Bästa Värmehandske med Batteri [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Du lever i en del av världen där du ägnar stor del av ditt liv inomhus vid ett bord, framför en datorskärm. Att komma ut i natur och vildmark bidrar till förhöjd livskvalitet. Men det kan också vara kallt och bitande. Det viktigaste vid vistelse utomhus i kallt klimat är att ha bra värmehandskar och i detta värmehandskar test har vi testat hur tre olika värmehandskar på olika sätt bidrar till värme och komfort. Alla tre är gjorda för riktigt kallt klimat och har olika egenskaper som lämpar sig för ett isande klimat. Vi har utsett en vinnare, ett värdigt budgetalternativ samt ett premiumalternativ för dig som gillar tanken på extra allt.

Kort om de tre vinnande värmehandskarna

Outdoor Research or Stormtracker

-"Perfekt för ett mer aktivt utomhusliv"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Avignon Värme Handske

-"Hög kvalitet till ett lågt pris"
Läs hela recensionen >

Outdoor Research Or Lucent

-"Elegant och modern design"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Vinnare i vårt värmehandskar test är Outdoor Research or Stormtracker Heated Sensor Gloves. Det är sannolikt de bästa värmehandskar som du någonsin kommer att prova. Den lämpar sig väl för alla, både den mer bekväma och den mer äventyrliga. Du som ofta är utomhus när det är riktigt kallt vet att det första du börjar frysa om är händerna men det slipper du med värmehandskar från Outdoor Research. Egenskaper som vattenavvisande, höga andningsförmåga med vindtätt Gore Infinium med touch-screen fingrar och en batteridriven värmeteknologi som bidrar till att handsken håller kvar din egen kroppsvärme och även skapar egen värme vilket gör den perfekt för ett mer aktivt utomhusliv som isklättring, skidåkning och alpinklättring. Batteriet är ett uppladdningsbart litiumjon och på baksidan av handsken finns TPU för extra skydd.

Outdoor Research är till för dig med ett aktivt intresse för att vistas ute i skog och natur. För dig är det en självklarhet att använda dig av kläder och accessoarer som optimerar helhetsupplevelsen. Med värmehandskar från Outdoor Research på händerna är det sista du behöver oroa dig för att frysa om händerna samtidigt som de har en smidig design vilket underlättar för ett aktivt utomhusliv. Den avancerade AltiHeat värmeteknologin med uppladdningsbara litiumjonbatterier gör dem till en energisnål källa till uppvärmning av händerna och den goda andningsförmågan gör att du kan spendera många timmar ute i kylan. Tack vare touch-screen tummar och pekfinger behöver du inte ta av dig handsken när du vill kolla upp något på din smartphone.

Outdoor Research har lång erfarenhet av att tillverka produkter för dig som vill ägna dig åt friluftsliv och utomhusaktiviteter. Främst riktar handskarna sig till dem som jagar men självklart kan värmehandskarna med fördel användas för andra aktiviteter och andra tillfällen. Materialet är Gore-Tex Infinium med Windstopper (94 % nylon, 6 % elastan-framsida med 100 % polyester baksida), vattenavstötande getläder; touch-screenläder och 100 % polyester trikåfoder vilka alla är högkvalitativa material som i kombination ger handsken en känsla av fulländad design och komfort. Den högteknologiska konstruktionen tillsammans med de högkvalitativa materialen är naturligtvis förklaringen till det höga priset. För dig som ägnar mycket tid till utomhusaktiviteter är det ändå en god investering.

Fördelar

Nackdelar

Som värdig tvåa i vårt bästa värmehandskar test kommer den här handsken från Avignon. Det finns många fördelar med den här värmehandsken och framförallt håller den hög kvalitet till ett lågt pris. Avignon värmehandske är det självklara valet för dig som önskar hålla dina händer varma i ett kallt klimat och till ett humant pris. Med en värmetid på upp till sex timmar kan många timmar spenderas i naturen utan att frysa om händerna. Värmehandskarna drivs med AA-batterier och om batteritiden skulle ta slut kan du enkelt byta batterier oavsett var du befinner dig och du behöver inte ha tillgång till någon strömkälla. På handsken finns också en tydligt markerad av- och påknapp så du kan själv spara på batterierna genom att anpassa brukstiden.

