Barn & Familj

Bästa Trehjulingen [Topp 5 2021] » Jämför test av trehjulingar

En trehjuling är alltid en rolig och lärorik pryl till ditt barn. Barnen kan både ha roligt med den samtidigt som de tar sig fram lättare. En trehjuling är också väldigt bra att ha innan barnet lär sig att cykla på en riktig cykel. Men vilken är den bästa trehjulingen för dig och ditt barn då?

Det kan vara svårt att hitta en bra trehjuling barn som passar just ditt barns behov. Det beror även lite på om du vill kunna ha kontroll via ett styrhandtag i början tills dess att ditt barn blivit säkrare på trehjulingen, eller om ni kanske tar en tur till centrum där det är mycket människor överallt. Här nedan presenterar vi fem favoriter vi hittat för er.

Observera att Testjakt inte testar produkter själva. Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

Bästa Trehjulingen – marknadens topp 5

1. Bästa trehjulingen Doona Liki S1 Trehjuling (Grey Hound)

I många trehjuling test utmärkte sig den här praktiska trehjulingen, som till och med växer tillsammans med barnet. Den här väldigt intelligent utformade trehjulingen från Doona kan ni använda till era kommande cyklister också.

Den är av hög kvalitet samt att den är godkänd både enligt EN-71 samt REACH. Redan från tio månaders ålder kan ni börja använda den och medan ditt barn växer kan du anpassa trehjulingens storlek.

För dig som vill ha en praktisk och rolig pryl till ditt barn är Liki S1 Greyhound bästa trehjuling för dig, åtminstone om vi får tro användarna. Den ger en säker cykeltur för dem minsta eftersom du som vuxen kan använda styrhandtaget baktill vid behov.

Den inbyggda säkerhetsselen samt fotbromsen bidrar också till en säkrare cykeltur. Med bara ett knapptryck kan du fälla ihop trehjulingen när du ska resa.

Fördelar

 • Sufflett mot UV-strålar
 • Vadderad sits
 • Till tre år

Nackdelar

 • Önskar fler färger
 • Inga medföljande tillbehör

2. Smoby Trehjuling (Blå)

I många av de tester vi studerat har den här produkten från Smoby blivit utvald till trehjuling bäst i test. En perfekt första trehjuling till ditt barn. Ni kan börja använda den redan från 15 månader upp till cirka tre år.

Den är tillverkad i starkt, hållbart material både för barnets säkerhet samt för längre hållbarhet. Dessutom snurrar inte tramporna när trehjulingen blir på-puttad för att skydda barnets smalben.

För dig som letar efter en första, trehjulig cykel till ditt barn passar den här modellen alldeles utmärkt. Den är väldigt behändig då tramporna är utrustade med ett material som förbättrar fästet under barnets fötter.

Det innebär mindre risk för att de halkar och slår sig på ramen eller styret. Cykeln är förutom allt det här även utrustad med ett bekvämt säte med ryggstöd och en reglerbar säkerhetssele.

Fördelar

 • För de minsta
 • Hög kvalitet
 • Många funktioner

Nackdelar

 • Dåligt färgurval

3. Nordic Hoj Babblarna Trehjuling med släp och skjutstång

Den här svenskdesignade trehjulingen från Nordic Hoj är väldigt praktisk för dig med små barn som vill lära sig att cykla. Den är tillverkad av starka material i riktigt god kvalitet varav det därför även medföljer fem års garanti på köpet.

Den är konstruerad med ett riktigt frihjul fram för lättsammare manövrering. Det går dessutom att justera sadeln i fyra olika lägen efter hand att barnet växer.

Det justerbara styret utrustat med styrlås är väldigt praktiskt. Likaså även handbromsen till de båda bakhjulen. Den här trehjulingen har även en supersöt design som både du och ditt barn kommer att älska.

Något som alltid uppskattas av barnen är det tippbara flaket som de kan roa sig med på många olika sätt. En annan bra sak är det avtagbara styrhandtaget som ingår.

