Hårvård Skönhet & Hälsa

Bästa hårtillskott [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

Ibland kan en liten extra boost för att få vårat hår att se extra friskt ut under mörkare tidigare. Ett hårtillskott kan vara det lilla extra som fattas.

Vilken hårtillskott är bäst?

Viktigast att tänka på när man ska börja med hårtillskott är att produkten resulterar i vad den utger sig för att kunna ge, något man kan lita på med långvarig effekt.

 • Funktionen – Hur kommer detta hårtillskottet ge just dig det du behöver?
 • Näringsinnehållet – Varför är det så viktigt att ta hårtillskott?
 • Tillgång – Vart kan man hitta den här produkten?

1. Bästa hårtillskottet Silicea Original

Med endast en kapsel per dag ger Silicea Original ett tillskott av viktiga näringsämnen som tillsammans med en sund kost ger en tjockare och glansigare hårkvalitet. Även din hy och dina naglar må bättre av detta hårtillskott.

9 av 10 föredrar Silicea Original framför andra produkter. Anledningen är den långvariga effekten och alla näringsämnen den innehåller, men här pratar vi inte endast om ett hårtillskott utan ett komplett tillskott för hår, hud och naglar.

Fördelar

 • Komplett produkt
 • Hög kundnöjdhet

Nackdelar

 • Tillskottet ska inte ersätta en sund och varierande kost. Kom ihåg att aldrig överdosera.

Dosering och användning: en kapsel per dag. Antal kapslar i paketet: 30, 60 eller alternativt 90 st. Innehåll: vitaminkomplement. Huvudingrediens: kisel. Återförsäljare: apotek, hälsobutiker och onlinebutiker till exempel Lyko och Nordicfeel. Vem kan använda produkten: vem som helst, är du osäker kontakta din hälsokostläkare för mer information. När ska man använda produkten: vid behov. Kundnöjdhet: 9 av 10 är nöjda kunder.

2. Bästa premium Priorin

Med över 50 års produkterfarenhet garanterar Priorin ett friskt och starkt hår. Bästa hårtillskott komplementet i kapselform som rekommenderas att ta under tre till sex månaders tid för att ge full effekt.

I ett nyligen gjort hårtillskott test blev denna produkt utvald som en av de bästa bland många andra märken, på grund av varumärkets långa erfarenhet på marknaden och dess naturliga produkter.

Fördelar

 • Få biverkningar
 • Pålitligt resultat

Nackdelar

 • Dosering av två kapslar i början

Dosering och användning: två kapslar per dag i början. Antal kapslar i paketet: 90 eller 180 st. Innehåll: vitaminkomplement. Huvudingrediens: biotin. Återförsäljare: de flesta apotek och hälsobutiker såväl fysiska som online, även andra onlinebutiker med skönhetsprodukter, så som till exempel Meds eller egna hemsidan Priorin. Vem kan använda produkten: kvinnor och män. När ska man använda produkten: vid behov. Kundnöjdhet: kundens favorit.

3. Bästa budget Elexir B-Vitamin Komplex

Populär vitaminkomplement som även fungerar som hårtillskott tack vare dess vitaminer som B6 och B12. Ger ett normalt och friskt hår och verkar även som en energiboost för dig som känner dig extra trött och hängig.

Denna produkt nämns ofta i olika hårtillskott tester och många som röstat väljer det här tillskottet framför andra, för sin enkelhet och mångsidiga effekter. Den hjälper inte bara till ett bättre hår utan förnyar din hud och ger dig extra energi.

Fördelar

 • Energiboost
 • Prisvänlig

Nackdelar

 • Ljuskänslig

Dosering och användning: en kapsel per dag, tas vid måltid. Förvaras i rumstemperatur Antal kapslar i paketet: 100 st. Innehåll: vitaminkomplement. Huvudingrediens: B-vitaminer. Återförsäljare: de flesta apotek och hälsobutiker såväl fysiska som online, även andra onlinebutiker med skönhetsprodukter. Vem kan använda produkten: alla som har behovet. När ska man använda produkten: när man vill få lyster i sitt hår. Kundnöjdhet: budgetfavoriten.

