Babyskydd Barn & Familj Bilbarnstolar

Recension av babyskyddet Cybex Cloud Z i-Size

Cybex Cloud Z i-Size rosa
Cybex Cloud Z i-Size grey

Ett babyskydd ska vara smidigt, säkert och enkelt att använda för dig som förälder. Det här babyskyddet har många olika smarta funktioner plus att du kan välja att köpa till isofixbasen Cybex Base Z. Med isofixbasen kan du enkelt rotera babyskyddet för att sätta i och ta ur babyn. Och i takt med att barnet växer kan du även montera en bilbarnstol på samma bas. För visst är det enklare att kunna vrida babyskyddet mot dörren.

  • Ställbar sufflett i flera positioner
  • Fällbart ryggstöd till liggläge
  • Enkelt att justera axelremmarna

Liggläge för vagn

Den unika funktionen som detta babyskydd har är liggläget. Det är väldigt få babyskydd som har denna funktion som faktiskt är väldigt smidig. Om din baby somnar i bilen kan du enkelt lyfta ur babyskyddet och sätta det på vagnen. Genom att fälla ryggstödet kan babyn sova liggande istället för sittande, vilket självklart är både bekvämare och säkrare för barnet. Dock kan denna funktion inte användas i bilen av säkerhetsskäl, i bilen ska ryggstödet alltid vara uppfällt.

Cybex Cloud Z i-Size liggläge
Fullt liggläge på Cybex Cloud Z i-Size!

Tack vare denna unika funktion vinner Cybex Cloud Z i-Size bästa babyskydd i de flesta tester. Men självklart finns det fler smarta funktioner som gör livet lättare för småbarnsföräldrar. Suffletten går att ställa i olika positioner och ger ett gott solskydd för din baby när det är helt utfälld. Dessutom är suffletten helt tyst vilket säkerställer att din baby inte störs då du bara vill titta till babyn så som alla föräldrar gör.

Gott om mysigt utrymme

Babyskyddet är bekvämt och mysigt för babyn utan att ta alltför mycket plats i bilen. Ett syskon kan enkelt och bekvämt sitta direkt bredvid babyskyddet om det behövs. Med isofixbasen är det superenkelt att montera babyskyddet i bilen eftersom isofixbasen har gröna markeringar som visar tydligt när allt sitter som det ska. Dessutom kan du höra ett klickljud när babyskyddet glider på plats. Plus att du sedan kan använd samma isofixbas för bilbarnstolen Sirona Z i-Size.

Klädseln går självklart att ta av och tvätta i maskin vid behov. Det är lätt hänt att de små smutsar ner babyskyddet och det är därför viktigt att klädseln är avtagbar och även tvättbar i maskin. Vid tvätt tappar klädseln varken färg eller form förutsatt att du följer de medföljande instruktionerna. Däremot är det inte rekommenderat att torktumla klädseln eftersom det kan leda till att den krymper och därmed inte passar på babyskyddet längre.

Axelremmar och nackstöd

Cloud Z i-Size är ett babyskydd med gott om mysigt utrymme för en växande baby. Med fästet på ovansidan av nackstödet kan du enkelt höja både nackstöd och axelremmar i takt med att barnet växer och blir större. Axelremmarna är enkla att justera, dock händer det att vadderingarna glider av. Men om du är medveten om detta kan du enkelt undvika problemet genom att sätta vadderingarna på plats när du placerar babyn i babyskyddet.