Hudvård Skönhet & Hälsa

Bästa handkräm [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

En handkräm är ett oumbärligt verktyg för att hålla dina händer mjuka och fina. Både under den varma årstiden och den kalla så behöver händerna ofta lite hjälp. Men inte alla handkrämer är lika.

Vilken handkräm är bäst?

För att ta reda på vilken handkräm som är bäst finns flera egenskaper som den bör uppfylla. Till exempel kvalitet, återfuktning, absorbering och doft. Vi tittade närmare på:

 • Absorbering: en handkräm ska absorberas snabbt och enkelt. Du ska inte behöva sitta i flera minuter och vänta på att händerna ska torka.
 • Återfuktning: syftet med en handkräm är först och främst att optimalt återfukta huden och hindra huden från att bli torr och fnasig.

1. Bästa handkrämen Weleda Almond Hand Cream

Denna handkräm är, liksom många andra av Weledas produkter, ekologisk och väldigt mild. Krämen innehåller ingen mineralolja utan istället bland annat mandelolja. Detta gör krämen len och rik utan att bli kladdig på händerna. Doften av mandel är mild och god.

Weledas handkräm blir ofta bäst i test då den är perfekt för känslig hud. Kunder som testat den nämner bland annat att den inte svider alls och är idealisk för barn med torra händer. Krämen absorberas bra och händerna blir mjuka och sköna.

Fördelar

 • Bra återfuktning
 • Mild för känslig hud

Nackdelar

 • Skruvlocket känns lite jobbigt

Återfuktning: Den här handkrämen återfuktar väldigt bra och är mild för känsliga händer. Torktid: Det tar någon minut för krämen att torka men man upplever inget kladd när den väl absorberats. Konsistens: Det här är en flytande kräm så se upp när du öppnar den. Förpackning: Tub med skruvkork som kan upplevas som lite jobbig. Doft: Mild och god doft av mandel.

2. Bästa absorberande Neutrogena Norwegian Formula Handkräm

Neutrogenas Norwegian Formula har många gånger utsetts till bästa handkräm. Din hud absorberar den snabbt så länge du inte överapplicerar. Dessutom är den kladdfri efter absorbering. Norwegian Formula är perfekt i kylan för torra vinterhänder.

Denna produkt är alltid populär i handkräm test och får betraktas som en riktig klassiker. Den är lite seg i konsistensen enligt konsumenter men endast om du applicerar för mycket. Doften är mild och neutral så passar vem som helst.

Fördelar

 • Väldigt dryg och återfuktar bra
 • Neutral doft

Nackdelar

 • Opraktisk skruvkork

Återfuktning: Mycket bra återfuktning om du applicerar krämen korrekt. Torktid: Den här krämen torkar riktigt snabbt men se upp för överapplicering. Konsistens: Krämig konsistens som kan kännas lite seg enligt användare. Förpackning: Krämen är förpackad i en smidig liten tub men skruvlocket är opraktiskt. Doft: Mild och neutral doft som gör denna passande för parfymallergiker och även andra som inte tycker om starka dofter.

3. Bästa ekologiska Rapsodine Handkräm

Denna handkräm från svenska Rapsodine är en helt och hållet ekologisk och vegan produkt baserad på rapsolja. Den innehåller även karbamid behåller återfuktningen länge. Krämen är på grund av raspoljan väldigt mjukgörande och populär med kunderna.

Svenska Rapsodines produkter är alla populära med kunderna och denna handkräm är inget undantag. Kommentarer handlar om produktens mildhet och mjukgörande egenskaper. Många nämner också den milda, naturliga doften samt just det att produkten är ekologisk.

Fördelar

 • Ekologisk och mild för huden
 • Återfuktar mycket bra

Nackdelar

 • Lite kladdig vid överapplicering

Återfuktning: Den här produkten återfuktar mycket bra och effekten varar länge. Torktid: Torkar snabbt om du undviker att överapplicera. Konsistens: Krämig konsistens som inte känns seg eller klibbig. Förpackning: Krämen är förpackad i en tub med ett lock som är enkelt att öppna. Doft: Doftar väldigt milt och naturligt vilket gör krämen bra för de som inte tål parfymerade produkter.

