Batteridrivna Verktyg Verktyg

Bästa Korslaser [Topp 5 2021] Vi jämför 5 populära modeller!

En korslaser vad är det? Det är ett praktiskt mätverktyg som gör det lättare att sätta upp saker rakt. Korslasern avger en vågrät och lodrät laserlinje mot platsen du riktar den. Vilket innebär att du enkelt monterar exempelvis hyllor eller sätter kakel med perfekta linjer.

Oavsett om du arbetar med att lägga golv, kakelsättning eller montering av hyllor så gör en korslaser gör det mycket lättare tack vare att den ger väldigt precisa mätningar. Med korslasern gör du tillförlitliga beräkningar inför montage eller andra projekt som kräver finprecision.

De 5 bästa korslaser på marknaden just nu

1. Bästa korslasern PLS 480

Med den här korslasern från PLS kan du göra tillförlitliga mätningar inför arbeten som exempelvis planering av planyta, golvläggningar eller andra byggnadsarbeten. Det här är en självnivellerande professionell korslaser som projicerar 3 360° röda kvadratlinjer och även lodpunkt. Den här korslasern arbetar med ett intervall på upp till hela 18 meter med precision på ± 3 mm.

Det här är en prisvärd korslaser optimal till exempel markanläggning, murverk, byggarbeten och montering av hyllor. Den här hållbara korslasern kan du använda lika bra utomhus som inomhus. Den tål alla typer av väder. Med den här behändiga korslasern kan du utföra de flesta mätningar du behöver inom exempelvis bygg-, ingenjörsyrken.

Fördelar

 • Integrerad batteriindikator
 • Inkluderar många tillbehör
 • Lång drifttid

Nackdelar

 • Utan lasermottagare
 • Saknar låsfunktion
Last updated: 2021-11-30 06:07:13

2. LIMIT 1210 HV – Mest prisvärda korslasern

LIMIT har lyckats bra med sin 1210 HV. Det här är en av de bästa korslaser du kan använda till att utföra dina byggnadsmätningar med. Den har en roterande röd laser och skanningsfunktion med reglerbar skanningsvinkel. Den här kvalitetsverktyget är mest lämpat att använda till arbeten inomhus.

Med en medföljande fjärrkontroll kan du reglera bland annat rotationshastighet, lutning och skanningsvinkel. Du kan till och med vrida skanningsområdet i båda riktningarna. Den är med på topplistan i vårt korslaser test för att det är ett pålitligt och bra mätinstrument som har inbyggd lasermottagare med dubbla indikeringsfönster.

Fördelar

 • Reglerbar ljudsignal
 • Inklusive batterier
 • Displaybeslysning

Nackdelar

 • Kunde inkludera garanti

3. STABILA LAX 400 – Bästa allround korsläsare

Den här välkonstruerade korslasern från STABILA tillåter dig utföra mätningar inför exempelvis murbruk, ytplanering och annat. Den är utrustad med en röd multi-korslaser som ger precisa, skarpa och ljusa linjer på avstånd upp till 20 meter. Det är dessutom en korslaser utrustad med aluminiumlock för att skydda den horisontala laserlinjen.

Det här är ett välgenomtänkt och bra verktyg som förser dig med 360° horisontal linje för enkla märkningar, utjämningar samt anpassningar runt om hela platsen eller rummet. Det här är en behöndig och tålig korslaser som du kan ha användning av vid de flesta typer av bygg, mur eller monteringsarbeten.

Fördelar

 • Inklusive många tillbehör
 • Kapslingsklass 54
 • Integrerad låsfunktion

Nackdelar

 • Saknar längre garanti

4. IRONSIDE 102494 – Bästa premium korsläsare

Här har du en väldigt prisvärd självnivellerande korslaser med 360° tydliga gröna strålar från IRONSIDE. Laserstrålarna markerar kryss både uppåt, nedåt och på fyra sidor. Den här praktiska lasern har en räckvidd inomhus på upp till 30 meter respektive 70 meters räckvidd utomhus under användning tillsammans med detektor (ingår inte med korslasern).

