Barn & Familj

Bästa Sittsäck [Topp 5 2021] Vi jämför fem populära modeller!

Vad är då en sittsäck? Jo, en bekväm plats idealisk för till exempel läshörnan. Bekvämt, mysigt och ergonomiskt. Passar även helt perfekt i barnrummet. En given plats för återhämtning en stund efter lek och bus. Eller varför inte som en given plats framför tv:n

En sittsäck är den perfekta vilostolen, oavsett om den har sin plats i barnets rum, framför tv:n i vardagsrummet, i läshörnan, eller bara som en flyttbar och flexibel myshörna för avslappning. Man sitter mycket bekvämt, vilket bidrar till avslappning för hela kroppen.

Hitta den bästa sittsäcken på marknaden just nu

1. Bästa sittsäcken NG Baby Sittsäck Mood

NG Baby Sittsäck Mood (Light Grey) är en mycket bekväm säck som är tillverkad i Sverige. Fyllningen består av 142 liter styrolitkulor. En stilren sittpuff med avtagbart tyg som går att tvätta. En prisvärd och mycket snygg puff som ger komfort och formar sig bra efter barnet på grund av den rörliga fyllningen.

Den här utser vi till en favorit på grund av sitt pris, men även för sin fina kvalitet och det stilrena intrycket då den går i grått, som gör att den passar bra i alla rum och inte bara i barnrummet. En snygg sittsäck värd sitt pris, helt enkelt.

Fördelar

 • Avtagbart tyg
 • Tillverkad i Sverige

Nackdelar

 • Önskar fler färger
 • Kräver balans

2. OYOY Manchester Saccosäck – Mest slitstarka sittsäck

Det här är en av de bästa sittsäck du kan hitta. Den här mycket prisvärda sittsäcken från OYOY är som namnet avslöjar tillverkad av manchester med frigolitkulor inuti som stoppning för skön komfort under användning. Den här lagom stora sittsäcken passar för alla olika åldrar med måtten 70 x 60 cm.

Den har blivit en av favoriterna i vårt sittsäck test dels eftersom den är fantastiskt härlig att sitta i. Men också tack vare att den här hållbara sittsäcken är tillverkad i ett material som är både skönt mot huden samtidigt som du inte glider omkring i den.

Fördelar

 • Hållbart material
 • Bra pris
 • Välgenomtänkt design

Nackdelar

 • Önskar fler storlekar

3. BY ON Tiedda Puff – Sötaste sittsäcken

Det här är en säker sittsäck till din lilla ögonsten. Tiedda Puff från BY ON är verkligen väldesignad och smart konstruerad. Den här sittsäcken är tillverkad av polyester med en fyllning av frigolitkulor vilket ger extra bekvämlighet till din lilla bebis. Den har en stabil vikt och lagom storlek.

Det här är en gullig sittsäck i hållbart och mjukt material. Din lilla bebis kan ligga och leka med de söta kaninöronen som sittsäcken är designad med. Den här sittsäcken passar perfekt i lekrummet till dina minsta. Dessutom är den väldigt enkel att rengöra med en trasa.

Fördelar

 • Lättrengjord
 • Mjuk & komfortabel
 • Söt kanindesign

Nackdelar

 • Kanske något dyr
Last updated: 2021-11-30 06:10:04

4. Jollein fåtölj saccosäck – Bästa premium

Den här fåtölj-saccosäcken från Jollein är en otroligt bekväm och mysig sittsäck som ditt barn kan sitta bekvämt i vid exempelvis TV-tittande. Den är smart designad för bästa möjliga komfort till dina barn. Tillverkad i slitstark polyester med fyllning av EPS-kulor. Den här prisvärda sittsäcken är rekommenderad för en maxvikt på 30 kg.

