Bästa Trehjulingarna För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken trehjuling som är bäst i test och säkrast enligt vår testpanel!

En trehjuling är alltid en rolig och lärorik pryl till ditt barn. Barnen kan både ha roligt med den samtidigt som de tar sig fram lättare. En trehjuling är också väldigt bra att ha innan barnet lär sig att cykla på en riktig cykel. Men vilken är den bästa trehjulingen för dig och ditt barn då?

Det kan vara svårt att hitta en bra trehjuling barn som passar just ditt barns behov. Det beror även lite på om du vill kunna ha kontroll via ett styrhandtag i början tills dess att ditt barn blivit säkrare på trehjulingen, eller om ni kanske tar en tur till centrum där det är mycket människor överallt. Här nedan presenterar vi fyra favoriter vi hittat för er.

Marknadens fyra bästa trehjulingar för dina barn

Vi har testat och jämfört de fyra bästa trehjulingarna så att ditt barn ska ha de bästa förutsättningarna för en säker och rolig cykeltur!

1. Vinnare och bäst i test blev Doona Liki S1 trehjuling

Fördelar

 • Sufflett mot UV-strålar
 • Vadderad sits
 • Till tre år

Nackdelar

 • Önskar fler färger
 • Inga medföljande tillbehör

Specifikationer

Mer om Doona Liki S1 Trehjuling

I många trehjuling test utmärkte sig den här praktiska trehjulingen, som till och med växer tillsammans med barnet. Den här väldigt intelligent utformade trehjulingen från Doona kan ni använda till era kommande cyklister också.

Den är av hög kvalitet samt att den är godkänd både enligt EN-71 samt REACH. Redan från tio månaders ålder kan ni börja använda den och medan ditt barn växer kan du anpassa trehjulingens storlek.

För dig som vill ha en praktisk och rolig pryl till ditt barn är Liki S1 Greyhound bästa trehjuling för dig, åtminstone om vi får tro användarna. Den ger en säker cykeltur för dem minsta eftersom du som vuxen kan använda styrhandtaget baktill vid behov.

Den inbyggda säkerhetsselen samt fotbromsen bidrar också till en säkrare cykeltur. Med bara ett knapptryck kan du fälla ihop trehjulingen när du ska resa.

2. Tvåa blev Smoby trehjuling

Fördelar

 • För de minsta
 • Hög kvalitet
 • Många funktioner

Nackdelar

 • Dåligt färgurval

Specifikationer

Mer om Smoby trehjuling

I många av de tester vi studerat har den här produkten från Smoby blivit utvald till trehjuling bäst i test. En perfekt första trehjuling till ditt barn. Ni kan börja använda den redan från 15 månader upp till cirka tre år.

Den är tillverkad i starkt, hållbart material både för barnets säkerhet samt för längre hållbarhet. Dessutom snurrar inte tramporna när trehjulingen blir på-puttad för att skydda barnets smalben.

För dig som letar efter en första, trehjulig cykel till ditt barn passar den här modellen alldeles utmärkt. Den är väldigt behändig då tramporna är utrustade med ett material som förbättrar fästet under barnets fötter.

Det innebär mindre risk för att de halkar och slår sig på ramen eller styret. Cykeln är förutom allt det här även utrustad med ett bekvämt säte med ryggstöd och en reglerbar säkerhetssele.

3. Nordic Hoj Babblarna trehjuling med släp och skjutstång kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Ingår Babblarna-klistermärken
 • Söt design
 • Praktiskt utförande

Nackdelar

 • Hög yngsta ålder

Specifikationer

Mer om Nordic Hoj

Den här svenskdesignade trehjulingen från Nordic Hoj är väldigt praktisk för dig med små barn som vill lära sig att cykla. Den är tillverkad av starka material i riktigt god kvalitet varav det därför även medföljer fem års garanti på köpet.

