Bästa Varma Vinterjackor För Barn (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilken varm vinterjacka för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

En vinterjacka är något som alla behöver. Vinterjackan används för att hålla värmen på vintern och ge ditt barn förutsättningar för att kunna vara ute i alla väder. Förutom att hålla värmen ska dessutom en jacka vara vattenavvisande och även vara bekväm att ha på sig.

Det finns många fördelar med en bra vinterjacka. För det första ska jackan fungera värmande. Detta görs genom att jackan är fodrad för att behålla kroppsvärmen. För det andra ska jackan även hålla borta vatten och snö från ditt barn. Detta görs genom ett vattentätt yttermaterial.

Förutom att det blir kallt på vintern blir det även mörkt. Detta innebär att det är viktigt att ditt barns vinterjacka har tillräckligt med reflexer. Faktum är att utan reflexer försvinner man fort i mörkret, vilket gör det väldigt viktigt att det finns reflexer så att ditt barn syns även när det är mörkt ute.

Marknadens fem bästa vinterjackaor för barn

Det finns ett enormt utbud av vinterjackor för barn på marknaden. Därför kan det vara svårt att veta vilken jacka som passar just ditt barn. Fördelen med det stora utbudet är att många jackor har de kvaliteter en vinterjacka behöver. En av de bästa jackorna kommer från märket Didrikson och är både varm och prisvärd.

Eftersom utbudet av vinterjackor är stort finns det jackor i alla prisklasser. En billigare variant av en vinterjacka kommer från märket ZigZag och är ett smart alternativ om du letar efter en budget-jacka. De flesta vinterjackor för barn är fodrade och utformade för att just ditt barn ska hålla värmen i kylan. Dessutom finns det reflexer på de flesta jackor.

1. Vinnare och bäst i test blev Didriksons Nokosi Parka

Fördelar

 • Flera reflexer
 • Avtagbar huva
 • Jackan andas

Nackdelar

 • Få färgalternativ
 • Större i storleken

Specifikationer

Mer om Didriksons Nokosi Parka

Denna jacka från Didrikson är en återkommande favorit. Det är en vinterjacka som är både vattentät och vindtät. Faktum är att sömmarna på jackan är tejpade för att inte släppa in varken kyla eller vatten. Dessutom gör de tejpade sömmarna att inte heller vind kommer igenom jackan.

Didriksons vinterjacka är av en lite längre modell. Fördelen med detta är att ditt barn kommer hålla värmen bättre då jackan går ner över rumpan. Dessutom är jackan utrustad med flera reflexer på ärmar, ryggslut och huva. Jackan är även rejält fodrad för att hålla värmen på ett effektivt sätt.

En fördel med denna jacka från Didrikson är att den är utrustad med Extend Size. Detta gör det möjligt att förlänga ärmarna med en storlek. Med denna smarta funktion kan ditt barn använda denna vinterjacka längre och gör att jackan växer i takt med ditt barn.

Det finns flera fördelar med denna vinterjacka. För det första är huvan på jackan avtagbar. Detta gör det möjligt att ta bort huvan om den inte skulle behövas, och det går lika enkelt att sätta på den om det skulle börja snöa. Dessutom har jackan en justerbar midja som gör att passformen kan justeras efter ditt barns behov.

2. Tvåa blev Helly Hansen K Vision Puffy vinterjacka som bästa premiumalternativ

Fördelar

 • Vattenavvisande
 • Bra andningsförmåga

Nackdelar

 • Inte vindtät
 • En kortare jacka

Specifikationer

Mer om Helly Hansen K Vision Puffy vinterjacka

Detta är en jacka som är ett bra val. Helly Hansens jacka är varm och fungerar lika bra för ditt barn till vardags som vid skidåkning eller andra aktiviteter. Jackan är varm och skyddar mot kyla. Dessutom är jackan vattenavvisande och skyddar mot snö och regn. Denna jacka blir ofta utsedd till bästa vinterjacka på grund av att den passar vid alla tillfällen.

Helly Hansens jacka har ofta vunnit vinterjacka test. En fördel med denna jacka är att den är mjuk och rörlig. Detta gör att ditt barn kan använda jackan vid olika aktiviteter utan att känna sig begränsad. Dessutom är jackan snygg och kommer få ditt barn att känna sig bekväm.

