Hårvård Skönhet & Hälsa

Bästa Hårinpackning [Topp 5 2022] Vi Jämför De Populäraste Produkterna

En hårinpackning används för att ge nytt liv och reparera skadat och slitet hår. Hårinpackningar används dock inte bara till skadat hår, det vårdar och hjälper till att behålla ett friskt och starkt hår.

Vilken hårinpackning är bäst?

Då det finns en mängd produkter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken hårinpackning du bör välja. För bästa resultat är det viktigt att använda produkter som är anpassade för ditt hår.

 • Hårtyp: Har du rakt eller lockigt hår? Torrt eller oljigt?
 • Hårkvalitet: Har du tunt eller tjockt hår? Starkt eller skört?

1. Maria Nila True Soft hårmask – Bästa hårmasken för torrt hår

Denna hårinpackning är för dig med torrt hår som behöver återfuktning och extra näring. Hårinpackningen vårdar samtidigt som håret blir silkesmjukt och lent. Produkten innehåller dessutom arganolja som tillför glans och motverkar friss och statisk elektricitet.

Denna hårinpackning är populär då många efter första användningen direkt har upplevt att deras torra och frissiga hår har blivit mjukt och lent. Ett stort plus är att hårinpackningen passar till alla hårtyper. Från fint skandinaviskt hår till tjockt asiatiskt.

Fördelar

 • Resultat efter första användningen
 • Skonsam mot torrt hår
 • Silkesmjukt resultat

Nackdelar

 • Den tjocka konsistensen kan vara svår att applicera jämnt i håret

Volym: 250 ml. Innehåller mjukgörande arganolja, antioxidanter och fettsyror som motverkar frizz, statisk elektricitet och ger glans. Sulfat- och parabenfri. 100% vegansk och cruelty free – den har alltså inte testats på djur. Klimatkompenserad förpackning. Färgbevarande Colour Guard Complex skyddar ditt hår mot UV-strålning och fria radikaler. Har ett PH-värde på 5-5.5 vilket är i nivå med hudens och hårets naturliga PH-värde.

2. Hårinpackning som skyddar färgat hår – Bästa budget

Denna inpackning med näringsrika ingredienser som fruktkött från acaibäret är den bästa hårinpackning du kan använda för färgat hår. Fruktaner från agave hjälper att hålla hårbotten frisk och aktiverar dessutom hårbotten för ett friskare och starkare hår.

Hårinpackning test. För sitt budgetvänliga pris uppfyller denna inpackning sitt löfte om att vårda och ge näring till håret, samtidigt som den bevarar färgen. Därmed är denna produkt ofta bäst i test när det gäller färgbevarande hårmasker.

Fördelar

 • Budgetvänlig
 • Krämig konsistens som är lätt att fördela över håret

Nackdelar

 • Innehåller syntetiska ingredienser

Volym: 200 ml. Vikt: 280g. Innehåller vårdande ingredienser, bland annat sheasmör med närings- och reparationsegenskaper. Agave från ekologiska odlingar och fruktkött från acaibäret. Glycerin som ger textur och bibehåller hudens återfuktning. Biologiskt nedbrytbar formula med 98 % naturliga ingredienser. Silikonfri. Specialiserad hårvård som tar hänsyn till miljön. Formulan är testad under kontroll av hudläkare. Miljövänlig tub med 25 % mindre plast än en standardtub.

Last updated: 2022-01-17 00:11:36

3. Ida Warg Silver Mask – Bästa premium

Denna hårinpackning från Ida Warg är perfekt för dig med blekt och skadat hår. Den höga koncentrationen av violetta pigment hjälper till att bevara ditt blonda hår snyggt och fräscht då det neutraliserar gula toner.

En hårinpackning som lever upp till förväntningarna när det kommer till att få bort de gula tonerna i håret. Många jämför med salongsresultat vilket gör den till en bäst i test vinnare i många sammanhang.

Fördelar

 • Bra för blont och blekt hår
 • Vegansk

Nackdelar

 • Godisliknande doft som kan upplevas oangenäm

Volym: 300 ml. Vikt: 280g. Färg: silver. Doft: vattenmelon. Innehåller sheasmör som mjukgör och återfuktar skadat hår. Veteproteiner som hjälper till att återfukta, stärka och bygga upp skadat och slitet hår. Hög koncentration av violetta pigment som neutraliserar gula och varma toner i blont hår. 100 % vegansk och cruelty-free – den har inte testats på djur. Allergitestad och tillverkad i Norden.