Den är konstruerad med ett riktigt frihjul fram för lättsammare manövrering. Det går dessutom att justera sadeln i fyra olika lägen efter hand att barnet växer.

Det justerbara styret utrustat med styrlås är väldigt praktiskt. Likaså även handbromsen till de båda bakhjulen. Den här trehjulingen har även en supersöt design som både du och ditt barn kommer att älska.

Något som alltid uppskattas av barnen är det tippbara flaket som de kan roa sig med på många olika sätt. En annan bra sak är det avtagbara styrhandtaget som ingår.

4. Pinepeak Tricycle kom på en fjärdeplats

Fördelar

 • Snygg design
 • Bra kvalitet
 • Lättanvänd

Nackdelar

 • Inte så stort färgutbud

Specifikationer

Mer om Pinepeak Tricycle

En trehjuling från Pinepeak som är ett alldeles utmärkt val för dig och ditt barn. Den här trehjulingen har en lite mer klassisk stilren design och den har även en praktisk föräldrahandtag. Hjulen är tillverkade i plast/EVA.

Den är mest lämplig från cirka två år upp till fyra år. I och med det praktiska föräldrahantaget kan du som förälder hjälpa ditt barn i början för att få in tekniken. Säkerhetsbältet som finns monterat på trehjulingen gör att ditt barn sitter säkert.

För dig som söker en klassiskt vacker, välgenomtänkt, hållbar trehjulig cykel är denna modell helt perfekt. Ditt barn sitter bekvämt på den stabila sadeln. En produkt som är mycket väl värd sitt pris.

Köpguide – Vad du bör tänka på inför ditt köp

Eftersom det finns ett så enormt stort urval av trehjulingar att välja bland ute på marknaden kan det vara svårt att veta vilka egenskaper du ska titta efter. Ett par saker att tänka på är varför du vill köpa trehjulingen samt hur länge den stannar i familjen. Här nedan kommer några andra saker värda att ha i åtanke.

Lättmanövrerad

Det är viktigt att ditt barn klarar av att styra trehjulingen. Du bör titta på konstruktionen av styret samt hjulanordningen för att säkerställa att den är enkel att svänga med samt att ditt barn klarar av att bromsa med den. Finns andra funktioner bör även de vara enkla att använda.

Hitta bäst i test trehjulingar hos Testjakt.se!
Hitta bäst i test trehjulingar hos Testjakt.se!

Kvalitet

Det är väldigt viktigt att du köper en trehjuling av god kvalitet. Både för ditt barns säkerhet samt för livslängden på produkten. Om den är av dålig kvalitet kan trehjulingen gå sönder under användning, vilket innebär en risk för skador. Om den är hållbar kan dessutom framtida syskon ärva den.

Storlek

Vilken ålder har ditt barn eller hur mycket väger barnet? Du bör leta efter en trehjuling som passar ditt barns specifika ålder eller vikt. Om ni tänker börja lära ert barn cykla vid tidig ålder som exempelvis tio månader finns det trehjulingar med tillväxtfunktioner där du kan omjustera handtag och sadel.

Skaffa en bra trehjuling till ditt barn

Det finns idag en tämligen stor variation av trehjulingar att välja bland och vi valde ut dessa fem produkter då vi upplever att de var mest anmärkningsvärda på marknaden just nu. De uppfyller användarnas önskningar, krav samt förväntningar över vad en trehjuling ska klara av.

För både din sinnesro samt ditt barns trygghet kan vi säga att trehjulingar utrustade med en styrstång vid bakdelen är ett något bättre val, eftersom de ger dig möjlighet att själv ta över kontrollen vid tillfällen du inte känner dig säker på omgivningen. Lämna gärna en kommentar om ni gillade köpguiden eller kontakta oss om ni har funderingar.

Vanliga frågor om trehjulingar

När kan barn börja cykla på en trehjuling?

Trehjulingar passar barn som är mellan 1,5 år till 3 år gamla.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test