Bästa Värmehandskarna På Batteri För Frusna (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka värmehandskar med batteri som är bäst i test enligt vår testpanel!

Vi alla behöver handskar eller vantar av något slag när kyliga temperaturer tar över det svenska landskapet. Vare sig vi ska sopa av bilen, gå en promenad eller spendera en heldag i natur och skog.

Det finns en särskilt fördelaktig typ av handske på marknaden, som inte alla upptäckt än! Det är handskar med inbyggd värme! Dessa värmehandskar ger en otroligt härlig värme, detta tack vare att de fungerar med ett batteri som är uppladdningsbart. Det gör dem till perfekta alternativ framför allt under långa jaktpass, isfiskepass, skridskoåkning eller andra vintriga utomhusaktiviteter. För oss i testpanelen behövs inga särskilda aktiviteter för att vilja använda våra värmehandskar. Är du frusen som oss så kommer ett par värmehandskar vara din räddning i vinter! Många lider idag av reumatisk värk, såkallade “vita fingrar”/Raynauds fenomen, eller andra krämpor där kyla kan skapa värk, obehag och smärta. För dessa personer är ett par värmehandskar verkligen en fantastisk uppfinning. Egentligen för oss alla som hatar att frysa!

Nedan presenterar vi tre olika alternativ av värmehandskar som vi har låtit vara en del av vårt test av värmehandskar. Vi djupdykter bland annat i deras enskilda egenskaper, och deras särskilda funktioner, såväl som vad som ingår vid ett köp. Vi nämner även korta listor på deras olika för- och nackdelar.

1. Vinnare och bäst i testet blev värmehandskarna från Avignon tumhandskar

Fördelar

 • Reglerbar temperatur
 • Extra värme av Thinsulate-foder
 • Bra extrafunktioner
 • Tydliga instuktioner

Nackdelar

 • Tumvante-design som kan upplevas klumpig och svår att hantera
 • Inga extra batterier

Specifikationer

Mer om värmehandskarna från Avignon tumvantar

En riktigt skön och enkel värmehandske i tumvante-modell har vi från varumärket Avignon. Den har värmeslingor integrerade på handflatan och vid fingrarna. Dessa värmeslingor är såpass tunna och strategiskt placerade att de ger utmärkt värmefördelning över hela handen. Värmeslingorna är även förseglade så att de kan motstå slitage och fukt utan problem, du kan alltså använda handsken precis så mycket som du önskar.

Handsken är dessutom optimerad med ett Thinsulate-foder, vilket skyddar handen mot såväl kyla och vind som väta. Du kan även reglera värmen i handsken genom att trycka på en knapp på mudden. För att aktivera den måste du hålla in den i tre till fem sekunder, sedan trycker du så många gånger du vill för att få fram rätt värme. När du vill stänga av värmen håller du in knappen i tre till fem sekunder igen. Det finns tre olika värmenivåer att välja på, så du får alltid vara lagom varm. Du kan välja mellan 40 grader på den lägsta nivån, till orange på 50 grader, vidare till den varmaste temperaturen som är 60 grader. Observera att vid högre temperatur så förbrukas också mer batteri. En god ide’ är att starta din utevistelse på högsta temperaturen (60 grader), när denna är uppnådd så kan du sedan sänka temperaturen för att spara på batteri-tid men bibehålla en behaglig värme.

För att ladda upp värmeslingorna använder du de två medföljande och laddningsbara 3000mAh Powerbank-batterierna. De laddar du upp med en vanlig USB-laddare, och du kan kontrollera laddningen och urladdningen via fyra LED-indikatorer som sitter på batterierna. Dessa batterier kan du även använda för att ladda annan elektronik, såsom din mobil eller kamera.

Handsken är helsvart och i tumvante-form. Dock är det en fingerhandske inuti för att du ska få optimal värme och bättre grepp. Den kan hålla ungefär 40 graders värme i upp till fyra timmar, 50 graders värme i tre timmar, eller 60 graders värme i två timmar. Den kommer i storlekarna S/M till 3XL.

