Batteridrivna Verktyg Verktyg

Bästa Batteridrivna Fräs [Topp 5 2021] » För hobby och proffs

Behöver du fixa till metallkanter eller utföra andra fräsarbeten i ditt arbete eller kanske med dina hobbyprojekt hemma i verkstaden. Så bör du söka efter den bästa fräs till dina användningsområden.

Med en bra modell kan du utföra skärande bearbetning i de flesta metaller samt andra fasta material. I vårt fräs bäst i test kan du läsa om olika typer av fräsar.

De 5 bästa fräsarna ute på marknaden just nu

1. Bästa fräsen MILWAUKEE M18 FTR8-0X

M18 FTR8-0X från MILWAUKEE är en favorit i vårt fräs test för att den är hållbar, utan krångel. Utrustad med en kolborstfri motor är den här batteridrivna fräsen lika kraftfull som en nätdriven variant. Reglerbar hastighet mellan 10 000 -31 000 varv/minut.

Med M18 FUEL handöverfräs kan du arbeta en hel arbetsdag på en enda laddning av ett M18 5,0 Ah- batteri. Den här är en rejäl batteridriven fräs med hög kapacitet vilket låter dig arbeta med både effektivitet och smidighet.

Fördelar

 • Dubbel LED-belysning
 • Inkluderar 2 dammutsugsadapters
 • Innovativt justeringssystem

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare
 • Kanske något tung

2. BOSCH GKF 12V-8 – Bästa billiga fräs

GKF 12V-8 är en alldeles lagom fräs för dig som inte söker något extravagant. Utan nöjer dig med ett bra, billigt verktyg att utföra fräsarbeten med. Bosch batteridrivna kantfräs är utrustad med 8 mm spännhylsa samt arbetar i 13 000 varv/minut.

Den här batteridrivna kantfräsen är perfekt för dig som exempelvis bygger eller restaurerar möbler. Du kan forma vackra armstöd eller andra kant och listdetaljer. Med en sån här gedigen fräs utför du smidigt ditt arbete tack vare dess låga vikt.

Fördelar

 • Medföljer fast nyckel & spänn hylsa
 • Kompatibel med Bosch Professional – Maskiner
 • Välbalanserad ergonomisk design

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

3. MAKITA DRT50ZJX5 – Mest prisvärd fräs

DRT50ZJX5 från Makita är en liten och smidig batteridriven fräs med tre baser. Den här multifräsen har ett varvtal mellan 10 000- 30 000 varv/ minut. Samt att du väldigt smidigt och enkelt kan reglera varvtalet utefter ditt behov.

Den här multifräsen från Makita klarar av de flesta av dina fräsprojekt utan svårigheter. Tack vare dess smarta, säkra och hållbara konstruktion. Den har dessutom mjuk start för din säkerhet. För en bra, prisvärd fräs är det här rätt val.

Fördelar

 • Utrustad med LED-belysning
 • Plattformar i olika kombinationer
 • Inklusive många tillbehör

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

4. FEIN AKFH 18-5 SELECT – Bästa premium

AKFH 18-5 SELECT från FEIN är en robust batteridriven fräs med optimal kapacitet för att leverera bästa möjliga resultat. Den här kantfräsen är utrustad med borstlös FEIN PowerDrive-motor vilken ger hög effekt samt väldigt lång livslängd. Dessutom integrerad med omfattande skyddsåtgärder.

Med den här ytterst prisvärda kantfräsen kan du med smidighet förbereda efterföljande beläggningar. Den klarar även att utföra både fasning och radier på plana material, plåtar och behållare. Med FEINS populära batteridrivna fräs kan du utföra de allra flesta arbeten med galans.

Fördelar

 • Inklusive många tillbehör
 • Ergonomisk & välbalanserad
 • För optimal fräsning

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

5. DEWALT DCG200NT-XJ – Bästa murspårfräs

Den här murspårfräsen från Dewalt med 54 V kolborstfri motor utför dina fräsarbeten med full effekt. Den har 32 mm sågdjup. En fräs av hög kvalitet som utöver det även är utrustad med en elektronisk broms och e-koppling som minskar kick-back.

En prisvärd fräs för dig som ska fräsa exempelvis skåror och dylikt. Du arbetar smidigt utan onödiga avbrott då du även verktygsfritt kan utföra bladutbyten. En batteridriven murspårfräs som passar både dig som hemmafixare likväl som till dig som arbetar på professionell nivå.

Fördelar

 • Gummiklätt hölje
 • Tillhör DEWALTS Perform & Protect-serie
 • Inklusive flera tillbehör

Nackdelar

 • Utan batteri & laddare

Köpguide – Några saker att tänka på innan inköp av fräs

En bra, hållbar fräs ökar din effektivitet då du kan arbeta i ett lagom tempo för dig utan avbrott. Men det finns många olika modeller av batteridrivna fräsar att välja mellan, med stora skillnader. Både prismässigt och användningsområde.

Därför har vi valt att i den här fräs bäst i test guiden ge dig information för att kunna välja ut den bästa fräsen. Du kan även komplettera din verktygslåda med bland annat en mutterdragare eller bordcirkelsåg.

Lätthanterad

Det är viktigt att du köper en lättanvänd fräs som tillåter dig att arbeta både snabbt, smidigt, bekymmerslöst med fri hand och ett bra grepp. Den bör varken vara krånglig att montera ihop eller manövrera.

Ditt arbete blir väldigt enkelt med en lätthanterad batteridriven fräs och du kan arbeta mer fokuserat utan avbrott för vissa moment. Du vill inte heller att den glider i handen vilket leder till sämre slutresultat.

Funktioner

Det är extra viktigt vid köp av en fräs att du tänker på vilka funktioner du behöver. Vilka arbetsområden du behöver just din batteridrivna fräs till för att hitta det bästa verktyget.

Eftersom fräsar kommer i stora variationer mellan olika modeller behöver du välja rätt modell till rätt typ av fräsjobb du ska utföra. Så att du är säker på att fräsen klarar av uppgiften.

Kvalitet

Se till att den batteridrivna fräsen du väljer är av god kvalitet och inte någon billig apparat som kommer att tappa effekt. Eller kanske sluta fungera helt efter bara ett par användningar.

Det blir billigare i längden att köpa en något dyrare fräs då du varken behöver reparera eller byta ut en sådan. En batteridriven fräs av hög standard ger bästa slutfinish på dina arbeten.

En gedigen fräs ger dig suveräna resultat på dina arbeten

Av alla olika modeller att välja mellan se till att välja den bästa batteridrivna fräsen till just ditt användningsområde. Läs noga om de olika fräsarna och ta hänsyn till dina behov samt önskemål för säkert, effektivt arbete.

Vi hoppas att den här fräs bäst i test guiden varit till någon hjälp inför ditt val av batteridriven fräs. Om du skulle ha några övriga funderingar så är du välkommen att lämna en kommentar.