Hårvård Skönhet & Hälsa

Bästa Hårtoning [Topp 5 2021] Vi Jämför De Populäraste Produkterna

Hårtoning är ett färgpigment du kan använda när du önskar förändring eller uppfräschning av ditt hår. Det sliter inte på håret som en permanent färg kan göra, dessutom är det lätt att göra själv och tvättas ut efter en tid.

Vilken hårtoning är bäst?

När du ska välja hårtoning finns det några saker som är bra att tänka på, exempelvis färgens täckningsgrad och hållbarhet samt om den är ekologisk eller inte. Här kommer vi att fokusera på:

 • Hållbarhet: Färgen ska sitta så länge som möjligt och gå ur håret för snabbt.
 • Hög täckgrad: En toning kan förstärka din egen hårfärg eller täcka mer intensivt.

Bästa premium Chroma ID Professional Toning

Chroma ID Professional Toning från Schwarzkopf är en hårtoning som du enkelt kan använda hemma för att tona håret, fräscha upp det eller täcka gråa hår. Toningen är vårdande och tvättas gradvis ut ur håret.

Det här är en hårtoning som inte skadar ditt hår när du använder den. Den har Low Salt-teknologin som ger väldigt bra pigmenttillgänglighet i håret, vilket i sin tur ger perfekta färgresultat.

Fördelar

 • Skadar inte håret
 • Ger ett jämnt resultat

Nackdelar

 • Priset

Hårtoningen kommer i en flaska med pump och innehåller 500 ml. Du ska applicera färgen jämnt på ditt nytvättade hår, sedan handdukstorka det och borsta igenom så att toningen blir jämnt fördelad. Vill du bara fräscha upp håret ska den verka i 10 minuter, vill du ha starkare färg låter du den sitta i upp till 20 minuter. Tänk på att använda skyddshandskar.

Last updated: 2021-12-02 00:33:18

2. Bästa hårtoningen Colorance pH 6,8

Colorance pH 6,8 från Goldwell är den bästa hårtoning enligt många. Det är en skonsam intensivtoning som ger ett hållbart resultat. Passar till slitna hår då pH 6.8 har ett surt pH-värde.

I många hårtoning test blir den här utsedd till vinnare. Den går att använda både på slitet, trött och permanentat hår utan att det blir skadat eller känns torrt. Toningen kan sitta i upp till 30 tvättar.

Fördelar

 • Fungerar bra på skadat hår
 • Håller länge

Nackdelar

 • Svårt att välja rätt färg

Den här hårtoningen kommer i en kartong som innehåller två produkter i flaskor. Dessa ska du blanda själv innan du applicerar toningen i håret. Beroende på vilket resultat du vill ha så kan du låta toningen sitta i olika tid. Toningen ska alltid appliceras i rent hår och tvättas ut ordentligt efteråt så att ingen färg finns kvar i håret.

Last updated: 2021-12-02 00:33:19

3. Bästa budget Poly Color toningsschampo

Poly Color toningsschampo från Schwarzkopf är en hårtoning som gradvis tvättas ur håret utan att lämna en utväxt i rötterna. Den har ett milt pH-värde och ger ett naturligt resultat.

Det här är en hårtoning som trotts sitt låga pris ger ett riktigt bra resultat. Den innehåller bland annat uppbyggande protein som hjälper till att stärka håret. Med den här toningen blir ditt hår fullt av lyster.

Fördelar

 • Bra pris
 • Milt pH-värde

Nackdelar

 • Kan upplevas som svår att applicera själv

Den här hårtoningen kommer i en kartong som innehåller färgcreme 50ml, utvecklingsemulsion 40 ml och conditioner 15 ml. Du får även ett par plasthandskar så att du kan skydda dina händer. Toningen ska appliceras i fuktigt hår som är genomborstat för bästa resultat. Beroende på vad du önskar för resultat kan du låta den sitta i olika tid, mellan 15-30 minuter.

4. Bästa hårtoningen för starka färger Hair Colour

Hair Colour från Directions är en hårtoning för dig som vill ha en stark färg. Du kan välja mellan över 30 olika färger, alltifrån neon-blå till knallröd eller limegrön. De är väldigt lätta att använda och ger håret fin glans och lyster.

Det här är en hårtoning som du enkelt kan blanda flera olika färger av för att få en unik nyans till just ditt hår. Vill du ha olika färger i håret måste de appliceras separat. Alla deras färger är helt veganska och icke-djurtestade.

Fördelar

 • Bra pris
 • Många olika färger

Nackdelar

 • Färgar lätt av sig på panna och händer

Den här hårtoningen kommer i en smidig burk med skruvlock. Schamponera ditt hår som vanligt och skölj ur. Applicera färgen genom att borsta den igenom håret tills den börjar skumma. Låt sitta i mellan 15-30 minuter beroende på vilken styrka du vill uppnå. Skölj sedan ur håret ordentligt med varmt vatten tills all färg har försvunnit. Använd plasthandskar så att dina händer inte blir missfärgade.

Last updated: 2021-12-02 00:33:21

5. Bästa mellanklass Young Color Excel

Young Color Excel från Revlon är en hårtoning helt utan ammoniak som är speciellt framtagen för att ge dig mjuka och harmoniska färger. Fräschar upp ditt hår på ett skonsamt och uppfriskande sätt.

En hårtoning från Revlon som har en mild formula och innehåller flera vårdande ingredienser. Den skyddar ditt hår och ger det näring och slutresultatet är ett fint, mjukt och glänsande hår.

Fördelar

Nackdelar

 • Vårdar håret
 • Finns i många nyanser
 • Svårt att välja färg

Hårtoningen kommer i en kartong med en flaska och en tub som ska blandas innan applicering. Den räcker till två behandlar eftersom den har två stycken YCE Energizer (3 %) och 70 ml färg. Toningen ska appliceras innan schampo och kan sitta i 5-10 minuter för ett neutralt resultat och upp till 20 min för ett starkare resultat. Använd plasthandskar när du applicerar produkten.

Last updated: 2021-12-02 00:33:22

Köpguide – Välj rätt hårtoning

När du köper en hårtoning finns det flera saker du bör fundera på. Vill ha en tillfällig färg för några dagar eller ett resultat som håller i veckor?

Kolla efter en hårtoning som är utan ammoniak och med vårdande ingredienser. Tänk på att inte tona i en färg som inte liknar din naturliga hårfärg.

Den ska inte slita på håret

Eftersom en hårtoning inte är permanent färg så kommer du behöva tona några gånger per år om du vill behålla färgen. Välj en mild och skonsam toning.

Det är för att undvika att ditt hår skadas i onödan. En toning av bra kvalitet inte bara färgar håret utan gör det dessutom mjukare och glansigare.

Välj rätt nyans

Är du mörkhårig kan du inte tona dig till blont hår. Du bör välja en nyans som inte skiljer alltför mycket från din naturliga hårfärg.

Detsamma gäller toningar i exempelvis rött, blått och grönt. Du kommer få väldigt olika resultat beroende på om du är mörk eller ljus naturligt.

När behöver man använda en hårtoning?

En hårtoning kan du använda när du vill fräscha upp färgen på ditt hår. Du kan kolla olika bäst i test produkter för att hitta ett märke som passar dig. Precis som med schampon så ska toningen vara bra för just din hårtyp.

En hårtoning innehåller flera vårdande ämnen som är bra för ditt hår. En del hårtoningar kommer i starka färger medan andra är i mer naturliga nyanser.