Bästa Uppblåsbara Spabad För Din Trädgård (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera och jämföra vilka uppblåsbara spabad som är bäst i test enligt vår testpanel!

Uppblåsbara spabad är en populär typ av bärbara spabad som är lätta att installera och ta ned. De är vanligtvis tillverkade av slitstarkt PVC-material och kan blåsas upp med en elektrisk pump. Eftersom de är bärbara kan de enkelt flyttas runt i trädgården eller på terrassen.

Uppblåsbara spabad är också mycket prisvärda jämfört med traditionella spabad, och de är ett bra alternativ för dem som vill ha avkoppling och massagehemma utan att spendera för mycket pengar. De finns i olika storlekar och former, och kan rymma allt från två till sex personer.

Att ha ett uppblåsbart spabad kan också ge fördelar för hälsan, eftersom det kan bidra till att minska stress och lindra smärta i muskler och leder. Dessutom är de enkla att sköta och kräver inte mycket underhåll.

Sammanfattningsvis är uppblåsbara spabad ett bra val och ett inköp som många konsumenter är nöja med då det ger en avkopplande och prisvärd spaupplevelse på hemmaplan.

1. Vinnare och bäst i test blev Bestway Lay-Z Spa Hollywood AirJet

Fördelar

 • Fjärrstyrd LED-belysning i 7 olika färger
 • Medföljande nackkuddar till 4 personer
 • Touch-panel
 • Pumpas upp med ett enkelt knapptryck

Nackdelar

 • Max värme är 40 grader

Specifikationer

Mer om Bestway Lay-Z Spa Hollywood AirJet

Vårt testvinnande spabad har bäst recensioner i vår jämförelse av de bästa spabaden på marknaden. Smidigheten och enkelheten med just ett portabelt och uppblåsbart spabad ger en lyx och bekvämlighet genom att du kan placera det var som helst. Det behöver inte monteras och kan enkelt flyttas med dess två handtag. Det har en massagefunktion med 140 AirJets™ som ger härlig avkoppling. Hollywood Airjet spabadet från Bestway har en fjärrstyrd LED-belysning i sju olika färger och fyra nackkuddar för extra komfort. Hela familjens nya favoritplats!

Spabadet är anpassat för vinterklimat med ett Freeze Shield™-system som förhindrar förfrysning av vattnet vid temperaturer under 6℃. Inga problem att använda detta spabad på vintern! Dessutom är det tillverkat i ett tåligt DuraPlus™-material (med UV-skydd). Tack vare det tåliga och slitstarka materialet håller spaet formen i åratal. Spabadet från Lay-Z är även utrustat med ett inbyggt vattenfiltreringssystem som håller vattnet rent och fritt från bakterier. Det medföljer även en ChemConnect™ behållare för enkel klortillsättning. Spabadet rymmer 908L vatten och är lagom stort för 4-6 vuxna personer.

Lay-Z spabadet kommer med en plug-in LED-belysning som skiftar i sju färger och styrs via fjärrkontrollen. Spabadet är enkelt att installera, ansluts till eluttag och har en digital kontrollpanel för att styra allt från temperatur till massagejets och spapump. Det effektiva uppvärmningssystemet kan värma vattnet upp till 40 grader samt har en energibesparande timer som du kan förinställa för att bestämma när på dygnet spabadet ska vara uppvärmt. Både praktiskt och energieffektivt! Ett poolöverdrag ingår för att bibehålla varmt vatten och förhindra skräp i vattnet.

2. På en andraplats kommer Bestway Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro

Fördelar

 • Fungerar för användning året runt utomhus
 • Touch-panel
 • Look i läckert konstläder
 • Med poollock och start/stopp timer
 • Inbyggd jordfelsbrytare

Nackdelar

 • Lite högre pris

Specifikationer

Mer om Bestway Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro

För dig som vill investera i ett spabad till uteplatsen kan Bestway Lay-Z spa Hawaii HydroJet Pro vara ett alternativ. Denna modell har en konstläder -liknande utsida och en fyrkantig form med plats för 4-6 badande vuxna. Ett portabelt, uppblåsbarat spa är både billigare och smidigare än en fast konstruktion. Du kan välja om du vill använda ditt hemmaspa på vintern eller enbart under sommarmånaderna då du enkelt tar ut luften om du önskar vinterförvara.

Modellen Hawaii HydroJet Pro har 140 massagejets och ger din kropp en härlig massage och avslappnande badstund. Perfekt för hemmalyx och en ynnest för dig med en trött och värkande kropp. Även barnen i familjen brukar älska att ha en egen pool på hemmaplan. Med ett Freeze Shield™-system hålls temperaturen över frysgrader om du önskar att ha ditt spa uppställt på vintern, med timern kan du sedan enkelt programmera in när du vill bada i upp till 40 grader. Viktigt och energisparande!

ChemConnect™-dispenser medföjer vid köp och ger en jämn fördelning av klor, vilket är otroligt viktigt för att förhindra bakterier och ge ett rent och fräscht badvatten. Spabadets väggar är tillverkade av materialet DuraPlus™, ett slitstarkt material som tåler stora påfrestningar och även innehar ett inbyggt UV-skydd.

