Bästa Snuttefiltarna För Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka snuttefiltar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Att var nära är något alla är i behov av, men små barn har ett ännu större behov av att känna trygghet. Doften från föräldrarna, myset att få snusa på filten, eller helt enkelt bara känslan av att känna igen det mjuka materialet mot sin kind. När barnet eventuellt börjar sova i eget rum så finns snutten också där som en trygghet och känsla av att barnet inte är ensam. Det kan skapa förutsättningar för lugnare nätter och sovstunder.

Med en snuttefilt kan bebisen känna sig trygg och nära trots att du som förälder inte håller i barnet. Många barn blir förälskade i sina snuttefiltar och snart är det en av de viktigaste prylarna i hemmet att ha koll på. Tips från rutinerade småbarnsföräldrar är att alltid köpa två stycken, skulle det otänkbara ske, att den älskade snutten försvinner så är problemet löst om det finns en reserv. Många föräldrar vittnar om hur de har slitet sitt hår när snutten efter en promenad eller tur i mataffären är spårlöst försvunnen.

En snuttefilt är mjuk, mysig och perfekt att gosa med. Förutom att snuttefilten ska vara mysvänlig är det dessutom viktigt att den är säker. Snuttefilten du väljer bör således vara tillverkad i ett hållbart och giftfritt material för att inte kunna skada barnet på något sätt.

1. Vinnare och bäst i test blev snuttefilten från Teddykompaniet Diinglisar

Fördelar

 • Hög säkerhet
 • Tillverkad av miljövänligt material
 • Väldigt söta

Nackdelar

 • Finns bara som djur

Specifikationer

Mer om snuttefilten från Teddykompaniet Diinglisar

Teddykompaniets Diinglisar snuttefiltar är tillverkade av ekologiskt bomull med majsfiber som fyllning och är dessutom 100% GOTS certifierad. Materialet är även flamsäkert vilket innebär att snuttefilten inte är lättantändlig. Alla delar på snuttefilten såsom ögon och nos är dragfasta och kan alltså inte dras av, vilket resulterar i en väldigt barnsäker snuttefilt.

Teddykompaniets Diinglisar utnämns ofta som vinnare på grund av att de kombinerar både utseende, känsla och säkerhet. Allt i en snuttefilt. Det finns även många olika figurer att välja mellan vilket gör snuttefilten ännu mer oemotståndlig. och personlig. Därför är den också den perfekta gåvan till babyshowern, vid första mötet eller till ditt eget barn vilket ökar filtens popularitet ännu mer.

2. På en andraplats kommer snuttefilten från Babyland snuttefilt elefant

Fördelar

 • Otroligt billig
 • Hög säkerhet
 • Mjuk och söt

Nackdelar

 • Finns endast i en variant

Specifikationer

Mer om snuttefilten från Babyland snuttefilt elefant

Babyland har designat en egen bästa snuttefilt i samarbete med Teddykompaniet. Förutom att den är otroligt söt och mjuk är den även väldigt billig. Eftersom det är Teddykompaniet som är tillverkaren till filten är den också väldigt genomtänkt och säker. Teddykompaniet är välkända inom produktion av snuttar, gosedjur och andra mjuka prylar till barnen. Denna snutte liksom deras andra är produkter är säker och genomtänkt med dragfasta detaljer och sömmar, giftfri, och flamsäker.

Denna filt lär utses som bästa budgetval i snuttefilt test de kommande åren eftersom den är otroligt billig men håller trots allt en hög säkerhetsnivå. Den håller samma fina kvalitet som Teddykompaniets övriga snuttefiltar som är storfavoriter bland föräldrar och utsetts till bästa snuttefilten i flera test på nätet. Det enda negativa är att det bara finns en design tillgänglig.

3. På en tredjeplats kommer snuttefilten från Kids Concept Snuttefilt Dino Linne

Fördelar

 • Naturligt allergivänligt material
 • Mångsidig och unik design
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Lite högt pris
 • Inte så mjuk

Specifikationer

Mer om snuttefilten från Kids Concept Snuttefilt Dino Linne

Kids Concept’s Dino Linne snuttefilt är en mysig filt i linne vadderad med majsfiber. Tyget är allergivänligt och med dess unika design finns det inga delar som kan vara farliga. Snuttefilten har en naturlig känsla och look vilket passar med den inredningsstilen som är populär i barnrum nu.

Kids Concept är ofta bäst i test på grund av deras högkvalitativa snuttefiltar i naturliga material. Denna Dino snuttefilt i linnetyg är inget undantag! Vi uppskattar den naturliga designen som ger utrymme för en mångsidig användning. Längs kanterna kan man knyta fast en napphållare, napp eller bitring. Dyr, men värd sitt pris om den blir en favorit hos barnet.