4. Bästa budget Gevita Hår Hud Naglar https://www.meds.se/gevita-har-hud-naglar-90-tabletter

Gevita Hår Hud Naglar är också en ekonomisk variant på hårtillskott som har fått bra recensioner i många undersökningar. Mandelformad kapsel som gör den lättare att svälja och utgör ett naturligt dagligt tillskott för friskare hår, hud och naglar.

Med sin unika form är den lätt att svälja och du får i dig alla viktiga ämnen som gör ditt hår och din hud som ny. Det är en ekonomisk variant på hårtillskott som slåss om första platsen bland mera kända märken.

Fördelar

 • Lätt att svälja
 • Ekonomisk

Nackdelar

 • Dosering av två kapslar per dag

Dosering och användning: två kapslar per dag. Antal kapslar i paketet: 90 st. Innehåll: vitamin och mineral komplement. Huvudingrediens: kisel och zink. Återförsäljare: du hittar den på nästan alla apotek, hälsobutiker och på nätet. Vem kan använda produkten: kvinnor och män, är du osäker kontakta din läkare. När ska man använda produkten: när man vill ha starkare hår. Kundnöjdhet: en av budgetfavoriterna.

5. Bästa premium New Nordic Hair Volume

Om du vill behålla ditt normala hår och pigment är denna produkt för dig. Svenskproducerad och en lyxig variant av alla hårtillskott man kan hitta på marknaden idag. Det speciella med denna produkt är att den innehåller, förutom vitamin och mineraler, ört- och äppelextrakt.

En hemmagjord produkt med naturliga råvaror som äppelextrakt och örter gör denna produkt extra effektiv när det gäller att bevara sin naturliga hårkvalitet och pigment. Ett lite lyxigare hårtillskott för dig som letar efter det lilla extra.

Fördelar

 • Svenskproducerad
 • Naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Inte för gravida, ammande eller barn

Dosering och användning: en kapsel per dag. Antal kapslar i paketet: 90 st. Innehåll: vitamin, mineral och örtkomplement. Huvudingrediens: biotin och zink. Återförsäljare: det säljs online och i fysiska butiker. Du hittar det i regel på ditt apotek eller i hälsokostaffärer. Vem kan använda produkten: kvinnor och män. När ska man använda produkten: vid behov av ett starkare och friskare hår. Kundnöjdhet: svenska favoriten.

Köpguide – Välj rätt hårtillskott

För att välja rätt produkt måste du veta vad vill uppnå, hur mycket det är värt att betala och vart du kan få tag i produkten.

När du väl svarat på de tre frågorna i början av testet kan du börja jämföra vad marknaden har att erbjuda och fundera på vilken produkt du behöver.

Den ska vara långsiktig

Man vill kunna lita på att den håller i längden. Är man ute efter att få ett friskare hår, vill man få det man letar efter.

Håret är viktigt för de flesta, och för att hitta ett pålitligt och välbeprövat kosttillskott som kan hjälpa till på traven är det värt att jämföra olika produkter.

Den ska inte ha några andra biverkningar

Man vill kunna vara lugn och säker när man tar kosttillskott. Den ska ha en normal smak då man ska inta den dagligen.

Då det oftast handlar om långvariga behandlingar vill man se resultat så snabbt som möjligt men att det också håller i längden.

Ett dagligt intag av hårtillskott blir snabbt till en vana

Känner du att du har fått hjälp med ditt hår med våra förslag från bäst i test, kanske du också vill boosta upp din hy, ta en titt på undersökningen som gjorts på olika bronzers.

Vanligtvis innehåller hårtillskotten vitaminer, mineral, ensymer, örter och det där lilla extra som gör just de här produkterna speciella för just ditt hår, hy och naglar.