Bästa Vakuumförpackarna För Ditt Kök (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka vakuumförpackare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Är du trött på att behöva slänga mat som blir dålig fort i kylskåpet? I vårt test av vakuumförpackare har vi tagit fram marknadens tre bästa varianter. Med hjälp av vårt vakuumförpackare-test kommer du få reda på vilka som är viktiga egenskaper och vad du behöver tänka på innan du går och köper en egen maskin.

Eftersom maten du vakuumförpackar håller upp till fem gånger längre gör du inte bara dig själv och din plånbok en tjänst, du gör även klimatet en stor tjänst! Detta genom att spara och äta den mat som du inhandlar. En vakuumförpackare är ett verktyg alla hem och restauranger rekommenderas införskaffa och ha i sin arsenal. Vinnaren av vårt test blev OBH Nordica 7949-Supreme-Food-Sealer för sin goda förpackningskvalitet.

1. Vinnare och bäst i vårt test av vakuumförpackare blev OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer.

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Väldigt bra förpackningskvalitet

Nackdelar

 • Saknar pulsknapp

Specifikationer

Mer om vakuumförpackare från OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer.

Vinnare och bäst i vårt vakuumförpackare test är OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer. Den här vakuumförpackaren har fått väldigt goda kundrecensioner på nätet. Den här maskinen klarar av att försegla och förpacka maten väldigt smidigt och enkelt!

Det blir väldigt sällan luftfickor kvar när du använder den här maskinen från OBH Nordica. Vi skulle absolut säga att det är en av de främsta anledningarna till att vi valde att sätta den på första plats. Ljudnivån ligger på normalnivå, den stör inte lika mycket som en del andra maskiner vi testat.

Den kommer med flera funktioner som våtläge, vilket som namnet antyder kan användas vid förpackning av blöta produkter. Tyvärr har den ingen pulsfunktion så du kan inte styra pumpen manuellt. Med sin exceptionella förpackningsförmåga kan vi varmt rekommendera denna produkt till alla er där ute som letar efter en vakuumförpackare.

2. På andra plats i testet kommer vakuumförpackaren från OBH Nordica 7941 Season Pro

Fördelar

 • Dubbel trådförslutning
 • Praktiskt påsfack
 • Klarar stora mängder
 • Kontinuerlig användning

Nackdelar

 • Lite tyngre
 • Lite krånglig beskrivning

Specifikationer

Mer om vakuumförpackaren från OBH Nordica 7941 Season Pro

På andra plats i vårt vakuumförpackare test men först bland mellanprodukterna kommer OBH Nordica 7941 Season Pro. Även den här maskinen har en väldigt bra förslutningsförmåga och lämnar nästan aldrig någon luft kvar. Den har även en dubbel trådförslutning vilket gör att förseglingen blir extra hållbar och tät.

Den här modellen fungerar perfekt om du vill marinera mat som fisk, kött och fågel. Maskinen har en hög kapacitet om du jämför med många konkurrenter och klarar att köras upp till 100 gånger utan paus. Det är extra bra om du ofta använder maskinen, vid användning i ett professionellt kök eller om du tex jagar. Jägare har ofta använding av vakuumförpackare för att förpacka sitt kött efter jakt.

Den har också ett fack där du förvara påsarna som används vid förpackning. Den här maskinen klarar av att vakuumförpacka det mesta som exempelvis såser, hårda och mjuka grönsaker och kött. Om du är en flitig användare av vakuumförpackare, stor familj eller liknande är det den här modellen du ska välja!

3. På tredjeplats vakuumförpackaren från FoodSaver FFS006X

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Snabbförsegling

Nackdelar

 • Dyrast i vårt test

Specifikationer

Mer om vakuumförpackaren från FoodSaver FFS006X

På tredje plats i vårt vakuumförpackare test, men först bland premiumprodukterna kommer FoodSaver FFS006X. Det här är verkligen en bra maskin av mycket god kvalitet. Under vår granskning av recensioner och test har den visat sig göra väldigt bra förseglingar, utan någon som helst luft kvar i påsen. Den klarar av att förpacka de flesta livsmedel, både torra och blöta.

Den har en bra display som är lätt att förstå vilket gör den väldigt användarvänlig. Den är också lätt att rengöra eftersom du kan öppna locket med en hand. I den andra håller du i en trasa som du enkelt torkar av den med. Den här maskinen tillhör det marknadsledande segmentet inom vakuumförpackning.

