Bästa Vibrationsplatta [Topp 3 2021] Hitta en bra vibrationsplatta för hemmabruk!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du ute efter en vibrationsplatta för hemmabruk men har inte en aning om var du ska börja leta för att hitta rätt? Då är vårt vibrationsplatta bäst i test helt rätt för dig. I det här testet har vi nämligen testat massvis med olika vibrationsplattor för att kunna ta fram de tre som är i högsta klass. Vår vinnare Julisa 3D vibrationsplatta är en riktigt bra och smidig vibrationsplatta som du kommer ha användning av i många år framöver. Är du på jakt efter en riktigt bra vibrationsplatta till ett bra pris är Julisa 3D ett mycket bra val.

Nedan kommer du hitta allt du behöver veta innan du gör ditt inköp – recensioner av de tre vibrationsplattor vi valt ut samt lite mer tips som kan vara användbara medan du söker efter rätt produkt. För att kunna utse en vibrationsplatta bäst i test har vi varit tvungna att testa många olika plattor. Det för att kunna ge dig de bästa möjliga rekommendationerna för att du i slutändan ska vara så nöjd som möjligt med ditt köp och verkligen känna att din balansplatta är bäst i test. Läs vidare för att hitta mer fakta om vår topp tre.

Kort om de tre vinnande vibrationsplattorna

Julisa 3D

-"En liten och smidig platta som enkelt tränar hela kroppen!"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Devyn

-"En perfekt vibrationsplatta för nybörjaren!"
Läs hela recensionen >

Vibro 5000

-"En perfekt vibrationsplatta för hemmagymmet!"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Julisa 3D är en vibrationsplatta som är helt perfekt för användning i hemmet. Dess lilla konstruktion och smidiga design ger denna vibrationsplatta bäst i test utmärkelsen. För dig som vill ha en vibrationsplatta med mängder av funktioner och möjligheten att träna hela kroppen hemma är Julisa 3D det perfekta valet för dig. Prislappen är däremot ganska hög. Du som bara vill testa en vibrationsplatta och inte vet om det är rätt redskap för dig kan hitta en annan modell i vårt vibrationsplatta test som kanske passar dig bättre.

Julisa 3D har hela 60 olika hastigheter och är utrustad med tre olika träningsprogram för att du ska kunna träna på helt rätt sätt för dig. Vibrationsplattan har även en inbyggd display där du enkelt kan se vilken hastighet och vilket program du använder. Den har två inbyggda handtag för att du enkelt ska kunna träna både armar och axlar utöver resten av kroppen. Julisa 3D ger dig alla funktioner du kan behöva i en vibrationsplatta i ett litet och smidigt paket som du enkelt kan använda när och var som helst i hemmet.

Julisa 3D har tre olika motorer som ger dig allt från svaga till kraftfulla vibrationer. Den väger inte mer än 18 kg och kan därför enkelt flyttas från plats till plats utan någon större ansträngning. Med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen kan du enkelt styra över hela din träning utan att behöva hoppa av vibrationsplattan för att byta program. Julisa 3D är den perfekta vibrationsplattan för dig som vill ha en modell som kommer ge dig alla möjliga funktioner och som fortsätter att ge dig riktigt bra träning i många år framöver.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Julisa 3D

Last updated: 2021-05-21 15:03:38

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt vibrationsplatta bäst i test kommer vibrationsplattan Devyn. Den här plattan är perfekt för dig som inte riktigt vet om en vibrationsplatta är helt rätt redskap för dig och bara vill testa. Den är även bra för dig som inte är ute efter ett redskap med mängder av funktioner utan bara vill ha något som fungerar och gör det den ska. Devyn är även mycket liten och väger inte mer än 9,5 kg vilket gör den ännu mer smidig att använda på olika ställen runtom i hemmet än Julisa 3D.

