Skönhet & Hälsa Smink

Bästa Ögonskugga [Topp 5 2021] Vi Jämför De Populäraste Produkterna

En ögonskugga är en sminkprodukt som många gånger slutför din makeup. Därför är ett bra tips att du alltid har en skugga i din sminkväska.

Vilken ögonskugga är bäst?

Det finns många olika ögonskuggor på marknaden, allt ifrån billiga till dyra. Bra och dåliga. Det viktigaste med en ögonskugga är att den håller länge, har bra pigment och har rätt färger för dig.

 • Pigment: Det är viktigt att en ögonskugga har bra pigment
 • Hållbarhet: Det är även viktigt att ögonskuggan sitter på plats

1. Bästa Ögonskuggan The Nudes Maybelline New York

Maybelline New Yorks ögonskuggspalett “The Nudes” är en palett som har 12 stycken olika skuggor. Alla ögonskugga i dena palett är nude-färgade. Hälften av skuggorna i paletten är vackert skimriga, medans resten är helt matta.

Denna ögonskuggspalett hamnar ofta högt i olika test då alla ögonskugga i paletten är fantastiskt bra. De gör sig fina både enskilt eller genom att blanda dem på ögat. Skuggorna är dessutom väldigt pigmenterade och sitter bra hela dagen.

Fördelar

 • Pigmenterad
 • Sitter länge

Nackdelar

 • Ingen färgglad palett

Denna ögonskuggspalett har totalt 12 stycken skuggor, 6 stycken skuggor på varje rad. Med andra ord finns det två stycken rader med ögonskuggor. Det finns sex stycken skimriga skuggor och sex stycken matta skuggor i paletten. Totalt väger skuggorna nio gram, vilket betyder att en ögonskugga väger cirka 1.3 gram. Denna palett är svart på utsidan med en text i fram som lyder “The Nudes”

2. Bästa ögonskugga Lyx Natural Beauty Kit by Helen Torsgården Paris Berlin

Helen Torsgården är en influenser som tillsammans med Paris Berlin har tagit fram denna palett. I paletten finns några av marknadens bästa ögonskugga samlade på samma ställe, ren och skär lyx.

I många ögonskugga test kommer denna palett högt upp på listorna, då den lever upp till alla förväntningar och lite till. Den är dessutom vegansk och täpper inte igen några porer runt ögonen.

Fördelar

 • Lyxig
 • Magnetiska skuggor

Nackdelar

 • Dyr

Denna ögonskuggspalett från Paris Berlin kommer med tio stycken olika skuggor i neutrala färger. Alla skuggor är dessutom magnetiska, vilket gör att du lätt kan byta ut dom i paletten. Skuggorna är dessutom märkta med Paris Berlins logga, vilket ger en extra lyxig känsla. Alla skuggor har ett eget nummer, vilket gör att du lätt kan köpa till extra om en skulle ta slut.

Last updated: 2021-12-02 00:33:26

3. Bästa Budget Re-Loaded Palette Basic Matters Makeup Revolution

Makeup Revolutions Re-Load familj har nyligen utökats med ytterligare en grym palett, nämligen Basic Matters paletten. Just denna palett har 15 stycken olika ögonskugga, med enbart helt matta, neutrala skuggor.

Denna palett kommer ofta på bra placering i olika tester, då det är en av de billigaste och bästa ögonskuggspaletterna på marknaden. Trots det bra priset lever alla ögonskugga i paletten upp till alla förväntningar.

Fördelar

 • Billig
 • Många färger

Nackdelar

 • Inte jättepigmenterad

Den här ögonskuggspaletten från Makeup Revolution kommer med 15 stycken olika matta skuggor. Alla skuggor är i neutrala, enkla färger som passar alla tillfällen. Paletten är svart med ett genomskinligt plastlock över skuggorna, som gör att man ser färgerna. På plastlocket står det även “Revolution” stort i mitten. Paletten är väldigt enkel och modern, och ser lyxig ut trots det billiga priset.

4. Bästa Premium Naked 3 Palette Urban Decay

Naked 3 Palette är en palett från Urban Decay med 12 stycken fina ögonskugga i neutrala färger. Skuggorna är mycket pigmenterade och är mycket lätta att arbeta med på ögonen, vilket gör det lätt att lyckas med sminkningen.

Urban Decays Naked 3 Palette är en riktigt bra klassiker med bra ögonskugga. Den är därför alltid ett säkert kort att köpa om man är osäker. Därför hamnar denna palett oftast högt upp på listorna i olika tester.

Fördelar

 • Spegel i locket
 • Mycket bra skuggor
 • Borste på köpet

Nackdelar

 • Något dyr

I den här paletten från Urban Decay får man 12 stycken rosentonade, neutrala skuggor som passar till alla makeups. Det finns en stor spegel i locket vilket underlättar mycket när du är på språng. Dessutom får man en dubbelsidig ögonskuggsborste på köpet, vilket ökar premium-känslan ytterligare. Skuggorna i paletten väger totalt 15.6 gram, vilket betyder att en skugga väger 1.3 gram.

5. Bästa Färgbomben Maxi Reloaded Palette Monster Mattes MakeupRevolution

Denna otroliga palett ifrån Makeup Revolution är en av de paletter som har väldigt färgglada, neonfärgade ögonskugga på marknaden. Det finns alla färger ifrån gul till grön, rosa till blå och röd.

Maxi Reloaded Palette Monster Mattes är en riktig färgbomb, och det är svårt att hitta en sådan palett idag. Därför kommer denna palett ofta med i olika tester för ögonskugga, och hamnar oftast på bra platser.

Fördelar

 • Många färgglada färger
 • Bra pigment

Nackdelar

 • Kan ge dig beslutsångest för vilken färg du ska välja

Denna palett ifrån Makeup Revolution kommer med 45 stycken matta skuggor i regnbågens alla färger. Dessa skuggor är mycket pigmenterade och ger ett fantastiskt resultat. Det är nio stycken skuggor på en rad, uppdelat på totalt fem stycken rader. En skugga väger 1.35 gram, vilket betyder att skuggorna totalt väger 60.75 gram. Paletten är svart med ett genomskinligt plastlock som gör att man ser alla färgglada skuggor.

Last updated: 2021-12-02 00:33:29

Köpguide – Välj rätt ögonskugga

En palett kan ofta ha olika egenskaper, som naturell eller färgglad. Därför ska du välja en som passar dig, beroende på vad du tycker om för look.

Välj också en palett som passar din plånbok bäst, en dyr palett behöver inte vara bättre än en billig. Välj därför en efter din egen budget.

Bra pigment

Det är väldigt viktigt att en ögonskugga har bra och mycket pigment, annars ser man kanske knappt att du har lagt ner tid på att sminka dina ögon.

Det är även tråkigt att behöva använda överdrivet mycket ögonskugga för att den ska synas. Det kostar dels onödiga pengar, och kan dessutom se kakigt ut.

Bra hållbarhet

Det är viktigt att ögonskuggan sitter bra på ögonen när du har sminkat dig. Om ögonskuggan hamnar i vecken efter någon timme är det tråkigt.

Det är även tråkigt om ögonskuggan skulle smetas omkring efter en kort stund, då du har lagt tid på att sminka dina ögon.

När behöver man använda en ögonskugga?

En ögonmakeup är inte fulländad utan mascara eller lösögonfransar. Om du använder mascara rekommenderas det att du böjer dina fransar för ett ännu bättre slutresultat.

Med en ordentlig, snygg ögonmakeup och vackra böjda fransar kommer du att göra succé vart du än går. Vare sig det är på jobbet eller nattklubben.