Bästa Täckbyxorna För Barn (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka täckbyxor och termobyxor för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Vi har valt ut de bästa täckbyxorna från välkända varumärken. Byxorna har många olika namn som hörs i vår vardag. Täckbyxor kallas även för termobyxor, skidbyxor, överdragsbyxor och vinterbyxor. Dessa byxor kan användas både när det regnar och när det snöar. Byxorna hjälper dig att hålla dig torr så att du kan vara ute längre.

Täckbyxor används oftast på vintern då det är kyligt ute och har olika foder beroende på när du vill använda dem. Dessa byxor kan användas vid aktiviteter som till exempel slalom, pulka och vandring. Det finns många olika modeller som är anpassade till olika typer av aktiviteter. Med och utan hängslen med olika typer av isoleringsmaterial.

Du kan använda täckbyxor på arbetet och vid vintersport. De kan också användas när du grillar, åker pulka eller åker skridskor. Byxorna kan också användas när du gör snöänglar och bygger snögubbar. Du kanske hellre tar in på ishotell eller åker till Norrland för att se Sveriges välkända norrsken. Du kan hålla dig varm och torr med dessa byxor.

Vi har hittat de fem bästa täckbyxorna för barn

Du finner många bra egenskaper på dessa termobyxor som finns i vårt sortiment. Tack vare att de är både vattentåliga och vindtäta kan du använda dem från höst till vår. De kan även användas när det är riktigt blåsigt på sommaren. Dessa byxor har många användningsområden. När och hur du använder dem, är upp till dig.

Byxorna skyddar och värmer. Dessutom är de väldigt mjuka och bekväma att ha på sig. De har hög tålighet då de är slitstarka och vattenavstötande. Många byxor är bra utrustade med fickor, hängslen och reflexer så du är väl synlig i mörkret. En del har även benuppslag som gör att du håller värmen ordentligt och förhindrar det obehag det innebär när byxan åker upp.

1. Vinnare och bäst i test blev Didrikson Idre täckbyxor

Fördelar

 • Effektiv isolering av värme
 • Bra detaljer som fothällor i silikon

Nackdelar

 • Tål inte att torktumlas
 • tvättas endast i 40 grader

Specifikationer

Mer om Didrikson Idre täckbyxor

Det som är bra att tänka på när du köper täckbyxor är vilket foder de har. Materialet på dessa byxor andas bra samtidigt som de håller värmen tack vare ordentlig isolering. Byxorna har miljövänlig framtagning av fodret och det vattenavvisande materialet är PFC-fri.

Hängslena på byxorna kan justeras vilket är bra. Detta gör att byxorna kan anpassas efter dina önskemål. Fothällarna är gjorda i silikon vilket gör att de inte skaver om du har dem under fötterna. Även nedre delen på benen på dessa täckbyxor går att justera med någonting som kallas för snö lås.

Snö låset håller snön borta från benen vilket är väldigt skönt då det direkt blir kallt om man får in snö under byxorna. Att polyesterfibern som används är av förnybar plast gör att det blir miljövänligt att köpa byxorna. En annan bra egenskap är att dessa täckbyxor har en hög midja med enkel knäppning.

Termobyxor för barnen finns i storlek 80-130 och du kan få dem helt utan fraktkostnad online. Dessa byxor finns även i butik och många gånger kan det vara lättare att köpa i butiken, eftersom du kan mäta hur de sitter på barnet. Ett annat alternativ är att prova i butik och beställa på nätet.

2. Tvåa blev ZigZag provo skidbyxa som bästa premiumvalet

Fördelar

 • Polyester
 • Hängslen

Nackdelar

 • Sämre material för miljön
 • Behöver tvättas ofta

Specifikationer

Mer om ZigZag provo skidbyxa

Bland de allra bästa täckbyxor du kan ha på vintern finns Zig Zag. Dessa byxor ät komfortabla att ha på sig. Detta tack vare dess foder och för att de sitter bra i midjan. De sitter bra tack vare hängslen men föredrar du att ta av dig hängslena går det bra.