4. Bästa reparerande CeraVe Reparative Hand Cream

Detta är en handkräm som är perfekt för de som har riktiga problem med händerna på vintern. Den kan till och med reparera narig och sprucken hud på så kort tid som en vecka. Innehåller ceramider och hyaluronsyra som båda är bra för huden.

Denna handkräm ligger ofta högt på testlistorna på grund av den reparerande effekten. Dessutom absorberar din hud krämen snabbt utan att kladda. Den har även en neutral doft som inte stör. Ger optimal återfuktning och tar verkligen hand om dina händer.

Fördelar

 • Reparerar snabbt torra och nariga händer
 • God absorberingsförmåga

Nackdelar

 • Lite tråkig förpackning

Återfuktning: Mycket bra återfuktning passande för de som har verkliga problem med sprucken hud på händerna. Torktid: Torkare efter bara någon minut och lämnar inget kladd. Konsistens: Lite tjock kräm så undvik överapplicering. Förpackning: Liten tub med enkelt lock som passar både i fickan och handväskan. Doft: Helt neutral doft vilket gör att alla kan använda den. Perfekt för barn med känslig hud.

5. Bästa mot rynkor Yves Rocher Handkräm – SPF 20, ros

Yves Rochers handkräm innehåller en enorm mängd olika växtpreparat som alla bidrar med positiva effekter för dina händer. Denna kräm är framtagen speciellt för att motarbeta åldersfläckar och rynkor på händerna. Enligt recensioner så fungerar den utmärkt.

Denna handkräm har fått mycket goda omdömen från kunder som berättar att den är mjuk och len. Dessutom doftar den underbart gott av ros. Användare nämner även att krämen inte kladdar alls och är även estetiskt tilltalande i en vacker förpackning.

Fördelar

 • Reducerar rynkor och pigmentförändringar
 • Kladdar inte och är mjuk och len

Nackdelar

 • För mild för de med väldigt torra händer

Återfuktning: Återfuktar utmärkt och reducerar både rynkor samt ålderspigmentering. Torktid: Absorberingen är snabb och krämen torkar in i huden på väldigt kort tid. Konsistens: Krämig men lätt konsistens som inte alls kladdar. Förpackning: Förpackad i tub med skruvlock. Användare kommenterade dock att de vill ha större tuber då krämen är så bra. Doft: Mycket behaglig doft av ros som ändå inte känns överparfymerad.

Last updated: 2022-06-27 23:38:13

Köpguide – Välj rätt handkräm

När du köper handkräm bör du leta efter egenskaper som passar just din hud. Tänk på krämens konsistens samt doften. För känslig hud välj en mild kräm.

Se också till att krämen återfuktar bra och att din hud absorberar den utan kladd, speciellt om du applicerar flera gånger om dagen. God doft är ett plus.

Måste vara tillräckligt återfuktande

Resultatet vi alla vill ha från en handkräm är mjukare skinn på händerna. Krämen får inte torka ut huden ytterligare och du ska både se och känna återfuktningen.

En handkräm som återfuktar tillräckligt ska du inte behöva applicera konstant under dagen. Istället ska det räcka med applicering exempelvis 2-3 gånger om dagen. Då är återfuktningen optimal.

Bör absorberas snabbt och enkelt i huden

Handkrämen ska absorberas snabbt och enkelt utan kvardröjande kladd. Detta under förutsättningen att inte du själv överapplicerar genom att ta för mycket kräm.

Speciellt om du använder krämen på jobbet så är det viktigt att du inte behöver sitta med kladdiga händer i flera minuter.

När behöver man använda en handkräm?

Handkrämer som är bäst i test är de som gör händerna mjuka. Om du har små barn så vill du ha mjuka händer när du badar dem till exempel. Läs om mysiga badlakan för barn här.

Handkräm tillför huden näringsämnen som ger mjukare hud och motverkar torrhet och sprickor. Speciellt användbart på vintern men nödvändigt även under varma förhållanden då huden lätt blir torr.

Leave a Comment