För att ta väl hand om denna värmehandske bör du koppla ur Powerbank-batterierna när den inte används. Du bör rengöra den med en fuktig trasa och undvika maskintvätt. Handsken bör du inte heller lägga i en torktumlare, på ett element eller i ett torkskåp.

2. Tvåa blev värmehandskarna från Alpenheat Fireglove

Fördelar

 • Reglerbar temperatur.
 • Lång batteritid.
 • Vind- och vattentät.
 • Smidig design.
 • Dubbla batterier.

Nackdelar

 • Dyrt pris.
 • Inget extra foder.

Specifikationer

Mer om värmehandskarna från Alpenheat Fireglove

En annan värmehandske vi vill rekommendera är Fireglove Värmehandske från Alpenheat. Den är perfekt för skidåkare, vid scooter-åkning eller till andra personer som utför vinteraktiviteter. Eller varför inte bara till personen som alltid fryser om händerna. Denna handske är nämligen i fingerhandske-format, vilket gör att den är lätt att använda och röra sig i. Detta gör den extra lämplig för sporter och liknande där rörelsefriheten är avgörande för valet av handske.

Fireglove Värmhandske från Alpenheat har värmeslingor både på utsidan och insidan av fingrarna, och de drivs av uppladdningsbara Lithiumbatterier. Du kan även ändra värmenivån på denna värmehandske genom att enkelt trycka på knappen på ovansidan av den. Det finns tre olika värmenivåer, 36 grader, 41 grader eller 47 grader. Batterierna fungerar i mellan tre och tio timmar, beroende på användning. Om du till exempel sätter igång den varmaste nivån när du redan är utomhus, och i många minusgrader, kommer batterierna att ta slut snabbare. Ett tips som hjälper batteriet att hålla längre är att starta värmen i handskarna redan inomhus, några minuter innan du ska bege dig ut. Då får du snabbt och energisparande upp en perfekt temperatur som du sedan gradvis kan sänka väl utomhus.

Det ingår fyra 1700mAh batterier med en speciell laddare som även har en display. På denna kan du kontrollera nivån på laddningen. Du kan även se vilken laddningsnivå det använda batteriet har under tiden du har värmehandsken på dig. Detta genom det diskreta indikatorljuset ovanför knappen.

En av många anledningar till att vi gillar denna värmehandske är att den är stilren och snygg. Enkelt helsvart med reflexdetalj och 100 % läder i handflatan. Dessutom är den helt vind- och vattentät och har en användbar dragsko vid varje mudd. Det innebär att du blir ännu mer skyddad från vatten och vind. Värmehandske från Alpenheat finns i storlekarna XS till XXL.

3. På tredjeplats kommer värmehandskarna från Avignon Fingerhandske

Fördelar

 • Reglerbar temperatur
 • Funktionell och smidig design
 • Snygg design
 • Extra värme av Thinsulate-foder

Nackdelar

 • Inga extra batterier

Specifikationer

Mer om värmehandskarna från Avignon Fingervantar

Testjakts sista värmehandske är även denna från märket Avignon. Detta är en fingerhandske med hög mudd. Handsken är riktigt snygg och stilren i klassisk svart, med resår runt handleden. Mudden kan du även spänna fast med dragsko antingen ovanpå eller under jackärmen. Insidan av handsken är dessutom försedd med silikon för att ge dig bättre grepp och mer funktionalitet. Den nätta designen är också bidragande i hur användbar och smidig handsken är.

Värmeslingorna i denna värmehandske/fingerhandske går på ovansidan av handen och fingrarna. De har även tre olika värmenivåer på mellan 40 grader och 60 grader, likt det andra alternativet från Avignon i vårt test. Värmetiden är också lik det ovanstående alternativet, på ungefär två till fyra timmar. Det ingår även två 5V 3000mAh Powerbank-batterier som du laddar och använder på samma sätt som den andra värmehandsken från Avignon.