Zig Zag kommer på andra plats i täckbyxor test tack vare tejpade sömmar. Dessa sömmar bidrar till att det känns behagligt att ha på sig byxorna. De är ordentligt vind och vattentäta då de är helt och hållet i materialet polyester. Det finns många olika storlekar att välja mellan både i butik och på hemsidan.

Du kan använda dessa byxor i flera år då de har en bra tålighet och slitstyrka. De är stilrena och enkla och de har väldigt bra resår i sidan. Du kan ha byxorna utan hängslen och utan att de åker ner. Kunden får ett års öppet köp och vi garanterar att byxan har bra kvalitet!

Detta gäller framförallt skidbyxor och det finns tillhörande jackor till dem. Du har även prisgaranti på byxorna när du köper dem online. Skulle du ångra ditt köp av någon anledning får du pengarna tillbaka. Glöm inte att låta prislappen sitta på om så skulle vara fallet.

3. Hummel Storm byxa blev trea och bästa budget-täckbyxorna

Fördelar

 • Hängslen, kors i ryggen
 • Bra resår i midjan vilket gör det lätt att röra sig

Nackdelar

 • Endast i storlek 98
 • Dyrare pris

Specifikationer

Mer om Hummel Storm byxa

Hummel Storm byxa är otroligt bra täckbyxor. De är vattentäta och har snygga pilar på baksidan som är reflexer. Byxorna har tejpade sömmar som förhindrar att det skaver och de har även bra hängslen som har ett kors i ryggen för att de inte ska falla av.

De kom på tredje plats i täckbyxor bäst i test för att de är fria från skadliga ämnen som fluorkarboner. Kylan stannar utanför byxorna tack vare att de är utrustade med benuppslag. De har bra hällor för fötterna som ser till att de inte åker upp vilket är populärt i skidbacken bland annat.

Nackdelen med materialet är att det kan kännas tungt då det inte andas lika bra som andra material. Det brukar dock inte kännas av om du har bra underställ på dig under täckbyxorna. Fördelen är att du är ordentlig isolerad mot kyla.

Du behöver inte vara rädd för att de blir skrynkliga och du kan använda dem i många år tack vare dess otroliga slitstyrka. Detta är en mycket bra egenskap att komma ihåg när du letar efter termobyxor. De kan med fördel används ute i den vilda naturen.

4. Reimatec loikka byxa

Fördelar

 • Avtagbara hängslen och fothällor
 • Ovanligt slitstarka i test

Nackdelar

 • Lite dyrare pris än de andra
 • Lika dyrt på barnavdelningen som vuxenavdelningen

Specifikationer

Mer om Reimatec loikka byxa

De moderna täckbyxor som finns idag liknar en vanlig byxa genom att vara stilrena, ha fickor och en knapp i midjan. Du kan justera benslutet vilket är väldigt funktionellt. De har ett resultat 80 000 varv Martindale vilket betyder ovanligt bra slitstyrka.

Det är tåliga, enkla, slitstarka och snygga täckbyxor. Byxorna finns tre olika färger att välja mellan. Du kan reglera storleken på hängslena. Det finns bra vatten och smutsavvisning på den yttre delen vilket gör dem unika och varmt innerfoder. Byxorna har otroligt bra andningsförmåga som bidrar till extra hög komfort.

Byxorna är perfekta att ha på sig på skolgården för stora och små eller i skidbacken i vackra svenska fjällen. Täckbyxorna finns olika färger med matchande jackor till för de som är mer intresserade av att köpa ett set. Byxorna går att ha på sig i många olika väderförhållande tack vare att de är bra på att reglera värme.

Täckbyxorna finns även i junior storlekar med extra bra resår i midjan så det ska passa alla kroppsstorlekar. De klarar temperaturer till under 20 grader. Du kan ta av och på både fothällor och hängslen beroende på vad du tycker är behagligast och mest praktiskt.

5. Lindberg Iceberg täckbyxor

Fördelar

 • Går att välja matchande kläder ifrån Lindbergs
 • Unika tack vare grow cuff

Nackdelar

 • Finns i få storlekar
 • Låga grader vid tvätt. Risken att de inte blir rena ordentligt.

