Bästa Vakuumförpackare [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du trött på att behöva slänga en massa mat som blir dålig fort i kylskåpet? I vårt vakuumförpackare test har vi tagit fram marknadens tre bästa vakuumförpackare. Med hjälp av vårt vakuumförpackare test kan du få fram vad som är viktigt och vad du behöver tänka på innan du går och köper en egen maskin.

Eftersom maten du vakuumförpackare håller upp till fem gånger längre gör du inte bara dig själv och din plånbok en tjänst, du gör även klimatet en stor tjänst genom att spara och äta den mat som du inhandlar. En vakuumförpackare är ett verktyg alla hem och restauranger bör inhandla och ha i sin arsenal. Vinnaren av vårt test blev OBH Nordica 7949-Supreme-Food-Sealer för sin goda förpackningskvalitet.

Kort om de tre vinnande vakuumförpackarna

OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer

-"Förseglar och förpackar maten väldigt smidigt och enkelt"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

OBH Nordica 7941 Season Pro

-"Den har även en dubbel trådförslutning vilket gör att förseglingen blir extra hållbar och tät"
Läs hela recensionen >

FoodSaver FFS006X

-"Har visat sig göra väldigt bra förseglingar utan någon som helst luft kvar i påsen"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Vinnare och bäst i vårt vakuumförpackare test är OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer. Den här vakuumförpackaren har fått väldigt goda kundrecensioner på nätet och något vi märkte av när vi gjorde vårt vakuumförpackare bäst i test är att den här maskinen klarade av att försegla och förpacka maten väldigt smidigt och enkelt.

Det blir väldigt sällan luftfickor kvar när du använder den här maskinen från OBH Nordica och det är en av de stora anledningarna till att vi valde att sätta den på första plats. Ljudnivån ligger på normalnivå och stör inte lika mycket som en del andra maskiner vi testat.

Den kommer med flera funktioner som våtläge för förpackning av blöta produkter. Tyvärr har den ingen pulsfunktion så du kan inte styra pumpen manuellt. Med sin exceptionella förpackningsförmåga kan vi varmt rekommendera denna produkt till alla er där ute som letar efter en vakuumförpackare.

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt vakuumförpackare test men först bland mellanprodukterna kommer OBH Nordica 7941 Season Pro. Även den här maskinen har en väldigt bra förslutningsförmåga och lämnar nästan aldrig någon luft kvar. Den har även en dubbel trådförslutning vilket gör att förseglingen blir extra hållbar och tät.

Den här modellen fungerar perfekt om du vill marinera mat som fisk, kött och fågel. Maskinen har en hög kapacitet om du jämför med många konkurrenter och klarar att köras upp till 100 gånger utan paus. Det är extra bra om du ofta använder maskinen eller vid användning i ett professionellt kök.

Den har också ett inbyggd skärar och ett fack där du kan förvara påsarna som använd vid förpackning. Den här maskinen klarar av att vakuumförpacka det mesta som exempelvis såser, hårda och mjuka grönsaker och kött. Om du är en flitig användare av vakuumförpackare är det den här modellen du ska välja.

Fördelar

Nackdelar

På tredje plats i vårt vakuumförpackare test men först bland premiumprodukterna kommer FoodSaver FFS006X. Det här är verkligen en bra maskin av mycket god kvalitet som har visat sig göra väldigt bra förseglingar utan någon som helst luft kvar i påsen. Den klarar av att förpacka de flesta livsmedel, både torra och blöta.

Den har en bra display som är lätt att förstå vilket gör den väldigt användarvänlig. Den är också lätt att rengöra och du kan öppna locket med en hand medan du håller i en trasa med den andra handen. Den här maskinen tillhör en av de maskiner som är marknadsledande.

Den har ett antal extrafunktioner som kanske inte alltid används så ofta men som det ibland kan vara nyttigt att ha tillgång till. Det mest negativa med den här vakuumförpackaren är priset då den kostar dubbelt så mycket som våra andra två modeller.

Vakuumförpackare test – Köpguide

På senare år har de blivit vanligt att människor använder sig av en vakuumförpackare för att förpacka och spara sin mat i kyl eller frys och det görs enbart för att maten ska hålla längre. Du har kanske märkt att många affärer har börjat att vakuumförpacka exempelvis kött och det är just för att det ska hålla sig fräscht längre.

Mat som är vakuumförpackad håller ungefär fem gånger längre och är bra för både plånbok och miljö. När du ska köpa en vakuumförpackare är det ett par saker du behöver känna till och det viktigaste är att den får ut all luft och gör en ordentlig försegling.

