Bästa Steamer [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

De flesta känner igen hur tråkigt det kan vara att behöva plocka fram strykjärnet och den otympliga strykbrädan för att få ordning på garderoben och se presentabel ut. Lösningen för alla oss som vill spendera vår tid med att göra roligare saker är att investera i en steamer.

Smidigt och snabbt kan du få bukt på rynkorna medan kläderna hänger kvar på galgen. Men hur vet du vilken du ska satsa på? Oroa dig inte! Vi har gjort grovjobbet och korat vinnaren av titeln ”bästa steamer” i vårt steamer test, tack vare ett bra pris och en smidig design. Läs mer om vårt steamer test nedan och hitta den variant som passar just dig och din vardag allra bäst.

Kort om de tre vinnande steamers

Philips GC363/30

-"Den här steamern är dessutom är effektiv och lättanvänd"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Cirrus No.2 Steamer

-"Cirrus steamer har en mycket snabb uppvärmning, det tar endast 25 sekunder för den att bli varm"
Läs hela recensionen >

Tefal Access Steam Care

-"Ett stort plus är att denna steamer inte har sladd, vilket är väldigt smidigt"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Det här är en liten och smidig steamer som är lätt att ta med på resan för att slippa stressa över att hitta strykjärn och strykbräda. Den är riktigt effektiv om du reser mycket inom jobbet och ofta är på språng samtidigt som du måste se professionell ut. Av de varianter som utvärderades så vann denna steamer bäst i test i vårt steamer test.

Designen är snygg och ger en välkomnande färgklick i vardagen. En av de många fördelarna är att den jämnar ut alla rynkor i plaggen samtidigt som den faktiskt tar bort lukt. Det är ett stort plus eftersom det är bättre för miljön och kläderna håller längre i längden om du tvättar dem mer sällan. Den här steamern är dessutom är effektiv och lättanvänd.

Du får en värmetålig handske till så att du inte bränner dig medan du fixar dina plagg och en tillbehörsborste för de plagg som är lite tunnare och ömtåligare. Vattentanken är lite mindre än i andra steamers vilket gör att den tar slut något snabbare vid väldigt skrynkliga plagg. På det stora hela överväger dock de positiva egenskaperna. Slutligen så är den också billig.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Philips GC363/30

Last updated: 2021-05-22 11:38:46

Fördelar

Nackdelar

Tvåa i vårt steamer test kom Cirrus med sin läckra, stilrena design. Ja den är nog till och med snyggast i detta test. Dess vattentank är större än vinnarens vilket gör den lite tyngre och otympligare. Den är därmed inte lika lätt att ta med sig på resan. Ett plus är dock att vattentanken räcker lite längre vilket gör den lite effektivare om du ska steama flera plagg.

Jämfört med vinnaren är den dyrare, den är till och med dyrast i detta test, medan vinnaren är billigast och den steamer du kan få ut mest av den då den är lättast att transportera vid resor. Cirrus steamer har en mycket snabb uppvärmning, det tar endast 25 sekunder för den att bli varm.

Cirrus steamer kommer i en urläcker förpackning och placeringen av knapparna är lite smidigare än på andra steamers. Den är väldigt okomplicerad och passar bra till dig som inte reser jättemycket och behöver en mindre och smidigare steamer där hemma. Den gör jobbet precis som den ska så det är en bra investering om du har budget till den och inte planerar att resa mycket med den.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Cirrus No 2 Steamer

Last updated: 2021-05-22 11:38:46

Fördelar

Nackdelar

På tredje plats i vårt steamer test kommer Tefal Access Steam Care steamer. Den är effektiv och har en snygg design, men den förlorar en del på grund av sin stora storlek som gör den lite otympligare än de andra två. Ett stort plus är att denna steamer inte har sladd, vilket är väldigt smidigt. Prismässigt ligger den mitt emellan de andra två produkterna.

Den handhållna steamern från Tefal har en ny uppvärmningsteknik för sin stryksula vilket resulterar i ångning utan kondens och av hög kvalitet. Den passar för alla typer av plagg, även de mest ömtåliga. Det medföljer också en vertikal stödbräda för att du ska få perfekta resultat när du använder dig av produkten. Den sköter sitt jobb med bravur varje gång.

Tefal är en steamer som passar dig som går mycket fram och tillbaka mellan olika rum, till exempel om du är skräddare som ska fixa flera plagg eller har en familj med tonåringar där alla ska använda steamern. Den är lättast av alla tre att snabbt flytta runt då den inte har någon sladd. Den gör helt klart sitt jobb och kläderna blir utan veck och rynkor riktigt snabbt.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Tefal Access Steam Care

Last updated: 2021-05-22 11:38:47

Köpguide steamer test

Tänk på hur din livssituation ser ut innan du bestämmer vilken steamer som passar bäst. Kommer du resa mycket eller kommer du bara använda din steamer hemma? Kommer flera i hushållet att använda samma steamer? Vilket pris är du villig att betala? Det är viktigt att utvärdera hur den kommer passa in i just din vardag.