Den har ett antal extrafunktioner , alla kanske inte används så oft, men som det ibland kan vara praktiskt att ha tillgång till. Det enda negativa vi kan hitta med den här vakuumförpackaren är priset. Detta då den nästintill kostar dubbelt så mycket som våra andra två modeller.

Vakuumförpackare test – Köpguide

På senare år har de blivit vanligt att människor använder sig av en vakuumförpackare för att förpacka och spara sin mat i kyl eller frys och det görs enbart för att maten ska hålla längre. Du har kanske märkt att många affärer har börjat att vakuumförpacka exempelvis kött och det är just för att det ska hålla sig fräscht längre.

Mat som är vakuumförpackad håller ungefär fem gånger längre och är bra för både plånbok och miljö. När du ska köpa en vakuumförpackare är det ett par saker du behöver känna till och det viktigaste är att den får ut all luft och gör en ordentlig försegling.

Hitta bäst i test vakuumförpackare hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test vakuumförpackare hos oss på Testjakt.se!

Ordentlig försegling

En vakuumförpackare förseglar din påse och suger ut all luft i den för att innehållet ska kunna hålla längre i kylen. Maten håller upp till fem gånger längre än om du inte skulle använda en vakuumförpackare vilket både är bra för miljön och din plånbok.

Om en vakuumförpackare inte klarar av att suga ut all luft och försegla ordentligt kommer maten som ligger i påsen att bli dålig mycket fortare. Många budgetvarianter har inte kraften som krävs och gör därför ett dåligt jobb med att tömma påsen på luft och försegla den.

Funktioner

Det finns massvis med funktioner som kan komma med en vakuumförpackare som till exempel svetsfunktion, marinering och integrerade rullhållare. Det finns även en mängd andra funktioner att välja mellan och det är upp till dig vad du tycker är viktigt och vad du behöver.

Med enbart svetsfunktion kan du försegla en påse utan att den suger ut all luft vilket är bra om du vill frysa mat utan att den blir vakuumförpackad. Med marineringsfunktionen kan du marinera ditt kött och det går betydligt fortare än om den skulle ligga i en vanlig påse.

Storlek, ljud och volym

Storleken kan ha stor betydelse för en del människor precis som ljudet som maskinen ger ifrån sig och hur mycket kapacitet den klarar av. Ibland passar en handhållen eller extern förpackare bäst eftersom de både är mindre och inte har en lika hög vikt.

Har du ett litet kök är det nog bra om du köper en mindre maskin som inte behöver mycket plats. En del maskiner ger ifrån sig ganska höga ljud när den förpackar och det kan vara irriterande och störa personerna runtomkring dig. Ska du förpacka mycket är det bra om maskinen klarar en hög kapacitet.

Prisnivå

Vakuumförpackare har blivit allt vanligare i hemmet och de finns i en mängd olika prisklasser. De kan kosta så lite som 500 kronor medan de absolut bästa går på över 3 000 kronor. Rent generellt har en dyr maskin fler funktioner och är betydligt kraftfullare än de billigare varianterna som finns på marknaden.

De absolut billigaste förpackarna klarar oftast inte att suga ut precis all luft eftersom de inte är tillräckligt kraftfulla. Vi rekommenderar därför att du hellre lägger några hundra kronor extra och köper en bra maskin med bra kvalitet som sköter det jobb den är tänkt att göra.

Vanliga frågor om vakuumförpackare

Vad är egentligen en vakuumförpackare?

En vakuumförpackare kommer med plastpåsar där du lägger i den mat du vill spara. Du för sedan in påsen i förpackaren så kommer den att suga ut all luft i påsen och försegla den.

Vad används en vakuumförpackare till?

Den används för att suga ut all luft och på så sätt får den maten att hålla längre: Den kan hålla upp till hela fem gånger längre än om den bara hade legat i en förpackning i kylen.

Hur mycket kostar en vakuumförpackare?

Priset varierar otroligt mycket beroende på vilken kvalitet och tillverkare du väljer. De absolut billigaste är inget att rekommendera eftersom många av dem inte är tillräckligt kraftfulla för att göra ett bra jobb.

Varför ska jag använda en vakuumförpackare?

När du vakuumförpackat din mat kommer den att hålla upp till fem gånger längre i kylen. Du slipper på så vis slänga en massa mat som blir över vilket är bra för både plånbok och miljö.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test