3. På en tredjeplats kommer Bestway Lay-Z-Spa St.Lucia AirJet 

Fördelar

 • Bra pris!
 • Diskret färg och design
 • Flyttas enkelt med de två handtagen
 • Passar för 2-3 personer
 • Flertalet funktioner likt de dyrare modellerna

Nackdelar

 • Lite mindre storleksmässigt än övriga hemma spapooler i vår jämförelse

Specifikationer

Mer om Bestway Lay-Z-Spa St.Lucia AirJet 

Ett av de mest prisvärda hemmaspa -modellerna är enligt användarrecensioner Bestway Lay-Z St. Lucia Airjet. Denna modell ligger riktigt bra i pris jämfört med konkurrenterna och den innehar flertalet av funktionerna som de dyrare modellerna har. Det enda du som konsument behöver kompromissa med är storleken, detta är den minsta av våra tre jämförda spabad för hemmabruk.

Utöver storleken, som också kan ses som en fördel för dig med ett mer begränsat utrymme är funktioner som touchdisplay, inbyggd timer, ChemConnect-dispenser, Freeze Shield -system och AitJet-system även standard på denna modell. Storleksmässigt rymmer denna uppblåsbara bubbelpool 2-3 personer. Uppblåst och redo för användning är storleken 170×66 cm och innermåttet är då 124 cm.

Detta spa har en massagefunktion vilket samtliga spabad i vårt test har. Materialet Duraplus är likt övriga modellers UV-skyddande och särskilt testat för att klara av stora påfrestningar och år av slitage. Ett prisvärt och otroligt populärt uppblåsbart hemmaspa som verkligen ger valuta för pengarna.

Köpguide – Vad du bör tänka på när du köper ett uppblåsbart spabad

När man väljer ett hemmaspa ska man i första hand fundera över vilken storlek man har behov av. Hur många personer vill kunna bada samtidigt och hur stor tillgänglig yta på din tomt eller i ditt hus har du?

Det finns inte någon specifik lag som kräver ett poolöverdrag på ett hemmaspa. Men det är viktigt att tänka på att ett poolöverdrag kan hjälpa till att minska energikostnaderna och skydda spabadet från smuts och skador. Dessutom kan många tillverkare rekommendera att du använder ett poolöverdrag för att förlänga livslängden på ditt spabad och hålla vattnet rent. Så även om det inte är en lagkrav, är det en bra idé att överväga att använda ett poolöverdrag för ditt hemmaspa. De flesta modeller levereras med ett sådant, ditt enda uppdrag är att använda det.

Material och kvalitet

Se till att badet är tillverkat av högkvalitativa material och är robust nog att klara av slitage och dagligt bruk. Titta på recensioner från andra kunder för att bedöma kvaliteten på produkten. Att ta del av jämförelser och tester av spabad som exempelvis detta på Testjakt är ett sätt att se till att ditt kommande köp lever upp till dina förväntningar.

Samtliga uppblåsbara spabad i vår jämförelse kommer från det välkända märket Bestway och samtliga ytter- och innerväggar är tillverkade av DuraPlus™-material med UV-skydd. Detta material kännetecknas av hög kvalitet och stark slitstyrka. En uppblåsbar jacuzzi ska klara av att stå ute året runt och bör således vara slitstark och klara stora påfrestningar.

Uppblåsning och avtappning

Kolla upp hur lätt eller svårt det är att blåsa upp och tappa ur spabadet. Du vill ha en produkt som är enkel att använda och som inte tar för lång tid att ställa in eller ta bort.

Bestways Lay-Z uppblåsbara massagebad är enkla att med enbart ett knapptryck blåsa upp. För installation kopplar du enkelt ditt bad till ett eluttag och du kan känna dig trygg tack vare den inbygga jordfelsbrytaren.

Hitta bäst i test uppblåsbara spabad hos Testjakt!
Hitta bäst i test uppblåsbara spabad hos Testjakt!

Pris

Bestäm en budget för ditt spabad och jämför priser mellan olika märken och modeller för att hitta en produkt som passar dina behov och budget. I vår jämförelse har vi tre olika modeller som samtliga är prisvärda sett till vad du som konsument får för pengarna. Ställt i jämförelse till ett klassiskt hemmaspa är det dessutom än mer prisvänligt. Vi har en testvinnare, ett billigt spabad för hemmabruk och ett premium alternativ. Hur mycket pengar du vill lägga beror självklart på din budget och hur mycket du tror att du kommer använda produkten.

Temperaturkontroll och funktioner

Kontrollera vilka temperaturinställningar som finns tillgängliga på badet och hur de justeras. Kolla också vilka funktioner som ingår, som massagestrålar eller belysning. Maxtemperaturen på de tre modellerna i vår jämförelse är 40 grader men detta kan variera mellan modeller så marknaden så var noga med att läsa igenom specifikationer innan du gör ditt val.

En stor fördel med spabad som har en timer är att du spar el genom att slippa “elda för kråkorna”. Du ställer enkelt med hjälp av timern in vilken tid på dygnet du önskar ha ditt spabad uppvärmt och timern löser resten åt dig. Detta går att kontrollera upp till 40 dagar i förväg, på så vis slipper du riskera att du glömt förprogrammera en härlig temperatur och kan njuta av ett varmt och härligt bubbelbad trots att dagarna är stressiga och man ibland har mycket att tänka på.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test