Bästa Skruvautomaterna För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilken skruvautomat som är bäst i test enligt vår testpanel!

Arbetar du ofta med projekt som innebär mycket skruvning eller skruvdragning? I sådana fall är det avgörande att du köper den bästa skruvautomat marknaden kan erbjuda för ditt användningsområde.

En bra skruvdragare gör ditt arbete både snabbare och smidigare. Med hjälp av skruvautomat bäst i test kan du guida dig igenom våra favorit skruvdragare på marknaden just nu.

De fem bästa skruvautomaterna på marknaden just nu

För dig som söker en skruvautomat så finns det många att välja bland. Vi har underlättat för dig genom att testa fem av de absolut bästa skruvautomaterna på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev MILWAUKEE M18 FSGC-202X

Fördelar

 • Inbyggd AUTO-START-teknologi
 • Inkluderar batteri & laddare
 • Innovativ design

Nackdelar

 • Kanske något tung
 • Kunde inkludera bitsar

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE M18 FSGC-202X

M18 FSGC-202X från Milwaukee är en automatskruvdragare med kolborstfri motor. Som arbetar i full effekt med ett varvtal på upp till 4500 varv/ minuten. Den är favorit i vårt skruvautomat test eftersom den håller hög standard samt är effektiv.

Den här skruvautomaten från MILWAUKEE har många användbara funktioner, som allt från finjustering av djupinställning och Hex-chuck för att smidigt kunna byta bits. Till det avtagbara magasinet vilket tillåter dig att inte bara använda den som batteridriven skruvautomat utan även som gipsskruvdragare.

2. Tvåa blev MAKITA DFR450ZX som bästa budget-skruvautomat

Fördelar

 • Dammtät konstruktion
 • Användningsbar rotationsomkopplare

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

Specifikationer

Mer om MAKITA DFR450ZX

Det här är en prisvärd skruvautomat från Makita för bandad skruv är. Skruvautomaten är utrustad med en förnyad nosdel för smidigare och effektivare matning av skruvar. Du har även möjlighet att exakt justera djupanhållet för ett bättre, mer precist utfört arbete.

En stor fördel för denna skruvautomat är det skyddssystem batteriet är utrustat med som stänger av batteriet vid låg nivå. Vilket förlänger batteriets hållbarhet avsevärt. Den har även ett alldeles utmärkt bandspår vilket förhindrar bandade skruvar från att fastna.

3. METABO SE 18 LTX 4000 + SM 5-55 kom på en tredjeplats som bästa gips-skruvautomat

Fördelar

 • Inklusive många tillbehör
 • Laddare & batteri medföljer
 • Integrerat arbetsljus

Nackdelar

 • Kunde inkludera garanti

Specifikationer

Mer om METABO SE 18 LTX 4000 + SM 5-55

För dig som vanligtvis arbetar i exempelvis gips eller gipsfiberplattor fungerar SE 18 LTX 4000 + SM 5-55 gipsskruvdragare ypperligt. Lättanvänd tack vare kompakt konstruktion. För dig som inte bara söker en bra skruvautomat utan en prisvärd gipsskruvdragare, är det här rätt modell.

I den här gipsskruvdragaren får du mycket mer än en skruvautomat. Du kan med lätthet arbeta fritt med endast en hand tack vare dess lätta vikt och ergonomiska design. Du kan använda den tillsammans med både vanlig och blandad skruv.

4. MAKITA DFR550ZX1 kom på en fjärdeplats som bästa värde för pengarna

Fördelar

 • Inklusive bits 160 mm
 • Dammtät konstruktion

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

Specifikationer

Mer om MAKITA DFR550ZX1

DFR550 från Makita är en prisvärd skruvautomat på 18 V. Den är konstruerad för bandad skruv med uppgraderad säker inmatning. Matardelen har dessutom en inbyggd skruvstyrning vilken förhindrar snedskruvningar från att ske. Förutom det kan du även justera djupanhållet enligt dina preferenser.

Den här skruvautomaten passar perfekt både till hobbyfixare likväl som professionella arbetare. Tack vare alla finesser den är utrustad med kan du använda den till många olika skruvarbeten. Till skruvar mellan 25-55mm är det här en av de bästa skruvautomat som finns.

