Skönhet & Hälsa Smink

Bästa foundation [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

Foundation som också används som bassmink är ofta en flytande hudkräm som jämnar ut din hudton och döljer rodnader. För att lyckas med din makeup behöver du en bra grund.

Vilken foundation är bäst?

Det finns många olika saker att tänka på innan du gör ditt köp om du vill få en bra foundation som passar dig och din hud.

 • Välj färg efter hudton och hellre en något ljusare nyans än mörkare
 • Tänk på hur mycket täckning du vill att din foundation ska ge, det finns allt från heltäckande till enbart subtil täckning
 • Beroende på hudtyp kan du välja foundation med återfuktande eller återbalanserande egenskaper

1. Den bästa foundation Sensai Flawless Satin SPF 20

Det här är en väldigt behaglig foundation från Sensai. En crème som ligger vackert på huden med lagom täckning. Den har en härlig konsistens som är enkel att applicera jämnt över huden. Den är berikad med ljusreflekterande egenskaper för att ge extra fin lyster.

Kunder uppskattar Flawless Satin SPF 20 mycket tack vare dess återfuktande egenskaper vilket ofta gör den till foundation bäst i test. Den ger perfekt täckning med glow och håller hela dagen.

Fördelar

 • Bra täckning
 • Återfuktande egenskaper
 • Lång hållbarhet

Nackdelar

 • Kanske något dyr

Solskyddsfaktor: 20 Täckningsförmåga: felfri, heltäckning. Basfärger att välja mellan: neutral beige, mocca, honey, sand och light beige. Övriga förmågor: återfuktande egenskaper Användarvänlighet: väldigt enkel att applicera jämt över hela huden med fint resultat utan att du behöver vara en expert. Rekommenderat hjälpmedel för applicering: med en bra sminkborste för foundation får du allra bäst resultat, men en svamp fungerar också.

Last updated: 2022-06-27 23:26:55

2. Giorgio Armani BeautyLuminous Silk – Bästa täckande foundation

Luminous Silk från Giorgio Armani Beauty är en enastående grundkräm som framhäver den inre skönheten och ljuset din hud besitter. Den är en av de bästa foundation på marknaden tack vare att den innehåller Armanis patenterade och mycket exklusiva Micro-fil™-teknologi.

Den här crémen vinner ofta foundation test för att den har en perfekt medium täckande lyster. Din hud håller sig fräsch utan att se trött ut samtidigt som du får en utmärkt grund till resten av din makeup. Applicera lager på lager om du önskar.

Fördelar

 • Micro-fil™-teknologi
 • Lättapplicerad
 • Brett färgutbud

Nackdelar

 • Önskar billigare pris

Solskyddsfaktor: ingen. Täckningsförmåga: medium-hög. Basfärger att välja mellan bland annat: färgerna är numrerade allt från beige och honey till sand och light beige Övriga förmågor: uppbyggande lager. Användarvänlighet: väldigt enkel att applicera jämt över hela huden även i flera lager för högre täckning. Rekommenderat hjälpmedel för applicering: med en bra sminkborste för foundation får du allra bäst resultat, men det går också använda fingrarna.

Last updated: 2022-06-27 23:26:56

3. Clarins Skin Illusion Spf 15 – Mest prisvärda foundation

Skin Illusion från Clarins är en fantastiskt hållbar foundation som ger väldigt fin effekt och lyster till din hud. Den innehåller näringsrika oljor som vårdar huden istället för att torka ut den. Det här är en väldigt behaglig ansiktskräm som inte torkar och kliar.

Clarins har verkligen lyckats med en kanonprodukt som är väldigt populär bland kunder. De gillar att den är både återfuktande, behandlande och väljer ofta fram den till foundation bäst i test. Skin Illusion jämnar ut huden på ett makalöst sätt.