Den här värmehandsken från Avignon har utsetts till näst bäst i test mycket tack vare det fördelaktiga priset. I regel är en god värmehandske med batteridriven värmeteknologi också förenat med ett högt pris som alla inte har råd med eller vill lägga pengar på och därför hamnar den här värmehandsken av god standard och med goda egenskaper för ett överkomligt pris på en självklar andra plats. Priset för värmehandsken gör handsken till en god investering för den som vill hålla sig varm om händerna under några timmar i friluften. En tänkbar nackdel är att handskarna inte går att maskintvätta men med en våt trasa är det enkelt att torka bort eventuella fläckar. Med det extra Thinsulate-foder skyddas dina händer från vind och kyla.

Fördelar

Nackdelar

På tredje plats kommer Outdoor Research Or Lucent Heated Sensor Gloves som också är vårt Premium alternativ. Detta är värmehandskar som drivs av batterier och är tillverkade av slittåligt Gore-Tex material. De har en elegant och modern design och fingerspetsarna är försedda med touch screen. Designen är högteknologisk och de har blivit uppdaterade med en power-knapp som gör det ännu enklare att navigera med inställningar som har utvecklats för att förenkla och förtydliga för dig i användningen. Handskarna är fodrade med det lättviktiga och syntetiska fleecematerialet EnduraLoft som skyddar dina händer med extra värme och värmer mot kallt väder. På handskens baksida har man satt ett gjutet EVA-skum och och handflatans utsida är förstärkt med ett slittåligt getläder. Allt detta för att din tid i kylan ska bli behaglig.

Detta är en värmehandske som håller en imponerande hög prestanda och håller dina stackars händer varma hela, iskalla dagen. Den batteridrivna värmeteknologin är uppdaterad för att klara av temperaturer när kvicksilvret hamnar på långt under nollan. Förbättringarna och utvecklingen är inte bara för en högre komfort utan fokuserar också på förenklad användning och vilket gör att handskarna är enklare att kontrollera. Detta är helt klart en uppdatering som får den mest väderbitne och kallblodige att omfamna plagget. Värmehandskarna är också tillverkade i slittåliga material vilket lämpar sig väl både för de lite mer lättsamma och de lite ruffa aktiviteterna ute i naturen. Lucent Heated Sensor Glove är en värmehandske med hög kvalité och med denna slipper du att oroa dig för att frysa eller bli blöt.

Köpguide: värmehandskar test

Det är inte helt enkelt att hitta de perfekta värmehandskarna. Polarutforskaren eller vildmarksäventyraren tillhör inte sällan den genomfrusne och det finns en hel del kriterier att ta i beaktning när du ska välja. Ett värmande tips till den som gärna lockas av yta är att låta utseende och design vara sekundärt och fokusera på teknologi och praktik primärt. Det är givetvis individuellt vilken prislapp du har möjlighet att välja men kom ihåg att när det gäller marknadens bästa värmehandskar är priset så gott som alltid mer än bara en siffra. Ett högt pris säger dig något om såväl teknik som material och är väl värt att ha i bakhuvudet inför ett köp.

När du ska köpa värmehandskar finns det en hel del viktiga egenskaper att ha i åtanke när du ska välja. För det första, och sannolikt även det viktigaste för många köpare, är att värmehandsken håller vad den utlovar – det vill säga att den håller händerna varma. Leta därför efter en värmehandske med batteridriven värmeteknologi. Med batteridriven värmeteknologi håller du dina händer varma utan problem i många timmar ute i det kalla klimatet i den fria naturen. Dessutom behöver du fundera över vilket material som handsken är tillverkad av och välja en handske som lämpar sig för den aktivitet du brukar utöva. Se till att handsken har andningsfunktion och är vattenavvisande.

