Bästa Vibrationsplattorna För Skonsam Träning (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka vibrationsplattor som är bäst i test enligt vår testpanel!

Är du ute efter en vibrationsplatta för hemmabruk men har inte en aning om var du ska börja leta för att hitta rätt? Då är vårt test av vibrationsplattor helt rätt för dig!

Marknadens tre bästa vibrationsplattor

Vi har testat och jämfört de tre bästa vibrationsplattorna på marknaden för dig. En vibrationsplatta ger en effektiv träning av kroppen tack vare det höga antal kontraktioner musklerna måste göra när plattan vibrerar. Den används även ofta vid rehabilitering då vibrationerna är väldigt skonsamma för kroppen och musklerna. En vibrationsmaskin ökar också ditt blodflöde, vilket i sin tur förbättrar syretillförseln i kroppen. En ökad syretillförsel underlättar läkning av skador och inflammerade områden. De intensiva vibrationerna är också gynsamma för lymfsystemet, reumatisk värk, atros och andra typer av muskel eller ledvärk.

1. Vinnare och bäst i test blev vibrationsplattan från Gorilla Sports LIFEPLATE 4.0

Fördelar

 • Tystgående
 • Kan styras med radiosändare på handleden
 • Display

Nackdelar

 • Priset
 • Tung att flytta runt

Specifikationer

Mer om vibrationsplattan från Gorilla Sports LIFEPLATE 4.0

Gorilla Sports LIFEPLATE 4.0 har många funktioner, hög prestanda och snygg design. För dig som letar efter en vibrationsplatta med mångsidiga funktioner och snygg design är denna vibrationsplatta det ultimata valet för dig. Du kan bland annat styra över vibrationerna med hjälp av de olika vibrationsträningsprogrammen som finns tillgängliga. Den har fler olika funktioner och inställningar och den bästa vibration för dig som lider av artros eller ledvärk.

LIFEPLATE 4.0 har möjlighet till små och djupa vibrationer som ökar till exempel blodcirkulationen och stärker lymfsystemet. Den medföljande instruktionsboken hjälper dig även att hitta rätt övningar för dig och hjälper dig på så vis att skräddarsy träningen efter dina behov ytterligare. Vibrationsplattan är tung, men den står också väldigt stadigt. Du kan enkelt styra den via displayen på plattan eller via en radiosöndare som du kan placera på handleden. Radiosöndaren efterliknar ett armband eller en klocka och gör att du snabbt och smidigt ändrar program.

Vibrationsplattan har en stabil yta som du står stadigt på och de varierande vibrationerna ger en extra dimension till träningen i form av balansträning. En viktig och stor fördel med en vibrationsplatta som denna är att ditt lymfsystem aktiveras. Ditt lymfsystem består av ett nätverk med lymfkärl som transporterar lymfa. Vibrationer öppnar flödet i vävnaderna i kroppen. Då rensas slaggprodukter, överskottsvätska, ditt immunförsvaret förbättras och svullnader i kroppen minskar.

Vibrationsplattan hjälper dig att skonsamt och effektivt träna hemma, vilket sparar tid och pengar i längden.

Utöver alla funktioner är utseendet modern, stilren och robust; vilket gör att den passar bra in som en snygg inredningsdetalj i hemmet och behöver därför inte gömmas undan så länge plats för den finns.

2. På en andraplats kommer vibrationsplattan SVP04

Fördelar

 • Står stadigt
 • Enkel använding
 • 99 olika hastigheter
 • 10 förinställda program

Nackdelar

 • Lite dyrare

Specifikationer

Mer om vibrationsplattan SVP04

På andra plats kommer vibrationsplattan SVP04 i testet, som fått sin plats på grund av dess höga prestanda för sin prisklass. Med en motor och 99 olika hastigheter är den ett prisvärt alternativ för dig som söker en vibrationsplatta med mångsidiga funktioner för ett billigare pris.

Det ingår även styrkeband och fjärrkontroll för att öka träningsmöjligheterna. Och med dess upp- och ned rörelser, olika hastigheter och program och djupa vibration, ger den dig med ledproblem eller artros stora möjligheter att bota dina besvär då dynamisk belastning enligt sjukgymnaster och experter är den bästa för just dessa problem.

Den hjälper mot ledbesvär, benskörhet och är även bra att använda för att stärka muskulaturen i bäckenbotten för dig som nyligen varit gravid. Eller för dig som efter många år fortfarande känner av bäckenbotten-besvär. Helt enkelt ett prisvärt alternativ för dig som vill stärka kroppen, lindra dina besvär eller bränna fett enkelt hemma.

