Verktyg

Bästa Bilningshammare [Topp 5 2022] » Bila i betong, tegel eller sten!

Du använder verktyg som bilningshammare för att bland annat kunna bryta tegel, sten, betong och andra tungarbetade material. Bilningshammaren är oftast nätdriven och en ganska tung maskin som använder sin egna vikt under arbetet. Du behöver vanligtvis använda den med med tvåhandsgrepp.

Där manuella verktyg inte räcker till kan du använda dig av en bilningshammare som är väldigt robust konstruerade bilningsverktyg med enorm kraft för brytning i tyngre,hårdare material. För dig som arbetar inom byggbranschen kan bilningshammaren vara ett essentiellt hjälpmedel till många arbetsuppgifter.

De 5 bästa bilningshammare på marknaden just nu

1. Bästa bilningshammaren DEWALT D25951K

Den här väldigt behändiga bilningshammaren från DEWALT på 1600 W är ett otroligt effektfullt och andvändningsbart verktyg, allra helst för dig som arbetar inom till exempel bygg och rivning. Den är en mångfunktionell bilningshammare utrustad med SDS Max-fäste. Den har en effektiv slageffekt på 22,5 J och ett slagtal på 1620 slag/minuten.

Den här bilningshammaren är en del av Dewalts produkter med Perform & Protect-märket som betyder att verktyget uppfyller de strikta säkerhetskriterier som finns för följande fokusområden: vibration, damm samt kontroll. Det populära verktyget är uppskattat av byggarbetare världen över tack vare att det är en lättanvänd och prisvärd bilningshammare.

Fördelar

 • 1 års garanti
 • Perform & Protect
 • SDS Max-fäste

Nackdelar

 • Låg vikt
 • Något dyr

2. BOSCH GSH 27 VC – Mest prisvärda bilningshammare

Bosch GSH 27 VC på 2000 W är en av de bästa bilningshammare dagens marknad har att erbjuda. Den är kraftfull med 28 mm sexkantsfäste. Den har en en slagfrekvens på 1000 slag/min och en slageffekt på 62 J som gör den här bilningshammaren till ett mycket effektfullt verktyg.

Det här är ett hållbart verktyg som är populärt bland kunder och ofta bäst i bilningshammare test mycket dels en väldigt låg vibrationsnivå. Den här bilningshammaren från Bosch är dessutom bekväm och behändig att arbeta med då den är välbalanserad samt utrustad med ett ergonomiskt handtag integrerat med Softgrip.

Fördelar

 • Frigjorda handtag & vibrationsdämpad slaggenerator.
 • Glidsäker yta
 • Stabil vikt

Nackdelar

 • Spetsmejsel ingår ej

3. MILWAUKEE K 950 S – Bästa allround bilningshammare

K 950 S från MILWAUKEE är kraftfull bilningshammare tillverkad med en 1700 W motor. Den klarar arbeten i de flesta material, både betong och asfalt vilket gör den perfekt för dig som arbetar inom brascher med många olika bilningsmoment. Den har 20J slagenergi för bästa möjliga prestanda.

Den här är populär och prisvärd bilningshammare för dig som arbetar med bland annat bygg-, rivnings- eller vägarbeten. Den är dessutom utrustad med ett variolock som du kan reglera i 12 olika positioner för justering av verktygsvinkeln. Bekväm att använda vilket tillåter arbete utan risk för armskador.

Fördelar

 • DIGITRONIC® helvågselektronik
 • Automatiskt smörjsystem
 • 3 AVS-integrerade handtag

Nackdelar

 • Önskar fler tillbehör

4. HIKOKI H90SG – Bästa premium bilningshammare

H90SG från HiKOKI är en mycket effektfull bilningshammare tillverkad med 2000 W motor. Den är extremt kraftfull med en slagenergi av högsta klass på hela 70,0 J. Det här praktiska verktyget är dessutom utrustat med avancerad UVP antivibrationsteknologi som reducerar vibration med upp till 50%. Driftsäker och utför jobbet effektivt med snabba resultat.

Det här är en uppskattad och populär bilningshammare bland kunder mycket tack vare dess många egenskaper och finesser som till exempel verktygsfästet for tre olika mejslar samt att det är ett väldigt kraftfullt och driftsäkert verktyg. Behändigt och skönt grepp som gör att du kan arbeta längre perioder trots verktygets något tunga vikt.

