Verktyg

Bästa Snöslungan på grus [Topp 3 2022]

AL-KO Snowline 620 E II

Prisvärd och kastar snö 15 m
BÄST I TEST

Husqvarna ST 224

Bästa snöslungan på grus
Premium

Stiga ST 8051

Eldriven med uppladdningsbart batteri
Eldriven

Varje år kommer vintern oavsett vi vill eller inte. Se till att vara redo i år genom att läsa vårt snöslunga test där vi utser den bästa snöslungan på grus 2020. Bäst i test blev AL-KO Snowline 620 E II tack vare att den är prisvärd men har många efterfrågade funktioner. Snöslungan gör att du slipper skotta för hand samtidigt som du lätt får undan snö från trånga utrymmen och gångar. Lär dig mer och få bra tips i vårt test av snöslungor. Se till att vara redo när snön kommer genom att investera i en ny snöslunga.

Bästa snöslungan på grus bäst i test

Vinnaren i vårt test är AL-KO Snowline 620 E II då det är en prisvärd snöslunga med 62 cm arbetsbredd. Det gör att snöslungan klarar av att röja undan en bredare gång av snö utan att du behöver gå flera vändor. Lättare snö kan den dessutom kasta iväg 15 meter.

Elstart gör det enkelt att starta under alla förhållanden. Snöslungan är självgående och har fem växlar framåt och två bakåt. Praktiska reglage gör den enkel att hantera också med vantar och övriga vinterkläder på. Den kraftfulla motorn är bensindriven.

Inbyggda strålkastare gör att den går att använda också i mörker. Bränsleförbrukningen är låg och snöslungan är försedd med gummihjul med grova mönster. Det grova mönstret ger alltid ett riktigt bra och stabilt grepp på alla typer av underlag. Bra hjuldrift gör det enkelt att alltid styra snöslungan dit du önskar.

bästa snöslungan på grus 2020 premium

Husqvarna ST 224 tar sig in på en stabil andraplats. Ett uppvärmt handtag gör att händerna är varma under flera timmar av snöröjning. Det är en snöslunga som med fördel kan användas på grus då den har justerbara släpskor, bestäm själv hur nära marken den ska röja.

Snöslungan är tillverkad för att kunna användas på alla typer av snö och kan kasta snön upp till 10 meter. Den driver bra själv och passar även för att ta bort plogvallar från uppfarten. En snöslunga som är framtagen att användas av villaägare under alla förhållanden.

Drivsystemet har ett friktionshjul som ger smidig och mjuk drivning på framhjulen. Snöslungan blir därför lätt att hantera för alla. Handtaget justeras snabbt till önskat höjd för att flera användare ska kunna röja snö. Snödjup upp till 50 cm är inga problem för den här snöslungan.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Bästa snöslungan på grus eldriven

Alla snöslungor går inte på bensin, tredjeplatsen i vårt test går till Stiga ST 8051 som går på el. Snöslungan kommer med ett uppladdningsbart batteri. Samma batteri kan du använda till Stigas gräsklippare, motorsåg och övriga verktyg om du har fler eldrivna produkter från tillverkaren.

Då snöslungan är eldriven innebär det en betydligt lägre ljudnivå än motsvarande modeller som är bensindrivna. Snöslungan har rejäla hjul som driver bra i snön och gör ditt arbete mycket lättare. Snön kan slungas iväg 1–6 meter.

Vikten på snöslungan är endast 20 kg, den är lätt att flytta runt vid användning. LED-lampor skapar bra arbetsförhållanden också då det är mörkt och dålig sikt utomhus. Snöslungan har en relativt liten storlek vilket gör den lätt att förvara under hela året. Röret som kastar ut snön kan vridas 180 grader för att kasta snön till önskad plats.

🛒 Bästa priserna vi hittat

Köpguide - Så väljer du rätt snöslunga för dig

Snöslungan hjälper villaägaren att göra snöröjningen både lättare och roligare. Är det dåligt med plats att göra av snön på tomten finns det snöslungor som orkar blåsa iväg snön ordentligt. Du slipper skotta för hand och tomten kommer se välvårdad ut och bilens parkeringsplats blir snabbt fri från snö.

Bästa snöslungan på grus

Många uppfarter och villatomter har grusgångar. Köp en snöslunga som fungerar bra till grus för att undvika att all grus försvinner vid användning av en snöslunga. Andraplatsen i vårt snöslunga test gick till Husqvarna ST 224, en modell där användaren själv kan ställa in höjden på slungan för att minimera skador på grusgångar.

Bästa snöslungan 2020 kastar snö långt

Vinnaren i detta snöslunga test är AL-KO Snowline 620 E II. Modellen är prisvärd men kastar samtidigt iväg snön upp till 15 meter. På en trång tomt kan det vara en avgörande faktor för om snöslunga kommer att fungera eller inte. Står det mellan att skotta tung snö för hand och använda en snöslunga är valet enkelt för de flesta.

Snöslunga som driver själv

En snöslunga som inte driver själv blir snabbt väldigt tung att använda. I vårt snöslunga test har vi därför utgått från modeller som själv driver för att göra användningen så enkel som möjligt för dig. De flesta modeller driver idag på framhjulen, men kolla alltid en extra gång för att vara säker innan ett köp. Kolla också däcken på snöslungan så de har ett grovt mönster.

Bensin eller el?

Idag går det att göra aktiva val om snöslungan ska drivas på bensin eller el. Allt fler elverktyg och maskiner kommer ut på marknaden, ett bättre val för miljön. Funktionen kan variera något, som hur långt snöslungan klarar av att kasta snön. Läs därför fakta innan ett köp av en snöslunga för att ha all samlad information. Fördelen med en eldriven snöslunga är att ljudnivån är lägre än en bensindriven motor.

Vanliga frågor och svar

  • Hur bred snöslunga behöver jag? Du behöver själv mäta och göra en uppskattning utifrån din egen uppfart. Hur många gånger vill du behöva gå fram och tillbaka?
  • Hur långt behöver snöslungan kasta snön? Alla har olika förhållanden hemma på sin egen tomt. Återigen behöver du själv avgöra om det räcker med att snöslungan kastar en meter eller om det finns behov av 15 meter.
  • Måste det vara inbyggd belysning? Det måste inte vara inbyggd belysning, men det underlättar helt klart. Alternativet är att försöka använda egen pannlampa och liknande, sällan lika bra effekt som belysning på snöslungan.
  • Varierar snöslungans effekt utifrån typen av snö? Ja. Lätt pudersnö är lättare att kasta iväg och tung blötsnö tyngre, precis som när du skottar för hand.
  • Kan jag använda snöslungan på en grusgång? Alla snöslungor har olika funktioner. Välj en där du själv kan reglera höjd för att snöslungan ska göra så lite skada som möjligt.

Leave a Comment