Vibrationsplattan SVP04 har även möjlighet till djupa vibrationer som är bra vid fettförbränning; 15 minuter på vibrationsplattan motsvarar 60 minuters rörelseträning på gymmet. Detta beror på att de djupa vibrationerna leder till att musklerna aktiveras på en mycket djupare nivå och kan då förbränna snabbare.

Vill du ha en mångsidig platta och prisvärd träningsplatta? Då är SVP04 ett perfekt alternativ; eftersom den är lätt att hantera och inte har alltför många olika funktioner men trots detta hela 99 hastigheter. Allt som allt, ett pris-värdigt alternativ med många funktioner.

3. På en tredjeplats kom vibrationsplattan Gorilla Sports LIFEPLATE 1.0

Fördelar

 • Bra för nybörjare
 • Inkluderar träningsband
 • Enkel att flytta runt

Nackdelar

 • Liten

Specifikationer

Mer om Gorilla Sports vibrationsplatta

LifePlate 1.0 är en vibrationsplatta från Gorilla Sports som erbjuder många användarvänliga funktioner för effektiv träning. Vibrationsplattan mäter 53×40 cm och klarar en belastning på upp till 100 kg, robust och bekväm att använda! Vibrationsplattan har en justerbar frekvens på 18,3-40 Hz, vilket ger möjlighet till varierande träningsintensitet.

En unik funktion är att alla kontrollknappar är tillgängliga både på panelen och fjärrkontrollen, vilket gör det bekvämt att justera träningstid, vibrationens styrka och frekvens samt välja mellan de tre förprogrammerade träningsprogrammen. Dessutom inkluderas två justerbara gummiband som ger extra träningsmöjligheter. Dessa band har handtag med justerbar längd för anpassning till olika övningar och användares behov.

Vibrationsplattan har två LED-skärmar som tydligt visar träningsdata som tid, vibrationens styrka och frekvens samt programval.

Med tre förprogrammerade träningsprogram och en manuell inställningsmöjlighet ger LifePlate 1.0 flexibilitet i träningsrutinerna. Användaren kan välja att låta vibrationshastigheten automatiskt variera under ett program eller själv ställa in intensitet, frekvens och tid för varje övning i det manuella programmet. Sammantaget erbjuder LifePlate 1.0 en smidig och anpassningsbar massage och träningsupplevelse med enkel åtkomst till olika inställningar och funktioner.

Vibrationsplatta bäst i test – Köpguide

För att välja rätt vibrationsplatta för dig finns det några saker som är bra att tänka på. Vad du vill få ut av din nya vibrationsplatta är en bra fråga att svara på innan du gör ditt köp. Hur mycket du vill att den ska kosta och hur ofta du tänker använda vibrationsplattan är också bra frågor att ha ett svar på innan du bestämmer dig. Om du har helt klart för dig vad det är du vill få ut av ditt köp kommer du göra ett mycket bättre val.

Om du vill ha en vibrationsplatta som bara ska fungera, vara så enkel att använda som möjligt och samtidigt ha ett bra pris är det enkelt att bara kolla på vibrationsplattor som passar dessa kriterier. Samma sak gäller om du vill ha en vibrationsplatta som kommer med alla möjliga funktioner och om priset inte är viktigt eftersom du tänker använda den mycket. Har du en plan kring ditt köp blir det inte bara enklare att hitta rätt utan det blir också enkelt att inte köpa något som du kommer ångra.

Hitta bäst i test vibrationsplattor hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test vibrationsplattor hos oss på Testjakt.se!

Enkel att använda

Användarvänlighet är många gånger en mycket bra egenskap för olika träningsredskap. Är du inte intresserad av en massa tekniska funktioner är en enkel maskin helt rätt för dig. Enkel att använda kan helt enkelt innebära att det inte finns en massa olika funktioner att välja mellan utan att du kan använda din vibrationsplatta direkt utan några djupgående instruktioner. Nackdelen med det är dock att du kommer behöva köpa en ny om det kommer en dag då du vill ha lite fler funktioner. Tänk därför efter vad som är viktigast.

Det som gör enkelheten viktig är din personliga åsikt – är du ute efter en vibrationsplatta som bara kommer fungera direkt ur lådan är enkelheten mycket viktig. Bara för att den är enkel att använda behöver det däremot inte betyda att den kommer helt utan några funktioner. Däremot är det ofta så att enklare maskiner kommer med färre funktioner. Lättanvända maskiner brukar vara riktigt bra för dig som inte har använt en vibrationsplatta tidigare eftersom du inte behöver spendera flera timmar på att lära dig hur din nya maskin fungerar.

Design

Utseendet på din nya vibrationsplatta är många gånger en mycket viktigt detalj. Eftersom vibrationsplattor oftast inte är bärbara kommer den stå framme mycket och då vill du förstås att den ska smälta in i rummet där den står. Många gånger är det svårt att hitta maskiner som är snyggt designade och därför är det väldigt svårt att passa in vibrationsplattan med resten av din inredning. Det finns dock mer eller mindre smidiga maskiner – en vibrationsplatta som Vibro 5000 är ett exempel på en platta som är svår att dölja.

