Bästa Vattenkokarna För Ditt Kök (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka vattenkokare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Du som vill koka vatten snabbt och energieffektivt bör verkligen investera i en vattenkokare. Förutom att du kan göra en kopp te på rekordtid, kan du även hetta upp vatten för att koka pasta eller göra iordning kokt vatten för din baby. Det går alltid lite snabbare med bra och effektiva hjälpmedel samt att det håller elräkningen lägre än om du kokar på spisen.

En bra vattenkokare är energisnål, kokar upp vattnet snabbt, blir inte för varm på utsidan och framför allt har den ett stadigt handtag som inte blir varmt. En del modeller kan du även välja önskad temperatur på. Idag finns också en hel del modeller som är sladdlösa. Vi har valt ut fem stycken riktigt bra modeller av vattenkokare som vi på Testjakt anser är de bästa på marknaden just nu.

Du som vill ha det bästa och värdesätter kvalitet och design bör välja vårt premiumval, nylanserade vattenkokaren från Aarke, Kettle. En fantastisk vattenkokare som har alla finesser du behöver, i kombination med ett stilrent och minimalistiskt uttryck kommer denna bli en riktig ögonfångare i ditt kök.

1. Vinnare och bäst i vårt test blev vattenkokaren från Stelton Danish Modern Emma

Fördelar

 • Snabb uppkokning
 • Stilren design
 • Tystgående

Nackdelar

 • Vattenmått på insidan
 • Endast 1,2 liter

Specifikationer

Mer om vattenkokaren från Stelton Danish Modern Emma

Steltons vattenkokaren hör till den prisbelönta kollektionen “Emma”. Den enkla och eleganta stilen är tidlös och det är en av anledningarna till att “Danish Modern Emma” vinner tester. Inspirationen kommer från 50-talet och de rena linjerna i den nordiska stilen. Förutom den snygga designen är även funktionerna väldigt smidiga. Kombinationen av kalkfilter, skydd mot torrkokning och låg energiförbrukning är ett vinnande koncept.

Det är kombinationen av stil och smarta funktioner som gör den här vattenkokaren till en klar vinnare. Vi på Testjakt var imponerade dels över att själva kokaren inte blev varm på utsidan, men även att man kunde rulla in sladden till basen med hjälp av en vinda. Den typen av små detaljer gör Steltons vattenkokare till testvinnare! Handtaget i bokträ gör att denna vattenkokare passar perfekt in i det moderna, skandinaviska hemmet.

2. På en andraplats, bästa premiumval kommer vattenkokaren från Aarke Kettle

Fördelar

 • Känns otroligt lyxig och estetiskt tilltalande med sina rena linjer
 • Tystgående (Perfekt för tidiga morgnar när inte hela familjen vaknat)
 • Temperaturkontroll 40-100 grader, samt minnesfunktion!
 • Locket är mjukstängande

Nackdelar

 • Fingeravtryck kan uppkomma på det rostfria stålet. Dock går det förhållandevis enkelt att torka bort med medföljande putsduk.

Specifikationer

Mer om vattenkokaren från Aarke Kettle

Om du är på jakt efter den bästa vattenkokaren som kombinerar prestanda, design och funktion, leta inte längre. Aarke Kettle är ett design- och funktionellt mästerverk inom kategorin vattenkokare och levererar en imponerande produkt som fått hela Testjakt att vilja dricka te flera gånger om dagen!

Aarke Kettle har en temperaturkontroll som sträcker sig från 40°C till 100°C. Den tydliga LED-indikatorn gör att du enkelt väljer rätt temperatur. Den smarta minnesfunktionen gör att vattenkokaren från Aarke kan leverera till samma önskvärda temperatur, även morgonen efter.

Rent funktionellt imponerar verkligen Aarke Kettle, den tysta vattenkokningen är ett välkommet inslag i mångas liv, och den dubbla väggkonstruktionen håller värmen längre, vilket sparar energi och ger dig varmt vatten, även en lång stund efter det blivit klart.