En ytterligare fördel med denna jacka är att den har en väldigt bra andningsförmåga. Detta kommer att göra att ditt barn inte kommer svettas i jackan. Istället kommer jackan andas och ditt barn kan fortsätta att leka utan att behöva bli bekymrad över detta.

Jackan från Helly Hansen har en avtagbar huva. Huvan kan enkelt tas på och av vid behov vilket är effektivt. En annan fördel med jackan är att den har två fickor med borstad trikå. Detta gör att fickorna genererar extra värme och kommer att värma ditt barns händer.

3. ZigZag Bento Pro-Lite Jacka kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Varm vaddering
 • Längre variant
 • Avtagbar huva

Nackdelar

 • Få reflexer
 • Ej vindtät

Specifikationer

Mer om ZigZag Bento Pro-Lite Jacka

Denna budget-jacka från märket ZigZag har trots sitt överkomliga pris många fördelar. ZigZags vinterjacka är varm och passar perfekt för vinterns kalla dagar. Fördelen med denna jacka är att den har rejäl vaddering som gör att den effektivt håller kylan borta.

Denna jacka är ofta med i olika vinterjacka bäst i test. Detta beror främst på att den tillhör en lägre prisklass. Dock innebär det inte att jackan är sämre för det. Dessutom är denna jacka snygg och ditt barn kommer garanterat trivas i jackan.

Om ditt barn tycker om att leka ute är det här ett smart val. Jackan är smidig och har en bra passform som gör att den passar för alla olika aktiviteter. Det mjuka materialet passar alla och ger bra förutsättningar för lek ute i snön.

Denna jacka från ZigZag är en längre variant vilket gör att ditt barn kommer att hålla värmen bättre. Dessutom har jackan två stycken behagliga fickor i fram på jackan där ditt barn kan värma händerna under de riktigt kalla vinterdagarna.

4. Nordbjørn Cortina Puffjacka

Fördelar

 • Skydd för halsen vid dragkedjan
 • Muddar vid ärmslut

Nackdelar

 • Få reflexer
 • Ej justerbar midja

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Cortina Puffjacka

Denna klassiska vinterjacka kommer i vadderad pufferdesign. Det innebär att det är en slags dunjacka. Jackan är stilren och ditt barn kommer dessutom tycka att den är väldigt snygg. Den kommer även i flera olika färger och gör att ditt barn kan välja efter favoritfärg.

Eftersom detta är en klassisk vinterjacka är den givetvis vadderad. Denna jacka från Nordbjörn håller värmen även under de kallaste dagarna. Faktum är att jackan har muddar vid ärmslut och hög krage för att hålla kylan borta från ditt barn.

Denna jacka har många fördelar. För det första är jackan vattenavvisande. Det här gör att snö och vatten ej kommer igenom. För det andra har denna vinterjacka avtagbar huva som gör att den kan tas på och av efter ditt barns behov.

En ytterligare fördel med denna jacka är att den faktiskt har ett skydd vid halsen för dragkedjan. Detta gör att ditt barn slipper klämma sig på dragkedjan. De två fickorna som finns på framsidan av jackan kommer hålla ditt barns händer varma.

5. Polarn o. Pyret vinterjacka vadderad

Fördelar

 • Tåligt material
 • Vind och vattentät
 • Reflexer 360 grader

Nackdelar

 • Ej mönstrade

Specifikationer

Mer om Polarn o. Pyret Vinterjacka

Denna vinterjacka från klassiska, smått kultförklarade, Polarn o. Pyret är ett klokt val om du letar efter en praktisk jacka till ditt barn! Fördarna är många med denna jacka. Den är mjuk och smidig och går därför utmärkt att använda vid alla olika tillfällen under vinterhalvåret. Allt från skidåkning, pulka-race eller till skolan och fritids.

Jackan från Polarn o Pyret har många kvaliteter man som förälder värdesätter i valet av jacka till sitt barn. För det första är jackan vattentät, med heltejpade sömmar och vattenpelare på minst 12000. Dessutom är jackan vindtät, perfekt för kyliga och blåsiga vintrar här i Sverige! Detta en ultimat jacka för ditt barn att leka i, oavsett väder. Den har även en andningsförmåga på minst 5 000 g/m2/24h. Därav ger den ditt barn en bekväm upplevelse utan att bli varken för varm eller för kall.