Med en sådan här fantastiskt skön och snygg sittsäck sitter dina barn som kungligheter vid tv-stunden eller varför inte ställa in den i läshörnan. Sittsäcken finns dessutom i många olika färger vilket gör att du kan designa ditt barns läshörna enligt ditt barns egna preferenser. Utöver det är den här sittsäcken väldigt lättrengjord.

Fördelar

 • Snygg design
 • Komfortabel

Nackdelar

 • Kanske lite dyr
Last updated: 2021-11-30 06:10:05

5. Roommate Sittpuff Koala – Bästa lekfulla sittsäck

Det här är en roligt designad sittsäck från Roomate. Utformad som en blågrå avlång koala. Eftersom sittsäcken har avlång design med rundad översida och plan undersida, fungerar den dessutom perfekt som exempelvis ett extra armstöd i soffan. Den här sittsäcken är en ekologisk modell för dig som tänker grönt också.

Den har dessutom ett avtagbart överdrag som du kan maskintvätta och hängtorka. Det här är en jättesöt sittsäck som passar bäst till dina minsta barn. De kan ligga på den framför tv:n, lekkudde i barnrummet eller att ligga och jollra på medan du bakar eller lagar mat i köket.

Fördelar

 • Rolig design
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Kunde vara billigare

Köpguide – Välj rätt Sittsäck

Sittsäcken kan du använda till så mycket olika saker för ditt barn. Den kan fungera enbart som en lekkudde eller också som en viloplats. Vissa barn föredrar att sitta eller ligga mysigt i en sittsäck framför en vanlig fåtölj framför tv:en när det är dags för fredagsmys.

Sittsäckar finns i alla varianter, material och storlekar. Det finns både dyrare och billigare varianter. Vilken modell just du bör köpa beror inte bara på dina barns användningsområden för sittsäcken. Utan det finns även en hel del andra faktorer som också spelar in.

Kvalitet

Först och främst när vi talar om saker till barn behöver du tänka på kvaliteten. Det är av flera anledningar, men mest av säkerhetsskäl. Du behöver en hållbar sittsäck eftersom barn ibland är oförsiktiga. Går sittsäcken sönder kanske ett mindre barn råkar stoppa fyllningen i munnen.

Dessutom är kvaliteten viktig av andra anledningar som att du vill ha en komfortabel sittsäck till dina barn som inte tappar fluffighet och form med tiden. Du bör investera i en något dyrare modell istället för en av de billiga sittsäckar som finns tillgängliga på dagens marknad.

Design

Design på sittsäcken är också väsentligt på beroende var den ska vara och vem som ska använda den. Vill du köpa en sittsäck mer som avlastning till dina allra minsta så är en av de lite mer roliga designerna bättre lämpade.

De bästa sittsäckar du hittar idag har en formbar design vilket ger säcken egenskapen att kunna forma sig perfekt efter ditt barns kropp. Något som tillåter barnet att sitta med allra högsta bekvämlighet oavsett liggande eller sittande position.

Storlek

Här är det både storleken på barnet och sittsäcken vi tänker på. Har du större barn bör du köpa sittsäck av något större modell så att de kan sitta bekvämt. Risken finns att sittsäcken går sönder om barnen är för stora.

Hör dina barn till de mindre knoddarna bör köpa en rejäl och mjuk sittsäck ifall du vanligtvis använder den som avlastning på golvet i köket när du förbereder måltider eller för att lägga bebisen bredvid dig på golvet och mysa.

En sittsäck kan bli både ditt & dina barns bästa vän

En hållbar och prisvärd sittsäck kan stanna i din familj i flera generationer. En slitstark, bra sittsäck kan du ha stor nytta av. Inte bara för att det är en skön plats för dina barn att sitta och vila i, spela tv-spel eller läsa böcker.

Utan även för att den fungerar som avlastning till dina minsta barn. Eller en mjuk och skön kudde du kan ligga och mysa på tillsammans med din bebis. För dig som ofta använder sittsäcken som barnvakt medan du städar kanske en babysitter vore en bra investering.