Du justerar värmen i handsken genom att trycka på knappen som sitter på ovansidan av mudden. Enkelt, snabbt och smidigt! Vi tycker det är toppen att den är så bra placerad! Enkelt att komma åt, men även enkelt att se vilken temperatur/program man har inställt.

Precis som den andra värmehandsken från Avignon har även denna värmehandske ett Thinsulate-foder som håller dig varm och bekväm även när värmeslingorna är avstängda. Det skyddar dig extra mycket från kyla, vind och väta. Den är dessutom vattenavstötande. Den går alltså lika bra att på mildare dagar använda enbart som en “vanlig” handske.

Avignons värmehandskar finns i storlekarna S/M till 3XL. Precis som de flesta andra värmehandskarna på marknaden idag ska dessa inte heller tvättas i maskin, enbart torkas av med en fuktig trasa.

4. På fjärdeplats kommer värmehandskarna från Härkila Clim8 HWS Värmehandske

Fördelar

 • Bästa värmehandsken för jägare
 • Vind- och vattentäta
 • Bestäm värmen i appen
 • Tystare membran gör dessa utmärkta för exempelvis jakt
 • Sänker eller höjer värmen automatiskt beroende på din aktivitet

Nackdelar

 • Max användaretid 2,5 h

Specifikationer

Mer om värmehandskarna från Härkila Clim8 HWS Värmehandske

Härkila clim8 HWS-handskarna är ett revolutionerande val för alla friluftsälskare och jägare. Dessa handskar erbjuder inte bara oöverträfflig komfort i kalla väderförhållanden, utan de tar även jakthandskar med värme till en helt ny nivå med sin innovativa clim8-teknologi.

Med möjligheten att anpassa värmen i handsken efter ditt behov och väderförhållandena blir de här handskarna oumbärliga. Du ställer enkelt in önskad temperatur via en app, och clim8-teknologin reglerar värmen automatiskt när du bär dem. Oavsett om du är aktiv eller stillasittande, kommer du alltid att ha optimal värme.

Dessa handskar har enastående konstruktion. Tillverkade av tyst, snabbtorkande trikå och utrustade med det exklusiva Härkila Weather System HWS®-membranet, är de både vind- och vattentäta. Den imponerande vattentåligheten på 20 000 mm och andningsförmågan på 20 000 g/m² är överlägsen. Dessutom är de smuts- och vattenavvisande, och PrimaLoft®-fodret ger extra värme.

Det laddningsbara batteriet och gummeringen på handflatan ger dig utmärkt grepp och långvarig värme. Med en praktisk dragsko sitter de tight runt armen och stänger ute kylan. Härkila clim8 HWS-handskarna är en investering för alla som är frusna eller helt enkelt inte längre vill behöva kompromissa med värme och komfort i kyliga förhållanden.

Köpguide: värmehandskar test

Det är inte helt enkelt att hitta de perfekta värmehandskarna. Ett värmande tips till den som gärna lockas av yta är att låta utseende och design vara sekundärt och fokusera på teknologi och praktik primärt. Det är givetvis individuellt vilken prislapp du har möjlighet att välja men kom ihåg att när det gäller marknadens bästa värmehandskar är priset så gott som alltid mer än bara en siffra. Ett högt pris säger dig något om såväl teknik som material. Det kan vara väl värt att ha i bakhuvudet inför ett köp.

När du ska köpa värmehandskar finns det en hel del viktiga egenskaper att ha i åtanke när du ska välja. För det första, och sannolikt även det viktigaste för många köpare, är att värmehandsken håller vad den utlovar – det vill säga att den håller händerna varma. Leta därför efter en värmehandske med batteridriven värmeteknologi. Med batteridriven värmeteknologi håller du dina händer varma utan problem i många timmar ute i det kalla klimatet i den fria naturen. Dessutom behöver du fundera över vilket material som handsken är tillverkad av och välja en handske som lämpar sig för den aktivitet du brukar utöva. Se till att handsken har andningsfunktion och är vattenavvisande.