Materialet som jackan är skapad i är tåligt vilket är perfekt för olika utomhusaktiviteter. Den har en slitstyrka på minst 5 000 varv, 180 grit, 12 kPa, Dessutom har jackan en avtagbar huva med tryckknappar. Fördelen med detta är att huvan lossnar om ditt barn skulle fastna i något. Den har även förböjda ärmar för att passa och fungera så bekvämt som möjligt för ditt barn. Testpanelen har själv stor erfarenhet av denna jacka och kan varmt rekommendera den! Att tänka på ur miljösynpunkt är också att plagg från Polarn o. Pyret håller enormt bra. Tack vare sin fina kvalitet går det oftast att ärva vidare plagg till både ett och två barn till. Deras filosofi “Tre barn i varje plagg” säger mycket om deras kvalitet! Har du höga krav på funktion och prestanda och vill ge ditt barn en riktigt behaglig vinter, då är detta rätt jacka för dig!

Välj den bästa barnvinterjackan

Eftersom utbudet av vinterjackor är stort kan det vara svårt att orientera sig bland alla märken. Det finns en del saker du kan tänka på när du ska välja jacka.

Först och främst är det viktigt att vinterjackan har de kvaliteter som ditt barn behöver. Alla barn är olika och därför är det viktigt att ha det i åtanke när man väljer jacka.

Bra passform för barn

Det är viktigt att jackan sitter bra på ditt barn. Passformen är viktigt för att ditt barn ska känna sig bekväm i jackan.

När ditt barn känner sig bekväm är det enklare att leka och utföra aktiviteter i jackan. Tänk på att det är bättre att välja en större än en mindre storlek.

Om du väljer en större storlek på jackan kan ditt barn förhoppningsvis använda jackan längre. Dessutom är det skönare med en större jacka än en för liten.

Bäst i test varma vinterjackor för barn på Testjakt!
Bäst i test varma vinterjackor för barn på Testjakt!

Välj en vinterjacka med bra egenskaper

Det allra viktigaste med en vinterjacka är att den är varm. Därför är det ett smart val att välja en jacka som är vadderad.

En ytterligare sak att tänka på är om vinterjackan är vattentät. Med en vattentät jacka kommer ditt barn skyddas från både regn och snö.

Det kan även vara bra att ha en jacka i ett tåligt material. Eftersom barn ofta leker och är aktiva är det en fördel att slippa oroa sig för att jackan ska bli smutsig eller gå sönder.

Vinterjacka med reflexer

Det är väldigt viktigt att en vinterjacka har reflexer. Faktum är att utan reflexer syns man inte.

Helst av allt ska en vinterjacka ha flera reflexer eftersom det är väldigt mörkt på vintern.

En fördel är att de flesta vinterjackor faktiskt har reflexer. Dessutom kan du enkelt köpa till flera reflexer till ditt barns jacka.

När behöver du använda en vinterjacka?

En vinterjacka har flera olika användningsområden. Faktum är att du kan använda en vinterjacka både på hösten, vintern och en bit in på våren.

Det är fördelaktigt att använda en vinterjacka när det är kallt ute. Eftersom en vinterjacka är varm så kommer den att hålla kylan borta.

Dessutom kan du använda en vinterjacka när det är regnigt ute. Likt en regnjacka är en vinterjacka ofta vattentät vilket gör det till en funktionell jacka för flera tillfällen.

Vanliga frågor om varma vinterjackor för barn

Vilken storlek ska jag välja på en vinterjacka till mitt barn?

Det finns ofta rekommendationer att utgå från vid val av storlek. Det kan vara fördelaktigt att ta en större storlek för att få plats med en tjocktröja.

Hur ska jag veta vilken vinterjacka som går bra att leka i?

Det kan vara en fördel att leta efter en jacka som har ett tåligt yttermaterial. Faktum är att många vinterjackor för barn har ett tåligt material.

Hur ska jag tvätta mitt barns vinterjacka på bästa sätt?

Det enklaste alternativet är att följa tvättråden som finns på varje enskild vinterjacka.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test