Hudvård Skönhet & Hälsa

Bästa solskyddskräm för barn [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

En solskyddskräm för barn är mycket viktigt under soliga dagar, men även under skuggiga dagar kan solen vara starkare än vad man tror. Därför är det viktigt att skydda barnens hud mot UV-strålningen.

Vilken solskyddskräm för barn är bäst?

När du väljer din solskyddskräm för barn är det viktigt att välja ett solskydd som är tillräckligt starkt men som också är bra för barnets hud.

 • Bra skydd mot solen
 • Bra ingredienser som inte skadar huden

1. Bästa Solkrämen för barn Kids Protect & Sensitive Spray SPF50, Nivea Sun

Nivea Sun Kids Protect & Sensitive Spray SPF50 är en solskyddskräm för barn som har ett högt skydd mot solen som verkar omedelbart, samtidigt som den passar barns ömtåliga hud väldigt bra. Den ger en lätt känsla på huden, samt att den inte kladdar.

Nivea Suns solskyddskräm för barn Kids Protect & Sensitive Spray SPF50 hamnar ofta högt upp i olika tester då den är från ett välkänt, trovärdigt märke som många litar på. Det finns även forskning och tester på att denna skyddar huden mycket bra mot solen.

Fördelar

 • Bra skydd
 • Resistent mot sand och vatten

Nackdelar

 • Något dyr

Nivea Suns Kids Protect & Sensitive Spray SPF50 kommer i en sprejflaska på 200 ml, vilket räcker ganska länge till ett barn. Sprejflaskan är vit och har en gul kork, det finns även lite text och mönster fram på flaskan. Flaskan är lagomt stor för att rymma i en skötväska, handväska eller strandväska, vilket är perfekt då den blir lätt att ta med.

2. Bästa Budget SPF50 Kids Lotion, Malibu

Malibu SPF50 Kids Lotion är kanske inte den allra bästa solskyddskräm för barn, men den gör sitt jobb om man använder den rätt. Den skyddar både mot UVA- och UVB-strålar vilket är det viktigaste.

Denna solskyddskräm finns med i många olika solskyddskräm för barn test, då det är en av dom billigaste solskyddskrämerna på marknaden just nu. Därför blir den även populär hos väldigt många.

Fördelar

 • Billig
 • Skyddar mot UVA- och UVB-strålar

Nackdelar

 • Ger inte skydd direkt
 • Måste smörjas på ofta

Malibu SPF50 Kids Lotion kommer i en vit flaska med orange korg och innehåller 200 ml, det räcker ganska länge till ett barn. Flaskan har en stor gul sol på framsidan med solglasögon på sig, vilket gör att designen blir lite roligare, vilket även är bra för att få barnen intresserade. Solskyddet är även resistent mot vatten, vilket underlättar vid bad.

Last updated: 2022-01-16 23:42:12

3. Bästa Lyx Mineral Baby SPF50, COOLA

COOLA Mineral Baby SPF50 är en solskyddskräm för barn som är barnläkartestad och ger ett starkt skydd mot solen. Den är vattenresistent i 80 minuter och den är även helt oparfymerad.

Denna solskyddskräm för barn kommer ofta väldigt högt i olika bäst i test, då det är ett solskydd som verkligen har tagits fram och skapats för att passa barnens hud och behov.

Fördelar

 • Över 70 % ekologiska och certifierade ingredienser
 • Barnläkartestad
 • Skyddar starkt mot solen

Nackdelar

 • Väldigt dyr för så lite produkt

Denna solskyddskräm som är från COOLA innehåller endast 89 ml kräm, vilket inte är särskilt mycket då man behöver smörja in barn ganska ofta. Dock är den väldigt bra för barnen hud och behov, och det finns inget skadligt i krämen alls, utan tvärtom endast massa bra ämnen. Solkrämen kommer i en liten, smidig, blå tub med vitt lock. Tuben kommer i en vit, trendig kartong.

4. Bästa Veganska Sun Protection Kids SPF 50+ P20

Denna solskyddskräm för barn från P20 är helt vegansk, parfymfri och allergicertifierad. Solskyddet är även vattenresistent i upp till 3 timmar, samt kan ge ett skydd mot solen i upp till 10 timmar vilket är väldigt länge.

Denna solskyddskräm för barn kommer ofta på bra placeringar i olika tester då den har alla egenskaper som är viktiga i en solskyddskräm för specifikt barn. Eftersom att den dessutom är helt vegansk toppar den många listor.

Fördelar

 • Vegansk
 • Skydd i upp till 10 timmar

Nackdelar

 • Skyddar inte mot UVB-strålar

P20 Sun Protection Kids SPF 50+ kommer i en vit flaska som innehåller 200 ml solskydd. Flaskan har en vit kork och gula/oranga detaljer på, däribland en badboll. Själva flaskan kommer i en vit kartong där all viktig info som du behöver om produkten står. P20 är specialister på solkrämer sedan år 1979, vilket även står längst ner på kartongen.

Last updated: 2022-01-16 23:42:12

5. Bästa Premium SPF50 Kids Sensitive Protection, Australian Gold

Australian Gold SPF50 Kids Sensitive Protection är en solskyddskräm för barn som skyddar väldigt bra mot UVA- och UVB-strålar. Den innehåller ingredienser som aloe vera, tea tree-olja samt dom australienska plommonen Kakadu.

Denna solskyddskräm för barn från Australian Gold är ett populärt solskydd då den bland annat är rik på antioxidanter vilket är ovanligt. Men även för att den har ett hyfsat bra pris jämfört med den mängd produkt man får.

Fördelar

 • Rik på antioxidanter
 • Klibbfri

Nackdelar

 • Svårt att veta hur lång tid den skyddar

Denna solskyddskräm från Australian Gold kommer i en tub på exakta 237 ml, vilket är lite udda och roligt. Tuben är lagom stor att ta med sig till stranden eller badlandet, och det är lätt att få ut rätt mängd solskydd. Flaskan är vit med en stor, blå etikett samt en orange kork. Tuben har även en söt koala längst upp på etiketten.

Köpguide – Välj rätt solskyddskräm för barn

Det finns många olika solskyddskrämer att välja på, allt ifrån billiga till dyra, bra till dåliga. Det viktigaste är dock såklart att skyddet passar ditt barn.

Därför är det bra att läsa på, fråga runt och skapa sig en egen uppfattning om alla produkter. Det bästa är om du kan fråga någon ärlig.

Skydda mot solen

Det viktigaste är såklart att solskyddet skyddar mot solen, välj därför ett skydd med hög SPF till ditt barn. Kom ihåg att deras hud är känsligare än vuxnas.

Ett bra solskydd skyddar inte bara ditt barn mot brännskador, utan även mot framtida sjukdomar som kan uppstå av att huden får ta emot för mycket UV-strålning.

Kladdfri och lätt att applicera

Det är viktigt att det är lätt att applicera solskyddet så att det görs ordentligt, annars finns risken att man slarvar.

Därför är det även bra om solskyddet är kladdfritt, så att man inte drar sig för att smörja in barnet igen.

När behöver man använda en solskyddskräm för barn?

Ett solskyddskräm för barn används varje gång ett barn utsätts för sol, välj därför en som är bäst i test. Kom även ihåg att skydda barnets ögon när ni är i solen, bra solglasögon är viktigt!

När du har införskaffat dig en skyddande solskyddskräm samt ett par snygga och bra solglasögon till ditt barn är ni redo för att njuta av solen tillsammans.