Vibrationsplattan har fyra olika träningsprogram varav tre är förprogrammerade och ett är manuellt. Du kan enkelt följa vilket program du använder via LED-displayen som finns inbyggd i vibrationsplattan. Med hjälp av kontrollen som följer med plattan kan du dessutom styra alla funktioner utan att behöva hoppa av vibrationsplattan. Devyn har även två handtag du kan använda när du vill träna dina armar och axlar. Handtagen även går att ta av när du inte vill använda dem. Maxvikten för användaren av Devyn är dock bara 100 kg jämfört med Julisa 3D:s 120 kg.

Är du på jakt efter en vibrationsplatta som ger dig alla funktioner du behöver men samtidigt kommer till ett riktigt bra pris så är Devyn ett bra val för dig. Med den här vibrationsplattan får du tillräckligt med funktioner och med hjälp av handtagen kan du dessutom träna hela kroppen. I kombination med dess riktigt låga vikt och smidiga design är vibrationsplattan Devyn ett bra redskap för att kunna träna hela kroppen hemma. Är du däremot ute efter en vibrationsplatta med lite kraftigare vibrationer eller fler funktioner ska du läsa om nästa vibrationsplatta på listan.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Devyn

Last updated: 2021-05-21 15:03:38

Fördelar

Nackdelar

På tredje plats i vårt vibrationsplatta bäst i test kommer Vibro 5000. Med den här vibrationsplattan får du alla funktioner du behöver och tack vare den stora LED-displayen kan du enkelt följa hela ditt träningspass samt följa ett kroppsfettsanalysprogram. Vibro 5000 är en perfekt vibrationsplatta att ha i hemmagymmet. Dock är den ganska stor och är kanske inte den perfekta vibrationsplattan för användning i olika rum eller om du alltid vill ha den framme i vardagsrummet. Prislappen är också ganska hög men för pengarna får du en vibrationsplatta som är riktigt robust byggd och som du alltid kan lita på.

Vibro 5000 har 20 olika hastigheter för att du ska kunna hitta helt rätt vibrationer för dig och din träning och med tre olika intensivprogram kan du dessutom träna hela kroppen på bara några minuter. Vibro 5000 är mer robust byggd än de andra vibrationsplattorna i testet vilket betyder att den kommer ha en lite längre livslängd och du kommer förmodligen inte ha i sönder den lika enkelt. Nackdelen är dock att den är betydligt större än de andra vibrationsplattorna och Vibro 5000 lämpar sig därför bäst för dig som vill ha en till maskin i ditt hemmagym.

Är du på jakt efter en vibrationsplatta som ger dig alla de funktioner samt konstruktionen som du får på gymmet är Vibro 5000 den perfekta vibrationsplattan för dig. Med alla olika träningsprogram och handtagen kan du enkelt träna hela kroppen hemma och samtidigt analysera ditt kroppsfett för att ha så bra koll på din träning som möjligt. Prislappen på Vibro 5000 är däremot ganska hög och är du inte säker på att en vibrationsplatta är rätt redskap för dig finns det andra vibrationsplattor till lägre pris med nästan lika bra funktioner.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Vibro 5000

Last updated: 2021-05-21 15:03:39

Vibrationsplatta bäst i test – Köpguide

För att välja rätt vibrationsplatta för dig finns det några saker som är bra att tänka på. Vad du vill få ut av din nya vibrationsplatta är en bra fråga att svara på innan du gör ditt köp. Hur mycket du vill att den ska kosta och hur ofta du tänker använda vibrationsplattan är också bra frågor att ha ett svar på innan du bestämmer dig. Om du har helt klart för dig vad det är du vill få ut av ditt köp kommer du göra ett mycket bättre val.

Om du vill ha en vibrationsplatta som bara ska fungera, vara så enkel att använda som möjligt och samtidigt ha ett bra pris är det enkelt att bara kolla på vibrationsplattor som passar dessa kriterier. Samma sak gäller om du vill ha en vibrationsplatta som kommer med alla möjliga funktioner och om priset inte är viktigt eftersom du tänker använda den mycket. Har du en plan kring ditt köp blir det inte bara enklare att hitta rätt utan det blir också enkelt att inte köpa något som du kommer ångra.

