Bästa Waist Trainers För Välsvarvad Midja (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka waist trainers som är bäst i test enligt vår testpanel!

Är du ute efter en waist trainer men behöver mer information om hur dessa skall användas, vilka resultat du kan förvänta dig och vilka midjekorsetter som är bäst på marknaden? Då är vårt bäst i test av waist trainers helt rätt för dig!

Marknadens tre bästa waist trainers

En waist trainer är ett plagg, närmare bestämt en korsett. Waist trainern spänner du åt kring din midja och överkropp så den sitter åt tight. På flera modeller kan du anpassa och spänna in efter önskemål och resultat. Med hjälp av korsetten formar du din midja till en timglasformad siluett.

Träningskorsetten/waist trainern bör bäras dagligen, gärna minst 6-8 timmar per dag. Har du möjlighet att sova med din waist trainer på är det en stor fördel, vilket ger dig resultat snabbare. Om du önskar bära den under större delen av natten eller flera timmar under dagen är det viktigt att välja en kvalitativ och bekväm modell som garanterar fina resultat på din midja och figur.

Att bära en waist trainer är inte bara positivt för att få en smal midja. Det är också bekvämt, bra för din hållning och gynnsamt för din magmuskulatur då det stödjer din överkropp och midja. Att bära din waist trainer när du tränar ger dig allra bäst effekt. Det går även utmärkt att bära den som korsett under din klänning för att ge intrycket av en välsvarvad midja och rygg, även om det är tillfälligt resultat. Vid längre tids användning i upptill några månader syns mer permanenta resultat.

Många som exempelvis fött barn och varit gravida använder sig av just waist trainers för att snabbare återfå sin midja och kroppsform. Att kombinera en sund kosthållning och lagom mängd motion i kombination med användning av waist trainer ger dig bättre resultat snabbare och före efter waist trainer -bilder kan bli positiva överraskningar! Prisbilden är förhållandevis låg, så du har inte mycket att förlora på att testa detta populära fenomen för en mer välsvarvad midja!

1. Vinnare och bäst i test är waist trainern/träningskorsetten som finns i flertalet färger

waist trainer rosa

Fördelar

 • Finns i flera olika färger
 • Bekväm att bära
 • Gjord i neopren

Nackdelar

 • Liten i storlek, gå upp 1 storlek

Specifikationer

Mer om waist trainern i flertalet färger

Träningskorsetten som finns i flera olika färger är en waist trainer du kan använda dagligen. Vid kontinuerlig användning kommer den ge dig en smalare mer välformad midja. Den är tillverkad i neoprenoch har ett innertyg av bomull och stretch vilket gör den väldigt behaglig och mjuk att bära.

Du som användare har trots dess tighta passform en mycket bra rörelsefrihet och ett stöd kring midjan som upplevs väldigt behagligt. Det är lätt att förstå varför just waist trainers blivit så oerhört populära de senaste åren. Det är svårt att få likvärdiga resultat med enbart träning! Nu kan du träna din midja och även få en bättre hållning på ett effektivt sätt.

Den bästa waist trainern finns i olika storlekar och du bör mäta din midja i navelhöjd för att få fram rätt mått och kunna välja rätt storlek. Tänk på att mäta på tom mage. Det är tanken att träningskorsetten/waist trainern ska sitta åt ordentligt kring midjan.

Flera användare vittnar om hur de först varit skeptiska men nu är förvånade över det otroliga resultat dom upplever sig ha fått med waist trainern. Tänk på att träning och en sund kost är nyckeln bakom framgång, en waist trainers resultat kan bidra till ett mer välformad midja, men det är individuellt.

2. På en andraplats kommer waist trainern med två band

Fördelar

 • Försluts med dragkedja
 • Spänn åt efter önskemål med kardborreband
 • Mjukt tyg, behaglig att bära

Nackdelar

 • Inte så diskret modell under tighta kläder

Specifikationer

Mer om waist trainern

Waist trainern med kardborreband är en av de mest bekväma träningskorsetterna på marknaden. Välj mellan färger som rosa eller svart och ett oerhört mjukt jersey-liknande material som ger hög rörelsefrihet och en behaglig känsla. Denna waist trainer försluts med en dragkedja och finns i storlekar från small till xxl. För justering av midjemåttet används de två breda kardborrebanden. Detta ger waist trainern en lång användningstid då du kan fortsätta använda den även om du går ner i vikt då den är enkel att justera till rätt passform.

Rent passformsmässigt är detta den absolut mest bekväma träningskorsetten i vårt test. Du kan med enkelhet bära den på jobbet, vid träning, eller andra aktiviteter utan att uppleva obehag eller skav från sömmar eller liknande.

3. På en tredjeplats kommer waist trainern med kardborreband

waist med kardborreband

Fördelar

 • Ett brett kardborreband
 • Mjuk passform
 • Enkel att justera

Nackdelar

 • Kardborren kan fastna i ömtåliga kläder som bärs utanpå vid förslutning

Specifikationer

Mer om waist trainern med kardborreband

Denna härliga waist trainer i grå ton är lik träningskorsetten på andraplats i vårt test. Det som skiljer sig åt är att denna modell har två band med kardborre för bättre justering av passform. Även denna modell försluts med en dragkedja och materialet är i polyester, neopren och nylon.