När det är viktigast att ha ett fint hem och du inte vill att ditt nya träningsredskap ska synas är designen viktig. Det kan däremot vara svårt att hitta snyggt designade träningsmaskiner – men det finns maskiner som är mindre synliga i ditt hem. Vibrationsplattan Devyn är till exempel liten och med dess avtagbara handtag är den enkel att dölja. Designen kan vara en viktig del när det är dags för dig att köpa en ny träningsmaskin och det är därför viktigt att veta var du ska använda maskinen.

Pris

Priset kan många gånger vara det viktigaste att ha koll på när du ska göra ett nytt inköp – priset kan faktiskt avgöra om du kan köpa något eller inte. Det finns däremot några fler faktorer kring priset som inte bara är om du kan göra inköpet av en vibrationsplatta eller inte. Innan du väljer vilken maskin du ska köpa kan det vara bra att sätta upp en budget och tänka över saker som exempelvis hur ofta du tänker använda maskinen och hur länge du vill att den ska hålla.

Tänker du inte använda din nya maskin mer än några gånger i månaden kanske det inte är värt att köpa den absolut dyraste med flest funktioner. Anledningen är att du helt enkelt inte kommer använda maskinen tillräckligt mycket för att få ut något värde av alla funktionerna. Är du däremot ute efter en maskin som kommer vara precis som ny även efter många år kan det vara värt att lägga lite mer pengar för att få en mer robust byggd maskin som verkligen kommer att hålla i många år.

Funktioner

Slutligen är det bra att ha koll på vad det är du vill att din nya vibrationsplatta ska kunna göra. Vill du att maskinen ska ge dig statistik över allt du gör så som träningstid, fettförbränning och liknande saker bör du bara kolla efter maskiner som kan göra dessa saker. Du kommer helt enkelt inte bli nöjd om du köper en vibrationsplatta som inte har dessa funktioner. Funktionerna går lite ihop med priset – oftast går priset upp lite om du vill ha en maskin med fler funktioner. Samma sak gäller designen, ska du ha fler funktioner blir skärmen större och maskinen syns mer.

Varför flera funktioner kan vara viktiga beror helt på vad det är du vill få ut av din träning. Är du ute efter att ha full koll på vad som händer medan du tränar är funktionerna bra att ha. Men om du inte vill ha samma koll utan mest vill känna dig nöjd med att du har tränat behöver du kanske inte många olika funktioner. Kommer du vilja ha fler funktioner i framtiden är det bättre att köpa en maskin med många från början för att inte ångra dig.

Vanliga frågor om vibrationsplattor

Hur lång livstid har en vibrationsplatta?

Använder du din vibrationsplatta som den är tänkt att användas och inte överskrider maxvikten på plattan kommer den att fungera som ny i många år framöver. Vibrationsplattan är något du ska stå still på och den tar därför inte lika mycket stryk som andra träningsmaskiner gör och kommer därmed hålla längre. De flesta vibrationsplattor har dessutom en hållbarhetsgaranti om den skulle gå sönder och du inte medvetet medverkat till det.

Kan jag träna hela kroppen med vibrationsplattan?

Det korta svaret är ja – vibrationsplattan kan användas för att träna hela din kropp om du använder handtagen som följer med plattan. Vibrationsplattan fungerar genom att vibrera hela din kropp vilket kommer att stärka dina muskler och öka fettförbränningen i hela kroppen. Du kan alltså träna alla muskler i kroppen med hjälp av din vibrationsplatta. Dock kommer du inte bygga muskler som du gör om du tränar mer konventionellt.

Hur länge måste jag använda vibrationsplattan för att träningen ska ge effekt?

De flesta experter säger att du inte behöver använda vibrationsplattan mer än 10 till 15 minuter per dag. Vill du använda den mer än så är det inte heller några problem. Dock kan användning över lång tid leda till att du får väldigt mycket träningsvärk och inte kommer kunna träna på några dagar eftersom plattan stimulerar muskler som inte används så ofta . Börja med några minuter och arbeta dig sedan uppåt.

Är en vibrationsplatta bra som ersättning för vanlig träning?

Vibrationsplattan används ofta på gym eller hos sjukgymnaster och då inte som ersättning utan som ett komplement till vanligt träning. Du kommer inte bygga muskler eller styrka på samma sätt som om du lyfter vikter men du kommer bränna mycket fett och stimulera muskler som sällan används. Därför är vibrationsplattan bra att använda efter träning eller på de dagar du inte är på gymmet för att få ut så mycket som möjligt av din träning.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/08/2023 •  14 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test