4. Björn Axen Repair Deep Conditioner – För skadat hår

Hårinpackning för dig med skadat och slitet hår. Reparerar och vårdar på djupet. Vårdande mineraler och proteiner från havet som bygger upp det skadade håret och ökar elasticiteten. Innehåller arganolja som består av fettsyror som hjälper håret att bli mjukt och följsamt.

Många anser denna hårinpackning vara bäst för att återställa håret till mjukt och glansigt efter att ha varit skadat. Även att det är en enkel förpackning och att den bara behöver verka i tre minuter för att få resultat.

Fördelar

 • Reparerar skadat hår
 • Kort verkningstid
 • Dryg produkt

Nackdelar

 • Dyr att framställa

Volym: 200 ml. Innehåller en stor dos av vårdande mineraler och proteiner från havet som hjälper till att bygga upp skadat hår och ökar elasticiteten. Berikad med ekologisk arganolja och sea lavender som vitaliserar och vårdar både hår och hårbotten. Resultatet blir ett återfuktat, starkt och glansigt hår. 100 % vegansk och dermatologiskt testad. Aktiva ingredienser: ekologisk Arganolja, rispextrakt (sea lavender), rödalgsextrakt, tång (condrus chripus).

5. OLAPLEX No 3 – För den som ofta färgar

En hårinpackning som du använder innan du tvättar håret, som en för-inpackning. Den går in i hårstrået och lagar det på djupet, vilket gör håret starkare och friskare. Skyddar mot färgningar och starka behandlingar, dessutom förbereder den håret inför nästa frisörbesök.

Denna hårinpackning är uppskattad bland de som färgar håret mycket. Den är ofta bäst i test eftersom att den skyddar och går in på djupet i hårstrået. Det är unikt mot andra produkter.

Fördelar

 • Ger starkare hår
 • Lagar hårstrået på djupet
 • Proffsbehandling

Nackdelar

 • Dyr
 • Kräver tålamod

Volym: 100 ml. Fördelar: reparerande. Hårtyp: skadat hår. Innehåller en molekyl som hjälper till att binda samman svavelbindningarna i håret, detta gör att håret stärks. Olaplex-molekylen kan göra kemiska behandlingar på håret utan att det tar lika mycket skada. pH-värde 3.5-5. Stärkande, vårdande, färgbevarande, mjukgörande & återfuktande. Ekodesignad förpackning och framställt av hållbara ingredienser. Fri från parabener, sulfater och silikoner. 100 % Vegansk, utan ingredienser av animaliskt ursprung.

Köpguide – Välj rätt hårinpackning

För att välja bästa hårinpackningen för ditt hår behöver du veta vilken hårtyp och hårkvalitet du har. Ta också reda på vad du vill att inpackningen ska tillföra.

Ibland kan du behöva prova olika märken för att veta vilken ditt hår mår bäst av. Du kan behöva ha lite tålamod eftersom det kan krävas några användningar.

Den ska reparera håret

Håret utsätts för mycket påfrestningar som sliter och skadar, vilket gör att det kan se livlöst och tråkigt ut. Även topparna kan se spretiga och kluvna ut.

En reparerande hårinpackning vårdar och bygger upp håret igen inifrån. De innehåller näringsrika ämnen som ser till att håret kan återfå sin volym och elasticitet igen.

Den ska ge glans och lyster

Har du torrt hår kan en återfuktande och näringsrik inpackning hjälpa till att göra det mjukt och glansigt. Det ger liv i håret igen.

Det är svårt att styla håret om det är torrt och stripigt. Ett friskt hår med lyster ser även tjockare och hälsosammare ut.

När behöver man använda en hårinpackning?

Det finns många hårinpackningar med olika syften och kvaliteter. Därför kan det vara flera som utses till bäst i test, men i olika kategorier. Ställ dig frågan vad du har för syfte med hårinpackningen.

Hårinpackningar används 1-2 gånger i veckan. Du lägger i den efter schampo och innan balsam. De allra flesta ska sitta i mellan 3-10 minuter för bästa effekt.