Barn & Familj

Bästa regnvantar [Topp 5 2021]

Regnvantar är ett måste på hösten och vintern när barnen kanske är ute i busväder och leker hemma eller på dagis till exempel. Vantarna ska vara helt vattentäta och se till så att ditt barn inte blir våt och kall om händerna.

Det finns många olika slags modeller av regnvantar på marknaden med diverse design och funktioner som just vattentätheten. Det finns dock andra kriterier för att en regnvante ska anses som duglig till exempel att den bör hålla händerna varma även vid snöväder.

5 bästa regnvantar på marknaden just nu

1. Bästa regnvanten Didriksons Biggles Reflekterande Vantar

De här vantarna från Didriksons kollektion är oslagbara som regnvantar med sin klassiska konstruktion med vattentätt yttermaterial, vadd på insidan och kardborrband runt handlederna. Yttermaterialet reflekterar lätt vatten och snöpartiklar och är perfekt för barn som tillbringar mycket tid utomhus med lek i vatten och snö medans de även håller händerna varma.

Biggles reflekterande vantar är en stor favorit med både föräldrar och barn och finns tillgängliga i storlekar från 0 till 6 år vilket gör dem perfekta regnvantar för dagisbarn som tillbringar mycket tid utomhus. Vi nämner den bäst i test på grund av vattentätheten samt passformen som håller vantarna på plats.

Fördelar

 • Helt vattentäta
 • Mycket bra passform

Nackdelar

 • Lite dyrare
 • Dåligt med färgval
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

2. Bästa budgetval i regnvantar Lindberg Varekil Fodrade Regnvantar

Lindberg Varekils vantar har vi nämnt till bästa regnvantar i budgetklass eftersom de är prisvärda men ändå gör jobbet som de ska göra. Vantarna är vattentäta upp till 8000 vattenpelare och är fodrade med fleece för att hålla händerna varma även om de inte är vadderade som de föregående.

Dessa vantar har långa skaft med kardborrband runt handlederna för att säkerställa att vatten och snö hålls ute samt resårband som ger extra skydd. I regnvantar test är dessa vantar populära och då de är billigare än många andra men ändå ger goda resultat när det gäller vattentäthet.

Fördelar

 • Riktigt vattentäta
 • Långa skaft med resårband

Nackdelar

 • Inte tillräckligt vadderade

3. Bästa design i regnvantar Elodie regnvantar

De här vantarna är avsedda för barn från 1 till 3 år och har en mycket trevlig design med små blommor på själva handen och finns även i en design med rävmotiv. Färgerna är naturnära och dessa regnvantar har även en fåll av mjukt material i en avvikande färg.

Vantarna är gjorda i ett vattenavvisande material och är försedda med en dragkedja ända upp till tummen så de är enkla för små händer att få av och på. Dessa regnvantar har dessutom det förväntade kardborrbandet över handleden som kan justeras så att vantarna sitter på plats under utomhusleken.

Fördelar

 • Gullig design i fina färger
 • Vattentäta och varma

Nackdelar

 • Lite högre pris

4. Bästa regnvantar för under 1 år Elodie vantar

De här vantarna från Elodie liknar de ovanstående vantarna från samma tillverkare med skilnanden att dessa vantar är lämpade och designade för barn under 1 år. Dessa regnvantar är även de tillverkade av vattenavvisande material och varmt fodrade så att små händer inte blir frusna i regn och rusk eller lek i snön.

Dessa är populära bland föräldrar med barn under 1 år av flertalet anledningar som till exempel vattentätheten samt utformningen som gör dem väldigt praktiska. Återigen med ett rävmotiv i just dessa regnvantar så finns dock andra designs. Gemensamt för dem är dock att de har bred resår runt handleden samt ett snöre för nacken.

Fördelar

 • Praktisk utformning för små barn
 • Rolig design

Nackdelar

 • Begränsad färgskala erbjuden
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

5. Bästa vantar för regn och snö Kulling Tallinn Vantar

Dessa regnvantar från Tallinn är faktiskt designade som skidvantar så de klarar av mycket ruskväder med allt från regn till snö och slask. Materialet på utsidan är vattenavvisande och PFC-fritt med ECO impregnering för maximal vattentäthet. Insidan är mjuk och varm fleece som håller händerna varma i snön.

Vad gäller regnvantar så är det ett bonus om de även klarar snö på ett bra sätt vilket dessa vantar gör. Konstruktionen är även den bra med dragkedja på sidan och justerbart elastiskt band vid handleden. Därför har vi utnämnt denna till bästa vante för både regn och snö.

Fördelar

 • Enkel att ta av och på
 • Sitter säkert på handen

Nackdelar

 • Lite tråkig design
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Köpguide – Välj rätt regnvantar

När du köper regnvantar till dina barn så finns flera saker att tänka på och kriterier som du vill se uppfyllda i dessa vantar. De måste vara vattentäta så klart men även sitta stadigt på små händer så de inte så lätt kan komma bort.

Vantarna bör även vara varma och bekväma för ditt barn så de inte skaver eller sitter för tajt över handleden vilket kan skapa obehag för barnet. Många barn känner sig begränsade med vantar på när de vill leka och kanske plocka upp saker.

Regnvantar ska vara vattentäta

Det är självklart att regnvantar ska vara vattentäta och hålla små händer torra och varma. Dock är så inte alltid fallet så det lönar sig att ta reda på hur pass vattentäta vantarna är innan du köper. Läs recensioner från kunder som har erfarenhet.

Om barnens händer blir blöta trots vantar och fortsätter att leka ute i kylan så är det lätt hänt att händerna tar skada. Köldskador märker man oftast inte förrän man kommer in i värmen. Se därför till att vantarna verkligen är vattentäta och dessutom varma nog.

Regnvantarna ska vara enkla att ta på och av

Små barn vill gärna göra så mycket som möjligt själva och då hjälper det om vantarna är lätta att få på och av. Konstruktionen ska vara så pass enkelt att en tvååring klarar av kardborrband, resår och eventuella dragkedjor.

Det är bra om vantarna har både resår och kardborrband eftersom det ger extra skydd mot väta och hindrar snö att slinka in. Om vantarna även har en klämma så de kan hängas på barnets ytterkläder så är det ett plus.

Vantarna ska vara bekväma och inte skapa obehag för barnet

Naturligtvis måste vantarna vara bekväma så att barnet inte känner att de skaver eller sitter för hårt runt handleden till exempel. De ska även kännas mjuka och sköna inuti och vara flexibla nog så att barnet enkelt kan greppa saker.

Om vantarna har dragkedja så se till så att den inte kommer för nära skinnet så du riskerar att barnet skadar sig. Likaså bör resåren testas för att säkerställa att den inte är för tajt men inte heller för lös.

När behöver man använda regnvantar?

Regnvantar är praktiska för små händer i alla oväder, vare sig regn, slask eller snö. De bör användas om barnet ska leka utomhus i kallare temperaturer till exempel i sandlådan eller på lekplatsen. För förslag för bra lekplatsutrustning läs gärna om gungställningar här.

Det ska vara roligt att vara ute och leka i snön eller gå på en friluftstur med familjen även om det regnar. Om du då ser till så att barnens händer är torra och varma så blir det mycket roligare för dem att leva friluftsliv.