Batteridrivna Verktyg Verktyg

Bästa Sticksåg [Topp 5 2021] » För hobby och proffs

Ifall du arbetar med projekt där du ska såga till exakta och snygga kurvor. Eller andra mer avancerade runda former, då är det bra att använda den bästa sticksåg marknaden erbjuder.

Med rätt batteridrivna modell kan du kapa hål för bland annat diskhoar eller hål för uttag i till exempel gipsväggar. Sticksåg bäst i test är till för att ge dig information.

Sticksåg – De 5 bästa marknaden erbjuder just nu

1. Bästa sticksåg METABO STA 18 LTX 140

Det här är favoriten i vårt sticksåg test mestadels för att den är så praktisk och behändig. Men även tack vare alla andra funktioner den är utrustad med. Som exempelvis VTC- elektronik för snabb sågning i mjukare trä upp till 140 mm.

Det här en väldigt uppskattad batteridriven sticksåg med ett slagtal på 1000-3000 slag i minuten. Ett verktyg som även är utrustat med en LED-lampa för bättre belysning under arbetets gång. Extra bra till små utrymmen tack vare smalt motorhus.

Fördelar

 • Inklusive många tillbehör
 • 3 års batteripaket-garanti
 • Återstartsskydd

Nackdelar

 • Kanske lite tung
 • Något hög decibel

2. BLACK & DECKER BDCJS18-QW – Bästa billiga sticksåg

Det här är en sticksåg som har både den kraft och mångsidighet du behöver för att med lätthet kunna såga exempelvis kurvor och hörn med extrem precision. Sticksågen är utrustad med kraftfull motor med pendelfunktion för kapning genom plast, trä och metall.

Black & Decker BDCJS18-QW sticksåg är väldigt uppskattad och populär bland kunder eftersom du får en maskin av hög kvalitet till en liten peng. Du kan dessutom utföra bladbyten helt verktygsfritt vilket är både snabbt och smidigt. Den har också låsbar strömbrytare.

Fördelar

 • Inkluderar batteri & laddare
 • Pendelfunktion för snabbsågning
 • POWERCONNECT™ från BLACK+DECKER™

Nackdelar

 • Kunde vara större

3. HIKOKI CJ18DA – Mest prisvärda sticksåg

För en effektiv och pålitlig sticksåg är CJ18DA från HIKOKI ett enormt bra val. Den har en mycket stark motor med en enorm kapacitet. Perfekt för dig som ofta arbetar under längre perioder tack vare sin ergonomiska design och gummibelagda handtag.

Den här klarar av sågning i flera typer av material som till exempel trä, stål, aluminium, plast och spånskivor. En sticksåg som passar väldigt bra till både form- och utskärningar. Utöver det är den konstruerad med hastighetsreglering och motorbroms för säkrare användning.

Fördelar

 • Batterier & laddare inkluderat
 • Integrerat LED-ljus
 • Mycket effektiv spånfläkt

Nackdelar

 • Något hög ljudeffekt

4. FESTOOL PSC 420HPC 4,0 EBI-Plus CARVEX – Bästa premium sticksåg

Du som söker ett verktyg att utföra finare utskärningar som exempelvis kurvor eller cirklade linjer med kan prova på Festool PSC 420 HPC 4,0 EBI-Plus CARVEX. Som är en kraftfull sticksåg med ett högt slagtal på ända upp till 3800/minut.

Du kan snabbt och smidigt byta ut både bord, glidsulor och sågblad utan verktyg. Den har även inbyggd strömbrytare som du kan nå från alla grepplägen av verktyget. Det kunder uppskattar mest är att det är en batteridriven sticksåg med enorm kapacitet.

Fördelar

 • Softgrip & ergonomisk konstruktion
 • Bluetooth®-kompatibel dammsugare
 • Integrerat stroboskopljus

Nackdelar

 • Något tung

5. FLEX JS18.0-EC – Bästa val sticksåg

Det här är en av de bästa sticksåg du kan hitta på dagens marknad. Den är utrustad med 18 V borstfri motor och tomgångsslagtal på 0 – 3500 slag/ min. Dessutom inbyggt EMS elektroniskt styrsystem vilket både skyddar och förlänger sticksågens livslängd.

Den här batteridrivna sticksågen från FLEX har inbyggd uppstartsautomatik, överbelastningsskydd och ett steglöst reglage av effektivitet. Du kan utföra byte av sågbladen utan att använda verktyg. Denna sticksåg har även snabbspännsystem och utkastningsfunktion. Plus andra funktioner som sågbordsinställning för geringssågning upp till 45°.

Fördelar

 • Många tillbehör
 • Integrerad LED-belysning
 • Integrerade Soft-Grip ytor

Nackdelar

 • Lite hög decibelnivå

Köpguide – Vad du kan tänka på innan inköp av sticksåg

Med en sticksåg formar du perfekta, fint linjerade kurvor i exempelvis olika trämaterial. Det är ett nästintill oumbärligt verktyg för dig som arbetar framför allt inom snickerier. En bra batteridriven sticksåg tillåter dig arbeta bekymmerslöst med snygga sågresultat.

Den prisvärda och behändiga batteridrivna sticksågen är väldigt mångsidig då du kan använda inom både renovering, dekoration, bygg och möbelsnickeri. Inom dessa hantverk kan du dessutom behöva en spikpistol att fästa dina nytillverkade träalster med

Användarvänlighet

Du bör köpa en sticksåg med innovativa funktioner som inte bara underlättar utan även gör ditt arbete säkrare. Med hjälp av bra greppvänlighet är det mindre risk att sticksågen glider och du skadar dig själv eller materialet.

Säkerhetsfunktioner är välbehövliga då de verktyg vi vanligtvis arbetar med är kraftfulla och riskfyllda maskiner. En batteridriven sticksåg är heller inget undantag utan se till att den är utrustad med bra säkerhets system och lättillgängliga säkerhetsspärrar.

Kvalitet

Kvaliteten på den batteridrivna sticksågen är enormt viktig. Du behöver en maskin som fungerar i längden och inte tappar effekt efter ett tag eller funktioner som lossnar eller förlorar förmåga.

Det kan därför vara bättre med en något dyrare sticksåg av hög kvalitet än en billigare variant. Du behöver ofta byta ut de allra billigaste modellerna relativt ofta eller lämna in på reparation.

Batterikapacitet

Kapaciteten på medföljande eller kompatibelt batteri till sticksågen är en avgörande faktor. Du behöver ett högpresterande batteri till sticksågen som både har lång drifttid och livslängd. Dessutom med inbyggt överbelastnings-, resistensskydd.

Batteriets kvalitet är väldigt viktig för att du ska kunna arbeta med din batteridrivna sticksåg utan avbrott. Batterier av sämre kvalitet med kort livslängd behöver du dessutom byta ut ofta vilket blir dyrt.

Den batteridrivna sticksågen för smidigt arbete & fint linjerade kurvor

Du som arbetar inom snickeri och exempelvis tavel- eller möbelkonstruktion kan ha stort behov av en bra, effektiv sticksåg. Med en batteridriven sticksåg sågar du smidigt ut hål eller sågar till snygga, rena kanter och former ofta.

En rejäl och hållbar batteridriven modell, blir en väldigt prisvärd sticksåg för dig som dagligen utför sågarbeten vilka kräver rörlighet. Du är välkommen att lämna en kommentar om du har några frågor eller saknar något.