För dig som föredrar en effektiv modell med mycket diskret färg är detta helt rätt. Bär den på gymmet för att få snabbare resultat och en timglasformad midja. Det går bra att handtvätta denna variant men det rekommenderas att bära ett linne eller tunnare tröja för att minska ner på antalet tvättar av waist trainern.

Börja med att vänja kroppen vid att bära waist trainern några få timmar åt gången i början för att sedan successivt öka tiden. Vi föredrar denna modell då den kan justeras utifrån hur din midja formas över tid.

Waist trainer/träningskorsett bäst i test – Köpguide

Är du kvinna har du garanterat uppfattat hur kroppsidealet det sista årtioendet genomgått en förändring. Vilket det gjort flera gånger under århundraden. För bara några år sedan var det en mer rak, slank, icke-kurvig kroppstyp som var drömmen för många. Idag har lyckligtvis detta ideal vänt, kanske mycket påverkat av reality-stjärnor som Kim Kardashian vars kurvor blivit målbilden och drömmen för många.

Alla har vi inte av naturen begåvats med kurvorna på “de rätta ställena”. Självklart är det viktigaste och mest effektiva att lägga ner tid i form av träning, dricka mindre alkohol och äta en bra och balanserad kost om man vill få en välsvarvad kropp. Men för att hjälpa naturen och resultaten lite på traven kan man välja att införskaffa en waist trainer. Med en bra och bekväm modell kan du få fantastiska resultat på några månader. Den hjälper dig att minska ditt midjemått, forma din midja och samtidigt gå ner i vikt.

Hitta bäst i test waist trainers hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test waist trainers hos oss på Testjakt.se!

Enkel att använda

När du börjar använda din waist trainer är det viktigt att vänja kroppen succesivt. Du bör börja med att använda din träningskorsett enstaka timmar och sedan sakta öka längden du bär den. Efter några veckor bör du kunna bära den 8-10 timmar per dygn, minst. Vill du öka på tiden kan du använda din waist trainer när du sover. Träning och kroppsskulpteringen medans du vilar, effektivt!

För att kunna använda din waist trainer i den utsträckning du behöver för att kunna få fina resultat på ditt midjemått så behöver passformen vara bra. Välj en modell i ett mjukt material som är enkel att justera. En waist trainer ska sitta tight men den ska inte sitta så hårt att den orsakar obehag. Den ska krama midjan hårt men du ska fortfarande ha bra rörelsefrihet. Placerad och med rätt storlek ska den kännas som ett fast stöd för din midja. Vid obehag eller om du känner att det är svårt att andas är din korsett fel i modellen eller för liten i storleken.

När du väljer modell så finns det både waist trainers med hakar/hyskor och korsetter med kardborre. Det är en smaksak vad man föredrar. Fördelen med en kardborre-variant är att du enkelt kan justera din waist-trainer då ditt midjemått succesivt minskar.

Design

Vill du bära din waist trainer utanpå en t-shirt eller linne vid träning kan det vara roligt att införskaffa en modell i färg eller med något mönster. Föredrar du hellre en mer diskret användning så finns det både hudfärgade och svarta träningskorsetter att välja mellan.

Att använda din waist trainern under en klänning eller något annat tight plagg gör att din midja ser välsvarvad och smal ut. Dessutom tränar du samtidigt, verkligen en win win-situation!

Rekommendationen är att använda ett linne under din waist trainer. Detta för att slippa hudavlagringar och smuts, på så sätt minskas antalet tvätttillfällen för minsta möjliga påverkan på passform och modell.

Pris

Priset kan variera mycket mellan olika waist trainers, allt från under hundralappen till upp emot ett tusen kronor. I vårt bäst i test av träningskorsetter/waist trainers har vi valt att ta med tre olika modeller med varierat prisläge och bra kvalitet. När du väljer modell kan ett billigare materialet göra att priset är lägre och att du eventuellt svettas mer. Fördelen med att svettas under din korsett är att förbränningen ökar och bidrar till viktminskning. Det viktigaste är att materialet är stretchigt och ger dig en bekväm passform med rörelsefrihet.

Funktioner Och Fördelar

Slutligen är det bra att ha koll på vad du kan förvänta dig för resultat på ditt midjemått och vad en waist trainer har för hälsofördelar. Vid kontinuerlig användning av en waist trainer med en användingstid på minst 8-10 timmar per dygn kan du få resultat i form av ett minskat midjemått kring 10-13 cm. Detta är i kombination med en övrigt hälsosam livsstil och träning.

Du bidrar även till en bättre hållning vilket stärker din magmuskulatur och minskar ryggsmärtor/ryggvärk. Ryggvärk har ofta grund i en otränad bål/magmuskulatur.

För personer som har fysiska arbeten eller arbeten där man står och går hela dagarna är hälsofördelarna många. Du tonar din midja, stärker din hållning och samtidigt har du en fin välsvarvad midja när du bär korsetten.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 28/07/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test