Enkel att använda

Användarvänlighet är många gånger en mycket bra egenskap för olika träningsredskap. Är du inte intresserad av en massa tekniska funktioner är en enkel maskin helt rätt för dig. Enkel att använda kan helt enkelt innebära att det inte finns en massa olika funktioner att välja mellan utan att du kan använda din vibrationsplatta direkt utan några djupgående instruktioner. Nackdelen med det är dock att du kommer behöva köpa en ny om det kommer en dag då du vill ha lite fler funktioner. Tänk därför efter vad som är viktigast.

Det som gör enkelheten viktig är din personliga åsikt – är du ute efter en vibrationsplatta som bara kommer fungera direkt ur lådan är enkelheten mycket viktig. Bara för att den är enkel att använda behöver det däremot inte betyda att den kommer helt utan några funktioner. Däremot är det ofta så att enklare maskiner kommer med färre funktioner. Lättanvända maskiner brukar vara riktigt bra för dig som inte har använt en vibrationsplatta tidigare eftersom du inte behöver spendera flera timmar på att lära dig hur din nya maskin fungerar.

Design

Utseendet på din nya vibrationsplatta är många gånger en mycket viktigt detalj. Eftersom vibrationsplattor oftast inte är bärbara kommer den stå framme mycket och då vill du förstås att den ska smälta in i rummet där den står. Många gånger är det svårt att hitta maskiner som är snyggt designade och därför är det väldigt svårt att passa in vibrationsplattan med resten av din inredning. Det finns dock mer eller mindre smidiga maskiner – en vibrationsplatta som Vibro 5000 är ett exempel på en platta som är svår att dölja.

När det är viktigast att ha ett fint hem och du inte vill att ditt nya träningsredskap ska synas är designen viktig. Det kan däremot vara svårt att hitta snyggt designade träningsmaskiner – men det finns maskiner som är mindre synliga i ditt hem. Vibrationsplattan Devyn är till exempel liten och med dess avtagbara handtag är den enkel att dölja. Designen kan vara en viktig del när det är dags för dig att köpa en ny träningsmaskin och det är därför viktigt att veta var du ska använda maskinen.

Pris

Priset kan många gånger vara det viktigaste att ha koll på när du ska göra ett nytt inköp – priset kan faktiskt avgöra om du kan köpa något eller inte. Det finns däremot några fler faktorer kring priset som inte bara är om du kan göra inköpet av en vibrationsplatta eller inte. Innan du väljer vilken maskin du ska köpa kan det vara bra att sätta upp en budget och tänka över saker som exempelvis hur ofta du tänker använda maskinen och hur länge du vill att den ska hålla.

Tänker du inte använda din nya maskin mer än några gånger i månaden kanske det inte är värt att köpa den absolut dyraste med flest funktioner. Anledningen är att du helt enkelt inte kommer använda maskinen tillräckligt mycket för att få ut något värde av alla funktionerna. Är du däremot ute efter en maskin som kommer vara precis som ny även efter många år kan det vara värt att lägga lite mer pengar för att få en mer robust byggd maskin som verkligen kommer att hålla i många år.

Funktioner

Slutligen är det bra att ha koll på vad det är du vill att din nya vibrationsplatta ska kunna göra. Vill du att maskinen ska ge dig statistik över allt du gör så som träningstid, fettförbränning och liknande saker bör du bara kolla efter maskiner som kan göra dessa saker. Du kommer helt enkelt inte bli nöjd om du köper en vibrationsplatta som inte har dessa funktioner. Funktionerna går lite ihop med priset – oftast går priset upp lite om du vill ha en maskin med fler funktioner. Samma sak gäller designen, ska du ha fler funktioner blir skärmen större och maskinen syns mer.

Varför flera funktioner kan vara viktiga beror helt på vad det är du vill få ut av din träning. Är du ute efter att ha full koll på vad som händer medan du tränar är funktionerna bra att ha. Men om du inte vill ha samma koll utan mest vill känna dig nöjd med att du har tränat behöver du kanske inte många olika funktioner. Kommer du vilja ha fler funktioner i framtiden är det bättre att köpa en maskin med många från början för att inte ångra dig.

