Hem & Hushåll

Bästa Sovmasken [Topp 5 2021] » Jämför test av sovmaskar

De flesta av oss sover bättre om det är både svalt och mörkt i rummet. Temperaturen brukar var lätt att reglera men det kan vara svårt att undvika ljusinsläpp under sommaren. Mörkläggningsgardiner kan vara ett första steg men om de inte hjälper helt så finns det numera specialanpassade masker att ta till. Men vilken är den bästa sovmasken på marknaden?

För att du ska få hjälp med att välja den bästa sovmasken på marknaden har vi sammanställt en köpguide där vi listat olika sorters sovmasker. En bra sovmask bidrar till en god kvalitet på sömnen och ger dig ökad energi under dagen. Återhämtning som ger positiva effekter på din hälsa. Det bästa är att du inte behöver bli väckt av ljusinsläpp.

Observera att Testjakt inte testar produkter själva. Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

De 5 bästa sovmaskerna på marknaden – vi listar den bästa sovmasken

1. Bästa sovmask TEMPUR Sovmask

Tempur är känt för sina komfortabla sängar, så i vårt sovmask test har användare provat om TEMPUR sovmask håller samma kvalitet och komfort. TEMPUR Sovmask är en vadderad sovmask som fördelaktigt formar sig efter ansiktet. Användare rapporterar i ett sovmask test att den stänger ute i princip allt ljus och dämpar området under ögonen både under sömn och vila.

Det går även bra att justera masken tack vare att den har kardborreband. På så sätt får man optimal passform, vilket gör detta till den bästa sovmasken. Masken är justerbar med kardborreband för optimal passform. Den är fylld av Tempur-material och är skön att lägga mot ögonen. Det är den bästa sovmasken att ta med sig på resan.

Fördelar

 • Håller ljuset borta
 • Täcker väldigt bra

Nackdelar

 • Kan vara något svår att sova med på kudde

2. Sovmask, 41X9X2.5

Tempur Sovmask, 41X9X2.5 är optimal att ha med sig på resan då den stänger ute det mesta ljusinsläpp. Den låter inget ljus tränga igenom och den dämpar även området runt ögonen under tiden du sover eller vilar. Det går bra att justera sovmasken med dess kardborreband för att få den rätta passformen för ditt ansikte. Den består av skönt och behagligt material.

Sovmasken ser möjligtvis enkel och liten ut men faktum är att den har väldigt många bra fördelar och funktioner. Den är lätt att ta med sig överallt och gör att du får ökad sömnkvalitet. Det sköna materialet ger härlig komfort för ansiktet och är avslappnande att lägga på ögonlocken. På så sätt får du en vila som varar länge.

Fördelar

 • Smidig att använda
 • Mjukt och skönt material

Nackdelar

 • Det tjocka partiet som ska ligga under ögonen hamnar på ögonen
Last updated: 2021-11-30 07:07:32

3. Luxorparts Sovmask

Luxorparts Sovmask är en vadderad sovmask som rikligt med god sömn. Den är gjord av skönt material och ger ökad komfort och vila under din tupplur. Du kan enkelt bära med dig den på resor och använda när du behöver en stunds vila. Vadderingen på insidan blockerar ljuset och förhindrar att du blir störd av omgivningens alla intryck.

Den ser relativt simpel ut i jämförelse med andra sovmasker på marknaden men den är minst lika bra på att stänga ute ljus. Du kan därmed med fördel använda dig av sovmasken när du behöver en stunds avkoppling. Den är lätt att lägga på ögonen och lägger sig bra runt ansiktet. Dessutom håller den sig kvar under natten.

Fördelar

 • Ljustät
 • Tar minimalt med plats

Nackdelar

 • Kan vara svår att justera runt ögonen

4. Amelie soie silk sleep mask nude

Amelie soie silk sleep mask är en elegant och vacker sovmask som ger en ökad känsla av lyx när du ska ta dina tupplurar. För den som söker extra lyx i vardagen är det här den perfekta sovmasken. Den låter definitivt ingenting störa din ack så nödvändiga skönhetssömn. Med sin behagliga passform ger dig den en skön sömn.

Den är lika behaglig som den ser ut och ger känslan av njutning när du ska sova. Det kan verka som att den inte är lika avancerad som andra sovmasker som finns på marknaden men den ger lika goda effekter på sömnen. Den kommer dessutom i olika färger och modeller. Dess vackra utseende kommer även med en liten fjärilssymbol i nedersta kanten.

Fördelar

 • Elegant och vacker modell
 • Unikt utseende

Nackdelar

 • Kan glida av under sömnen
Last updated: 2021-11-30 07:07:36

5. Ecotools Relaxing Bamboo Sleep Mask

För den som söker en sovmask som även värnar om hållbarhet och miljövänliga produkter är Ecotools relaxing bamboo sleep mask den optimala sovmasken. Den är gjord i mjuk viskostråd av bambu. Den är enkel i sin design och har band som du lätt kan dra runt huvudet. Du kan välja mellan blå och grönt och den ger en avslappnande spa-känsla.

Den ser relativt torftig ut och kommer endast i val av två färger men den ger definitivt det resultat du önskar. Materialet i bambu ger en behaglig och skön känsla och du sover gott med masken under hela natten. Den är trots sitt utseende väldigt bra på att stänga ute ljus och andra störande intryck från omgivningen. Dessutom lugnar den oroliga sinnen.

Fördelar

 • Skönt material av bambu
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Inte så snygg design
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Köpguide

Sovmask är det ultimata verktyget för att få en god natts sömn. Därför är det också viktigt att välja den bästa sovmasken som finns. För att underlätta har vi sammanställt en lista över faktorer som kan vara viktiga att tänka på när du gör ditt val av sovmask.

Enkel att använda

Det ska vara lätt att dra på sovmasken över huvudet och den ska även stanna kvar under nattens gång. Det är viktigt att du inte blir väckt av att sovmasken trillar av. Därför är det bra att kolla så att den sitter.

Skönt material

Eftersom du ska sova med masken under natten eller när du tar tupplurar är det viktigt att den känns behaglig. Det kan därför vara bra att kolla upp vilket material masken är gjord av. På så sätt är du garanterad den bästa kvaliteten.

Justerbar passform

Vi har alla olika ansiktsformer och en modell passar inte lika bra på allas. Det finns vissa standardmodeller men det kan vara bra att kolla upp om det går att justera banden så att den formar sig efter just din ansiktsform.

Sammanfattningsvis finns det gott om bra produkter på marknaden

För att du ska få den bästa sovmasken för dig är det viktigt att du får den hjälp du behöver. Vår lista är avsedd att vägleda dig när du ska välja den bästa sovmasken som passar just dina behov.

Vi ser gärna att du får den bästa sovmasken som finns på marknaden och därför är det viktigt för oss att du är nöjd med vår köpguide. Vid övriga frågor får du gärna kontakta oss så att vi kan hjälpa dig vidare. Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte om köpguiden.

Leave a Comment