Barn & Familj

Bästa solglasögon för barn [Topp 5 2021]

Det är lätt att glömma bort att skydda barns ögon mot solens farliga strålar. Eftersom barns ögon är känsligare än vuxnas är det extra viktigt med solglasögon för barn. Med ett par solglasögon kan du som förälder säkerställa att ditt barns ögon är ordentligt skyddade.

Om barns ögon utsätts för solens farliga strålar i ung ålder utan skydd kan det leda till problem med synen i vuxen ålder. Det är därför viktigt att se till att barnen använder solglasögon för barn. Och de bästa solglasögonen är de som används.

De 5 bästa solglasögon för barn på marknaden just nu

1. Ki ET LA Our´s On Solglasögon – Bäst i test

Du som är ute efter det allra bästa för att skydda ditt barns ögon bör investera i det franska märket Ki ET LA som tagit barnvärlden med storm. Förutom att de skyddar barns ögon till 100% mot UV-strålar, skyddar de även mot det farliga blå ljuset solen ger ifrån sig. Solglasögon för barn med en dubbel funktion.

Ki ET LA har som sagt tagit barnvärlden med storm och vinner alla slags kvalitetstester. Just kategorin solglasögon för barn har de helt tagit över tack vare Blue Ray Filter som alla deras solglasögon har. Och den okrossbara designen som är tillverkad i ett stycke passar perfekt till små barn.

Fördelar

 • Tillverkade i ett stycke
 • Perfekt passform

Nackdelar

 • Avtagbar snodd
 • Går ej att fälla ihop

2. Izipizi SUN Kids Solglasögon – Bästa premium

Du som är ute efter de bästa solglasögon för barn bör investera i dessa häftiga solglasögon. Unisex designen finns i flera olika färger och ger 100% UV-skydd till barnens känsliga ögon. Det justerbara bandet i silikon säkerställer att glasögonen håller sig på plats i alla situationer och inte tappas bort.

Anledningen till att just dessa solglasögon vinner bästa premium i de allra flesta solglasögon för barn test är den ergonomiska broformen utformad för barns ansikten. Det här är solglasögon barn tycker om att bära när de utvecklas. Med solglasögon och en lära gå vagn kommer du långt.

Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Flera olika färger

Nackdelar

 • Inte okrossbara
Last updated: 2021-11-30 06:22:16

3. Ki ET LA Diabola Solglasögon – Bra val

De återvinningsbara solglasögonen från det franska märket Ki ET LA är 100% okrossbara samt 100% säkra mot solens farliga UV strålar som kan skada ögonen på lång sikt. Dessa solglasögon för barn levereras med en söt liten påse och ett praktiskt snöre för att hålla glasögonen på plats.

Tack vare den okrossbara designen och det faktum att det går att återvinna dessa solglasögon för barn, vinner de många olika bäst i test. Men utöver dessa praktiska funktioner blockerar även dessa solglasögon det farliga blå ljuset från solen. Skydda barnens ögon på alla sätt och vis.

Fördelar

 • Blue Block Filter
 • Återvinningsbara

Nackdelar

 • Ej ergonomisk design

4. Real Shades Solglasögon Explorer – Bästa budget

Solglasögon för barn bör vara hållbara eftersom barn gärna leker vilda lekar. Dessa okrossbara, böjbara solglasögon passar därför helt perfekt för barn upp till två år. Det justerbara bandet håller glasögonen på plats även när barnet leker och rör på sig. Men det går att ta av för de stunder barnet föredrar att vara utan.

Real Shades Solglasögon Explorer vinner de allra flesta tester tack vare den okrossbara designen. Eftersom barn sällan är försiktiga med saker är det en god investering att köpa dessa solglasögon till små barn. Oavsett om ni semestrar utomlands eller håller er hemma i Sverige är det viktigt att använda solglasögon för barn.

Fördelar

 • Okrossbar design
 • Avtagbart band

Nackdelar

 • Bandet fastnar lätt i håret

5. Ki ET LA Rozz Solglasögon – Bra val

Dessa solglasögon för barn är inte bara söta och vackra utan de skyddar verkligen barnens ögon till 100%. Det är inte bara UV-strålar de står emot utan även solens farliga blå strålar. Du som vill ha kvalitet till ett bra pris bör investera i ett par solglasögon från Ki ET LA.

Den okrossbara designen i kombination med hur flexibla det är gör dessa solglasögon för barn till en favorit hos många föräldrar. Och även en favorit i många olika tester som utförs på barnprodukter. Eftersom dessa solglasögon är helt fria från BPA och även återvinningsbara är det inte så konstigt.

Fördelar

 • BPA-fria
 • Inga lösa delar

Nackdelar

 • Lite dyra

Köpguide – Välj rätt solglasögon för barn

Barn är mycket känsligare mot solens farliga strålar än vad vuxna är. Och precis som du använder solkräm och kläder med UV-skydd till barnen borde du använda solglasögon till barn. Dessutom tillbringar barn mycket mer tid utomhus i solens sken än vad vuxna gör.

Solglasögon för barn borde vara okrossbara och inte heller ha några lösa delar som barnet kan sätta i halsen. Och självklart bör de ha 100% UV-skydd för bästa möjliga skydd. Men det är bäst att involvera barnet i köpet eftersom de bästa solglasögonen är de som används.

Okrossbar design

Eftersom små barn inte har hunnit lära sig att vara försiktiga med sina tillhörigheter är det bäst att leta efter solglasögon i en okrossbar design. Med en okrossbar design slipper du köpa nya solglasögon titt som tätt samt att du slipper oroa dig.

Om ett litet barn lyckas ha sönder ett par solglasögon finns det stor risk att barnet stoppar de lösa delarna i munnen och därmed sätter i halsen. Undvik enkelt problemet genom att endast se efter okrossbara solglasögon som har tillverkats i ett stycke.

100% UV-skydd

Det finns otaliga solglasögon för barn på marknaden men alla är inte bra för ditt barns ögon. Endast de solglasögon som faktiskt erbjuder 100% UV-skydd är bra nog. Men se gärna efter solglasögon som skyddar mot mer än endast UV-strålar.

Barn ögon är extra känsliga mot solens farliga strålar eftersom deras linser är klarare och pupillen som släpper in ljus i ögat är större. Flera ögonsjukdomar förknippas med UV-strålning. Undvik ögonsjukdomar senare i livet genom att använda solglasögon för barn.

Utgå från barnets ålder

När du köper solglasögon för barn är det viktigt att se efter vilken ålder som rekommenderas av tillverkaren. Eftersom ett barn i ett ettårsåldern inte använder ett par solglasögon på samma vis som en treåring eller femåring gör.

Vissa barn lär sig snabbt att använda solglasögon utan rem medans andra behöver en rem för att hålla dem på plats mycket längre. Och det är alltid bättre och även lättare om de solglasögon du köper levereras med en praktisk rem.

När behöver man använda solglasögon för barn?

Kanske är du av uppfattningen att solglasögon endast behövs användas då ni är på semester utomlands eftersom solen är starkare där. Så är faktiskt inte fallet, utan barn bör alltid använda solglasögon. Även under sommaren i Sverige blir solens strålar farliga för barns ögon.

Men det är inte bara under sommaren som solens strålar blir farliga för barns känsliga ögon, utan du bör skydda barns ögon även under vintern. Speciellt de vintrar som snön lägger sig tjock på marken och reflekterar solens strålar, bör barn använda solglasögon.