Vibrationsplatta - Vanliga frågor och svar

Använder du din vibrationsplatta som den är tänkt att användas och inte överskrider maxvikten på plattan kommer den att fungera som ny i många år framöver. Vibrationsplattan är något du ska stå still på och den tar därför inte lika mycket stryk som andra träningsmaskiner gör och kommer därmed hålla längre. De flesta vibrationsplattor har dessutom en hållbarhetsgaranti om den skulle gå sönder och du inte medvetet medverkat till det.

Det korta svaret är ja – vibrationsplattan kan användas för att träna hela din kropp om du använder handtagen som följer med plattan. Vibrationsplattan fungerar genom att vibrera hela din kropp vilket kommer att stärka dina muskler och öka fettförbränningen i hela kroppen. Du kan alltså träna alla muskler i kroppen med hjälp av din vibrationsplatta. Dock kommer du inte bygga muskler som du gör om du tränar mer konventionellt.

De flesta experter säger att du inte behöver använda vibrationsplattan mer än 10 till 15 minuter per dag. Vill du använda den mer än så är det inte heller några problem. Dock kan användning över lång tid leda till att du får väldigt mycket träningsvärk och inte kommer kunna träna på några dagar eftersom plattan stimulerar muskler som inte används så ofta . Börja med några minuter och arbeta dig sedan uppåt.

Vibrationsplattan används ofta på gym eller hos sjukgymnaster och då inte som ersättning utan som ett komplement till vanligt träning. Du kommer inte bygga muskler eller styrka på samma sätt som om du lyfter vikter men du kommer bränna mycket fett och stimulera muskler som sällan används. Därför är vibrationsplattan bra att använda efter träning eller på de dagar du inte är på gymmet för att få ut så mycket som möjligt av din träning.

Vibrationsplatta bäst i test – Sammanfattning

I vårt test har vi tagit fram de tre bästa vibrationsplattorna för att du inte ska behöva spendera timmar att leta för att sedan ångra ditt köp när du väl har maskinen hemma. En vibrationsplatta är en riktigt bra maskin att ha hemma på dagar då du inte känner för att ta dig till gymmet eller på dagar då du bara behöver lite träning. Läs igenom alla recensionerna och vår köpguide för att få all information du behöver innan du gör ditt köp av vibrationsplatta. Nedan kan du se de tre vibrationsplattorna listade och lite information kring varför de är utvalda.

Testjakts lista över de bästa vibrationsplattorna

  1. Bäst i test – Julisa 3D
  2. Bästa Budget – Vibrationsplatta Devyn
  3. Premiumval – Vibro 5000

De tre vibrationsplattorna som vi tagit fram som bäst i vårt test är Julisa 3D, Devyn, och Vibro 5000. Julisa 3D är vinnare tack vare dess kombination av funktioner, smarta design och fördelaktiga pris. Vibro 5000 och Devyn är båda riktigt bra vibrationsplattor som riktar sig mot olika målgrupper. Devyn passar dig som vill ha en platta med färre funktioner men som är mycket mindre. Det gör den även enkel att flytta eller gömma när du inte vill ha den framme. Vibro 5000 är mer lik en maskin du hittar på ett gym och ger dig alla funktioner du någonsin kommer att behöva.

Referenser

För att hitta mer information kring de olika vibrationsplattorna har vi gått in på tillverkarnas hemsidor för att läsa alla specifikationer gällande produkterna. Vi har även kollat recensioner hos olika återförsäljare för att få koll på vad användarna tycker om de olika vibrationsplattorna då det varit avgörande för vårt resultat. Givetvis har vi också provat alla produkter själv när vi utförde testet. Utöver det har vi också kollat priserna på olika prisjämförelsesajter för att ha ett hum om vad de brukar kosta. Alla vibrationsplattor i vår topplista kommer från väletablerade varumärken inom träningsprodukter och håller en mycket hög kvalitet.

Lämna en kommentar