Barn & Familj

Bästa Resesängen [Topp 5 2021] » Jämför test av resesängar

En resesäng är en bra investering om du reser med bebis. De kan enkelt tas med i husvagnen, till hotellet eller sommarstugan och även till släkt och vänner för en smidig övernattning med bebis. Vi har undersökt alternativen för att hitta marknadens bästa resesäng, för att du ska kunna känna dig trygg när du gör ditt inköp.

En resesäng fungerar inte bara till spädbarn utan du använder den till barnet är några år gammalt. Det är som en spjälsäng som du fäller ihop när den inte använts, vilket gör den enkel att förvara. Dessutom är den lätt att packa in i bilen utan att ta för stor plats. Marknaden är full av alternativ och vårt mål är att ge dig information om de olika produkterna.

Observera att Testjakt inte testar produkter själva. Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

Bästa resesäng – marknadens topp 5

1. Bästa resesängen BabyBjörn Light Resesäng

Babybjörn Light är en resesäng barn som gör det enkelt att sova borta med små barn. Den är enkel både att fälla upp och ihop, samt att den enbart väger sex kg. Det gör den enkel att bära med sig och packa in i bilen eller flyget. Allt som krävs för uppfällning är en enda rörelse, och den har en mjuk madrass för bra komfort.

Den här modellen har vunnit resesäng bäst i test ett flertal gånger tack vare dess genomtänkta design och hur lätt den är att ta med. Den flyttas dessutom enkelt även i uppfällt tillstånd. Du får bra uppsikt över din bebis tack vare sidorna i nät. Denna resesäng har ingen övre viktgräns och fungerar från nyfödd upp till barnet är cirka tre år gammalt.

Fördelar

 • Lätt att fälla upp
 • Väger bara sex kg
 • Mjuk madrass

Nackdelar

 • Dyr i inköp
 • Låg och nära golvet

2. AeroMoov Pop-up Resesäng

När vi tagit del av test resesäng har AeroMoov Pop-up dykt upp i flera stycken. Det är en resesäng i mellanprisklassen. En stor fördel med just denna modell är att den har två höjdlägen på madrassen. Det besparar dig din rygg och gör den väldigt passande även för nyfödda bebisar. Dessutom kan den användas som lekhage tack vare dess transparenta sidor och golvläge.

En resesäng baby ska vara enkel att fälla upp, vilket AeroMoov Pop-up är. Den fälls upp på några sekunder och det går nästan lika fort att packa ihop den igen. Själv sängen väger ynka 3,5 kg, med väskan den förvaras i ligger vikten på 5 kg. Resesängen kan användas från barnet är nyfött tills det är tre år gammalt, maxvikten ligger på 15 kg.

Fördelar

 • Lätt att fälla upp
 • Två höjdlägen för madrassen
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Ganska tunn madrass

3. 2ME Basic Resesäng

2ME Basic resesäng är en enkel modell som ändå levererar vad den ska. Den är kompakt i hopfällt tillstånd och väger 7,6 kg, vilket är fördelaktigt. Du kan välja mellan olika färger såsom svart och röd. Väskan den levereras i har ett smidigt bärhandtag vilket gör den enkel att ta med överallt. Den klarar av en vikt på 15 kg som mest, vilket gör att den kan användas länge.

Både uppsättning och hopfällning går snabbt, dessutom finns instruktionerna trycka på sängens undersida för att göra det ännu enklare. Den har meshpaneler runt sig för att göra det lätt för barnet att andas inuti, även om de lägger sig nära väggen. Priset är väldigt lågt vilket gör det här till en mycket bra budgetmodell för dig som ändå vill ha kvalitet på barnsängen.

Fördelar

 • Mycket lågt pris
 • Väska med bärhandtag
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Lite hård madrass

Last updated: 2021-10-19 23:07:16

4. Kaxholmens Sängfabrik Resesäng

Även resesängen från Kaxholmens Sängfabrik är mycket prisvärd och i budgetklassen. Den påminner mycket om resesängen från 2ME i sin design och den här resesängen klarar också en maxvikt på 15 kg. Det finns en madrass du kan köpa till för att bebisen eller barnet ska sova så bekvämt som möjligt, men det ingår också en tunn madrass vid inköpet som fungerar alldeles utmärkt.

Den här resesängen kan användas från att barnet är nyfött tills det är runt tre år gammalt, beroende på barnets vikt. Sängen väger bara 6,2 kg och den är enkel att ta med på resan tack vare den praktiska väskan den levereras i. Bäddmåttet är 120×60 cm vilket ger barnet gott om plats även när det är några år gammalt, höjden är 75 cm.

Fördelar

 • Billig
 • Lätt att använda
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Lite hård madrass

Last updated: 2021-10-19 23:07:17

5. Bugaboo Stardust Resesäng

Bugaboo Stardust är en resesäng som du enkelt fäller upp och sedan packar ner igen. Den får ett platt format i hopfällbart tillstånd vilket gör den enkel att packa in i bilen eller ta med på tåget. Sängbotten kan justeras i två höjdlägen och maxvikten på barnet är 15 kg. Dock är maxlängden 89 cm vilket gör att den inte fungerar för barn över två år.

Den här resesängen har en väldigt mjuk madrass och dessutom kan all klädsel tas av och tvättas. Tyvärr har den här resesängen ett ganska högt pris, men den är ändå värd det för dig som reser mycket och vill ha en bekväm sovplats till ditt barn. Sidorna är gjorda av nät för att ditt barn alltid ska kunna andas väl och på så sätt ser du också barnet enkelt.

Fördelar

 • Snabb uppfällning
 • Mjuk, bekväm madrass

Nackdelar

 • Dyr

Last updated: 2021-10-19 23:07:19

Köpguide – att fundera på vid köp av resesäng

När du funderar på att köpa en resesäng behöver du utgå från dina och din familjs behov. Den ska passa både i storlek, pris och utförande samtidigt som den ska vara lätt att både fälla upp och ner. Nedan beskriver vi de viktigaste aspekterna när du ska välja rätt resesäng för ditt barn.

Lätt att sätta upp och packa ihop

Det är viktigt att resesängen är lätt att sätta upp, för att ni inte ska behöva spendera lång tid innan bebisen kan sova. När ni sedan ger er av hemåt igen vill ni givetvis att det går fort att packa ihop den igen.

Skön att sova i

Det är viktigt för alla föräldrar att barnen sover bekvämt. Därför är komforten på resesängen av stor vikt också. Givetvis är det möjligt att komplettera med ytterligare en madrass, dock innebär det ännu mer packning. Välj därför en säng som är bekväm för ditt barn.

Storleken

Storleken spelar roll, både i uppfällt och hopfällt tillstånd. Den ska få plats i ett hotellrum, sommarstugan eller husvagnen, samtidigt som den inte ska ta så stor plats under resans gång heller. Alla resesängar går förstås att fälla ihop, men de ser inte alla likadana ut hopfällda.

Slutsats

Alla resesängar ovan är bra val för både dig och ditt barn. Resesängen är en optimal produkt för dig som ofta reser och med barn under tre år. De allra flesta resesängarna är tillverkade för barn från 0 månader och upp till tre år.

Det viktigaste är att du väljer en resesäng som ryms inom din budget och som samtidigt passar just ditt barn. Om du har kommentarer eller frågar om vår köpguide eller produkterna är det bara för dig att kommentera nedan. Vi svarar på alla dina frågor om resesängar och deras användningsområde inom rimlig tid.