Skönhet & Hälsa Smink

Bästa dagkräm [Topp 5 2022] Vi jämför de populäraste produkterna

En härlig återfuktande dagkräm är den perfekta avslutningen på din hudvårdsrutin. Välj en kräm efter din hudtyp och det behov du har. Den ger den perfekta grunden innan du lägger din makeup för dagen.

Vilken dagkräm är bäst?

Det är viktigt att du väljer en dagkräm utefter din hudtyp och dina behov. Därför kan det vara värt att lägga lite tid på att hitta den perfekta krämen för dig.

 • Egenskaper: Ska den vara vårdande, återfuktande eller skyddande?
 • Pris: Det är inte alltid dyrt är bäst, välj därför en dagkräm som passar din plånbok.

1. Bästa dagkrämen – Natural Moisturizing Factors + HA, The Ordinary

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA är en dagkräm som skyddar och återfuktar det yttre skiktet av din hud i ansiktet. Den här krämen återfuktar omedelbart ditt ansikte vid användning, och ger resultat på längre sikt vid fortsatt användning.

Denna dagkräm hamnar högt upp i många tester då det är en kräm som passar många olika hudtyper, har ett bra pris samt är från ett välkänt och trovärdigt varumärke.

Fördelar

 • Passar många hudtyper
 • Billig

Nackdelar

 • Tjock

The Ordinary Natural Moisturizing Factor Factors + HA finns i två storlekar, 30 ml samt 100 ml. Det är perfekt då man kan köpa den mindre storleken till att börja med för att prova. Den här dagkrämen innehåller bland annat flera olika aminosyror, ceramider och fettsyror. Krämen är även vegansk vilket är väldigt bra både för din hy samt för djuren.

2. Bästa Lyxen – Ultimate The Cream, Sensai

Ultimate The Cream från Sensai är en otroligt lyxig och avancerad anti-ageing produkt. Att vi tar med den som bästa dagkräm inom Lyx-kategorin är inget konstigt, då det är en kräm med otroliga egenskaper.

Det här är en kräm som inte alltför ofta nämns i olika dagkräm test, då den har en så pass saftig prislapp att många väljer att avstå att testa den. Hade den varit med i tester hade den nog däremot knipit första platsen många gånger.

Fördelar

 • Lyxig
 • Avancerad

Nackdelar

 • Ruskigt dyr

Sensai Ultimate The Cream finns i två olika storlekar, en med 15 ml i samt en med 40 ml. Med tanke på prislappen kanske det därför är smart att köpa den billiga först för att testa innan man går på att köpa den större varianten. Dagkrämen kommer i en väldigt lyxig, ganska liten och nätt, glasburk med glänsande guldigt lock.

3. Bästa Budget – Intense Moisture Face Cream, L300

L300 Intense Moisture Face Cream är en dagkräm som verkligen gör sitt jobb till en liten, väldigt bra peng. Krämen återfuktar ditt ansikte samtidigt som den skyddar mot vattenförlust och uttorkning.

Denna dagkräm nämns väldigt ofta i många olika tester då det är en väldigt billig, men samtidigt en mycket bra kräm för ditt ansikte. Den passar perfekt om du inte vill lägga massa pengar på hudvård men ändå vill återfukta din hy.

Fördelar

 • Mycket billig
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Liten

L300 Intense Moisture Face Cream kommer i en storlek på 30 ml, vilket är ganska lite. Samtidigt är den så pass billig att om den skulle bli en favorit kan man köpa flera till ändå ett bra pris. Dagkrämen kommer i en plasttub med skruvkork, det är en vit tub med rosa detaljer. Krämen är även doftfri vilket är bra för dig med känslig hud.

4. Bästa Premium – Intensive Moisture Balance, Dermalogica

Dermalogica Intensive Moisture Balance är en mycket populär och omtyckt dagkräm från hudvårdsmärket Dermalogica. Krämen återställer din hys skyddande barriär samtidigt som den motverkar fettfattig och torr hy, den är även väldigt vårdande och mjukgörande.

Dermalogica Intensive Moisture Balance hamnar ofta väldigt högt upp i tester då det är en dagkräm som varje gång verkligen levererar ett bra resultat. Den är en djupgående kräm som mjukgör, vårdar, återställer och balanserar.

Fördelar

 • Bra egenskaper
 • Känt hudvårdsmärke

Nackdelar

 • Något dyr

Dermalogica Intensive Moisture Balance finns i tre olika storlekar, något som gör det lätt för dig att hitta en storlek som passar dig bra. Den finns i storlekarna 15 ml, 50 ml samt 100 ml. Den kommer i en vit plasttub med små blåa detaljer och en stor text med deras varumärke på sidan av tuben. Denna dagkräm kan jämfört med de andra även användas på kvällen.

5. Bästa Veganska – Clear Moisturising Day Cream, Indy Beauty

Indy Beauty Clear Moisturising Day Cream är en vegansk dagkräm som har många bra egenskaper. Bland annat är den intensivt återfuktande, samtidigt som den ger huden lyster och boostar den med fukt och näring.

Indy Beauty var tidigt ute med att ta fram vegansk hudvård, vilket denna dagkräm är. Vegansk, bra hudvård har blivit mycket populär och därför rankar sig denna kräm oftast högt i olika tester.

Fördelar

 • Vegansk
 • Snygg design

Nackdelar

 • Något dyr för mängden produkt

Den veganska hudvårdsmarknaden växer mer och mer, och ett svenskt märke som var väldigt tidigt ute med detta var Indy Beauty som grundades av Therese Lindgren. Just denna dagkräm från Indy Beauty kommer i en snygg, rosa pumpflaska på 30 ml. Den har en vit etikett med moderna detaljer som gör att produkten känns väldigt trendig. Den gör sig därför väldigt snygg i badrumsskåpet.

Köpguide – Välj rätt dagkräm

När du ska välja dagkräm är det bra att läsa på om krämen innan du köper den. Det finns bland annat olika tester och recensioner att läsa innan.

Det finns även väldigt många självtester på nätet som du kan göra för att få fram vilken typ av dagkräm som passar just din hudtyp bäst.

Rätt egenskaper för din hudtyp

Det är viktigt att du väljer en dagkräm som passar just din hudtyp, om du är torr kan det vara bra med en fet dagkräm som återfuktar mycket.

Detta är även viktigt så att du inte får en dålig hy trots att du har en bra hudvårdsrutin. Dagkrämen gör mycket eftersom att den avslutar allt.

Dagkrämen ska passa din plånbok

Det finns olika prisklasser på dagkrämer, men det är inte alltid den dyraste är bäst. Du ska därför välja en kräm som passar din budget.

Därför är det även viktigt att läsa ärliga recensioner för att se vilka dagkrämer som är bra, fast det kanske är den billigaste på marknaden.

När behöver man använda en dagkräm?

En dagkräm är något som även kan vara en bra primer till din makeup.

En dagkräm kan ge din bronzer ett lyft då det kan göra att produkten fäster bättre samt att du får ett snyggt glow i ditt ansikte.