Hårvård Skönhet & Hälsa

Bästa silverschampo [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

Ett silverschampo ger ditt hår en kallare blond nyans genom att ta bort gula toner ur färgat eller blekt hår. Det fungerar även på naturligt blont hår med gula skiftningar.

Vilken silverschampo är bäst?

Det finns flera saker att tänka på innan du köper ett silverschampo. Det kan handla om styrka, om det innehåller vårdande ingredienser och hur ofta det ska användas. Vi har valt att fokusera på följande:

 • Det ska vårda håret, inte torka ut det.
 • Resultat: Det ska hålla vad det lovar. Ingen vill ha lila skiftningar i håret

1. Bästa silverschampot – Milk Shake Silver Shine

Silver Shine från Milk shake är ett vårdande silverschampo som ger glans och volym till ditt hår. Det rengör både hår och hårbotten på ett effektivt men skonsamt sätt och ditt hår får tillbaka sin naturliga skönhet

Många silverschampon kan göra att håret upplevs som torrt efter användning men detta silverschampo lämnar ditt hår riktigt återfuktat och mjukt. Dessutom ger det riktigt bra resultat, därför är det ofta utsett till testvinnare.

Fördelar

 • Ger riktigt bra resultat
 • Återfuktar håret

Nackdelar

 • Svårt att veta vilken nyans som passar en bäst

Ett silverschampo som passar både för blont och grått hår. Det kommer i flaska och innehåller 300 ml. Massera in en lagom mängd i vått hår. Bilda ett skum och skölj sedan igenom håret ordentligt så att vattnet är helt klart och fritt från färg. Om du upplever att håret blir torrt kan du använda en inpackning efteråt. Det missfärgar inte ditt hår.

2. Bra alternativ – Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo

Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo brukar också bli utsedd till ett av de bästa silverschampo. Det tar bort varma och gula nyanser och lämnar ditt hår både starkare och glansigare efter användning. Det har även Opti-Plex™ Technology som skyddar och stärker ditt hår.

Det här hamnar ofta i toppen i olika silverschampo test eftersom det gör håret mjukt och du får bättre fjällskikt efter endast en användning. Håret får en fin kall nyans och det passar bra både på naturligt och färgat hår.

Fördelar

 • Finns i olika storlekar
 • Torkar inte ut håret

Nackdelar

 • Kan missfärga dina händer

Ett silverschampo som kommer i tre olika storlekar och två förpackningar, som tub och som pumpflaska. Ska inte sitta i för länge. Applicera en lagom mängd i vått hår och skölj sedan igenom håret ordentligt så att vattnet är helt klart och fritt från färg. Använd balsam eller inpackning efteråt för bästa resultat. Missfärgar inte håret och lämnar det mjukt och fint.

3. Bästa premium – Olaplex No 4P Toning Shampoo

No 4P Toning Shampoo från Olaplex är ett silverschampo som återfuktar, stärker och mjukgör ditt hår. Det tar effektivt bort oönskade gula nyanser i blont hår utan att torka ut det.

Ett silverschampo som är ett bra premiumval då du får mycket för pengarna. Det är fritt från sulfater och eftersom formulan är högkoncentrerad kan du anpassa det för att få just den ton du vill ha.

Fördelar

 • Veganskt
 • Fritt från sulfater

Nackdelar

 • Priset

Ett silverschampo som kommer i flaska med 250 ml. Massera in lagom mängd i blött hår. Låt verka 1-5 minuter beroende på hur ljus ton du vill uppnå. Skölj sedan ut det ordentligt tills vattnet blir klart så att ingen färg sitter kvar. Använd balsam eller inpackning efteråt för bästa resultat. Det lämnar håret mjukt och fint utan att missfärga det.

4. Bästa budget – Mood Silverschampo

Silverschampo från Mood är ett schampo för blont hår som motverkar gula toner och skiftningar i håret utan att slita på det. Det är helt fritt från tillsatt parfym och passar bra både till naturligt blont hår och färgat.

Det här är ett bra budgetval eftersom det prismässigt är bland de mest ekonomiska du kan hitta utan att tumma på kvalitén. Det är ett milt silverschampo som är helt fritt från parfym. Enkelt att använda och dessutom har det EU Ecolabel.

Fördelar

 • EU Ecolabel
 • Parfymfritt

Nackdelar

 • Kan upplevas som lite torrt om du inte använder balsam efteråt

Ett milt och parfymfritt silverschampo som kommer i flaska med 250 ml. Applicera lagom mängd i vått hår och låt sitta några minuter. Skölj sedan ut ordentligt så att inget schampo sitter kvar i håret, vattnet ska bli helt klart. För bästa resultat så kan du använda en ett balsam eller en inpackning efteråt. Det missfärgar inte håret eller händer och ger ett bra resultat.

Last updated: 2022-01-16 23:38:27

5. Bästa valet mellanklass – Keep My Color Blonde Shampoo

Keep My Color Blonde Shampoo från Eleven Australia är ett näringsrikt silverschampo som passar alla blonda hår, både naturliga och färgade. Det innehåller proteiner från vete och soja som skyddar och stärket ditt hår och är fritt från parabens.

Det här är ett silverschampo som är både anti-fade och färgbevarande. Det torkar inte ut håret och tar effektivt bort gula toner och skiftningar. Förpackningen är helt gjord i återvinningsbart material.

Fördelar

 • Parabenfritt
 • Färgbevarande

Nackdelar

 • Kan färga av sig på händerna

Ett silverschampo med proteiner av vete och soja som kommer i flaska med 300 ml. Applicera schampot i blött hår och låt det sitta i några minuter. Skölj sedan ut schampot ordentligt så att inget sitter kvar i håret, vattnet ska bli helt klart och fritt från färg. För att uppnå bästa resultat kan du använda en inpackning i håret efteråt.

Last updated: 2022-01-16 23:38:27

Köpguide – Välj rätt silverschampo

Det finns som sagt några saker att tänka på innan du köper ett silversschampo. De kommer i olika styrkor och vissa ska användas veckovis medan andra månadsvis.

Det är viktigt att du väljer ett silverschampo efter den hårtyp du har och den nyans du vill uppnå. Det får inte torka ut håret eller missfärga det.

Det får inte torka ut håret

Många silverschampon har tyvärr en uttorkande effekt på håret. Det går givetvis att lösa med en bra inpackning efteråt men det är ändå onödigt slitage på håret.

Välj ett silverschampo som återfuktar ditt hår och lämnar det mjukt och glansigt. Du ska välja en produkt som vårdar ditt hår och inte torkar ut det.

Det ska inte missfärga håret

En del silverschampon kan lämna lila eller blå skiftningar i håret om det sitter i för länge eller används för ofta.

Välj en produkt som passar ditt hår och den ton du vill ha så att du inte riskerar att det skiftar i lila eller blått.

När behöver man använda ett silverschampo?

Ett silverschampo kommer till användning när du med blont hår vill bli av med gula skiftningar och toner. Du behöver inte välja det som är bäst i test utan ett som passar din hårtyp, precis som smink ska passa din hudtyp.

Silverschampo innehåller lila färg för att motverka gula toner. Det fräschar snabbt upp ett blont hår utan att du behöver gå till frisören eller färga det.