4. På en fjärdeplats kommer snuttefilten från Rätt Start Mumin

Fördelar

 • Unikt utseende
 • Otroligt mjuk
 • Barnsäker

Nackdelar

 • Bara en figur att välja mellan
 • Ej tillverkad i naturmaterial

Specifikationer

Mer om snuttefilten från Rätt Start Mumin

Rätt start Mumin är en otroligt mjuk och mysig snuttefilt med självaste Mumintrollet stående uppe i kanten och snuttar på filten. Förutom att den är så söt och mjuk har den även ett praktiskt fäste för napp eller bitring. Alla sömmar och delar är också barnsäkra vilket gör denna filt till ett riktigt bra val.

Den här snuttefilten har utsetts till en av de bästa i flera tester på nätet på grund av att den är väldigt söt och unik men också barnsäker och användbar. Den enda anmärkningen på denna snuttefilt är att den är tillverkad i polyesterplysch och inte i bomull som många föredrar att använda till sina barn.

5. På en femteplats kommer snuttefilten från Done by deer snuttefilt bitleksak

Fördelar

 • Många funktioner
 • Fin design
 • Slitstarkt material

Nackdelar

 • Dyr
 • Tyget innehåller polyester

Specifikationer

Mer om snuttefilten från Done by deer snuttefilt bitleksak

En annorlunda snuttefilt som har en bitleksak i kanten istället för det klassiska lilla gosedjuret. Snuttefilten är mjuk och mysig att ha nära ansiktet och har många funktioner. Bitringen som har olika texturer är skön att bita i och den lilla napphållaren är ett perfekt komplement som ökar användningen av filten.

Done by deer är ett märke som ofta valts ut till bäst i test på grund av deras högkvalitativa produkter. Just denna snuttefilt är i samma kvalitet som Done by deers andra produkter men är dessutom mångfunktionell med både bitring och napphållare. En perfekt filt för barnet att utvecklas i.

Köpguide – Välj rätt Snuttefilt

När du väljer en snuttefilt är det bra att först och främst tänka på hur säker den är. Det ska inte gå att slita av någon del då det utgör en eventuell kvävningsrisk. Materialet bör även vara giftfritt eftersom din bebis kommer ha snuttefilten i munnen.

Utseendet och känslan av materialen är också en viktig aspekt att ta hänsyn till för att hitta den bästa snuttefilten. Men det är också en smaksak vad just du föredrar och vilka egenskaper du prioriterar. Är det exempelvis viktigt att snuttefilten passar in med övrig inredning?

Hitta bäst i test snuttefiltar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test snuttefiltar hos oss på Testjakt.se!

Den bör vara säker och giftfri

Det är viktigt att snuttefilten är säker och att inga delar kan tuggas eller dras av eftersom det då finns en stor risk att din bebis kan kvävas. För att känna dig så trygg som möjligt rekommenderar vi även att du har en babyvakt om barnet använder snutten i eget rum på natten.

Tyget bör dessutom vara giftfritt och så miljövänligt som möjligt eftersom ditt barn kommer ha snuttefilten nära huden och i munnen längre perioder av sina småbarnaår. Därför är det bra att undersöka vilka material snuttefilten är tillverkad av så att du kan känna dig trygg.

Den bör vara mysig och mjuk

Är snuttefilten mjuk och mysig blir det lättare för barnet att tycka om känslan av den och kommer således vilja gosa med den mycket mer. Det påminner nämligen om närheten mot moderns hud som barnet kopplar med trygghet.

Med en mjuk snuttefilt kan du känna dig trygg med att ditt barn inte kommer riva eller skava sig mot snuttefilten. Eftersom barnet kelar med den kan det finnas en risk för det om filten är tillverkad av ett hårt material.

Den bör ha en fin design

Utseendet spelar alltid en stor roll i val av produkter, likaså gäller för snuttefiltar. Här är det viktigt att du känner dig nöjd med utseendet och att ditt barn kommer tycka den är rolig med åldern. Utseendet är ofta en smaksak.

Viktigast av allt är att det är något som ditt barn kommer tycka är intressant att hålla i och undersöka. Mönster, färger och kontraster går ofta hem hos de små liven som inte har lika utvecklad syn som oss vuxna.

När behöver man använda en snuttefilt?

En snuttefilt kan vara ett bra substitut för dig som inte vill använda napp, eller för dig som har ett barn som helt enkelt inte tar nappen. Nappen hjälper barnet att känna sig trygg när du inte kan vara nära vilket även en snuttefilt gör.

Bebisen lär sig gilla snuttefilten och koppla den med en sorts trygghet. Det finns även vissa knep för att det ska gå lättare såsom att ha snuttefilten nära dig ett tag så att den får din kroppslukt. Snuttefilten blir alltså ett substitut för trygghet.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test