Vilken steamer som än väljs kommer den att göra din vardag lättare eftersom de är snabbare än vanliga strykjärn och mer portabla om det skulle önskas. Alla steamers är dessutom skonsammare mot kläderna än strykjärn, men om du har ömtåliga eller tjocka kläder kan en tillhörande borste och handske vara att föredra.

Enkel användning

När du investerar i en produkt brukar den första kvaliteten du önskar ha vara att en produkt är enkel att använda. Det ska inte finnas några komplicerade knappar och inställningar eller flera olika delar som måste tas isär och plockas ihop efter varje användning. Den ska vara smidig att plocka fram och att använda samt lika smidig att lägga undan.

En steamer ska vara lättare att använda än ett traditionellt strykjärn och om de blir mer komplicerade så förlorar de den viktigaste egenskapen. Ju mer komplicerad vår vardag blir och ju mer komplicerade våra liv blir desto enklare vill vi att våra prylar ska vara för att underlätta i vardagen.

Lätt vikt

Idag är det viktigt att saker går fort och är så enkla som möjligt. Ingen orkar dras med tunga, otympliga produkter som är tråkiga och jobbiga att använda. En steamer ska vara lätt och smidig att använda då kläderna hänger upprätt på galgen och du måste hålla produkten under användning.

Om du ska ut och resa slipper du paniken med att leta efter ett strykjärn. Det är framför allt en viktig egenskap för dig som reser med jobbet och springer från möte till möte. Ett snabbt stopp på hotellrummet kan fräscha upp blusen och låta dig fokusera på det som verkligen är viktigt.

Batteritid

Batteritid varierar mellan olika produkter och kan göra din produkt otillförlitlig om du inte väljer rätt. Med en sladd blir uppgiften lite svårare att utföra då sladden kan vara i vägen och göra maskinen något otymplig. Att ha lång och pålitlig batteritid är viktigt om du väljer en sladdlös steamer.

Det är viktigt att du kan lita på din steamer om du har bråttom till ett möte eller vad det än handlar om. Kontrollera därför batteristyrkan och batteritiden innan du gör ditt inköp för att hitta den produkt som passar dig bäst. Om du kommer att använda produkten mycket bör du investera i en med ett kraftfullt batteri.

Snygg och smart design

Snygga produkter är så klart alltid härliga att omringa sig med och allra helst med smart design så att du inte behöver komplicera din vardag mer än nödvändigt. En snygg produkt är även roligare att använda och du får mer värde för pengarna med en funktionell produkt som passar in med resten av inredningen.

En snygg design på en produkt är inte bara estetiskt tillfredställande men det kan även minska stressen om du känner att den passar in fint i hushållet utan att ta upp för mycket plats. Att råka lämna en snygg produkt framme om du får oväntat besök är inte helt fel heller.

Bästa steamer - Vanliga frågor och svar

I vårt test vann den billigaste produkten bäst i test för den hade fler tillbehör och var lättare att resa med utan att kompromissa på kvalitet.

Det är helt upp till dig! Om du kommer gå omkring mycket med din steamer och använda den dagligen kanske en sladdlös steamer passar dig bättre.

Nej, det är bara att plocka fram din steamer från skåpet och sätta igång, svårare än så är det inte!

Genom att ånga kläderna utsätts fibrerna för mindre slitage och värme jämfört med vanliga strykjärn. I längden kommer kläderna att förbli fräschare längre.

Vi gjorde ett steamer test så att du slipper grovjobbet

Alla har vi olika liv och ställs inför olika utmaningar i vardagen. Det viktigaste är att hitta en steamer som förenklar din vardag och hjälper dig att spara tid på en av de tråkiga sysslorna som hör vardagen till. Kommentera gärna nedan om ni har några frågor eller synpunkter som nu vill dela med er!

Steamer test – Testjakts lista över de bästa steamers

  1. Bäst i test – Philips GC363/30
  2. Bästa premium – Cirrus No.2 Steamer
  3. Bästa sladdfria – Tefal Access Steam Care

Philips steamer vann bäst i test på grund av dess pris, tillbehör och lätta vikt och eftersom den passar de som vill ha allt i en steamer. Bästa premium steamer vann Cirrus då den är dyrast av de som testats, men den har även snyggast design och klarar av jobbet. Tefal var den bästa sladdfria steamer vi kunde hitta, vilket gör den smidig att använda.

Referenser

Om ni äntligen bestämt er för att köpa en steamer så kan ni på tillverkarnas hemsidor hitta all extra information som ni kan tänka behövas om alla steamers. Vi har bland annat tittat på Philips (https://www.philips.se/c-m-ho/klaedvard/steamer), Tefals (https://www.tefal.se) och Steamerys (https://steamery.se) hemsidor när vi har undersökt information om och testat ovanstående steamers.

Lämna en kommentar