Babyskydd Barn & Familj Bilbarnstolar

Recension av babyskyddet Cybex Aton 5 – ett säkert babyskydd av kvalitet!

Cybex Aton 5 babyskydd test
Cybex Aton 5 solskydd babyskydd test

Alla föräldrar är ute efter ett säkert och smidigt babyskydd som är enkelt att montera i bilen. När det gäller Cybex Aton 5 babyskyddet kan du välja mellan att montera en isofixbas i bilen eller helt enkelt montera babyskyddet med ett trepunktsbälte. Vilket är smidigt de gånger du inte har din egen bil. Dessutom har detta babyskydd en heltäckande sufflett i fyra olika lägen som ljudlöst skyddar babyn mot solens farliga strålar.

  • Sufflett i fyra olika lägen
  • Smal och säker passform
  • Slitstark klädsel

En säker passform

Passformen på Cybes Aton 5 är relativt smal vilket gör babyskyddet säkert eftersom babyn sitter stadigt i babyskyddet. Även om babyn ofta växer ur detta babyskydd rätt så snabbt är det verkligen värt det att satsa på en säker modell som passar för den nyfödda lite mindre babyn. Axelremmarna är enkla att justera utefter babyns storlek och de kläder babyn har på sig. Med ett smidigt drag i öglan bakom nackstödet justerar du höjden på selen.

Cybex Aton 5 tas ofta upp i olika bäst i test som utförs online och tack vare den säkra, smala passformen är babyskyddet väldigt populärt, inte bara hos testare utan även hos föräldrar. Det faktum att klädseln är avtagbar och tvättbar i maskin är helt klart ett stort plus. Cybex Aton 5 är dessutom kompatibel med Maxi Cosi och BeSafe barnvagnar eftersom de använder sig av samma sorts adaptrar för babyskydd och barnvagn.

För den aktiva babyn

Eftersom ryggstödet är lite mer upprätt än vanligt uppskattar den aktiva babyn detta babyskydd. Dock kan det upprätta ryggstödet leda till ett tippande huvud de gånger babyn somnar i babyskyddet. Men det hela beror mest på bilsätets vinkel. Det vill säga som du har ett väldigt lutande säte i bilen är detta det perfekta babyskyddet för dig. Men om du har ett plant bilsäte kan babyns huvud trilla framåt eller åt sidan i sovande läge.

Klädseln är väldigt slittålig och kan även tvättas i maskin för enkelhetens skull. Undvik dock att torktumla klädseln då det kan leda till att den krymper något. Sätet är designat speciellt för att undvika dåliga positioner som kan leda till kvävning hos den nyfödda babyn. Genom att justera nackstödet i höjdled kan du säkerställa att din baby ligger bekvämt i babyskyddet. Axelremmarna är enkla att justera både höjdmässigt och över din baby samt att knäppningen är enkel att förstå.

Sufflett med inbyggt solskydd

Cybex Aton 5 solskydd babyskydd test

Suffletten på Cybex Aton 5 är helt klart godkänd. Förutom att den har fyra olika lägen och verkligen täcker babyn ordentligt är den utrustad med UV 50+. Oavsett om du använder babyskyddet i bilen eller på vagnen skyddar suffletten babyn mot solens farliga strålar på ett effektivt vis. Sammanfattat är Cybex Aton 5 ett babyskydd av kvalitet som är väldigt lättanvänt för alla föräldrar. Helt enkelt ett allsidigt babyskydd med de viktigaste funktionerna.