Fördelar

 • Enkla verktygsbyten
 • Inklusive nyckel
 • UVP antivibrationsteknologi

Nackdelar

 • Önskar fler tillbehör

5. BOSCH GSH 11 VC – Bästa billiga bilningshammare

Bosch bilningshammare GSH 11 VC med en motor på 1700 W är ett essentiellt verktyg för dig som arbetar med exempelvis riv- eller byggnadsarbeten. Den här praktiska bilninshammaren är dessutom försedd med en reglerbar slageffekt på 23 J för optimal anpassning till den typ av arbete du ska utföra.

Det här är en rejält konstruerad bilningshammare tillverkad av robusta metallkomponenter för en lång livslängd. Tack vare sin maximerade ,långa design är den optimal främst för markarbeten. I den här bilningshammaren får du inte bara ett bra verktyg billigt av hög standard med lång hållbarhet. Dina arbetsdagar blir dessutom betydligt lättsammare.

Fördelar

 • Inbyggd servicedisplay
 • Låg vibrationsnivå
 • Lågt pris

Nackdelar

 • Önskar högre slageffekt

Köpguide – Välj rätt bilningshammare

Med en gedigen bilningshammare kan du både effektivisera och underlätta dina arbetsdagar markant. Det finns många olika modeller varav de flesta klarar av att arbeta med mestadelen av de material som finns. Däremot finns det vissa modeller som är mer specialicerade mot någon typ av arbetsuppgifter.

Det här är en bilningshammare guide vi har skapat för att du ska kunna informera dig om verktygets egenskaper när du ska köpa bilningshammare. Oavsett ifall du arbetar med markarbeten eller kanske inom byggbranschen så kan du behöva en bra bilningshammare och kanske även en borrhammare.

Vibration

Vibrationsnivåerna på verktyget är väldigt viktigt att tänka på eftersom vibrationsexponering kan vara orsak till många olika sorters hälsotillstånd som tillsammans har fått benämningen: hand- och armvibrationssyndrom (HAVS). Det finns även andra medicinska risker, dessa är karpaltunnelsyndrom samt att du kan utveckla vita fingrar.

Du bör därför säkerställa att köpa någon av de bästa bilningshammare som finns på marknaden för att garantera integrerade vibrationsåtgärder. Det finns vissa märken som är specialicerade på bilningshammare med reducerad vibration. Satsa på säkerhet före kvantitet det här är inte något att fuska med.

Säkerhet

Det är inte bara vibrationssäkerhet du behöver tänka på utan en hel del andra faktorer finns att ta hänsyn till vid köp av en ny bilningshammare. Till exempel så finns det risk för att verktyget kan fastna under borrning eller kapning.

Eftersom det är en stor risk, inte bara för skador på verktyget utan även för personskador så är det viktigt att se till att köpa en bilningshammare med säkerhetsåtgärder tagna och välplacerade säkerhetsreglage. Vikten av ett bra grepp är också väsentligt.

Kvalitet

Vikten av kvalitet är stor eftersom du behöver ett verktyg som fungerar i alla tider och väder. Under alla omstndigheter och som låter dig arbeta med de flesta material. Du behöver en bilningshammare som till exempel inte fastnar allt för ofta.

Det är viktigt både för att arbetet blir långsamt om verktyget ofta fastnar samt att risken för skador finns. Du behöver även en robust bilningshammare som klarar av tunga material utan att gå sönder så du behöver reparera eller köpa ny.

När behöver man använda en bilningshammare

Bilningshammaren är ett användningsbart verktyg som är väldigt uppskattat bland bland annat byggnadsarbetare, markarbetare och andra liknande grovarbeten. Behöver du ofta utföra arbeten som att borra eller slå i betong, asfalt eller cement så är bilningshammaren det mest optimala verktyget för dig och dina projekt

Med rätt bilningshammare kan du både underlätta och effektivisera ditt arbete. Vi hoppas att du får stor hjälp av vår guide bilningshammare inför ditt köp. Ifall du skulle ha några frågor eller känner att det är något du saknar är du välkommen att lämna en kommentar.