Fordon

Bästa Takboxen [Topp 3 2021]

Motion XT XL

Rymlig med smarta funktioner
BÄST I TEST

Ranger 500

Takboxen som är ihopvikbar

Frigör utrymme i bilen genom att investera i en takbox. Takbox fungerar lika bra i vardagen som till en långfärd. Lägg underredet till barnvagnen där eller packa skidorna och ha samtidigt gott om plats i bilen för samtliga passagerare. I det här takbox test 2020 har vi utsett Takbox Motion XT XL från Thule till den bästa takboxen och vinnare i testet!
Köp en takbox att använda vid behov istället för en större bil, mer ekonomiskt och miljösmart. Lär dig mer om det och andra fördelar med en takbox i det här testet.

Bästa takboxen 2020 Thule Motion XT XL

Takbox Motion XT XL från Thule rymmer 500 liter och klarar av en maxvikt upp till 75 kg. Takboxen själv väger 23,5 kg och kan lastas med längd på exempelvis skidor på upp till 200 cm. Den är mycket enkelt att installera genom det smarta power-click systemet. Ett snabbmonteringssystem för takboxar.

Öppna och stäng takboxen enkelt från sidan med Slidelock-systemet. Det ger helt separata funktioner då det kommer till öppning och låsning. Systemet hjälper takboxen att låsa automatiskt samt visar med tydlig indikation när locket är på plats och ordentligt stängt. Ingen risk att råka lämna takboxen öppen då det är så enkelt och kontrollera att den är säkert stängd.

På takboxen finns det greppvänliga handtag som gör den lätt att både öppna och stänga. Vid montering på bilen hörs ett tydligt klick när den glider in i rätta läget – vilket ger en snabb och säker montering.

Last updated: 2021-11-30 09:50:22

Takbox Ranger 500 bästa takboxen

Thule har tillverkat takboxen Ranger 500 för dig som har platsbrist i hemmet eller helt enkelt bara vill förvara den så enkelt som möjligt. Den är helt hopvikbar och förvaras enkelt i medföljande väska då den ej används. En takbox som passar alla bilar och hem.

Vikten på takboxen är 10 kg och den klarar vikt upp till 50 kg. Den levereras komplett med skidhållare för antingen fyra par skidor eller snowboards. Totalt rymmer den 260 liter och fungerar fullt ut som vilken takbox som helst då den är tillverkad i kraftigt material som är helt vattentätt.

Det är väldigt lätt att montera på och av takboxen på bilen med Easy-snap snabbfäste. Kraftigt tyg som enkelt stuvas undan när den inte används. Takboxen är 190 cm lång och 50 cm bred.

Så väljer du bästa takboxen

En takbox ger mer utrymme i bilen oavsett vilken bilmodell du kör. Bästa takboxen fungerar lika bra för daglig användning som då det är dags för semester med hela familjen. Packa smart och smidigt samtidigt som alla passagerare i bilen får gott om utrymme. Det handlar också om säkerhet, att inte ha för mycket lösa föremål i bilen under färden. Med hjälp av vårt takbox test 2020 kan du lära dig mer och aktivt göra egna val för att hitta den modell som passar bäst.

Takbox bäst i test

Takboxen Motion XT XL blev vinnare i vårt test av bästa takboxen. Den är lätt att hantera, montera på och av bilen samtidigt som den är elegant utformad och klarar av mycket last. I val av takbox kan du ha specifika önskemål och krav, men önskar du en allsidig takbox som fungerar i alla lägen rekommenderar vi vår testvinnare. En rymlig takbox med många smarta funktioner.

Bästa takboxen vid förvaring

 På andraplatsen i vårt takbox test 2020 kom Ranger 500. Den passar dig som gärna vill ha en takbox men inte riktigt har plats att förvara den då den inte används. Med takboxen följer en väska som den enkel paketeras ner i. Enkel att fälla ihop och upp samtidigt som den inte kräver nästan något utrymme alls. En takbox i hårdplast kräver mer utrymme vid förvaring men anses av många att vara mer hållbar över tid.

Montera på och av i takbox test 2020

Ett av de kriterier vi utgick ifrån i vårt test av takboxar var hur lätt de gick att montera på och av bilen. De två modeller vi fastnade för har snabbfästen vilket gör att monteringen är mycket enkel. Snabbt på och av, bara lyssna efter klickljudet och du vet att takboxen sitter på som den ska.

Material på takbox

Materialet på takboxen kan variera, från mjukt material till hård plast. Det viktigaste är att materialet fungerar i alla väder. Takboxen kommer att utsättas för sol, regn och snö. Ingen fukt och väta ska komma in utan det ska fungera lika bra året runt.

Smart lås på takboxen bäst i test

Att vara helt säker på när takboxen är helt stängd kan ibland vara svårt. Med vår testvinnare av takboxen Motion XT XL som blev bäst i test är det väldigt enkelt. Den har en tydlig indikator som visar när och om takboxen är helt låst och stängd. En smart och väldigt trygg funktion!

Utformningen på takboxen

De flesta takboxar är idag utformade för att ta så lite vind som möjligt. Därför behöver du inte lägga lika stort fokus på den biten, utan kan hitta en funktionell takbox som uppfyller dina behov.

Fördelar med att ha takbox

  • Mer förvaringsutrymme – Oavsett om det är i vardagen eller till en planerad resa.

  • Ökad säkerhet – Inge lös packning i bilen som kan flyga runt i bilen vid en hastig inbromsning.
  • Bra för miljön – Istället för att köpa en större bil, köp en takbox och använd vid behov.
  • Lätt att montera av och på – Den bästa takboxen i vårt bäst i test går snabbt att montera på och av med smarta snabbfästen.
  • Inte bara skidor – Traditionellt går tankarna till skidor när någon pratar om en takbox. Takboxen kan användas för all typ av packning.
  • Förvara takboxen smart – Har du dåligt med förvaringsutrymme finns idag takboxar som går att packa ihop i en väska för att minska utrymmet den upptar när den inte används.

En takbox gör livet lättare, allt från vardagslivet till den årliga familjeutflykten. Jämför olika modeller, läst vårt bäst i test 2020 över takboxar och hitta en ny favorit att använda.
Leave a Comment