Den här korslasern från IRONSIDE är både vatten- och dammskyddad i enlighet med IP65. Det är ett populärt verktyg bland kunder dels tack vare sin konsekventa precision. Vilket är något som gör det här till en mycket prisvärd korslaser trots den kanske lite höga prislappen. Men också tack vare många av verktygets andra väldigt praktiska funktioner.

Fördelar

 • Noggrannhet 0.2 mm
 • Inklusive lithiumbatterier & laddare
 • Många medföljande tillbehör

Nackdelar

 • Kunde inkludera detektorn

5. MAKITA SK106DZ – Bästa billig korsläsare

Det här är en 12 V självreglerande punkt- och korslaser med röda linjer som går vertikalt och horisontellt. Lasern kan antingen gå individuellt eller i kombination med varandra. Den här tillförlitliga korslasern har precision på ± 3 mm/10 m. Du kan dessutom arbeta länge, upp till 40 h utan avbrott för laddning.

Den här uppskattade lasern från MAKITA motstrider regeln om kvalitet för kvantitet. I det här fallet har du en billig korslaser prisvärd och välkonstruerad. Den har en lång räckvidd vilket gör ditt arbete smidigare ifall du arbetar på otympliga områden. Den är dessutom försedd med pulsläge för användning tillsammans med detektor.

Fördelar

 • Vattenstänk- & dammskyddad
 • Drifttid 40 timmar
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

Köpguide – Välj rätt korslaser

Oavsett ifall ditt arbete kräver mätningar inför till exempel planering av planytor, murbruk, golvläggningar eller andra typer av byggnadsarbeten så behöver du en tålig korsläsare för att kunna utföra korrekta mätningar. Felaktiga mätresultat kan leda till ödesdigra konsekvenser för de som är inblandade.

Vi hoppas att du genom vår korslaser guide kan hitta bra information för att kunna köpa en lämplig korslaser till dina arbeten. Du kanske förutom en prisvärd korslaser även behöver en tillförlitlig regelsökare när du exempelvis utför byggen, renoveringar, sätter kakel eller byter ut golv.

Användarvänlighet

Det är viktigt att korslasern är lätt att hantera och avläsa för att du ska kunna utföra ett effektivt arbete med så precisa och tillförlitliga resultat som möjligt. En korslaser som ofta mäter fel inte bara segar ner effektiviteten. Utan den utgör även en säkerhetsrisk.

Du bör därför se till att din korslaser är lätt att använda med funktioner du lätt både förstår och når från alla vinklar och avstånd. Att den är greppvänlig är en annan faktor av stor vikt så du inte slinter och därför mäter fel.

Kvalitet

Det är viktigt att korslasern du köper är välkonstruerad och smart designad. Du behöver verktyg som tillåter dig arbeta hela dagen utan diverse avbrott på grund av dåligt batteri eller att mätinstrumentet krånglar. Den bör vara felfri samt inkludera garanti.

En batteridriven korslaser av hög standard förenklar inte bara ditt arbete utan dessutom effektiviserar och ger dina mätningar perfekta, precisa resultat. Det kan därför i längden vara bättre att skippa en billig korsläsare och istället köpa en något dyrare modell.

Funktionalitet

Det är viktigt att tänka på vilka funktioner din korslaser är utrustad med samt vilka funktioner du själv behöver för att kunna utföra ditt arbete väl med bästa möjliga slutresultat oavsett om du bara utför mätningar eller utför själva arbetet också.

En korslaser kan du hitta i många varierande modeller från flera olika tillverkare och de är alla bättre lämpade till vissa typer av mätningar ett arbete kan kräva. Du bör tänka på saker som räckvidd, vikt, laserkapacitet och annat.

När behöver man använda en korslaser

Är du till exempel en snickare, ingenjör eller utrymmesansvarig på en arbetsplats behöver du ofta mäta ytor för precis märkning av ytor du ska arbeta med. Då kan en korslaser vara det essentiella verktyget för att du ska få till perfekta resultat varje mätning.

Oavsett om det är hyllor du ska sätta upp på en vägg, en golvmatta som ska skäras ut eller ifall du ska kakla kan du med hjälp av korslasern mäta och märka ut raka, fina linjer för ett perfekt slutresultat på ditt arbete.