När vattnet kokat klart ljuder en lätt signal som du kan välja att ha aktiv eller ej med ett enkelt knapptryck under bottenplattan. Ljudsignalen är precis sådär lagom hög, väcker inga barn men påminner den stressade som lätt glömmer. Den droppfria pipen garanterar att du kan hälla upp vattnet utan spill, och det mjukstängande locket adderar ytterligare till känslan av hög kvalitet.

Sammanfattningsvis är Aarke Kettle vattenkokare det ultimata valet för dig som söker efter något som är tekniskt lika fulländat som designmässigt! Att kombinera avancerade funktioner är något som Aarke gör snyggare och bättre än konkurrenterna. Med temperaturkontroll, skydd mot torrkokning, mjukstängande lock och minnesfunktion, samt en designmässigt fulländad vattenkokare blir Aarke Kettle bästa premiumval.

Om du vill ha den bästa vattenkokaren är Aarke Kettle definitivt ett val som inte kommer att göra dig besviken!

3. På tredjeplats i testet kommer vattenkokaren från KitchenAid Artisan

Fördelar

 • Snygg design
 • Lätt att använda
 • Utsidan håller sig sval

Nackdelar

 • Högt pris
 • Tar stor plats

Specifikationer

Mer om vattenkokaren från KitchenAid Artisan

Den bästa vattenkokaren i premiumklassen kommer tyvärr med ett lite högre pris. Du som använder hjälpmedlet varje dag bör dock verkligen överväga att investera i denna fantastiska vattenkokare.

KitchenAid är ett erkänt varumärke och deras köksredskap är kända för sin goda kvalitet och fina funktionalitet. Förutom att du själv kan ställa in temperaturen du önskar, håller vattenkokaren värmen en längre tid.

Även om den här vattenkokaren tar upp mycket plats i köket är det en riktigt populär modell. Kanske inte så konstigt, denna typen av design skapar ett härligt intryck i de flesta kök. Med tanke på att de flesta hem kontinuerligt använder sin vattenkokare är det viktigt att den är estetiskt tilltalande. De smarta funktionerna och reglagen gör det lätt att använda kokaren i det dagliga livet. Den mest uppskattade funktionen med denna vattenkokare är helt klart temperaturinställningen. Nu kan vi koka te som går att dricka direkt utan att bränna sig! Stort plus också gör att den inte blir varm alls på utsidan av kannan.

4. På en fjärdeplats kommer vattenkokaren från Eva Solo Nordic Kitchen

Fördelar

 • Sladdlös
 • Droppfri pip

Nackdelar

 • Ej avtagbart lock
 • Lite långsam uppkokning

Specifikationer

Mer om vattenkokaren från Eva Solo Nordic Kitchen

Är du ute efter en stilren och funktionell vattenkokare? Då bör du verkligen se över Eva Solo och serien Nordic Kitchen. Den här serien är väldigt smakfull och stilren. Eftersom den här vattenkokaren är sladdlös är den väldigt lätt att använda. Dessutom är pipen droppsäker och gör upphällning till en enkel match.

Oavsett vilken köksprodukt du är ute efter, hittar du Eva Solo produkter i alla slags bäst i test. Anledningen till att just den här serien och denna vattenkokare är så pass populär är den snygga men ändå enkla designen och de smarta funktionerna som gör det lätt att använda vattenkokaren.

5. På en femteplats kommer vattenkokaren från Smeg 50’s style

Fördelar

 • Smart basplatta
 • Snabb uppkokning

Nackdelar

 • Svårt att läsa av vattenmätaren
 • Långsamt lock

Specifikationer

Mer om vattenkokaren från Smeg 50’s style

Smegs vattenkokare känner du igen på avstånd! Den underbara designen som påminner om 50-talet är svår att ta fel på. Det är den omisskänneliga retro-designen som gör Smeg till ett populärt märke i köket. Eftersom modellen är lite stor passar den bäst i lite större kök. Ett stort plus är den snabba uppkoksningstiden och den låga ljudnivån.

Det är designen och inte funktionerna som gör den här vattenkokaren så pass populär. Det är svårt att hitta ett bäst i test för vattenkokare utan att se Smeg med på listan. Även om funktionerna inte är något utöver det vanliga så fungerar vattenkokaren precis som den ska. Dessvärre upplever vi att det kan vara lite svårt att se vattenmätaren bakom handtaget.

