Bästa Skruvautomaterna För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken skruvautomat som är bäst i test enligt vår testpanel!

Arbetar du ofta med projekt som innebär mycket skruvning eller skruvdragning? I sådana fall är det avgörande att du köper den bästa skruvautomat marknaden kan erbjuda för ditt användningsområde.

En bra skruvdragare gör ditt arbete både snabbare och smidigare. Med hjälp av skruvautomat bäst i test kan du guida dig igenom våra favorit skruvdragare på marknaden just nu.

De fem bästa skruvautomaterna på marknaden just nu

För dig som söker en skruvautomat så finns det många att välja bland. Vi har underlättat för dig genom att testa fem av de absolut bästa skruvautomaterna på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev MILWAUKEE M18 FSGC-202X

Fördelar

 • Inbyggd AUTO-START-teknologi
 • Inkluderar batteri & laddare
 • Innovativ design

Nackdelar

 • Kanske något tung
 • Kunde inkludera bitsar

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M18 FSGC-202X

M18 FSGC-202X från Milwaukee är en automatskruvdragare med kolborstfri motor. Som arbetar i full effekt med ett varvtal på upp till 4500 varv/ minuten. Den är favorit i vårt skruvautomat test eftersom den håller hög standard samt är effektiv.

Den här skruvautomaten från MILWAUKEE har många användbara funktioner, som allt från finjustering av djupinställning och Hex-chuck för att smidigt kunna byta bits. Till det avtagbara magasinet vilket tillåter dig att inte bara använda den som batteridriven skruvautomat utan även som gipsskruvdragare.

2. DEWALT DCF620D2K som bästa gips-skruvautomat

Fördelar

 • Kraftfull kolborstfri motor med 4400 varv/min
 • Laddare & batteri + skruvmagasin medföljer
 • Kompakt och smidig

Nackdelar

 • En del användare upplever det “för lätt” att vända håll av misstag

Specifikationer

Mer om DEWALT DCF620D2K

DEWALT DCF620 är en imponerande 18V gipsskruvdragare med en kraftfull kolborstfri motor. Med en imponerande rotationshastighet på 4400 varv/min och ett vridmoment på 30Nm är detta verktyg utformat för att effektivt driva skruvar och ge långvarig användning. Det är förenat med skruvmagasinet DEWALT DCF6201 för sömlös prestanda.

Det som verkligen sticker ut med DCF620 är dess kompakta och lätta design, som gör den till en av de mest bekväma och praktiska verktygen på marknaden. Det är inte bara kraftfullt utan också lätt att använda i trånga utrymmen, vilket gör arbetsuppgifterna smidiga och effektiva.

LED-belysningen möjliggör arbete i områden med otillräcklig belysning. Skruvdragaren Dewalt DCF620 har också praktiska egenskaper som låsbar strömbrytare för långvarigt arbete, ergonomiskt gummigrepp för ökad komfort och en robust design som tål tuffa arbetsförhållanden.

Sammanfattningsvis är DEWALT DCF620 en pålitlig och kraftfull gipsskruvdragare som kombinerar imponerande prestanda med användarvänliga funktioner och en kompakt design. Det är ett utmärkt val för alla som behöver effektivt driva skruvar med precision och komfort.om professionella arbetare. Tack vare alla finesser den är utrustad med kan du använda den till många olika skruvarbeten. Till skruvar mellan 25-55mm är det här en av de bästa skruvautomat som finns.

3. På en tredjeplats kom FESTOOL DWC 18-4500 C 3,1-Plus som bästa premium-skruvautomat

Fördelar

 • Inklusive laddare & batterier
 • Många tillbehör inkluderade
 • Innovativ Stop-and-Go-funktion

Nackdelar

 • Lite högt pris, men värd pengarna

Specifikationer

Mer om FESTOOL DWC 18-4500 C 3,1-Plus

Festool har lyckats tillverka en väldigt bra skruvautomat med sin DWC 18-4500 C 3,1-Plus. Den har en smart konstruktion med kort längd och välbalanserad tyngdpunkt för optimal viktbalans i alla positioner. Dessutom har den här batteridrivna skruvautomaten en energisparande start & stopp-funktion.

För dig som söker en hållbar skruvautomat till alla typer av arbeten är det här bästa skruvautomaten för dig. Den här batteridrivna skruvautomaten låter dig arbeta fritt med precisa rörelser utan problem. Den har slitagefri, elektronisk frånkoppling för exakt iskruvningsdjup.

Köpguide för vad du bör tänka på när du köper en skruvautomat

För att hitta en bra skruvautomat som passar dina behov kan det vara bra att först tänka ett par faktorer. Det ger dig större chans att hitta det bästa verktyget för dig och dina behov.

Det bästa är att hitta en kraftfull skruvdragare med lång hållbarhet och mångfunktionalitet. Utför du även andra typer av arbeten kan det vara bra att komplettera med något annat funktionellt verktyg som till exempel en regelsökare.

Bäst i test skruvautomater med batteri hos Testjakt.se!
Bäst i test skruvautomater med batteri hos Testjakt.se!

Lättanvänd

Du behöver ett verktyg som är lätt att använda. Eftersom en skruvautomat av dålig kvalitet inte bara kommer att försämra kvaliteten på ditt utförda arbete, utan dina arbetsuppgifter kommer dessutom att ta längre tid att utföra.

Ett lätthanterat verktyg är alltid att föredra då det inte bara underlättar arbetet utan även gör det roligare och att arbetsdagen går snabbare. Du undviker skador på både dig själv och material genom att använda en bra skruvautomat.

Kvalitet

Din skruvautomat bör vara av god kvalitet så att den inte går sönder och du måste lämna in den för reparation eller köpa en ny vilket blir kostbart i längden.

Satsa hellre på lite högre prislapp vilket oftast ger mer maskin, längre livslängd på dina verktyg. Försökt hitta den bästa skruvautomaten för amatörer om du är hemmafixare eller mer avancerad för professionella arbetare.

Funktionalitet

Titta efter vilka funktioner skruvdragaren har så att det verktyg du väljer ut faktiskt klarar av att utföra de jobb du behöver verktyget till. Är effekten tillräcklig, går delar sönder eller blir slöa?

Med hjälp av en välfungerande skruvautomat blir ditt arbete lätt och snabbt avklarat. Du slipper onödiga avbrott för att fixa eventuella problem som annars kan uppstå med en skruvautomat eller andra verktyg.

Skruvautomater hos Jula

Det finns skruvautomater hos Jula men genom att handla via oss på Testjakt får du betydligt bättre priser då nätbutikerna vi är mer konkurrenskraftiga.

Batteridrivna skruvautomater ger möjlighet till ansträngningslösa arbetsdagar

För att välja rätt skruvautomat till just ditt projekt tänk och gå igenom den information du hittar. Ta hänsyn till de punkter vi tagit upp här i vår guide och lycka till med ditt köp av batteridriven skruvautomat.

Vi hoppas att vårt skruvautomat bäst i test kan vara behjälpligt för dig i ditt val av skruvautomat. Har du några frågor eller ifall det kanske är något du saknar, så är du välkommen att lämna en kommentar.

Vanliga frågor om skruvautomater

Vad är en skruvautomat?

En skruvautomat är som en skruvdragare med skillnaden att skruvarna matas fram automatiskt.

Hur mycket kostar en skruvautomat?

En elhyvel kostar mellan 2 000 kr och 8 000 kr.

Vad är skillnaden mellan en skruvdragare och en skruvautomat?

En skruvdragare drar skruvar som du själv sätter i medans en skruvautomat matar fram nya skruvar automatiskt via magasinet i verktyget.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test