Fördelar

 • Ingår Babblarna-klistermärken
 • Söt design
 • Praktiskt utförande

Nackdelar

 • Hög yngsta ålder

4. STOY Trehjuling Vintage Black

En trehjuling från Stoy som är ett alldeles utmärkt val för dig och ditt barn. Den här trehjulingen har en lite mer klassisk stilren design och den har även en praktisk förvaringskorg baktill. Hjulen är tillverkade i plast och styret klarar av att rotera i 360°.

Den är mest lämplig från cirka tre år och uppåt med en maxvikt på 25 kilo. Den här trehjulingen från Stoy är CE-märkt.

För dig som söker en klassiskt vacker, välgenomtänkt, hållbar trehjulig cykel är den här helt perfekt. Ditt barn sitter bekvämt på den stabila sadeln.

Ni behöver dessutom inte bära de saker ni har med er eller köper från affären i händerna, utan ni kan lägga dem i den väldigt praktiska, lilla förvaringskorgen bak på trehjulingen. En produkt som är mycket väl värd sitt pris.

Fördelar

 • Snygg design
 • Bra kvalitet
 • Lättanvänd

Nackdelar

 • Kort användningstid
Last updated: 2021-11-30 07:05:45

5. DOONA LIKI S1 TREHJULING FLAME RED

Den här väldigt praktiska hopfällbara produkten från Doona kan ni börja använda redan från det att ert barn är tio månader ända upp till cirka tre år. Den har en maxvikt på 20 kilo vilket kan göra att den högre åldersgränsen kan variera något.

Den här produkten är både EN-71 samt REACH-godkänd. Trehjulingen har dessutom en praktisk, kompakt konstruktion. Den har även en sufflett mot UV-strålning, samt en säkerhetssele.

Den moderna designen ger inte bara maximal funktionalitet samt komfort utan den är också vacker att titta på. Det gör att du kan ta riktigt snygga bilder av dig tillsammans med ditt barn med sin nya fina trehjuling.

Eftersom den är helt hopfällbar är det en bra trehjuling för både bil-, flyg-, båt- eller tågresor. Styrhandtaget är väldigt följsamt vilket gör trehjulingen enkel att manövrera för dig som förälder.

Fördelar

 • Styrhandtag
 • Bra kvalitet
 • Fotbroms

Nackdelar

 • Få färgvariationer

Köpguide – Vad du bör tänka på inför ditt köp

Eftersom det finns ett så enormt stort urval av trehjulingar att välja bland ute på marknaden kan det vara svårt att veta vilka egenskaper du ska titta efter. Ett par saker att tänka på är varför du vill köpa trehjulingen samt hur länge den stannar i familjen. Här nedan kommer några andra saker värda att ha i åtanke.

Lättmanövrerad

Det är viktigt att ditt barn klarar av att styra trehjulingen. Du bör titta på konstruktionen av styret samt hjulanordningen för att säkerställa att den är enkel att svänga med samt att ditt barn klarar av att bromsa med den. Finns andra funktioner bör även de vara enkla att använda.

Kvalitet

Det är väldigt viktigt att du köper en trehjuling av god kvalitet. Både för ditt barns säkerhet samt för livslängden på produkten. Om den är av dålig kvalitet kan trehjulingen gå sönder under användning, vilket innebär en risk för skador. Om den är hållbar kan dessutom framtida syskon ärva den.

Storlek

Vilken ålder har ditt barn eller hur mycket väger barnet? Du bör leta efter en trehjuling som passar ditt barns specifika ålder eller vikt. Om ni tänker börja lära ert barn cykla vid tidig ålder som exempelvis tio månader finns det trehjulingar med tillväxtfunktioner där du kan omjustera handtag och sadel.

Skaffa en bra trehjuling till ditt barn

Det finns idag en tämligen stor variation av trehjulingar att välja bland och vi valde ut dessa fem produkter då vi upplever att de var mest anmärkningsvärda på marknaden just nu. De uppfyller användarnas önskningar, krav samt förväntningar över vad en trehjuling ska klara av.

För både din sinnesro samt ditt barns trygghet kan vi säga att trehjulingar utrustade med en styrstång vid bakdelen är ett något bättre val, eftersom de ger dig möjlighet att själv ta över kontrollen vid tillfällen du inte känner dig säker på omgivningen. Lämna gärna en kommentar om ni gillade köpguiden eller kontakta oss om ni har funderingar.

Leave a Comment