Bästa Sittsäckarna För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka sittsäckar för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Sittsäck, saccosäck, sittpuff? Kärt barn har sannerligen många namn! Vad är då en sittsäck? Jo, en bekväm plats för ditt barn att slappna av och mysa ner sig i. Idealisk för till exempel läshörnan! Bekvämt, mysigt och ergonomiskt. En saccosäck passar även helt perfekt i barnrummet som en inredningsdetalj. En given plats för återhämtning en stund efter lek och bus. Eller varför inte som en alldeles egen plats framför tvn.

En sittsäck är den perfekta vilostolen, oavsett om den har sin plats i barnets rum, framför tv:n i vardagsrummet, i läshörnan, eller bara som en flyttbar och flexibel myshörna för avslappning. Man sitter mycket bekvämt, vilket bidrar till avslappning för hela kroppen. Många barn uppskattar dessutom att slippa klättra upp i höga soffor, eller att kunna placera sin sittplats där det passar bäst.

1. Vinnare och bäst i test blev sittsäcken för barn från NG Baby Mood

Fördelar

 • Avtagbart tyg i linne
 • Tillverkad i Sverige
 • Snygg detalj även i vardagsrummet

Nackdelar

 • Önskar fler färger
 • Dyr

Specifikationer

Mer om sittsäcken för barn från NG Baby Mood

NG Baby Sittsäck Mood är en mycket bekväm och snygg säck som är tillverkad i Sverige. Fyllningen består av 42 liter styrolitkulor. En stilren sittpuff med avtagbart härligt linnetyg som går att tvätta. En prisvärd och mycket snygg puff som ger komfort och formar sig bra efter barnet tack vare den rörliga fyllningen.

Denna säck är vår vinnare och absolut favorit på grund av sin funktionalitet, men även för sin fina kvalitet och det stilrena intrycket. Den är otroligt snygg vilket gör att den passar bra i alla rum och inte bara i barnrummet. En snygg sittsäck värd sitt pris, helt enkelt!

2. På en andraplats kommer sittsäcken för barn från Jollein fåtölj

Fördelar

 • Snygg design
 • Komfortabel
 • Finns i olika tyger och nyanser

Nackdelar

 • Priset är lite högt

Specifikationer

Mer om sittsäcken för barn från Jollein fåtölj

Den här fåtölj-saccosäcken från Jollein är en otroligt bekväm och mysig sittsäck som ditt barn kan sitta bekvämt i vid exempelvis TV-tittande. Den är smart designad för bästa möjliga komfort till dina barn. Tillverkad i slitstark polyester med fyllning av EPS-kulor. Den här prisvärda sittsäcken är rekommenderad för en maxvikt på 30 kg. Vilket gör att den passar en bra bit upp i åren, beroende på ditt barns kroppsbyggnad.

Med en sådan här fantastiskt skön och snygg sittsäck sitter dina barn som kungligheter vid tv-stunden eller varför inte ställa in den i läshörnan. Sittsäcken finns dessutom i många olika färger och tyger vilket gör att du kan designa ditt barns läshörna enligt ditt barns egna preferenser. Utöver det är den här sittsäcken väldigt lättrengjord då du endast behöver torka av den med en fuktig trasa.

3. På en tredjeplats kommer sittsäcken för barn från Roommate

Fördelar

 • Rolig design
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Inte bra att sitta på längre stunder vid exempelvis läsning eller tv-tittande

Specifikationer

Mer om sittsäcken för barn från Roommate

Det här är en roligt designad sittsäck från Roommate. Utformade som olika djur, det finns exempelvis en blågrå avlång koala. Eftersom sittsäcken har avlång design med rundad översida och plan undersida, fungerar den dessutom perfekt som exempelvis ett extra armstöd i soffan. Den här sittsäcken är en ekologisk modell för dig som tänker grönt och uppskattar välproducerade produkter.

Den har dessutom ett avtagbart överdrag som du kan maskintvätta i 30 grader och hängtorka. Det här är en jättesöt sittsäck som passar bäst till de minsta barnen. De kan ligga på den framför tvn, lluta sig sig mot den när dom läser i barnrummet eller att ligga och jollra vid medan du bakar eller lagar mat i köket.

