Verktyg

Bästa Häftpistol [Topp 5 2022] » För hobby och proffs

Med en sådant här verktyg kan du utföra många arbeten allt från amatörprojekt till möbelrenovering eller fästning av kablar. För att hitta bästa häftpistol har vi studerat både tester och recensioner.

Vårt mål med häftpistol bäst i test är att ge dig information till att kunna välja ett verktyg som passar dina behov, bland alla de många olika modeller dagens marknad erbjuder.

Häftpistol – De 5 bästa på marknaden just nu

1. Bästa häftpistolen MAKITA DST221Z

Makita DST221 är favorit i vårt batteridrivna häftpistol test, med sin stora kapacitet på upp till 3000 klammer per laddning. Häftpistolen är även utrustad med ett justerbart stiftdjup. Ett rejält och prisvärt verktyg som klarar av även något hårdare träslag.

Vi gillar att det är en batteridriven häftpistol eftersom det tillåter dig att arbeta med mer frihet i dina rörelser samt på något mer otympliga platser. Den här häftpistolen fungerar att använda både för hobby projekt likväl som professionella arbeten.

Fördelar

 • Gummerat handtag
 • Lättanvänd
 • Utan batteri & laddare

Nackdelar

 • Kunde väga mindre
 • Kanske lite större

2. DEWALT DCN681N – Mest prisvärd häftpistol

DCN681N från DEWALT är en väldigt effektiv batteridriven häftpistol på 18V för klammerlängder mellan 12 – 38 mm. Du kan välja mellan enkel skottavfyrning för precis placering eller serieskottsavfyrning för högre produktionshastighet med upp till hela 4 stift per sekund.

Den är utrustad med kolborstfri, högpresterande motor. Kraftfulla XR Lithium-ion batterier med lång drifttid driver den här batteridrivna häftpistolen. En ytterst kompakt och ergonomisk design gör det här till en lättanvänd häftpistol som inte tröttar ut armarna under längre arbetsperioder.

Fördelar

 • Verktygsfri stiftborttagning
 • 1 års garanti
 • Välbalanserad & lätthanterad

Nackdelar

 • Utan batterier & laddare

3. MILWAUKEE M12 BST-202X – Bästa batteridrivna häftpistol

M12 BST-202X från MILWAUKEE är en kompakt, lätthanterad häftpistol med en magasinkapacitet på upp till 100 klammer. Med ett 1,5 Ah batteri kan den avfyra 1500 klammer. Dessutom är den här batteridrivna häftpistolen utrustad med teknologi för att avfyra klammer i serieföljd

Med en sådan här behändig och ergonomiskt konstruerad häftpistol kan du minska trötthet genom att eliminera monotona rörelser som annars kan uppstå vid användning av olika handverktyg. Med den här bra och prisvärda batteridrivna häftpistolen är du redo för de flesta häftuppdrag.

Fördelar

 • Inklusive batteri & laddare
 • Staplingsbar förvaringsbox medföljer
 • Justerbar bältesclip

Nackdelar

 • Kunde inkludera garanti

4. DEWALT DCN681D2 – Bästa premium häftpistol

DCN681D2 från DEWALT är en väldigt kraftfull häftpistol för klammerlängder mellan 12 – 38 mm som klarar av att häfta hållbart i de flesta material även något hårdare träslag. Den här batteridrivna häftpistolen är driven av mekanik vilket ger en konstant, jämn prestanda.

För en prisvärd, väldigt högpresterande batteridriven häftpistol är det här definitivt den rätta modellen att välja. Säkerhetsspärr som gör att den här prisvärda häftpistolen inte kan göra avfyrningar av misstag då kontaktnosen måste vara intryckt för att kunna skjuta häftklammer.

Fördelar

 • Inklusive batterier & multiladdare
 • Ergonomisk & välbalanserad design
 • 1 års garanti

Nackdelar

 • Önskar större magasinkapacitet

5. RAPID BTX530 – Bästa billiga häftpistol

Det här är en väldigt behändig och smidig batteridriven häftpistol med en motor på 7,2 V för både fintrådsklammer mellan 6-14 mm och dyckert på 15 mm. Den här häftpistolen har extremt hög batteriprestanda med kort och smidig laddningstid

Du arbetar utan avbrott hela dagen med den här batteridrivna häftpistolen, tack vare dess ergonomiska samt behändiga design med gummihandtag, oklanderlig balans och precision. BTX530 är en prisvärd häftpistol, kanske mest lämplig för vardaglig användning som exempelvis möbelomklädnad med olika textiler eller tunnare trämaterial.

Fördelar

 • 2 års garanti
 • Välbalanserad & allsidig
 • Inbyggd säkerhetsspärr

Nackdelar

 • Kunde ingå tillbehör

Köpguide – Saker att tänka på innan ditt köp av häftpistol

Häftpistoler är tåliga och nyttofulla verktyg som tål stora påfrestningar. Du Kan använda din batteridrivna häftpistol till de flesta häftarbeten som möbelsnickerier och dekoration, inredning. En lättanvänd och prisvärd häftpistol kan förbättra din arbetsdag markant.

Med en bra, effektiv batteridriven häftpistol klarar du av att utföra både möbelrestaurationer likväl som renoveringar eller inredning. Det kanske även kan vara intressant att komplettera din verktygsutrustning med en skruv– eller mutterdragare för andra arbetsuppgifter.

Batterikapacitet

Din batteridrivna häftpistol bör vara kompatibel med batterier av både hög standard och kapacitet för att inte göra dina arbetsdagar till onödiga tidsfördriv. En bra batteridriven häftpistol kan du arbeta oavbrutet med ett helt arbetspass.

Om batteriet är av dålig kvalitet så kan det lätt tappa effekt eller gå sönder av yttre påfrestningar som exempelvis för extrem kyla eller att det blir fuktskadat. Ett batteri med hög kapacitet tillåter dig arbeta utan avbrott.

Användningområde

Tänk efter vad du oftast använder häftpistolen till. Eftersom de batteridrivna häftpistolernas kraft och effektivitet kan variera kraftigt mellan olika modeller är det viktigt att du vet vilka material du ska arbeta med.

Ifall du mestadels använder din batteridrivna häftpistol till mjukare material som tyger och kartong behöver du inte en lika robust häftpistol som vid häftning i till exempel något hårdare träslag eller hårdad plast.

Kvalitet

Det är kanske allra viktigast med häftpistol av bra kvalitet, håller ditt verktyg hög standard så kommer även dina slutresultat att hålla god kvalitet eftersom du arbetar både lättare snabbare.

Kvalitetshäftpistoler tillåter dig att arbeta i jämn takt utan avbrott för till exempel borttagning av klammer som fastnat eller att du behöver pausa arbetspasset för att sätta batteriet på laddning.

Med en batteridriven häftpistol fixar du dina häftjobb snyggt & elegant

Med din batteridrivna häftpistol kan du både häfta tyger, plast, kartong vissa träslag samt många andra material. Söker du efter ett behändigt och allsidigt verktyg, så är en batteridriven häftpistol det ultimata valet för dig.

Vi hoppas att du fått den information du behöver för att kunna göra ett bra val av häftpistol. Skulle du ha några frågor eller det kanske är något du saknar då är du välkommen att släppa en kommentar.