Värmehandske ska vara varm

Kom ihåg – och påminn dig själv om att komma ihåg – att du köper en värmehandske av främst en anledning: du vill slippa blåfrusna fingrar när du är ute och lever friluftsliv. Värmehandskar kan värmas upp av batterier, uppladdningsbara och icke-uppladdningsbara och här ska du känna till att det skiljer från märke till märke. Vissa värmehandskar behåller sin värme långt efter det att batterierna har laddat ut, helt beroende på hur de är fodrade och vilket material som har använts i ytskiktet. Men när batteriet fortfarande fungerar och håller händer, fingrar och tummar i en behaglig temperatur är det naturligtvis den temperaturen som är det viktiga för just dig och ditt val.

Utomhustemperaturen vintertid är opålitlig och kan variera med korta mellanrum. En riktigt bra värmehandske kan anpassas så att du känner välbehag i såväl milda som iskalla och frysande temperaturer. Det är inte bara av komfort och behag som det är väsentligt att ha koll på kroppstemperaturen. Många gånger inser vi alltför sent vad vi har utsatt våra kroppar för i form av temperaturväxlingar och detta kan medföra skador som vi inte hade tänkt oss. Iskalla händer kan förfrysa och du kan ha svårt att röra dem. I utsatta situationer är det framför allt dina händer du behöver använda och du behöver alltså ha bra och skyddande plagg av ren säkerhet.

Materialval

Värmehandskar är ofta tillverkade med hjälp av avancerad teknologi och genomtänkt design för att optimera såväl känsla som funktion. Materialen ska skydda mot kyla, mot väta samtidigt som de ska vara mjuka och smidiga och tillåta stor rörlighet och smidighet för dina händer. Vissa värmehandskar har inget innerfoder medan andra är fodrade med smarta material för att maximera hållbarheten på värmen. Det är också viktigt att komma ihåg att vissa värmehandskar inte ger dina händer någon värme per automatik utan att de bevarar den värme du naturligt har i dina händer när du tar dom på dig. De ska också skydda mot kyla och mot väta vilket ställer höga krav på materialet.

När du är utomhus i naturen och fångas upp av allt som vildmarken kan erbjuda i form av närheten till det vilda är det viktigt att kunna släppa det praktiska tänkandet och bara låta dig svepa med i närvaron till naturen. Det gör du genom att lita på det du har på dig och genom att känna dig säker på att dina värmehandskar ger dig den värme och det skydd mot kyla och väta som du vet att du behöver. Läder eller syntetiska yttermaterial är två bra och skyddande material medan naturmaterial eller genomtänkta syntetmaterial som Thinsulate är att föredra för att huden på dina händer ska andas och kännas frisk.

Tänk på rätt storlek

Det låter som en fråga på formulär 1A men det är viktigare än du tror att du har värmehandskar som sitter bra på din hand. Fel storlek på din handske kommer att kännas obehagligt, obekvämt och du kommer att uppleva att händerna är kallare än vad de skulle behöva. Du bör välja en storlek på din handske så att du kan röra dina fingrar och att fingrarna nästan rör eller knappt rör änden på handskarna och att du kan använda dina händer och fingrar smidigt utan att behöva dem av dig varje gång du vill göra någonting. För dig som önskar kan du ha ett par innerhandskar för ytterligare skydd och värme.

Värmehandskar ska, i den bästa av världar, kännas som ett extra skinn och ska vara så smidiga att använda att det känns som hud mot hud när du sätter fingertopparna mot varandra. Skämt åsido, de fungerar bara om dina handskar sitter bra på dina händer. Du behöver ha så pass mycket luft inne i handskutrymmet att du kan forma din hand till en knytnäve. Detta är ett enkelt sätt att få igång blodcirkulationen om batterierna i värmeslingan har laddat ur eller om du börjar känna dig lite kylig om fingertopparna. Om du måste ta av dig handskarna får du motsatt effekt och kylan utanför handsken kan göra händerna ännu kallare.