5. På en femteplats kom FESTOOL DWC 18-4500 C 3,1-Plus som bästa premium-skruvautomat

Fördelar

 • Inklusive laddare & batterier
 • Många tillbehör inkluderade
 • Innovativ Stop-and-Go-funktion

Nackdelar

 • Lite högt pris, men värd pengarna

Specifikationer

Mer om FESTOOL DWC 18-4500 C 3,1-Plus

Festool har lyckats tillverka en väldigt bra skruvautomat med sin DWC 18-4500 C 3,1-Plus. Den har en smart konstruktion med kort längd och välbalanserad tyngdpunkt för optimal viktbalans i alla positioner. Dessutom har den här batteridrivna skruvautomaten en energisparande start & stopp-funktion.

För dig som söker en hållbar skruvautomat till alla typer av arbeten är det här bästa skruvautomaten för dig. Den här batteridrivna skruvautomaten låter dig arbeta fritt med precisa rörelser utan problem. Den har slitagefri, elektronisk frånkoppling för exakt iskruvningsdjup.

Köpguide för vad du bör tänka på när du köper en skruvautomat

För att hitta en bra skruvautomat som passar dina behov kan det vara bra att först tänka ett par faktorer. Det ger dig större chans att hitta det bästa verktyget för dig och dina behov.

Det bästa är att hitta en kraftfull skruvdragare med lång hållbarhet och mångfunktionalitet. Utför du även andra typer av arbeten kan det vara bra att komplettera med något annat funktionellt verktyg som till exempel en regelsökare.

Bäst i test skruvautomater med batteri hos Testjakt.se!
Bäst i test skruvautomater med batteri hos Testjakt.se!

Lättanvänd

Du behöver ett verktyg som är lätt att använda. Eftersom en skruvautomat av dålig kvalitet inte bara kommer att försämra kvaliteten på ditt utförda arbete, utan dina arbetsuppgifter kommer dessutom att ta längre tid att utföra.

Ett lätthanterat verktyg är alltid att föredra då det inte bara underlättar arbetet utan även gör det roligare och att arbetsdagen går snabbare. Du undviker skador på både dig själv och material genom att använda en bra skruvautomat.

Kvalitet

Din skruvautomat bör vara av god kvalitet så att den inte går sönder och du måste lämna in den för reparation eller köpa en ny vilket blir kostbart i längden.

Satsa hellre på lite högre prislapp vilket oftast ger mer maskin, längre livslängd på dina verktyg. Försökt hitta den bästa skruvautomaten för amatörer om du är hemmafixare eller mer avancerad för professionella arbetare.

Funktionalitet

Titta efter vilka funktioner skruvdragaren har så att det verktyg du väljer ut faktiskt klarar av att utföra de jobb du behöver verktyget till. Är effekten tillräcklig, går delar sönder eller blir slöa?

Med hjälp av en välfungerande skruvautomat blir ditt arbete lätt och snabbt avklarat. Du slipper onödiga avbrott för att fixa eventuella problem som annars kan uppstå med en skruvautomat eller andra verktyg.

Skruvautomater hos Jula

Det finns skruvautomater hos Jula men genom att handla via oss på Testjakt får du betydligt bättre priser då nätbutikerna vi är mer konkurrenskraftiga.

Batteridrivna skruvautomater ger möjlighet till ansträngningslösa arbetsdagar

För att välja rätt skruvautomat till just ditt projekt tänk och gå igenom den information du hittar. Ta hänsyn till de punkter vi tagit upp här i vår guide och lycka till med ditt köp av batteridriven skruvautomat.

Vi hoppas att vårt skruvautomat bäst i test kan vara behjälpligt för dig i ditt val av skruvautomat. Har du några frågor eller ifall det kanske är något du saknar, så är du välkommen att lämna en kommentar.

Vanliga frågor om skruvautomater

Vad är en skruvautomat?

En skruvautomat är som en skruvdragare med skillnaden att skruvarna matas fram automatiskt.

Hur mycket kostar en skruvautomat?

En elhyvel kostar mellan 2 000 kr och 8 000 kr.

Vad är skillnaden mellan en skruvdragare och en skruvautomat?

En skruvdragare drar skruvar som du själv sätter i medans en skruvautomat matar fram nya skruvar automatiskt via magasinet i verktyget.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test