Ordentlig försegling

En vakuumförpackare förseglar din påse och suger ut all luft i den för att innehållet ska kunna hålla längre i kylen. Maten håller upp till fem gånger längre än om du inte skulle använda en vakuumförpackare vilket både är bra för miljön och din plånbok.

Om en vakuumförpackare inte klarar av att suga ut all luft och försegla ordentligt kommer maten som ligger i påsen att bli dålig mycket fortare. Många budgetvarianter har inte kraften som krävs och gör därför ett dåligt jobb med att tömma påsen på luft och försegla den.

Funktioner

Det finns massvis med funktioner som kan komma med en vakuumförpackare som till exempel svetsfunktion, marinering och integrerade rullhållare. Det finns även en mängd andra funktioner att välja mellan och det är upp till dig vad du tycker är viktigt och vad du behöver.

Med enbart svetsfunktion kan du försegla en påse utan att den suger ut all luft vilket är bra om du vill frysa mat utan att den blir vakuumförpackad. Med marineringsfunktionen kan du marinera ditt kött och det går betydligt fortare än om den skulle ligga i en vanlig påse.

Storlek, ljud och volym

Storleken kan ha stor betydelse för en del människor precis som ljudet som maskinen ger ifrån sig och hur mycket kapacitet den klarar av. Ibland passar en handhållen eller extern förpackare bäst eftersom de både är mindre och inte har en lika hög vikt.

Har du ett litet kök är det nog bra om du köper en mindre maskin som inte behöver mycket plats. En del maskiner ger ifrån sig ganska höga ljud när den förpackar och det kan vara irriterande och störa personerna runtomkring dig. Ska du förpacka mycket är det bra om maskinen klarar en hög kapacitet.

Prisnivå

Vakuumförpackare har blivit allt vanligare i hemmet och de finns i en mängd olika prisklasser. De kan kosta så lite som 500 kronor medan de absolut bästa går på över 3 000 kronor. Rent generellt har en dyr maskin fler funktioner och är betydligt kraftfullare än de billigare varianterna som finns på marknaden.

De absolut billigaste förpackarna klarar oftast inte att suga ut precis all luft eftersom de inte är tillräckligt kraftfulla. Vi rekommenderar därför att du hellre lägger några hundra kronor extra och köper en bra maskin med bra kvalitet som sköter det jobb den är tänkt att göra.

Bästa vakuumförpackare - Vanliga frågor och svar

En vakuumförpackare kommer med plastpåsar där du lägger i den mat du vill spara. Du för sedan in påsen i förpackaren så kommer den att suga ut all luft i påsen och försegla den.

Den används för att suga ut all luft och på så sätt får den maten att hålla längre: Den kan hålla upp till hela fem gånger längre än om den bara hade legat i en förpackning i kylen.

Priset varierar otroligt mycket beroende på vilken kvalitet och tillverkare du väljer. De absolut billigaste är inget att rekommendera eftersom många av dem inte är tillräckligt kraftfulla för att göra ett bra jobb.

När du vakuumförpackat din mat kommer den att hålla upp till fem gånger längre i kylen. Du slipper på så vis slänga en massa mat som blir över vilket är bra för både plånbok och miljö.

Vakuumförpackare test – Sammanfattning

En vakuumförpackare är något varje hushåll kan ha glädje av eftersom den hjälper till att bevara maten färsk under en längre tid, vilket i sin tur minskar dina utgifter och är bra för miljön. Har du några frågor eller funderingar kan du lämna en kommentar i fältet nedan så återkommer vi när vi kan.

Testjakts lista över de bästa vakuumförpackarna

  1. Bäst i test – OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer
  2. Bästa mellanprodukt – OBH Nordica 7941 Season Pro
  3. Bästa premium – FoodSaver FFS006X

OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer blev vår vinnare och det är mycket tack vare sin goda kvalitet, väldigt bra försegling och sitt pris som är det lägsta av de tre vi valt att ha med i vårt test. OBH Nordica levererar kvalitet och skulle du välja en sådan maskin kommer du inte att bli besviken.

Referenser

När vi testade maskinerna och skrev artikeln använde vi oss av (Råd och Röns) (https://www.radron.se/tester/koksmaskiner-stadning/vakuumforpackare/) stora test som de gjorde för ett par år sedan. Vi har även använt tillverkarnas (Foodsaver) (https://foodsavereurope.com/products/fully-automated-vacuum-sealer-ffs006x/) och (OBH Nordicas) (https://www.obhnordica.se/matlagning/sous-vide-och-vakuumforpackare/season-pro-vakuumforpackare) hemsidor för de tekniska specifikationerna. Är du ute efter en vakuumförpackare är OBH Nordica den rätta vägen att gå.

Lämna en kommentar