Köpguide vattenkokare

När det är dags att köpa en vattenkokare vill du självklart hitta den perfekta modellen på en gång. Visst kan du köpa första bästa vattenkokare du hittar, men kommer du verkligen bli nöjd med det? Det är alltid bättre att göra efterforskningar innan inköp.

Oavsett vilken stil du är ute efter, finns det vattenkokare för dig. Det är funktionerna som är den viktiga aspekten att se över i ditt val av vattenkokare. Är du ute efter att endast koka te? Eller kommer du använda vattenkokaren till fler saker?

Hitta bäst i test vattenkokare hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test vattenkokare hos oss på Testjakt.se!

Pris för en vattenkokare

Du kan hitta vattenkokare för några hundralappar ända upp till över 2000 kronor. Hur mycket du är villig att spendera på en vattenkokare är helt upp till dig. Alla har olika stor budget och en del måste anpassa sig efter priset.

Ett högt pris säkerställer inte alltid bra funktioner och hållbarhet. Utan i många fall kan det vara designen som höjer priset och inte smarta funktioner du har nytta av. Sätt ett maxpris för dig själv och hitta en vattenkokare i den prisklassen

Vilka funktioner är du ute efter i en vattenkokare?

Frågan du behöver ställa dig är; vad kommer du att använda vattenkokaren till? Du som endast ska koka vatten till te, pulverkaffe eller pasta vatten behöver kanske inte olika temperatur val och liknande smarta funktioner.

Har du däremot småbarn hemma som dricker nappflaska kan det vara smart att välja en modell med temperaturval. På så sätt kan du ställa in temperaturen och servera en nappflaska på kortare tid. Vilka funktioner behöver du?

Funktionell design

Det är lätt att falla för en snygg design som passar in perfekt i köket. Det är dock viktigare att designen är funktionell och fyller sitt ändamål. Kannan ska inte bli för varm på utsidan.

Ett snyggt handtag är inte alltid det bästa, handtaget ska vara lätt att greppa och sitta säkert. Det är trots allt hett vatten du hanterar i en vattenkokare. Pipen bör vara droppsäker och locket lätt att hantera.

När behöver du en vattenkokare?

En vattenkokare är lätt att använda då du vill ha en kopp te eller en kopp pulverkaffe. Du kan även använda en vattenkokare för att hetta upp vatten du ska använda till matlagning. På så sätt använder du mindre el hemma.

En vattenkokare med temperaturinställningar är lätt att använda när du har barn som dricker nappflaska. Men självklart går det även att använda en flaskvärmare till nappflaskor för att slippa besvär. Det ska trots allt vara lätt att tillaga mjölkersättning till de små.

Vanliga frågor om vattenkokare

Vilken vattenkokare är bäst?

Enligt Testjakt är Aarke Kettle bästa vattenkokare för dig som kan tänka dig betala en högre summa och annars är valet Stelton Emma.

Vad menas med sladdlös vattenkokare?

En sladdlös vattenkokare har en bas där vattnet kokas upp. Själva kannan kan lyftas bort och placeras på diskbänken, köksbordet eller utomhus om du så önskar.

Hur varmt blir vattnet i en vattenkokare?

Vatten börjar koka vid 100 grader Celsius och det är temperaturen när en vanlig vattenkokare slår av. Däremot finns det idag vattenkokare med temperaturval, detta är praktiskt om du vill koka te som går att dricka direkt, istället för att behöva bränna dig.

Hur mycket energi förbrukar en vattenkokare?

Enligt tester som utförts är en mindre modell med ställbar temperatur det bästa valet för dig som vill hålla energiförbrukningen nere. Men i övrigt är de allra flesta modeller av vattenkokare väldigt energisnåla.

Hur fungerar en vattenkokare?

En vattenkokare har ett värmeelement på insidan som hettar upp vatten snabbt, säkert och effektivt. När vattnet har nått kokpunkten, stänger vattenkokaren av sig automatiskt.

Hur snabbt kokar vattnet i en vattenkokare?

Vanligtvis tar det 1-3 minuter att nå kokpunkten.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 21/09/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test