Värmehandske ska vara varm

Kom ihåg – och påminn dig själv om att komma ihåg – att du köper en värmehandske av främst en anledning: du vill slippa blåfrusna fingrar när du är ute och lever friluftsliv. Värmehandskar kan värmas upp av batterier, uppladdningsbara och icke-uppladdningsbara och här ska du känna till att det skiljer från märke till märke. Vissa värmehandskar behåller sin värme långt efter det att batterierna har laddat ut, helt beroende på hur de är fodrade och vilket material som har använts i ytskiktet. Men när batteriet fortfarande fungerar och håller händer, fingrar och tummar i en behaglig temperatur är det naturligtvis den temperaturen som är det viktiga för just dig och ditt val.

Utomhustemperaturen vintertid är opålitlig och kan variera med korta mellanrum. En riktigt bra värmehandske kan anpassas så att du känner välbehag i såväl milda som iskalla och frysande temperaturer. Det är inte bara av komfort och behag som det är väsentligt att ha koll på kroppstemperaturen. Många gånger inser vi alltför sent vad vi har utsatt våra kroppar för i form av temperaturväxlingar och detta kan medföra skador som vi inte hade tänkt oss. Iskalla händer kan förfrysa och du kan ha svårt att röra dem. I utsatta situationer är det framför allt dina händer du behöver använda och du behöver alltså ha bra och skyddande plagg av ren säkerhet.

Materialval

Värmehandskar är ofta tillverkade med hjälp av avancerad teknologi och genomtänkt design för att optimera såväl känsla som funktion. Materialen ska skydda mot kyla, mot väta samtidigt som de ska vara mjuka och smidiga och tillåta stor rörlighet och smidighet för dina händer. Vissa värmehandskar har inget innerfoder medan andra är fodrade med smarta material för att maximera hållbarheten på värmen. Det är också viktigt att komma ihåg att vissa värmehandskar inte ger dina händer någon värme per automatik utan att de bevarar den värme du naturligt har i dina händer när du tar dom på dig. De ska också skydda mot kyla och mot väta vilket ställer höga krav på materialet.

När du är utomhus i naturen och fångas upp av allt som vildmarken kan erbjuda i form av närheten till det vilda är det viktigt att kunna släppa det praktiska tänkandet och bara låta dig svepa med i närvaron till naturen. Det gör du genom att lita på det du har på dig och genom att känna dig säker på att dina värmehandskar ger dig den värme och det skydd mot kyla och väta som du vet att du behöver. Läder eller syntetiska yttermaterial är två bra och skyddande material medan naturmaterial eller genomtänkta syntetmaterial som Thinsulate är att föredra för att huden på dina händer ska andas och kännas frisk.

Tänk på rätt storlek

Det låter som en fråga på formulär 1A men det är viktigare än du tror att du har värmehandskar som sitter bra på din hand. Fel storlek på din handske kommer att kännas obehagligt, obekvämt och du kommer att uppleva att händerna är kallare än vad de skulle behöva. Du bör välja en storlek på din handske så att du kan röra dina fingrar och att fingrarna nästan rör eller knappt rör änden på handskarna och att du kan använda dina händer och fingrar smidigt utan att behöva dem av dig varje gång du vill göra någonting. För dig som önskar kan du ha ett par innerhandskar för ytterligare skydd och värme.

Värmehandskar ska, i den bästa av världar, kännas som ett extra skinn och ska vara så smidiga att använda att det känns som hud mot hud när du sätter fingertopparna mot varandra. Skämt åsido, de fungerar bara om dina handskar sitter bra på dina händer. Du behöver ha så pass mycket luft inne i handskutrymmet att du kan forma din hand till en knytnäve. Detta är ett enkelt sätt att få igång blodcirkulationen om batterierna i värmeslingan har laddat ur eller om du börjar känna dig lite kylig om fingertopparna. Om du måste ta av dig handskarna får du motsatt effekt och kylan utanför handsken kan göra händerna ännu kallare.

