Babyskydd Barn & Familj Bilbarnstolar

Recension av babyskyddet Britax Primo

Recension av babyskyddet Britax Primo
Recension av babyskyddet Britax Primo

Babyskyddet Britax Primo är ett smidigt och flexibelt babyskydd och har en bekväm sits för ditt barn. Primo är en säker stol även för de allra minsta bebisarna. Primo har en justerbar solsufflett som håller solen borta. Axelvaddering och mjukt vadderat huvudstöd samt kudde för naturlig sovställning finns för att öka bekvämligheten för ditt barn. Klädseln kan lätt bli smutsig men som tur är klädseln hos Primo avtagbar och lätt att tvätta.

  • Ett smidigt och flexibelt babyskydd
  • Justerbar solsufflett som håller solen borta
  • Axelvaddering och vadderat huvudstöd för extra komfort
  • När barnet växer behöver du trä om selen manuellt

Smarta funktioner

Primo kan du montera i alla olika bilar antingen med hjälp av säkerhetsbältet direkt på sätet i bilen eller så kan du använda dig av Britax Primo egna basenhet. Det positiva är att även basenheten går att montera i alla bilar. Basen monterar du antingen på det traditionella sättet med säkerhetsbälte eller så använder du ISO-fix armarna. Väljer du det senast nämnda alternativet, går installationen väldigt snabbt. Barnet sitter säkert i stolen med en säker fastspänning med 3-punktssele.

Primo har fått högt betyg från användartest och olika recensioner. Test visar att detta är ett konkurrenskraftigt babyskydd både när det kommer till funktioner och budget. Det som användare uppskattar är många olika saker men framför allt att det finns många smarta funktioner. Ditt barn sitter skönt och lutningen på stolen är perfekt för att barnets huvud inte ska ramla framåt. Barnet sitter bekvämt eftersom det finns vadderad klädsel och ett skönt huvudstöd. Barnet spänns säkert fast med 3-punkts sele.

Smidig användning

Primo är redo för travelsystemet click & go. Babyskyddet passar till de allra flesta av Britax barnvagnar. På vissa av Britax vagnar kan du fästa babyskyddet direkt på vagnen utan att behöva använda några adapters. Några exempel på modeller är Britax Smile 2, 3, Affinity och Strider. Det är väldigt smidigt och enkelt att både fästa och lossa babyskyddet från sin bas. Primo har ett bekvämt bärhantag och känns inte onödigt tung att bära.

Det ingår ett spädbarnsinlägg till Primo som utgörs av en kil som gör sittytan grundare det ingår även en nackkudde med stödkrage. I takt med att barnet växer kan du ta bort delarna var för sig. Primo är rymligt även på bredden och större bebisar får det inte trångt. När det kommer till lutningen på Primo är den bra och huvudet faller inte framåt så lätt om du skulle behöva göra en plötslig inbromsning eller liknande.

Säkerhet och produktfakta

Hos Primo är säkerheten väldigt hög. Britax är ett företag som har arbetat länge med säkerhetsprodukter för barn och gör även egna tester för att kunna ta fram de bästa produkterna. Primo har blivit ett mycket populärt babyskydd på grund av den höga säkerheten och för att produkten blivit testvinnare i flera svenska babyskyddstester. Stolen monteras bakåtvänd och är för barn som väger 0-13 kilo. Babyskyddet har en vikt på 4 kilo och kan användas med ISO-fix eller bältas fast.