Fördelar

 • Bra täckning
 • Anti-pollution complex
 • Innehåller ekologisk leaf

Nackdelar

 • Kunde täcka bättre

Solskyddsfaktor: 15. Täckningsförmåga: felfri, heltäckning. Basfärger att välja mellan bland annat: cognac, mocca, vanilla och nude. Övriga förmågor: återfuktande och närande egenskaper. Användarvänlighet: mycket lätt att applicera över hela huden med naturligt resultat. Rekommenderat hjälpmedel för applicering: vi rekommenderar att använda sminkborste för bästa resultat, men du kan även använda dig av en svamp till att varsamt arbeta in crémen i huden med.

4. By Terry Terrybly Densiliss Foundation – Bästa premium foundation

Terybly Densiliss från By Terry är förutom en bra foundation även ett anti-rynk serum. Den hjälper till att föryngra huden genom effekt mot fina linjer samt förlorad fasthet i huden. Crémen har en skön känsla mot huden.

Det här är en av de bästa foundation du hittar på marknaden idag. Den är mycket populär bland kunder tack vare att den ger en naturlig täckning och synbart korrigerar de flesta ojämnheter i huden.

Fördelar

 • Anti-Wrinkle Serum
 • Hudvård & makeup
 • Naturlig täckning

Nackdelar

 • Önskar mer mängd

Solskyddsfaktor: ingen. Förmåga att täcka: en naturlig, jämn täckning. Basfärger att välja mellan bland annat: vanilla beige, deep ebony, cream ivory, rosy sand och sand. Övriga förmågor: anti-rynkegenskaper. Användarvänlighet: lättsam att applicera, ligger jämt över hela huden med en naturlig finish. Rekommenderat hjälpmedel för applicering: med en speciell sminkborste för foundation får du det bästa resultatet, du kan annars använda en svamp att jobba in crémen med.

Last updated: 2022-06-27 23:26:57

5. Maybelline New York Superstay Active Wear – Bästa billiga foundation

Superstay Active wear från Maybelline New York är en bra och billig foundation med lång hållbarhet. Superstay Active wear håller upp till hela 30 timmar. Den här crémen ger full täckning och känns väldigt skön mot huden.

Superstay Active wear är populär och det är vanligt att den blir vald till bäst i test foundation. Egenskaper som gör att den vinner är exempelvis att den är både vatten- och svettresistent.

Fördelar

 • Kletar inte
 • För alla hudtyper
 • 30 timmars hållbarhet

Nackdelar

 • Kunde täcka bättre

Solskyddsfaktor: ingen. Förmåga att täcka: bra, naturlig täckning. Basfärger att välja mellan bland annat: caramel, mocca, golden, ivory och fawn. Övriga förmågor: täpper inte till porer. Användarvänlighet: utan besvär kan du applicera den här crémen med jämn täckning över hela ansiktet. Rekommenderat hjälpmedel för applicering: du får bästa finish om du använder en bra sminkborste för foundation, men du kan likaväl använda en svamp.

Köpguide – Välj rätt foundation

Det finns många olika foundation, i många olika prisklasser. En del av dem kan ha många bra egenskaper medan du kanske bör akta dig för vissa andra.

Kvalitet på krämen varierar oerhört från märke till märke. Det kan vara svårt att veta vilken du ska välja, därför har vi gjort en foundation guide.

Bra hållbarhet

En viktig sak du bör tänka på är att det ska vara en hållbar foundation. Oavsett om det är som makeupgrund eller som ansiktskräm du använder den.

Du vill inte att din foundation börjar klia eller kanske krackelerar under dagen och förstör din makeup. Välj exempelvis en svettresistent om du ska vara på varma platser.

Hudton

Att din hudton och foundation är kompatibla är en viktig faktor. Du vill ha en ansiktskräm som framhäver din naturliga skönhet.

Väljer du fel färg kan det leda till att huden får en något orange ton eller framhäver istället för att dölja rodnader och ojämnheter.

När behöver du använda en foundation?

En foundation ska gå att använda varje dag. Beroende på vilka egenskaper den innehar kan du använda den som ansiktscréme, makeupgrund och som skyddande föryngrande créme. Vi har gjort bäst i test för att hjälpa dig hitta en bra foundation.

Med hjälp av vår foundation guide bör du kunna hitta en prisvärd foundation. En kopp nymalt kaffe på morgonen innan du börjar lägga din foundation håller nerverna på plats.