design i form av Doddo från Babblarna som många barn säkert känner igen från TV. De har en strukturerad sula och är därför perfekt för till exempel barn som håller på att lära sig att gå.

Babblarna är oerhört populära bland mindre barn och deras föräldrar och det är kul att de nu finns som motiv i tofflor för barn. De här tofflorna är både bekväma för barnet samt halksäkra så du som förälder kan känna dig trygg med ditt barn som precis lärt sig att gå.

Fördelar

 • Gulligaste motivet
 • Halksäkra och bekväma

Nackdelar

 • Begränsat storleksutbud
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Köpguide – Välj rätt tofflor för barn

Alla föräldrar vill väl att deras barn ska vara varma och bekväma oavsett väderlek eller årstid och tofflor är lika viktigt för barn som de är för oss vuxna. Även om du har golvvärme i ditt hem så ger tofflor den där extra komforten vi alla söker.

Vad som är rätt tofflor för barn beror på flera faktorer som pris, material, komfort och naturligtvis säkerhet så att barnet inte halkar. Det är också viktigt att tofflorna är gjorda av material som erbjuder optimal säkerhet så du som förälder inte behöver oroa dig för skador.

Tofflorna ska vara varma och bekväma

Tofflorna ska i första hand vara bekväma för barnet så att barnet vill ha på tofflorna, speciellt under den kallare årstiden då vi alla behöver hålla värmen. Tofflor som även kan bäras under varmare väder utan att barnet svettas är de optimala så klart.

Komforten eller bekvämligheten är också väldigt viktig när du väljer tofflor till ditt barn eftersom du inte vill att tofflorna ska skava eller orsaka andra problem. De ska vara mjuka och utan hårda sömmar eller kanter som kan göra att barnet vägrar ha tofflorna på sig.

Tofflorna bör vara tillverkade av bra material

Tofflor som är tillverkade av bra och naturliga material är bekvämare och erbjuder mycket högre säkerhet än syntetiska material. Materialet i tofflorna påverkar också komforten så det är därför extra viktigt att du har kännedom om materialet ifråga.

Du bör undvika material som kan kännas obekväma eller tofflor som har onödiga detaljer som paljetter eller liknande eftersom sådana material även utgör en säkerhetsrisk för små barn. Tofflor tillverkade i bra material av god kvalitet håller även längre.

Tofflorna ska erbjuda både dig och barnet trygghet och säkerhet

Trygghet och säkerhet är nog det viktigaste för de flesta föräldrar oavsett vad det är vi köper till våra barn och kläder och skor är inget undantag. Vi vill att materialen ska vara flamsäkra till exempel och antiallergiska.

Eftersom små barn har en tendens att stoppa allt möjligt i munnen så vill du även att tofflorna innehåller endast giftfria material och inget som kan orsaka skador. Undvik även tofflor som har dekorationer som kan pillas bort av barnet.

När behöver man använda tofflor för barn?

Under vintern eller kallare väder så är det viktigt att hålla fötterna varma även inomhus eftersom vi förlorar mycket värme genom fotsulorna. Därför är innetofflor barn ett måste så du som förälder kan vara säker på att ditt barn är så varm och bekväm som möjligt.

Tofflorna kan även användas som morgontofflor med fördel också vid varmare väder då barnet vill känna sig bekväm och mysa vid frukostbordet. Inte alla tofflor för barn är designade endast för värme utan det kan också vara en rent praktisk detalj att ha tofflor inomhus.