Skönhet & Hälsa Smink

Bästa hightlighter [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

En hightlighter är en sminkprodukt som blivit alltmer populär under de senaste åren. Det är som pricken över i:et då den ger en härlig lyster till din sminkning.

Vilken hightlighter är bäst?

En hightlighter kan komma i både flytande, cremé, och puderform. Det viktigaste att tänka på i köpet av highlighter är därför vilken formula du föredrar, samt vilket resultat du vill uppnå.

 • Formula: den ska passa med andra sminkprodukter och din hudtyp
 • Utförande: den ska ge det resultatet du är ute efter
 • Färg: den måste matcha din hudton

1. Bästa hållbara highlightern – Nyx Born To Glow Illuminator Sunbeam

En riktigt bra hightlighter för din som vill undvika puderprodukter på grund av torr hy eller andra anledningar, kommer att älska Nyx Born To Glow Illuminator Sunbeam. Det är en flytande highlighter på 18 ml som kommer i flera färger.

Denna hightlighter är särskilt bra då den går att blanda ut i din foundation eller applicera som vanligt, på de högsta punkterna i ansiktet. Den sitter dessutom som berget hela dagen, och den ger ett fint glow.

Fördelar

 • Sitter bra
 • Mångsidig
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Pigmentet kan vara svårt att matcha

Några egenskaper som denna highlighter har, och som alla produkter i detta test kommer att ha, är bland annat följande: den är hållbar och sitter som den ska hela dagen. Den rymmer mycket produkt vilket gör att den räcker länge. Highlightern ger ett fint glow som är enkelt att arbeta fram. Det är enkelt att använda och anpassa den efter dina specifika önskemål.

2. Bästa highlightern att bygga upp färg – Indy Beauty Ready, set, glow!

Om du är vegan, djurvän, eller helt enkelt vill köpa en bra produkt så måste Indy Beauty Ready, set, glow! bli din bästa hightlighter. Den kommer i lätt puderform och den rymmer 5,4 gram.

Eftersom att detta hightlighter test visar flera olika typer av formula så måste vi också säga att puderformen är perfekt för dig som vill kunna bygga upp produkten. Du kan applicera lite med en borste, eller fukta ett finger och applicera rejält med produkt.

Fördelar

 • Går att arbeta upp
 • Enkel att använda
 • Vegansk

Nackdelar

 • Inte det bästa alternativet för dig med torr hy

Även denna produkt har en hel del unika egenskaper som bör höjas, men den har även en del gemensamt med de andra såsom: fin färg som passar de allra flesta hudtoner. Den går att arbeta med på ett mångsidigt sätt. Tack vare förpackningens storlek räcker den länge. Den ger ett resultat som sitter kvar under hela dagen. Dess formula erbjuder möjligheten att kunna bygga upp.

3. Bästa paletten – Glow Kit 27 g Anastasia Beverly Hills Highlighter

En hightlighter kan även komma i puderform i en palett, och det gör Anastasia Beverly Hills Glow Kit Sugar. Denna rymmer hela 27 gram då den också innehåller fyra olika färger, och de går att använda separat såväl som ihop.

Denna hightlighter är metallisk och kall i samtliga färger, vilket gör den skarp och perfekt för dig som vill visa upp highlightern ordentligt. Den går även att bygga upp och tona ner, och dess olika färger gör att den passar de allra flesta.

Fördelar

 • Lätt att arbeta med
 • Mångsidig
 • Räcker länge

Nackdelar

 • Färger som inte passar alla

Denna palett har highlighters som är lika de övriga i listan, men som också är unik på många sätt: den är enkel att arbeta med och anpassa efter personligt tycke. Den rymmer massor och kommer därför att räcka väldigt länge. Den har skarpa pigment som är utmärkt för dig som vill visa upp din highlighter ordentligt. Formulan går att bygga upp och tona ner.

4. Bästa highlightern i stift – Highlighter Stick – Rosé

Det finns även en hightlighter på listan som kommer i ett stift, och det är Yves Rocher lystergivande stift. Detta innebär att produkten är krämig och bättre anpassad till torra hudtyper. Den är lystergivande och kommer i tre olika färger, och den rymmer 4,8 gram.

Denna hightlighter i stift är bra för dig som vill att highlightern ska smälta in i huden och sitta bra hela dagen lång. Den går även att bygga upp successivt och den innehåller bland annat kokosolja som mjukgör huden.

Fördelar

 • Innehåller bra ingredienser
 • Fuktgivande
 • Lätt att arbeta med

Nackdelar

 • Svagt pigment

Även denna produkt är unik med specifika ingredienser samtidigt som den har en hel del gemensamt med de övriga produkterna: den går att arbeta upp och anpassa efter personligt tycke och lämpar sig väl till alla hudtyper. Den är enkel att använda och den ger positiva effekter på huden. Den rymmer väldigt mycket produkt, trots sitt lilla format, och räcker därför länge.

Last updated: 2022-01-16 23:49:05

5. Bästa highlightern utan glitter – Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer

Ännu en hightlighter som vi vill lyfta är Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer. Denna kommer också i flytande form, men med en pipett som gör den enkel att applicera. Den ger ett härligt glow men utan att glittra, och den rymmer 15 ml.

Det som gör denna hightlighter speciell är just det att den inte glittrar. De flesta andra highlighters har metalliska glitter i sig för att ge ett lyster, men denna är mer naturlig och enkel att använda till vardags.

Fördelar

 • Sitter hela dagen
 • Enkel att använda
 • Återfuktar huden

Nackdelar

 • Inte lika mycket produkt som i andra förpackningar

Som du ser är denna inte så annorlunda från de övriga produkterna trots att den har en hel del unika och säregna egenskaper: den går att bygga upp och är enkel att använda. Den passar alla hudtyper och hudtoner och innehåller fördelaktiga ingredienser som gör att den sitter bra och får huden att må bra. Den ger dessutom ett resultat som håller hela dagen.

Köpguide – Välj rätt highlighter

Något du måste tänka på innan du köper en highlighter är alltså inte bara vad den kommer i för formula, utan vad för slags glow den ger.

Är du ute efter ett metalliskt glitter som gör att du skiner, eller ett diskret blänk som får dig att se frisk och hälsosam ut? Det är avgörande.

Den måste passa dig

Själva utförandet måste också passa din hudtyp och hudton. Den får inte vara för torr om du har torr hy, eller för mörk om du har ljus hy.

Om den ska hålla hela dagen och se jämn ut, så måste formulan passa dig. Detta är jätteviktigt om du vill att highlightern ska vara fin.

Den måste vara enkel att använda

Trots att du väljer en formula och ett utförande som passar dig perfekt måste du också kunna använda den på rätt sätt.

För att ditt resultat ska se så bra ut som möjligt måste highlightern vara enkel att använda. Detta gäller både applicering och möjlighet till uppbyggnad.

När behöver man använda en hightlighter?

En highlighter, och speciellt en som är bäst i test, är perfekt att använda när som helst, oavsett vem du är. Det ger lyster och ett friskt glow och matchas supersnyggt till en bronzer.

Andra fördelar med en highlighter är att den kan ge din hy näring och skydd. Speciellt den flytande formulan brukar innehålla ingredienser som hjälper ditt ansikte.