Skönhet & Hälsa Smink

Bästa sminkborste [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

En sminkborste kan du använda för att få till en perfekt kontur på din makeup. Du kan använda den till många olika moment under sminkningen.

Vilken sminkborste är bäst?

Det finns många olika modeller av sminkborstar, av den anledningen kan det vara bra att tänka igenom några saker innan du ska köpa en sminkborste.

 • Välj modell efter användning
 • Välj en borste av hög kvalitet
 • Multiborstar är ofta bra

1. Bästa sminkborsten NARS Blush Brush

Blush Brush från NARS är en speciellt framtagen sminkborste för att lägga din blush. Den här fantastiska sminkborsten är tillverkad av mycket hög kvalitet vilket gör att den inte tappar hår under användning och håller länge.

Blush Brush är en bra produkt som ofta blir vald till sminkborste bäst i test. Den är populär och uppskattad av kunder för att den sprider pigmenten perfekt över hela ansiktet.

Fördelar

 • Ger fint resultat
 • Lättanvänd
 • Perfekt till blush

Nackdelar

 • Något dyr

Design: Sminkborste med greppvänlig, stilren design och långt skaft Varumärke: NARS är ett välkänt spanskt varumärke som är stort inom makeupindustrin med makeupprodukter och makeuputbildningar Kvalitet: mycket hög standard. Användningsområde: det här är främst en sminkborste till applicering av blush. Hur du använder produkten: puffa borsten i pudret. Pudra därefter varsamt ett lager över hela ansiktet, eller enbart på de ställen du vill täcka eller framhäva.

Last updated: 2022-01-16 23:38:18

2. Miild 03 Multi Cheek Brush – Bästa mjuka sminkborste

Multi Cheeks Brush från Miild är en produkt för dig som söker en rund och något mjukare borste. Multi Cheeks Brush är tillverkad för hand av de allra finaste synestetiska hår. Det här är den bästa sminkborste för dig som uppskattar kvalitet och klass.

Med den här praktiska och populära sminkborsten kan du även lägga din blush, bronzer, highlighter och contouring. Borstens multiförmåga är också en av anledningarna till att den vanligtvis toppar listor som bästa sminkborste test.

Fördelar

 • Multianvändning
 • Extra mjuk borste
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Önskar kortare skaft

Design: den här sminkborsten har ergonomisk och elegant design med långt skaft Varumärke: Miild är ett välkänt danskt varumärke, med svanen-märkta produkter. Kvalitet: tillverkad av hög standard. Användningsområde: det här är en sminkborste till allt smink. Hur du använder produkten: du puffar lätt med borsten i pudret, därefter lägger du ett lager antingen över hela ansiktet, eller på de ställen du vill framhäva eller täcka.

Last updated: 2022-01-16 23:38:19

3. e.l.f. Beautifully Precise Multi Blender Massager – Mest prisvärda sminkborste

Det här är en unik och klassiskt designad sminkborste från e.l.f. som passar flera olika användningsområden. Dess exklusivitet gör att den här sminkborsten passar perfekt att ge bort som gåva.

Den här produkten är ofta med i sminkborste bäst i test för att kunder uppskattar att den utöver sin fantastiska förmåga till fin finish på din makeup även ger massage.

Fördelar

 • Cruelty-free fiberhår
 • Greppvänligt skaft
 • Makeup och massage

Nackdelar

 • Kanske något liten borste

Design: den här sminkborsten har ergonomisk och klassisk design med kort skaft. Varumärke: e.l.f. är ett exklusivt danskt varumärke som tror på att skörheten kommer inifrån. Kvalitet: en sminkborste i hög kvalitet. Användningsområde: sminkborste till makeup och massage. Hur du använder produkten: borsten krossar mineralerna för att du ska kunna massera in pudret med ett jämnt lager över hela ansiktet.

Last updated: 2022-01-16 23:38:19

4. Miild 01 Kabuki Brush – Bästa premium

Med Kabuki Brush från Miild kan du nästan lika lätt och snyggt som en professionell makeupartist applicera mineralpulver samt andra mineralbaserade sminkprodukter till huden. Det här är en sminkborste tillverkad med fina, mjuka och kompakta syntetiska hår.

Den här produkten är ofta bäst i sminkborste test tack vare att den tillåter dig att bygga flera lager. Kabuki Brush är mycket uppskattad av kunder världen över tack vare sin fantastiska täckningsförmåga och hållbarhet.

Fördelar

 • Snygg och smart design
 • Krossar och masserar in mineralerna i huden
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Önskar förlängning till handtaget

Design: den här sminkborsten har ergonomisk och klassisk design med kort skaft. Varumärke: Miild är ett välkänt danskt varumärke, med svanen-märkta produkter. Kvalitet: hög standard. Användningsområde: det här är främst en sminkborste till lösa och mineralpuder. Hur du använder produkten: du puffar med borsten i pudret, därefter lägger du varsamt ett lager antingen över hela ansiktet, eller på de platser du vill framhäva eller täcka.

Last updated: 2022-01-16 23:38:20

5. LYKO Powder Brush – Bästa billiga sminkborste

Powder Brush är en exceptionellt väldesignad sminkborste som är väldigt skön att hålla och enkel att använda. Den här borsten fungerar bäst till pressat eller löst puder för ett jämnt och fint resultat.

LYKO har lyckats med en prisvärd och billig sminkborste som frekvent visar sig på toppen av bästa sminkborstar test. Nöjda kunder världen över uppskattar de fina resultat borsten ger till det låga priset.

Fördelar

 • Extremt prisvärd
 • Stilren och behändig

Nackdelar

 • Hela borsten borde vara svart

Design: den har en ergonomisk och greppvänlig design med stilrent utseende och långt skaft. Varumärke: Lyko är ett välkänt varumärke, aktivt sedan 1952. Kvalitet: bra hållbar kvalitet till lågt pris. Användningsområde: det här är främst en sminkborste till lösa puder och mineraler. Hur du använder produkten: puffa lätt i pudret med borsten, sedan lägger du ett jämnt lager över ansiktet eller på de platser du vill framhäva.

Last updated: 2022-01-16 23:38:20

Köpguide – Välj rätt sminkborste

Du kan med en bra sminkborste antingen lägga hela makeupen eller avsluta exempelvis blushen. Med hjälp av vår bästa sminkborste guide hoppas vi att du hittar rätt produkt.

När du ska köpa sminkborste så är det inte bara att köpa första bästa utan du kan tänka igenom några saker innan du gör ditt köp.

Användningsområde

Vad ska du använda sminkborsten till? Eftersom de alla fungerar olika bra till olika ändamål är bör du välja en sminkborste som har rätt egenskaper till dina behov.

Om du ska göra måla konturer behöver du ofta en något fastare borste. Medan du till blush eller finish puder vill ha en mjukare och mer följsam sminkborste.

Kvalitet

Den bör vara av hög kvalitet av flera anledningar än att den inte ska tappa hår. Den ska kännas skön och följsam mot huden.

En högkvalitativ borste varken kliar eller startar reaktioner som billiga sminkborstar kan göra. Du kan dessutom utföra regelbunden rengöring utan att borsten tar skada.

Med rätt sminkborste får du perfekt finish på din makeup

När du ska lägga bland annat din foundation eller bronze så kan du använda en sminkborste av större modell medan du till mindre konturer kan använda en mindre borste. Ta gärna för vana att läsa vilken som är bäst i test innan du bestämmer dig.

De produkter vi valt ut till bäst i test sminkborstar är alla av högsta klass och fungerar lika utmärkt till både professionella makeupartister som till amatörer.