Specifikationer

Mer om Lindberg Iceberg täckbyxa

Iceberg har en bra egenskap som skiljer dessa täckbyxor ifrån andra. Det är grow cuff som de kallar det. Barnen tillåts att växa utan att behöva köpa nya termobyxor till året efter. Det finns förlängning till benen som även de har snölås och resår.

Fodret är nylon vilket ger de en god andningsförmåga. Byxorna är mycket vattentäta och går utmärkt att torktumla eller hänga in i torkskåp. De är sköna att ha på sig tack vare passformen och tejpade sömmar. Byxorna har många fina tillbehör för dem som vill matcha jackor, vantar och mössor med dessa täckbyxor.

Iceberg har en väldigt modern stil på sina kläder och ett varierat utbud som passar din personliga smak. De utmärker sig tack vare just deras stilrena ytterkläder med tillbehör som vantar och mössor. Vi vill alla vara snygga i skidbacken.

Snart tar rabattkoden slut så passa på att gå in och se hur extremt billigt pris vi har på barnkläder just nu. De har såklart bra och roliga detaljer med både stilrena enfärgade och figurer på tröjor och byxor och även praktiska ytterkläder.

Vad du bör tänka på vid köp av täckbyxor

I olika tester av produkter går vi igenom dess vattentäthet, värmeisolering, slitstyrka, hållbarhet samt hur praktiska de är att ta på och av.

Slitstyrka är bra eftersom du kan behålla samma byxor och slippa köpa nya varje år. Det finns många täckbyxor på second hand butiker som brukar vara populärt att handla ifrån då hållbarheten är otroligt bra på dessa byxor.

Vindtäta

Samtliga termobyxor bör vara vindtäta då vi vill behålla värmen. De behöver även andas ordentligt för att inte svett ska samlas och skada huden.

Kylan biter gärna tag i en på vintern och tar sig in vid vristen. En otroligt bra detalj som du kan hitta på byxorna är att de har knappar så att du kan stänga till de delar kylan tar sig in.

Kunder brukar vilja ha vindtäta byxor i kombination med att de är lätta i vikt. De används ofta under våren och i höstkylan.

Hitta bäst i test täckbyxor och termobyxor för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test täckbyxor och termobyxor för barn hos oss på Testjakt.se!

Vattentäta

Du vill kanske även ha dina byxor vattentäta och det finns olika test som kända varumärken använt sig av för att jämföra de olika byxorna med varandra.

Du kan läsa beskrivning om kvalitén på byxorna, till höger om produkten och du kan fråga om hjälp i butiken, alternativt läsa på lappen.

På skidsemestern är det vanligt att vilja torka dem under tiden du äter lunch då möjligheten finns och det går utmärkt både i tumlare och torkskåp. Dubbelkolla om de tål att torktumlas innan köp om det är viktigt för dig som kund.

Behåller värmen

Är du ute och åker skidor vill du framförallt att värmen ska stanna kvar. Det finns olika material och tjocklek på täckbyxorna.

Finns även de med olika lager för att få det mer likt lager på lager metoden

Fothällar, justering vid vristen och ordentligt resår är positivt om byxorna har vilket gör att du slipper snö direkt på benen.

När dessa täckbyxor ska användas?

Många vill ha termobyxor som har både bra vattentäthet och står emot kyla så att det går att använda dem hela säsongen.

En del föredrar att köpa vattentäta och tunnare byxor för att använda vid regnskurar och tjockare byxor med bra isolering av värme för att använda på vintern.

Priset är en bra faktor att håla reda på. Vissa byxor har ett lågt pris och till och med rabattkoder vilket betyder att du kan få två par för priset av ett.

Vanliga frågor om täckbyxor för barn

Vilket märke ska jag välja till skidor i fjällen?

Det finns många kända märken men ett tips är att se på allra kända som Lindberg och Nordbjorn då de har gott rykte av flera olika anledningar.

Vad är mer likt regnbyxor? Tänkte till barnen i höst.

Ett tips är att kolla byxornas vattentäthet på beskrivningen av produkten. Samt att de håller värmen ordentligt och jämföra de med andra liknande.

Vad ligger priserna på täckbyxor på idag? Är det dyrt?

Priserna varierar från byxa till byxa. Det beror helt på vilka typer av byxor som du är ute efter och vad de ska ha för kvalitet.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test