Bästa vattentäta ryggsäcken [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Lundhags GeroWP35

Hög kvalitet till rätt pris!
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Vaude Proof 28

Bra och stryktålig!
Läs hela recensionen >

Sea to summit Ultra-Sil Dry Daypack

Liten och praktisk med låg vikt
Läs hela recensionen >

Vi kommer att i den här artikeln berätta om vad du kan tänkas behöva för vattentät ryggsäck när du ska ut och vandra, cykla, klättra eller åka långfärdsskridskor eller skidor på naturis. Vi har gjort en topp tre, bäst i test med en fullständig recension på alla tre vinnande ryggsäckar. Allt för att underlätta för dig vid ett eventuellt köp av en vattentät rygga.

Fördelar

Nackdelar

Lundhags Gero WP 35 är en allround-ryggsäck med rullöppning som håller ryggsäcken helt vattentät och passar utmärkt vid cykling, skridskoåkning på naturis och vid kajak/paddling. Den är till och med så pass vattentät att det går att simma med den. Med det sagt kan denna ryggsäck användas till i princip alla aktiviteter och sporter där en vattentät ryggsäck kan behövas. Lundhags Gero WP 35 är vår vinnare och bäst i test vattentät ryggsäck.

Lundhags Gero WP 35 är en stor och rymlig ryggsäck och rymmer totalt 35 liter. Med sitt extra lagringsutrymme är denna ryggsäck perfekt för dig som ska ta en längre tur där du ska vara borta i ett par dagar och kan behöva ta med extra ombyte. Den har även nät för ryggen för bättre ventilation och bekvämlighet. Lundhags Gero WP 35 är vår vinnare och bästa vattentäta ryggsäck på marknaden för tillfället.

Med Gero 35 WP från Lundhags kan du också använda Secura säkerhetssystem som passar utmärkt när du är ute och åker långfärdsskridskor eller skidor på sjön. Secura säkerhetssystem gör att räddningen om du skulle gå igenom isen är betydligt enklare då den kommer med en lina och ögla som du kan fästa i höftbältet. Secura säkerhetssystem är kompatibel med alla Speik-ryggsäckar på marknaden.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Lundhags Gero WP 35

Last updated: 2021-08-02 19:43:31

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt test kommer Vaude Proof 28 och är en mycket bra och stryktålig ryggsäck. Den är helt vattentät och gjord i PVC-fritt material med en flexibel baksida för bättre passform och komfort. Den har även en avtagbar ficka som är perfekt till att förvara sådana saker som du kan behöva få fram snabbt när du är ute på en runda som till exempel GPS, kartor, telefon, plånbok med mera.

Vaude Proof 28 kommer också med ett lastnät där du kan förvara till exempel en jacka eller din hjälm. Den kommer även med en rulltopp som håller ryggsäcken tät och den går snabbt att öppna om det skulle behövas. Denna ryggsäck passar utmärkt till dig som är ute i krävande förhållanden som klättring, cykling och hiking. Det är inte alla som vill spendera för mycket pengar på en ryggsäck, det finns gott om billigare alternativ på marknaden som vår ryggsäck på tredje plats.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Vaude Proof 28

Last updated: 2021-08-02 19:43:32

Fördelar

Nackdelar

Ultra-Sil Dry Daypack kommer med ett yttre lager som har behandlats med silikon och en rulltopp precis som de andra två ryggsäckarna i vårt test. De gör att den håller sig torr i precis alla väder och för alla aktiviteter. Ultra-Sil Dry Daypack är en ultralätt ryggsäck och väger endast 100 gram, det gör ryggsäcken väldigt smidig och enkel att ha med sig överallt och får plats i din ficka när den är ihopvikt

Ultra-Sil Dry Daypack passar därför perfekt att använda för en dagstur eller som reservrygga för längre turer. Ultra-Sil Dry Daypack har ett förmånligt pris och är en ryggsäck vi rekommenderar alla våra besökare. Med sina 22 liter passar den inte för en del aktiviteter som längre vandringar eller turer men det går bra att använda som en extra ryggsäck. Håller vattentät så länge du inte har ryggsäcken under vatten, då kan de hända att de kan komma in vatten i ryggsäcken.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Ultra-Sil Dry Daypack

Last updated: 2021-08-02 19:43:33

Hur du ska tänka när du köper en vattentät ryggsäck

När det är dags att välja ryggsäck finns det faktiskt en hel del du bör tänka på innan du gör ditt val. Till exempel vad du har för behov, hur länge du har tänkt att vara borta och hur mycket packning du kan få med dig. Det skiljer sig en hel del mellan ryggsäckarna på marknaden i form av storlek och vilket material den är gjort utav.

