Skönhet & Hälsa Smink

Bästa Eyeliner [Topp 5 2021] Vi Jämför De Populäraste Produkterna

En eyeliner är en sminkprodukt som är perfekt för dig som vill ta din sminkning till nästa nivå. Den kan komma i flera olika utföranden och med olika kvalitet.

Vilken eyeliner är bäst?

Innan du köper en eyeliner kan det dock vara bra att ha i åtanke att de olika utförandena och kvalitéerna passar olika hudtyper och behov.

 • Formula: Vissa eyeliners går exempelvis att sudda ut och arbeta med.
 • Fördelar: En vattenfast eyeliner sitter som den ska under längre tid.
 • Applicering: Några eyeliners specialiserar sig på att vara lätta att använda.

1. Eyeliner med det lilla extra Annemarie Börlind Eyeliner Pencil Black 14

Annemarie Börlind Eyeliner Pencil Black 14 är en produkt som går att använda på flera sätt. Den erbjuder lång hållbarhet och eftersom att den är en penna räcker den även långt. Den har en svamp i ena änden.

Denna eyeliner kommer som sagt som penna, vilket gör den enkel att arbeta med och anpassa efter tycke och smak. Svampen i ena änden kan du använda för att sudda eller gnugga ut produkten.

Fördelar

 • Svamp som tillbehör
 • Lång hållbarhet
 • Mångsidig

Nackdelar

 • Kan suddas ut mot din vilja

Denna produkt har egenskaper som gör den unik och till ett bra val, men den har även en del gemensamt med de andra produkterna i detta testet. Några exempel är: att den är enkel att använda. Den räcker länge tack vare mycket innehåll. Den har lång hållbarhet. Pennan går att använda på ett flertal sätt, vilket gör att du kan anpassa den efter personlig preferens.

2. Bästa vattenfasta eyelinern Idun Minerals Kol

Om du har fet hy eller oljiga ögonlock kommer din nya, bästa eyeliner vara Idun Minerals Kol. Denna har en tunn spets som gör den enkel att applicera, och den innehåller ingredienser som gör att den håller hela dagen lång utan att kleta.

Något som gör att denna hör hemma i ett eyeliner test är dess hållbarhet och imponerande ingredienser. Den är vegansk och fri från allt du vill slippa, och den har högt mineralpigment som ger ett kolsvart resultat.

Fördelar

 • Bra ingredienser
 • Vattenfast och hållbar
 • Enkel att applicera

Nackdelar

 • Svårt att ta bort

Också denna eyeliner är unik och har många positiva egenskaper, men den har samtidigt mycket gemensamt med andra produkter. Den rymmer mycket produkt och räcker därför till många användningar. Formulan och applikatorn gör den enkel att använda. Den torkar snabbt och håller hela dagen lång. Den ger ett kolsvart resultat direkt. Dess väl utvalda ingredienser gör den till ett bra val.

3. Bästa lyx Dessin Du Regard WP Noir Effronté

Din nya favorit eyeliner är Yves Saint Laurent Dessin Du Regard WP Noir Effronté. Också denna är vattenfast trots att den är i penna, och den ger ett kolsvart resultat direkt.

Tack vare att den är vattenfast håller denna eyeliner hela dagen lång. Den går även att applicera på ett enkelt och mångsidigt sätt, och när den är fäst så smetar den inte ut sig.

Fördelar

 • Vattenfast och hållbar
 • Mångsidig

Nackdelar

 • Svårt att ta bort

Denna sticker ut ur mängden en hel del bara tack vare priset, men utöver det har den en hel del bra egenskaper som är gemensamma med de andra produkterna och därför är värda att ta upp. Den har en otroligt bra hållbarhet. Dess formula gör att den är enkel att applicera. Den är mångsidig och går att anpassa efter personlig preferens.

Last updated: 2021-12-01 11:20:34

4. Bästa applikatorn Isadora Flex Tip Eyeliner Matt Black

En produkt med riktigt bra applikator är Isadora Flex Tip Eyeliner Matt Black. Denna ser ut som en tuschpenna, ungefär, men den är i flytande form. Den har ett handtag runt skaftet och en filtapplikator som är enkel att använda.

Tack vare förpackningen är denna eyeliner otroligt enkel att använda. Den är dessutom vattenfast vilket gör att den håller hela dagen, och den är högpigmenterad och snabbtorkande vilket gör att den ger ett svart och fint resultat.

Fördelar

 • Enkel att applicera
 • Vattenfast och hållbar

Nackdelar

 • Svårt att få bort

Eyelinern ovan är unik och har många fördelar som skiljer sig från de övriga produkterna, men den har även en hel del gemensamt med dem. Dess förpackning gör den lätt att applicera. Den räcker länge tack vare storleken och mängden som används per gång. Den ger ett kolsvart resultat utan kladd. Den går att använda på många olika och kreativa sätt.

5. Bästa unika formulan Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner

Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner är sist ut, och med all rätt då den också sticker ut mest ur mängden. Den kommer i en liten kopp, i gelformula, och det gör att den är mångsidig och enkel att använda.

Denna eyeliner innehåller inga oljor och den fungerar för känsliga ögon. Den är även vattentålig och lovar att hålla i uppåt 16 timmar, vilket är en fantastisk hållbarhet. Du använder den genom att doppa en eyelinerborste i den.

Fördelar

 • Unik och lättillgänglig formula
 • Imponerande hållbarhet
 • Bra för känsliga ögon

Nackdelar

 • Kan bli kladdigt under användningen

Denna skiljer sig mest av alla andra eyeliners, men den har också en del aspekter som går hand i hand med dem. Några exempel är följande: den är mångsidig och bjuder in till experimenterande. Den har en imponerande hållbarhet som består hela dagen. Förpackningen är stor och gör att den räcker länge. Den har positiva ingredienser. Den är enkel och rolig att använda.

Köpguide – Välj rätt eyeliner

Som du ser finns det mycket att ha i åtanke i ditt köp, men det viktigaste är att du väljer en formula som du är bekväm med.

För att ta reda på vilken formula som passar dig kan fundera på din hudtyp, hur duktig du är på smink, samt hur länge sminket ska hålla.

Appliceringen

Denna aspekt är bland de viktigaste då du måste kunna applicera din eyeliner utan svårigheter. Det får inte vara för svårt att få den rak och fin.

Det spelar ingen roll hur bra eller passande formulan är om du inte kan lyckas få den fin. Appliceringen måste bli bra för att resultatet ska bli bra.

Hållbarheten

Precis som appliceringen är det också viktigt att eyelinern håller. Om du lyckats få till en fin eyeliner vill du ju att den stannar så.

Om du har oljiga ögonlock eller andra problem är det extra viktigt att eyelinern har en bra hållbarhet. Du vill inte att den smetas bort.

När behöver man använda en eyeliner?

Du måste aldrig använda en eyeliner, men om du börjar använda en, och speciellt en som är bäst i test, så ska du se att din sminkning lyfts till nästa nivå. Ett tips är också att använda den ihop med böjda ögonfransar.

Fundera på vilken eyeliner som passar dig bäst, både i applikatorn, formulan och utförandet, och prova dig fram. Men det är aldrig fel att välja veganska eller vattenfasta alternativ.