Hitta bäst i test värmehandskar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test värmehandskar hos oss på Testjakt.se!

Ladda eller inte ladda, det är frågan

Det finns de som känner oro inför att använda litiumbatterier i sina kläder och i sina handskar och det måste naturligtvis vara upp till var och en att fatta ett beslut i den här frågan. Värmehandskar är generellt sett tillverkade av hög kvalitet och det finns inga rapporterade fall om skador till följd av användning av värmehandskar. Om de används enligt de instruktioner som medföljer är säkerheten hög. Om du köper dina värmehandskar av en kunnig säljare kommer hen att kunna besvara alla dina frågor kring den aktuella produkten så att du kan gå därifrån med önskvärd känsla av trygghet. En viss dos vanligt vett rekommenderas oavsett värmehandske eller ej.

Att människor känner och uppvisar en viss oro när högteknologiska produkter blir till något vi bär närmast kroppen, är normalt. Instinktivt vill vi undvika vågor och teknik inpå bara skinnet men känslan kan ofta gå att resonera med genom rationella förklaringar. Värmehandskar är en fantastisk uppfinning som ger varje friluftsälskare möjligheter att tillbringa kvalitetstid ute i naturen och på så sätt ladda batterier för att orka mer i vardagen. Smidiga och värmande värmehandskar ger dina händer det skydd och den komfort du behöver och batterierna laddas lika enkelt som du laddar din smartphone eller din dator. I de fall handskarna värms av engångsbatterier byter du enkelt ut dem när de är urladdade.

Vanliga frågor om värmehandskar

Vad är en värmehandske och hur fungerar den?

Om du aldrig har använt dig utav värmehandskar tidigare kan det vara svårt att veta vad det egentligen är och vad handskarna gör. Ett vanligt missförstånd är att dessa handskar är bättre stoppade och på så sätt håller värmen bättre vilket inte stämmer. En värmehandske drivs med batterier och kommer med integrerade värmeslingor i handsken vilket hjälper dig att hålla värmen. Batterierna är ofta uppladdningsbara vilket innebär att du kan ladda dem igen när de tagit slut i den medföljande batteriladdaren.

Kan kyla påverka hur länge batterierna håller?

Många värmehandskar kommer med uppladdningsbara batterier som du smidigt laddar när de har laddat ur vilket blir billigare för dig i längden och mer skonsamt för miljön. Många undrar om kyla kan påverka batteritiden och det stämmer. Är det väldigt kallt ute kan du tappa så mycket som 13 % av den totala batteritiden men det varierar från tillverkare och modell. Ska du vara ute i sträng kyla under en längre tid är det klokt att ta med sig en extra uppsättning batterier för att byta om behöv uppstår.

Hur mycket kostar ett par värmehandskar?

Det finns en mängd tillverkare och modeller på marknaden och kostar allt från ett par 100 kronor upp till flera 1 000 kronor. Det är viktigt att du först listar vad du ska använda handskarna till: ska de användas i det dagliga livet eller behöver du dem för att du ska vara ute i hårt och kallt klimat under en längre tid? Till exempel vid jakt eller om du ska vandra på fjället så kan det vara en god idé att lägga lite extra pengar på ett par riktigt bra värmehandskar.

När kan jag använda värmehandskar?

Du kan använda värmehandskar precis när som helst, till exempel om du är ute med barnen och leker i snön eller om du ska vandra eller klättra i väldigt kalla förhållanden och allt där emellan. Ska de endast användas för vardagligt bruk räcker det gott om du köper en av de lite billigare modellerna. Ska de användas vid jakt eller vandring kan det vara klokt om du köper ett par som är både vattentäta och vindtäta och klarar extrema förhållanden.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 13/10/2023 •  20 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test