Att välja en ryggsäck med ett kraftigt och slitstarkt material är att föredra för längre turer. Finns det många fickor och fodral i ryggsäcken är detta att föredra. Det är praktiskt och skapar ordning och reda. Viktigast av allt är ändå passformen, en del ryggsäckar går att ställa om medan andra bara har en storlek. Se till att höftbältet sitter på höften och inte ovanför.

Rätt känns lätt

Vid användning av en ryggsäck som sitter bra kan även tyngre packning kännas lätt. Se till att allt får plats i ryggsäcken, skulle du ha något hängandes utanför är det bra om du spänner fast det ordentligt så det slipper hänga och slänga. När du ska packa din ryggsäck är grundregeln att tyngre saker packas så nära skulderbladen som möjligt medan du kan ha skrymmande, lättare saker i botten.

När du ska välja ryggsäck är det därför viktigt att den är designad för att användas snabbt och smidigt. Ett topplock är att föredra här, Klicka upp spännena och rulla upp locket så kan du på ett snabbt sätt komma åt dina saker när det behövs. Fler och större fickor är också att föredra då det skapar ordning och reda i din ryggsäcken.

Passform

Vid köp av ryggsäck finns det massor av val att välja mellan. Den absolut viktigaste punkten är passformen. Olika ryggsäckar har olika längd och en del ryggsäckar har en ställbar passform för ryggen. Prova att lägga ner lite saker i ryggsäcken innan du testar att bära den, på så sätt kommer du få en bättre bild över hur ryggsäcken sitter på din rygg.

Passformen när du köper en ryggsäck är a och o. En ryggsäck som inte sitter bra kan leda till obehag, ont i ryggen och i värsta fall skador men framför allt är det otroligt irriterande att bära en ryggsäck som inte sitter som den ska på ryggen. Prova alltid ut en ryggsäck innan du köper den i butik eller online för bästa resultat.

Smått och gott

En del ryggsäckar har ett ordentligt topplock som ibland går att ta loss som en egen liten väska. Där kan det vara perfekt att ha sina värdesaker, GPS, kamera och annat som kan behövas tas med vid stop eller liknande. Om väskan har stora fack och förvaringsutrymmen hjälper det dig att hålla ordning på sakerna. Är du osäker är det alltid bäst att fråga om hjälp.

Ett annat tips när du är ute på tur är att packa dina saker i olika torrsäckar eller packpåsar, gärna i olika färger för att du lättare ska hitta dina saker i ryggsäcken och som extra säkerhet om det mot förmodan skulle läcka in vatten. Ett annat tips är att du alltid packar sakerna på samma ställe i ryggsäcken, då hittar du de lättare nästa gång det ska användas.

Prisnivå

Det finns en mängd olika vattentäta ryggsäckar på marknaden. Först måste du tänka på vad den ska användas till. Ska den bara användas fram och tillbaka till jobbet till exempel? Då känns det ganska onödigt att köpa en stor och dyr ryggsäck. Istället kanske den mindre ryggsäcken Ultra-Sil Dry Daypack som kom på tredje plats i vårt test passar dig perfekt med sitt lätta material.

Om du ska ut och vandra eller åka på cykelsemester kommer det krävas en större ryggsäck med mera plats. Då kan det vara en ide att köpa en ryggsäck med ett avtagbart topplock. De större ryggsäckarna är oftast dyrare och passar kanske inte alla människor, det är inte alltid som dyrast är bäst utan du måste utgå från ditt behov och vad den ska användas till.

Vanliga frågor om vattentät ryggsäck

De allra flesta ryggsäckar som är vattentäta kommer med en rulltopp som rullas ihop och på så sätt kan inget vatten läcka in från toppen. Även materialet på ryggsäckarna är vattentäta. Svaret är ja, de är helt vattentäta.

Den får plats i alla tre ryggsäckar med god marginal. Notera att det inte finns någon sätt att fästa den i ryggsäcken. Ska du ha med dig en laptop bör du vara försiktig.

Det är viktigt att längden på ryggsäcken passar din överkropp. Större ryggsäckar går oftast att ställa om ryggstödet. Se till att höftbältet sitter över höfterna och inte ovanför. Tips är att mäta ordentligt innan du väljer vilken ryggsäck.

Alla ryggsäckar passar inte alla ändamål, oftast står det vad ryggsäcken passar till för aktiviteter. Storleken har betydelse där de störst ryggsäckarna passar bra för vandring medan de mindre passar för klättring, cykling och så vidare.

Sammanfattning av vattentät ryggsäck

Det finns många saker att tänka på vid köp av en ny ryggsäck. Se till att göra lite efterforskningar och prova ut olika ryggsäckar innan du väljer vilken du ska köpa. Se till att ryggsäcken passar ditt ändamål och aktivitet. Skulle du ha några frågor som vi inte redan besvarat ber vi dig skriva en kommentar på sidan så återkommer vi när vi kan.

Innehållsförteckning

Lämna en kommentar