Barn & Familj

Bästa gravidkudde [Topp 5 2021]

En gravidkudde är gjord för dig som är gravid för att du ska kunna ligga mer bekvämt och förhoppningsvis få en bättre sömn under graviditeten. Att ligga skönt med en stor mage är nämligen inte det lättaste. Med gravidkudden får du stöd där du behöver det.

Det går även att använda en gravidkudde som amningskudde efter graviditeten vilket innebär att det är en mångsidig produkt att investera i. Väljer du en av de längre modellerna kan du dessutom förvandla den till ett babynest eller spjälsängsskydd när barnet väl har kommit.

De 5 bästa gravidkuddar på marknaden just nu

1. Bästa gravidkudde Bbhugme gravid- och amningskudde

BBhugme gravidkudde ger en väldigt bra avlastning för den gravida och ammande kvinnan på rätt ställen. Utvecklad av tre kvinnor som är kiropraktiker och specialiserade inom muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida, är det inte konstigt att den är omtyckt och prisad av många. Kudden är dessutom ergonomiskt anpassad för att passa alla möjliga kroppstyper.

Denna gravidkudde blir ofta utnämnd som bäst i test på grund av att den är otroligt skön att använda i sängen och för att den går att använda på ett mångsidigt sätt. Överdraget är dessutom tillverkat av OEKO-TEX certifierad bambu och BPA fria silikonringar, vilket gör att produkten också är miljöanpassad.

Fördelar

 • Ergonomsikt anpassad
 • Miljövänliga materialval
 • Riktigt skön

Nackdelar

 • Tvättas ej i maskin
 • Ganska högt pris

2. Mest prisvärda gravidkudde Umami Dreamgenii Gravidkudde

Umami Dreamgenii bästa gravidkudde är speciellt utformad för att ge stöd åt de områden du mest behöver det, såsom svank, mage och knän. Den ska även öka blodflödet mellan dig och ditt barn när du sover. En kudde som helt klart håller hög standard för sitt pris.

Den är ofta bäst i gravidkudde test på grund av att den är så otroligt skön och speciellt anpassad för att sova med. Trots det går den att använda mångsidigt även när barnet kommit till världen som ett amningsstöd. Den är även speciellt anpassad för att sova med på vänster sida.

Fördelar

 • Specialanpassad
 • Ökar blodflödet
 • Avlastar rätt ställen

Nackdelar

 • Inga speciella materialval

3. Bästa budgetval NG baby gravidkudde

NG baby gravidkudde formar sig otroligt bra med kroppen vilket resulterar i en otroligt bekväm och skön kudde att sova med och som senare blir perfekt att använda som amningskudde. Den är dessutom tillverkad av ett 100 % GOTS certifierat material och är fylld med giftfria styrolitkulor.

Denna gravidkudde blir ofta bäst i test för att den är billig, bekväm och tillverkad i Sverige. Den går dessutom att använda som sittstöd till bebisen senare därpå och tyget är mjukt och skönt för en bebis att luta sig emot då tyget är gjort av bomullsjersey.

Fördelar

 • Billig
 • Mjuk och bekväm
 • Mångsidigt användbar

Nackdelar

 • Inte så lång

4. Ett bra val Petite Cherie Gravidkudde

Petite Cherie gravidkudde ger en bra avlastning för de mest kritiska områden på en gravid kvinna samtidigt som överdraget finns i snygga blommiga tyger och blir således också en trevlig inredningsdetalj i hemmet. Den är dessutom väldigt lång och kan med fördel användas som en sovorm eller ett babynest i din egen säng när bebisen är född.

Denna gravidkudde blir ofta bäst i test eftersom den är snygg, lång och ger ett bra stöd och god avlastning för mage, rygg och knän hos den gravida kvinnan. Den är dessutom mångsidig då det går att använda den på flera olika sätt efter din graviditet är slut och ert barn har gjort er sällskap.

Fördelar

 • Lång
 • Snyggt överdrag
 • Bra stöd/avlastning

Nackdelar

 • Fyllning av polystyren
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

5. Ett bra val Medela gravid- och amningskudde

Medela gravidkudde är utformad för att fungera såväl under din graviditet som amningstid. Den är väldigt bekväm och formar sig efter din kropp och ger därför ett riktigt bra stöd när du sover eller ammar. Överdraget är tillverkad i 100% bomull och är därför ett vänligt val att ha nära huden.

Denna gravidkudde har utsetts som en av de bästa i flera tester eftersom den formar sig efter kroppen och passar därför många personer med olika behov. Den är dessutom lika bra som amningskudde och blir då ett riktigt bra val för dig som vet att du kommer behöva en amningskudde senare.

Fördelar

 • Formbar
 • Mångsidig
 • Bra pris

Nackdelar

 • Fyllning av polystyren

Köpguide – Välj rätt gravidkudde

För att du lättare ska kunna urskilja de bästa gravidkuddarna finns det några saker att ta hänsyn till. Viktigast för en gravidkudde är att den ska vara bekväm och formbar för att du ska kunna anpassa den efter dina behov och således få bästa stöd och avlastning.

Det är även viktigt att tänka på vilka behov just du har och vad dina problemområden är. Vissa kanske har ett större behov av att det ska vara ergonomiskt och bekvämt. Medan andra kanske bara behöver något stöd mellan exempelvis knäna. Utgå därför alltid ifrån dig själv.

Den bör vara bekväm och formbar

Eftersom du som gravid behöver avlastning och stöd för att kunna vila gott på natten och under dagen är det viktigt att gravidkudden du väljer är lätt att anpassa efter just dig och dina behov, för att du ska sova så bekvämt som möjligt.

Därför är det bra om kudden går att forma efter din kropp, eftersom du då lättare kan anpassa den utefter dig själv. Det leder även till att kudden upplevs mer bekväm som i sin tur resulterar i att du får en bättre sömn med mindre värk.

Den bör vara mångsidig

Ju fler användningsområden en gravidkudde har desto bättre är den, eftersom du då får mer för pengarna. Det är inte bara mer prisvärt utan det hjälper dig i att inte ha för många olika produkter hemma som bara tar plats.

Kan du således använda en kudde för många olika syften sparar du inte bara pengar utan även utrymme. Det är även bra för miljön eftersom du då återanvänder en och samma produkt till flera olika områden istället för att köpa nytt.

Den bör vara miljöanpassad

Idag är det viktigare än någonsin att tänka hållbarhet och att vara så miljövänliga vi kan på en personlig nivå. Därför bör du även se över hur miljöanpassad gravidkudden du väljer är. På så sätt bidrar du till en hållbar utveckling.

Det är även viktigt eftersom vissa material påverkar naturen negativt redan vid tillverkningen eller senare när du slänger produkten. Väljer du därför en gravidkudde som är tillverkad av miljövänligt material blir påfrestningen på miljön mindre till det stora hela.

När behöver man använda en gravidkudde?

En gravidkudde är bra att ha för dig som är gravid för att avlasta och stödja dig när du ligger eller sitter ner. Att vara gravid är påfrestande för muskler och leder. Därför kan du dessutom behöva stöd i form av en amningskudde precis efter födseln.

Efter födseln är du nämligen fortfarande skör och behöver extra stöd. Då kan du som sagt använda en gravid kudde som amningskudde istället. En gravidkudde kan alltså användas både för dig som är gravid och ammande. Det kan också vara bra att använda i förebyggande syfte.