Ladda eller inte ladda, det är frågan

Det finns de som känner oro inför att använda litiumbatterier i sina kläder och i sina handskar och det måste naturligtvis vara upp till var och en att fatta ett beslut i den här frågan. Värmehandskar är generellt sett tillverkade av hög kvalitet och det finns inga rapporterade fall om skador till följd av användning av värmehandskar. Om de används enligt de instruktioner som medföljer är säkerheten hög. Om du köper dina värmehandskar av en kunnig säljare kommer hen att kunna besvara alla dina frågor kring den aktuella produkten så att du kan gå därifrån med önskvärd känsla av trygghet. En viss dos vanligt vett rekommenderas oavsett värmehandske eller ej.

Att människor känner och uppvisar en viss oro när högteknologiska produkter blir till något vi bär närmast kroppen, är normalt. Instinktivt vill vi undvika vågor och teknik inpå bara skinnet men känslan kan ofta gå att resonera med genom rationella förklaringar. Värmehandskar är en fantastisk uppfinning som ger varje friluftsälskare möjligheter att tillbringa kvalitetstid ute i naturen och på så sätt ladda batterier för att orka mer i vardagen. Smidiga och värmande värmehandskar ger dina händer det skydd och den komfort du behöver och batterierna laddas lika enkelt som du laddar din smartphone eller din dator. I de fall handskarna värms av engångsbatterier byter du enkelt ut dem när de är urladdade.

Värmehandskar test - Vanliga frågor och svar

Om du aldrig har använt dig utav värmehandskar tidigare kan det vara svårt att veta vad det egentligen är och vad handskarna gör. Ett vanligt missförstånd är att dessa handskar är bättre stoppade och på så sätt håller värmen bättre vilket inte stämmer. En värmehandske drivs med batterier och kommer med integrerade värmeslingor i handsken vilket hjälper dig att hålla värmen. Batterierna är ofta uppladdningsbara vilket innebär att du kan ladda dem igen när de tagit slut i den medföljande batteriladdaren.

Många värmehandskar kommer med uppladdningsbara batterier som du smidigt laddar när de har laddat ur vilket blir billigare för dig i längden och mer skonsamt för miljön. Många undrar om kyla kan påverka batteritiden och det stämmer. Är det väldigt kallt ute kan du tappa så mycket som 13 % av den totala batteritiden men det varierar från tillverkare och modell. Ska du vara ute i sträng kyla under en längre tid är det klokt att ta med sig en extra uppsättning batterier för att byta om behöv uppstår.

Det finns en mängd tillverkare och modeller på marknaden och kostar allt från ett par 100 kronor upp till flera 1 000 kronor. Det är viktigt att du först listar vad du ska använda handskarna till: ska de användas i det dagliga livet eller behöver du dem för att du ska vara ute i hårt och kallt klimat under en längre tid? Till exempel vid jakt eller om du ska vandra på fjället så kan det vara en god idé att lägga lite extra pengar på ett par riktigt bra värmehandskar.

Du kan använda värmehandskar precis när som helst, till exempel om du är ute med barnen och leker i snön eller om du ska vandra eller klättra i väldigt kalla förhållanden och allt där emellan. Ska de endast användas för vardagligt bruk räcker det gott om du köper en av de lite billigare modellerna. Ska de användas vid jakt eller vandring kan det vara klokt om du köper ett par som är både vattentäta och vindtäta och klarar extrema förhållanden som du kan utsättas för.

Frågor eller kommentarer på vårt värmehandskar test

Värmehandskar är en underbar uppfinning som ger din natur-, frilufts-, eller vildmarksupplevelse stort behag och komfort. Utbudet är enormt och det finns garanterat ett par som du trivs med. I vårt test har vi utsett: ett par bäst-i-test, ett par budget och som vi betraktar som de mest prisvärda, samt ett par premium för dig med den stora plånboken som kanske har vana och erfarenhet och som bara nöjer sig med det bästa. Tänk på att värmehandskar i sig inte är extra varma handskar utan att de är högteknologiska plagg som drivs med batterier. För optimal känsla och användning är det klokt att du skaffar dig kunskap om just dina handskar.

Lämna en kommentar