Bästa Spikpistolerna Med Batteri Eller Gas (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken batteridriven spikpistol som är bäst i test enligt vår testpanel!

Spikpistolen är inte bara användningsbar för dig som utför hemmasnickerier utan även professionellt inom exempelvis hantverk och konstruktion av tavelramar. Vi har letat efter den bästa spikpistol på marknaden.

Till vårt spikpistol bäst i test har vi tittat igenom och studerat åtskilliga tester, produkter och recensioner för att kunna välja ut våra 5 favoriter av varierande prisklass och kvalitet.

De fyra bästa spikpistolerna på marknaden just nu

För dig som söker en spikpistol så finns det många att välja bland. Vi har underlättat för dig genom att testa fyra av de absolut bästa batteridrivna spikpistolerna på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev MILWAUKEE M18 FFN-502C

Fördelar

 • Kräver inga gaspatroner
 • 2 olika inställningar
 • Batterier & laddare medföljer

Nackdelar

 • Något tung
 • Önskar fler färger

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M18 FFN-502C

Favoriten i vårt spikpistol test Milwaukee M18 FFN-502C är en stomspikpistol med tillräckligt kraft att kunna skjuta spik genom hårdare träslag. Den är även utrustad med skjutredo-teknik, vilket eliminerar uppladdningstid. Den är även utrustad med spärr som stoppar ofrivilliga avfyrningar.

En väldigt behändig och prisvärd batteridriven spikpistol som du kan använda till de flesta typer av arbeten, både lättare som tyngre. Den här maskinen är försedd med både bältes- och regelkrok för din yttersta säkerhet likväl som LED -belysning.

2. Tvåa blev HIKOKI NR1890DBRL som bäst allround spikpistol

Fördelar

 • Kräver ingen rengöring
 • Kompatibelt med HiKOKIs 18V-system
 • Medföljer förvaringsväska

Nackdelar

 • Önskar större spikmagasin

Specifikationer

Mer om HIKOKI NR1890DBRL

HiKOKI NR1890DBRL är en spikpistol för stavspik med en längd på mellan 50-90 mm. Verktyget har en hög kapacitet på upp till ca 700 spik per laddning. Samt med en säkerhetsspärr vid 6 spik för att förhindra oavsiktliga avfyrningar.

Här har du en välbalanserad spikpistol med både innovativ och funktionell design. Dessutom är den konstruerad med ergonomiskt gummibelagt grepp vilket gör att den är extremt behändig att arbeta med även under längre perioder vid till exempel större projekt.

3. MILWAUKEE M18FFN21-0C kom på en tredjeplats som mest värde för pengarna

Fördelar

 • Inga gaspatroner behövs
 • 2 olika inställningar
 • Inklusive förvaringsväska

Nackdelar

 • Levereras utan batteri & laddare

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M18FFN21-0C

Det här är en spikpistol som kommer både utan batterier och laddare. M18 FUEL stomspikpistol är kraftfull nog att även klara av arbeten i något hårdare träslag. Den är utrustad med verktygslös reglering av spikdjup. Den har även inbyggd bältes- och regelkrok.

Med den välkonstruerade Skjutredo-tekniken eliminerar M18 Fuel onödig uppladdningstid. Det här är en spikpistol som dessutom klarar av att skjuta upp till 700 spik på endast en laddning. Vilket gör att den passar alldeles utmärkt för arbeten som kräver viss effektivitet och standard.

4. Dewalt DCN45RND2-QW kom på en fjärdeplats som bästa premium

Fördelar

 • Ingår 1 års garanti
 • Ingår praktiskt förvaringslåda

Nackdelar

 • Något högt pris

Specifikationer

Mer om Dewalt DCN45RND2-QW

Dewalt DCK264P2 är ett komplett paket som innehåller både en dyckert- och spikpistol. Det medföljer även 2 stycken Li-Ion-batterier samt en multiladdare. Båda verktygen har stark effekt vilket ger dig möjlighet att arbeta med både lättare och svårare material.

Vid ett köp av Dewalt DCK264P2 får du alla funktioner du behöver från en spikpistol och mycket mer tack vare den praktiska medföljande dyckertpistolen vilken är extremt behändig. Du kan spika och häfta ihop tavelramar, möbler samt arbeta med många andra projekt.

Köpguide – några saker att tänka på inför ditt inköp

Visst är en spikpistol väldigt användningsbar för hemmafixaren eller dig som arbetar inom exempelvis hantverk, restaurering och renovering. Men eftersom det finns många modeller att välja bland kan det vara svårt att veta vad just du behöver.

Tänk först och främst igenom vad du mest kommer att använda den till. För att sedan göra det lite enklare för dig, har vi här listat några punkter att ta hänsyn över innan du gör ditt köp.

Funktioner

Det är viktigt att du tänker igenom vilken typ av projekt du oftast arbetar med och ifall du vanligtvis arbetar med lättare eller tyngre material. Eller kanske du använder blandade material under din tillverkning eller restaurering.

Ifall du ofta göra tyngre arbeten i hårdare material kan det vara bra att köpa en lite rejälare, mer kraftfull spikpistol. Medan du som normalt sätt arbetar med lättare, mjukare material kan nöja dig med en mindre modell.

Effektivitet

Beroende på om du arbetar på amatör eller professionell nivå kan det vara viktigt med en effektiv spikpistol. Till exempelvis lite större, mer tidskrävande projekt kan du behöva ett något snabbare verktyg.

Oavsett hobby- eller professionella arbeten vid tidspressade situationer är det viktigt att du har en gedigen spikpistol med både stort spikmagasin och effekt att kunna skjuta så mycket spik per minut som möjligt.

Bäst i test spikpistol hos Testjakt
Bäst i test spikpistol hos Testjakt!

Lättanvänd

Det är viktigt att verktyget du köper är lätt för dig att använda, för att ditt arbete ska gå så enkelt som möjligt. Med smidiga verktyg kan du fokusera lättare på ditt projekt.

Med en lättanvänd spikpistol får du möjlighet att arbeta obehindrat. Till exempel kan du röra dig mer obehindrat utan sladd vilket i sin tur leder till att du får bättre precision.

Spikpistoler på Jula

Vi rekommenderar inte att köpa din spikpistol på Jula då dem inte är villiga att bli jämförda med andra produkter.

Med en spikpistol blir ditt arbete och reparationer mycket enklare.

Oavsett ifall du är en amatör, hemmafixare eller professionell hantverkare så underlättar en spikpistol ditt arbete betydligt. Ni kan även använda en av de mer rejäla varianterna till att slå ihop en trädkoja till barnen.

Du som söker ett praktiskt verktyg för olika användningsområden bör investera i en spikpistol. Den klarar att både restaurera möbler och bilinredning.

Vanliga frågor om spikpistoler med batteri eller gas

Hur stor kompressor behövs för spikpistol?

Du behöver en kompressor med tank på 5-15 liter och med ett luftflöde runt 40-100 liter/minut.

Hur mycket kostar en spikpistol?

En spikpistol kostar mellan 1 500 kr och 8 500 kr.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 12/05/2023 •  7 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test