4. På en fjärdeplats kommer sittsäcken för barn från OYOY Manschester saccosäck

Fördelar

 • Hållbart material
 • Bra pris
 • Välgenomtänkt design

Nackdelar

 • Svår att få tag på

Specifikationer

Mer om sittsäcken för barn från OYOY Manschester saccosäck

Det här är en av de bästa sittsäckarna du kan hitta. Den här mycket prisvärda sittsäcken från OYOY är som namnet avslöjar tillverkad av manchester med polystyrenkulor inuti som stoppning för skön komfort under användning. Den här lagom stora sittsäcken passar för alla olika åldrar och passar utmärkt i såväl barnets rum som en snygg kontrast i vardagsrummet.

Den har blivit en av favoriterna i vårt sittsäck test dels eftersom den är fantastiskt härlig att sitta i. Men också tack vare att den här hållbara sittsäcken är tillverkad i ett material, manchester som är både skönt mot huden och samtidigt förhindrar att du glider omkring i den.

Köpguide – Välj rätt Sittsäck

Sittsäcken kan du använda till så mycket olika saker för ditt barn. Den kan fungera enbart som en lekkudde eller också som en viloplats. Vissa barn föredrar att sitta eller ligga mysigt i en sittsäck framför att sitta i en vanlig fåtölj. Dom yngre barnen sitter säkrare i en saccosäck än en vanlig fåtölj då fallhöjden är lägre. Alla vill ju trots allt sitta både bekvämt och säkert framför tvn när det är dags för fredagsmys.

Sittsäckar finns i alla varianter, material och storlekar. Det finns både dyrare och billigare varianter. Vilken modell just du bör köpa beror inte bara på dina barns användningsområden för sittsäcken utan det finns även en hel del saker som ålder och liknande att tänka på.

Hitta bäst i test sittsäckar för barn hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test sittsäckar för barn hos oss på Testjakt.se!

Kvalitet

Först och främst när vi talar om saker till barn behöver du tänka på kvaliteten. Det är av flera anledningar, men mest av säkerhetsskäl. Du behöver en hållbar sittsäck eftersom barn ibland är oförsiktiga. Går sittsäcken sönder kanske ett mindre barn råkar stoppa fyllningen i munnen.

Dessutom är kvaliteten viktig av andra anledningar som att du vill ha en komfortabel sittsäck till dina barn som inte tappar fluffighet och form med tiden. Du bör investera i en något dyrare modell istället för en av de billiga sittsäckar som finns tillgängliga. Det är ingen höjdare att ha hela vardagsrummet fyllt med stoppning!

Design

Designen på sittsäcken är också väsentligt beroende var den ska vara placerad och vem som ska använda den. Vill du köpa en sittsäck mer som avlastning till dina allra minsta så är en av de lite mer barnvänliga och roliga designerna bättre lämpade.

De bästa sittsäckar du hittar idag har en formbar design vilket ger säcken egenskapen att kunna forma sig perfekt efter ditt barns kropp. Något som tillåter barnet att sitta med allra högsta bekvämlighet oavsett liggande eller sittande position.

Storlek

Här är det både storleken på barnet och sittsäcken vi tänker på. Har du större barn bör du köpa sittsäck av något större modell så att de kan sitta bekvämt. Risken finns att sittsäcken går sönder om barnen är för stora.

Hör dina barn till de mindre knoddarna bör du köpa en lägre sittsäck och tänka över hur ditt barn kommer klättra på den. Säkerheten är alltid viktig och barn använder det mesta som klätterställning.

En sittsäck kan bli både ditt och dina barns bästa vän

En hållbar och prisvärd sittsäck kan stanna i din familj i flera år. En slitstark, bra sittsäck kan du ha stor nytta av. Inte bara för att det är en skön plats för dina barn att sitta och vila i, spela tv-spel eller läsa böcker, du får också mer plats i soffan till att vila din egna ben efter en lång dag. Säkerligen uppskattar barnen att vi föräldrar ansträngt oss och skapat en alldeles egen sittyta just för deras skull.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test